Designweb - de grootste design zoekmachine
Koopgids
Laatst gewijzigd:
12-02 2024, 20:21
designweb redactie

Panthella lamp kopen? Vergelijk hier de prijzen en vind alles wat je moet weten!

Panthella lamp van Louis Poulsen staat bovenaan je wishlist? Dan vind je hier de laagste prijzen! In deze koopgids kan je de prijzen vergelijken en vind je alle informatie en specificaties over de verschillende soorten Panthella lampen. Bekijk de goedkoopste Panthella aanbieding van dit moment of spring hieronder naar het onderwerp waar je meer over wilt lezen:


Panthella lamp van Louis Poulsen kopen?

De Panthella lamp is ontworpen door Verner Panton in 1971 en is een van Pantons grootste designiconen. De tijdloze en moderne vormgeving van de Panthella lamp van Verner Panton is vandaag de dag nog steeds actueel. De mooie ronde vorm van de kap en de trompet achtige voet weerspiegelen het zachte licht. Verner Panton wilde een lamp maken waarbij zowel de kap als de voet als reflector van het licht dienden. Dat is gelukt met deze briljante Panthella lamp. Overweeg je om een Panthella lamp van Louis Poulsen aan te schaffen? Dan ben je hier aan het juiste adres voor een uitgebreide koopgids. We beantwoorden veel gestelde vragen over deze lampen en je kan de prijzen vergelijken van de verschillende varianten van de Panthella lampen. Bekijk de verschillen tussen de vijf soorten tafellampen en bekijk een overzicht van de beschikbare kleuren per Panthella lampsoort. Daarnaast vind je alle specificaties van de lampen.

Bekijk de Panthella lampen van Louis Poulsen in je favoriete winkel of vergelijk prijzen hieronder:

Alle soorten panthella lampen op een rij in de juiste verhouding
Alle formaten van de Louis Poulsen Panthella lampen

Welke soorten Panthella lampen zijn er?

Er zijn zes soorten Panthella lampen. Vijf tafellamp uitvoeringen en een vloerlamp. In juni 2023 heeft Louis Poulsen een extra portable uitvoering uitgebracht van de tafellamp. Hiermee hebben ze ook gelijk de naamgeving van de lampen aangepast. De vloerlamp en de Panthella 400 Tafel zijn de eerste originele Panthella lampen die Verner Panton ontwierp. Deze iconische lamp is daarna in nieuwe formaten uitgebracht door Louis Poulsen. Hieronder staan de verschillende uitvoeringen van de Panthella lampen overzichtelijk op een rij:
 

Louis Poulsen verhoudingen van alle tafellampen
Panthella tafellampen in juiste verhoudingen op een kast

Laagste prijs Panthella 160 Portable

De Panthella 160 Portable (eerder: Portable v2) is te koop in zeven kleuren. Dit is de kleinste uitvoering die Louis Poulsen heeft uitgebracht met een hoogte van 23,8 cm en een breedte van 16 cm. Bekijk het overzicht met de kleuren of kies hieronder in het designfinder blok de kleur om de prijzen te vergelijken. De draagbare Panthella 160 Portable schijnt verblindingsvrij, zacht en aangenaam licht uit. De Panthella 160 portable is nu verkrijgbaar in twee nieuwe opaal kleuren

Adviesprijzen Louis Poulsen Panthella 160 Portable

 • Louis Poulsen Panthella 160 Portable (Ø 16 cm): €310,-
 • Louis Poulsen Panthella Portable Metal (Ø 16 cm): €280,-

De drie laagste prijzen van de Panthella 160 Portable

Bekijk hieronder de drie laagste prijzen van dit moment. Voor de andere kleuren van de 160 portable kan je hier in designfinder kijken.

Louis Poulsen Panthella 160 portable tafellamp, Wit opaal acryl

Prijzen Louis Poulsen Panthella 160 portable tafellamp, Wit opaal acryl

Lampenmaster Designlampen bij Lampenmaster.nl
bekijk product in de webshop bekijk
Design-Bestseller Design meubels, lampen en woonaccessoires van topmerken
bekijk product in de webshop bekijk

Laagste prijs Panthella 250 Tafel

De Panthella 250 Tafel (heette eerder Panthella mini) is te koop in alle tien de kleuren van de Panthella serie. De hoogte is 33,5 cm en de diameter van de kap is 25 cm. De 250 Tafel bevat een geïntegreerde led-lichtbron. De varianten met een opaalacryl kap heeft een doorschijnende kap en laat mooi verblindingsvrij licht zien. De uitvoeringen met een metalen kap schijnt alleen licht naar beneden. Bekijk hieronder waar je dit icoon voor de laagste prijs kan kopen. De chroom en messing varianten hebben een hogere prijs dan de andere kleuren. De Panthella 250 tafel is nu verkrijgbaar in twee nieuwe opaal kleuren

Adviesprijzen Louis Poulsen Panthella 250 Tafel

 • Louis Poulsen Panthella 250 Tafel (Ø 25 cm): vanaf €490,-

De drie laagste prijzen van de Panthella 250 Tafel

Bekijk hieronder de drie laagste prijzen van dit moment. Voor de andere kleuren van de 250 Tafel kan je hier in designfinder kijken.

Louis Poulsen Panthella 250 (mini) Tafellamp, Oranje

Prijzen Louis Poulsen Panthella 250 (mini) Tafellamp, Oranje

Lampenmaster Designlampen bij Lampenmaster.nl
bekijk product in de webshop bekijk
Design-Bestseller Design meubels, lampen en woonaccessoires van topmerken
bekijk product in de webshop bekijk
Portable Panthella van Louis Poulsen
Panthella 160 portable
Panthella van Louis Poulsen voor de laagste prijs
Panthella 250 Tafel Koraal

Laagste prijs Panthella 250 Portable

Het ontwerp van de Panthella is tijdloos en populair. Voor wie de 160 Portable te klein is, heeft Louis Poulsen de Panthella 250 Portable uitgebracht. De kap heeft net als de 250 tafel een diameter van 25cm, de hoogte is 34,6 cm. Deze nieuwe 250 Portable lamp heeft wel een wat hoger prijskaartje dan de versie die niet draadloos is. Het voordeel is dat je deze overal kan neerzetten. De Panthella 250 Portable is beschikbaar in opaal/wit met een doorschijnende kap.

Adviesprijzen Louis Poulsen Panthella 250 Portable

 • Louis Poulsen Panthella 250 Portable (Ø 25 cm): vanaf €535,-

De drie laagste prijzen van de Panthella 250 portable

Bekijk hieronder de drie laagste prijzen van dit moment. 

Louis Poulsen Panthella 250 portable tafellamp, Wit

Prijzen Louis Poulsen Panthella 250 portable tafellamp, Wit

Laagste prijs Panthella 320 Tafel

De Panthella 320 Tafel is een tussenmaat model, in vergelijking met de grotere Panthella 400 Tafel en de kleinere 250 Tafel. Deze lamp heeft een hoogte van 43,8 cm en de kap heeft een diameter van 32 cm (of 320 mm). De Panthella 320 Tafel is geschikt voor een E14-lichtbron met een maximumvermogen van 7,5 watt. Deze lamp is verkrijgbaar in vier prachtige kleuren. Bekijk hieronder de laagste prijs in designfinder. Is de prijs niet laag genoeg? Zet de lamp op je wishlist!

Adviesprijs Panthella 320 Tafel

 • Louis Poulsen Panthella 320 Tafel (Ø 32 cm): vanaf €605,-

De drie laagste prijzen van de Panthella 320 Tafel

Bekijk hieronder de drie laagste prijzen van dit moment. Voor de andere kleuren van de Panthella 320 Tafel kan je hier in designfinder kijken.

Louis Poulsen Panthella 320 Tafellamp, Chroom

Prijzen Louis Poulsen Panthella 320 Tafellamp, Chroom

Lampenmaster Designlampen bij Lampenmaster.nl
bekijk product in de webshop bekijk
Design-Bestseller Design meubels, lampen en woonaccessoires van topmerken
bekijk product in de webshop bekijk
Panthella 400 Tafel lamp van Louis Poulsen vergelijken
Panthella 400 Tafel

Laagste prijs Panthella 400 Tafel

De Panthella een van Pantons grootste designiconen. De ‘400 Tafel’ tafellamp. Samen met de vloerlamp waren dit de eerste Panthella lampen. Deze designklassieker is 55cm hoog en de diameter van de kap is 40cm. Er zit een fitting in voor een e27 lichtbron van maximaal 28 watt. Deze mooie grote Panthella tafellamp geeft fijn schitteringsvrij en comfortabel licht. De Panthella 400 Tafel is verkrijgbaar in de kleur wit opaal acryl. Dat betekent een doorschijnende kap. Bekijk hieronder de laagste prijs.

Adviesprijs Louis Poulsen Panthella 400 Tafel

 • Louis Poulsen Panthella 400 Tafel (Ø 40 cm): vanaf €709,-

De drie laagste prijzen van de Panthella 400 Tafellamp

Bekijk hieronder de drie laagste prijzen van dit moment. 

Louis Poulsen Panthella 400 Tafellamp, Wit opaal acryl

Prijzen Louis Poulsen Panthella 400 Tafellamp, Wit opaal acryl

Beste prijs Panthella Staande lamp

De vloerlamp die Louis Poulsen de Panthella Staande lamp noemt, is de grootste van de familie. De kap van deze lamp heeft een diameter van 50 cm en de lamp is 129cm hoog. Met zijn organische vorm die het zachtste licht weerspiegelt, is de Panthella staande lamp een waar statement in je huis. De grote kap is, als de lamp aan staat, een grote verlichte halve bol. Als de lamp uit staat is de Panthella een fraai stuk design door de fraaie details zoals het kleine bolletje van chroom. De Panthella lampen behouden zijn waarde goed. Bekijk hieronder waar je lamp het beste kan kopen.

Adviesprijs Louis Poulsen Panthella Staande lamp

 • Louis Poulsen Panthella staande lamp (Ø 50 cm): vanaf €1020,-
Louis Poulsen Panthella vloerlamp, Wit opaal acryl

Prijzen Louis Poulsen Panthella vloerlamp, Wit opaal acryl

Lampenmaster Designlampen bij Lampenmaster.nl
bekijk product in de webshop bekijk
Design-Bestseller Design meubels, lampen en woonaccessoires van topmerken
bekijk product in de webshop bekijk

Waarop letten bij het kopen van een Panthella lamp?

Als je een Panthella lamp wilt kopen dan is het goed om van te voren een paar dingen te onderzoeken. De lampen zijn namelijk niet de goedkoopste. Bekijk of het formaat past op de plaats waar je de Panthella lamp wilt neerzetten. Soms kan het zijn dat de lamp toch veel groter is dan vooraf gedacht. Hieronder nog een aantal belangrijke punten om op te letter voordat je de lamp gaat kopen.

Doorschijnende kap: Wil je graag een Panthella lamp waar het licht alle kanten op straalt? Dan moet je voor de opaal acryl varianten gaan. Deze kap schijnt namelijk door. Het geeft zacht licht door waardoor de hele kap verlicht lijkt. Er zijn twee versies hiervan: de wit opaal en de grijs opaal kap. De 250 Portable, 400 Tafel en de Staande lamp zijn alleen in wit opaal acryl beschikbaar. Bij alle andere kleuren schijnt de kap niet door en schijnt het licht alleen naar beneden en wordt het licht weerkaatst door de voet.

Adapter/stekker: Houd er rekening mee dat de twee Panthella Portable’s worden geleverd met een USB kabel, maar zonder adapter en QI-oplader. Een USB adapter/stekker (voor in het stopcontact) is afzonderlijk verkrijgbaar als accessoire. De USB kabel is compatibel met standaard USB-adapters van bijvoorbeeld je iPhone/Smartphone stekker (min.1,5 A) en draadloze QI-opladers.


Kleur: Ga je voor kleur? Dan kan je het beste kiezen voor de Panthella 250 Tafel, deze kan je kopen in 10 kleuren. Daarna heeft de Panthella 160 Portable de keuze uit 7 kleuren. Houd er rekening mee dat de chroom en messing versie duurder is dan de andere kleuren. Houd er ook rekening mee dat de gekleurde lampen geen doorschijnende kap hebben.

Dimbaar: Wil je een dimbare Panthella? Dan moet je gaan voor de Panthella 250 Tafel, 250 Portable, 160 Portable, want deze zijn dimbaar. De 160 en 250 Portable hebben een schakelaar met getrapte dimfunctie: kort indrukken voor 0%/10%/33%/100%. De Panthella 250 Tafel heeft een schakelaar waarmee je traploos kan dimmen tussen de 15% en 100%.

Timerfunctie: Lijkt je een timerfunctie op de Panthella lamp handig? Dan moet je de Panthella 250 Tafel bekijken. Deze heeft een timerfunctie die je kan instellen zodat de lamp na 4 of 8 uur automatisch uit gaat. De twee Portable’s gaan natuurlijk ook vanzelf uit als de batterij leeg is na 5 uur, maar dat is natuurlijk geen timerfunctie.
 

Wat is het verschil tussen de Panthella 320 Tafel en 400 Tafel lamp?

De twee Panthella tafellampen met ‘Tafel’ in de naam lijken erg op elkaar. Onlangs heeft Louis Poulsen de naamgeving van de verschillende types aangepast. De Panthella 400 Tafel heette eerder gewoon Panthella Tafel, dat kan best verwarrend zijn. Nu heet de ene variant ‘400 Tafel’ de andere ‘320 Tafel’. De Panthella Tafel is het originele model. De diameter van de kap is 40 cm. Dit is een vrij grote kap voor een tafellamp. Om te vieren dat de Panthella lamp 50 jaar bestond heeft Louis Poulsen de Panthella 320 Tafel uitgebracht. Panthella 320 Tafel heeft een kap met een diameter van 320mm, ofwel 32cm. Dat is een stuk minder groot dan het originele Tafel lamp model.

De Panthella 320 Tafel is verkrijgbaar in vier kleuren (wit opaal acryl, grijs opaal acryl, chroom en goud) en de Panthella 400 Tafel lamp is alleen verkrijgbaar in een kleur: wit opaal acryl.

Wat is het verschil tussen de Panthella 250 en 250 Portable?

Het grote verschil tussen de Panthella 250 Tafel en 250 Portable is natuurlijk dat de 250 Portable draadloos is en overal neergezet kan worden. Maar dat is bijna vanzelfsprekend. De Panthella 250 tafel heeft een snoer van 2,5 meter waarmee je de lamp traploos kan dimmen tussen de 15% en 100%. De 250 Portable heeft een schakelaar met getrapte dimfunctie: kort indrukken voor 0%/10%/33%/100%. De Panthella 250 Tafel heeft een timerfunctie waarmee de lamp automatisch kan worden uitgeschakeld in 4 of 8 uur. De 250 Portable heeft dat niet. De Panthella 250 Portable is met 34,6 cm 11 mm hoger dan de 250 Tafel die 33,5 cm hoog is.

Naast al die verschillen is de kleur nog een groot verschil als je van kleur houd. De Panthella 250 Tafel is te krijgen in tien kleuren en de 250 Portable alleen in wit opaal acryl. De 160 Portable is wel een meerdere kleuren verkrijgbaar, we vragen ons af waarop de 250 Portable niet in meerdere kleuren verkrijgbaar is. Misschien dat deze later geïntroduceerd worden.

Wat is het verschil tussen de Panthella 160 Portable en 250?

Het grootste verschil tussen deze twee Portable Panthella’s is de grootte van de lamp. De Panthella 160 Portable heeft een kap van 16 cm en is bijna 24 cm hoog en is hiermee een stuk kleiner dan de 250 Portable die een kap heeft met een diameter van 25 cm en een hoogte van 34,6 cm. Qua batterij gaat de Panthella 250 Portable drie kwartier korter mee. Beide lampen hebben een getrapte dimfunctie: kort indrukken voor 0%/10%/33%/100%. De 160 Portable heeft een functie voor het instellen van een vast lichtniveau, dat heeft de 250 Portable niet.

De Panthella 160 Portable te krijgen in zeven kleuren en de 250 Portable alleen in wit opaal acryl. Dus als je graag een Panthella Portable in een kleur wilt hebben, dan kan je het beste voor de 160 Portable gaan.

Hoe lang is de batterijduur van de 160 en 250 Portable?

De Panthella Portable collectie is ideaal vanwege zijn flexibiliteit. Je zet deze lampen gemakkelijk overal neer. Ga je buiten zitten, neem hem mee als je licht nodig hebt. Hoe lang kan je genieten van licht? De nieuwe Panthella 250 Portable gaat 4 uur en 15 minuten mee op 100% lichtsterkte. De Panthella 160 Portable gaat iets langer mee. De batterijduur van deze lamp is 5 uur op de 100% lichtsterkte. Beide Portable lampen worden geleverd met een USB kabel van 1,5m om hem op te laden. Let op! Er zit geen stekker/adapter bij, dus als je hem in een stopcontact wil opladen moet je deze er los bij kopen of bijvoorbeeld een stekker van een iPhone oplader gebruiken.

Ga je voor de langste batterijduur? Koop de Panthella 160 Portable. Wil je de grootste lamp? Dan ga je voor de 250 Portable lamp.

Zit er een adapter/stekker bij de Portable Panthella?

Nee. En dat kan soms lastig zijn want niet iedereen heeft een adapter of stekker in huis liggen. Bij de Portable Panthella’s zit een USB kabel in de doos, hiermee kan je de lamp opladen aan bijvoorbeeld een computer met een USB aansluiting. Maar echt handig is dat niet. Het beste kan je hem via het stopcontact opladen. De USB kabel is compatibel met standaard USB-adapters van bijvoorbeeld je telefoon of tablet oplader (min.1,5 A) en draadloze QI-opladers. Een USB adapter/stekker (voor in het stopcontact) is afzonderlijk verkrijgbaar als accessoire bij Louis Poulsen.

Laat de kap van de panthella lamp licht door?

De Panthella lampen met een acrylaat kap, de kleuren in wit opaal acryl en grijs opaal acryl, hebben een doorschijnende kap en laten licht door. De kap produceert een diffuus, zacht en aangenaam licht. Het lijkt alsof de hele kap ‘aan staat’. De reflectie van de binnenkap zorgt ervoor dat het licht naar beneden straalt en de trompetvormige voet weerkaatst het licht ook weer verder.
De gekleurde en metalen varianten hebben geen doorschijnende acrylaat kap, maar een metalen kap. Hier schijnt het licht alleen naar beneden en wordt het licht weerkaatst door de voet van de Panthella lamp. Bekijk de voorbeelden hiervan hieronder. 

Deze Panthella laat wel licht door
Panthella met een opalen kap
Panthella met metaal kap laat geen licht door
Panthella met een metalen kap

Passen Philips Hue lampen in de Panthella?

Ja, maar niet in alle Panthella varianten. In de Panthella 160 Portable, 250 Tafel, 250 Portable zit een ingebouwde LED lichtbron. In de Panthella 320 Tafel, 400 Tafel en de Staande lamp kan een Philips Hue lamp geplaatst worden. In de 320 Tafel past een Philips Hue lamp met een E14 fitting. De maximale hoogte van de lichtbron is 48 mm en de maximale diameter: 83 mm in verband met de diffuser. Let op!: Er past alleen een Philips Hue kogellamp in. Wil je toch gebruik maken van een kaarslamp in Hue color of de white ambiance, dan is hier een hack voor. Je kan namelijk de buitenste kunstof laag van de Hue lamp afzagen waardoor de lamp kleiner wordt en deze in de Panthella 320 tafel past. In de 400 Tafel en de Staande lamp kan een Philips Hue lamp van met een E27 fitting worden geplaatst.

Panthella Philips Hue hack e14 lamp 320
Panthella Hue hack zodat de diffuser over de Hue lichtbron past

In welke kleuren kan je de Panthella lampen kopen?

De Panthella lampen zijn verkrijgbaar in 10 mooie kleuren. Helaas zijn niet alle versies van de Panthella verkrijgbaar in alle kleuren. De Panthella 250 tafel is beschikbaar in alle kleuren. Hieronder kan je per soort de kleuren bekijken.

 • Panthella 160 Portable is beschikbaar in negen kleuren: wit opaal acryl (doorschijnend), grijs opaal acryl (doorschijnend), Nieuw Pale Blue opaal acryl (doorschijnend), Nieuw Pale Rose opaal acryl (doorschijnend), pale blue, koraal, oranje, wit (zonder doorschijnende kap!) en pale rose.
 • Panthella Portable Metal is beschikbaar in één kleur: zwart
 • Panthella 250 Tafel is beschikbaar in twaalf kleuren: wit opaal acryl (doorschijnend), grijs opaal acryl (doorschijnend), Nieuw Pale Blue opaal acryl (doorschijnend), Nieuw Pale Rose opaal acryl (doorschijnend), pale blue, koraal, oranje, wit (zonder doorschijnende kap!) pale rose, hoogglans chrome, goud en zwart
 • Panthella 250 Portable is in één kleur beschikbaar: wit opaal acryl (doorschijnend)
 • Panthella 320 Tafel lamp is beschikbaar in vier kleuren: wit opaal acryl (doorschijnend), grijs opaal acryl (doorschijnend), hoogglans chrome en goud
 • Panthella 400 Tafel lamp is in één kleur beschikbaar: wit opaal acryl (doorschijnend)
 • Panthella vloer lamp is in één kleur beschikbaar: wit opaal acryl (doorschijnend)

Bekijk hieronder overzichtelijk per kleur in welke soort lamp die kleur beschikbaar is.

Welke afwerking hebben de Panthella lampen?

De Louis Poulsen Panthella lampen hebben allemaal een hoogglans afwerking op de voet. De opaal acrylaat kap is glanzend, maar door de kleur lijkt het minder te glanzen dan de gekleurde versies hebben een gepoedercoate kap en voet die glanzend is. De messing en de verchroomde Panthella hebben een hoogglans afwerking.   

Detail van de Panthella lamp laagste prijs vind je hier
Prachtig detail van het bolletje op de Panthella lamp

Welke lichtbron is geschikt voor de Panthella lamp?

In de Panthella 320 Tafel past een kleine lichtbron met een E14 fitting (max 7,5W). Let op! De maximale hoogte van de lichtbron moet 48 mm zijn en de maximale diameter 83 mm, anders past deze niet onder het diffuser kapje. In de Panthella 400 Tafel en de Staande lamp past een lamp met een E27 fitting (max 28W en 53W).

Louis Poulsen Panthella lamp specificaties

Bekijk hieronder de specificaties van de Panthella lampen. Download alle specificaties voor alle informatie over het materiaal en de kleur snoer. Hierin staan ook de beschikbare kleuren vermeld. De kleuren kan je ook in detail hierboven bekijken. De lampen zijn voor binnenshuis gebruik, maar de portables kunnen wel mee naar buiten genomen worden, maar die kun je daar niet laten staan. De lamp is ontworpen door Verner Panton. Hieronder kan je per soort lamp en variant de specificaties bekijken.

Specificaties Louis Poulsen Panthella Portable tafellampen

Materiaal: Metaal of Acryl (opaal versies), voet: aluminium Snoer: Zwarte USB kabel (zonder adapter)
Panthella 160 Portable: Afmeting: Ø 16 x h 23,8 cm Kleur: 9 kleuren Alle specificaties: download
Panthella Portable Metal: Afmeting: Ø 16 x h 23,2 cm Kleur: 1 kleur Alle specificaties: download
Panthella 250 Portable: Afmeting: Ø 25 x h 34,6 cm Kleur: 1 kleur Alle specificaties: download

Specificaties Louis Poulsen Panthella tafellampen

Materiaal: Staal of Acryl (opaal versies), voet: aluminium en wit ABS(400) Snoer: wit of zwart
Panthella 250 Tafel: Afmeting: Ø 25 x h 33,5 cm Snoerlengte: 2,5m Kleur: 12 kleuren Alle specificaties: download
Panthella 320 Tafel: Afmeting: Ø 32 x h 43,8 cm Snoerlengte: 2,5m Kleur: 4 kleuren Alle specificaties: download
Panthella 400 Tafel: Afmeting: Ø 40 x h 55 cm Snoerlengte: 2,5m Kleur: 1 kleur Alle specificaties: download

Specificaties Louis Poulsen Panthella Staande lamp

Materiaal: wit opaal Acryl, voet: wit ABS Snoer: wit
Panthella Staande lamp: Afmeting: Ø 50 x h 129 cm Snoerlengte: 2,5m Kleur: 1 kleur Alle specificaties: download

De laagste prijs van de Louis Poulsen Panthella lampen vind je hier in designfinder.

Liever een Flowerpot lamp? Bekijk de koopgids!

Vind de beste prijzen en alle info over de Flowerpot lampen van &Tradition.

Ga naar de flowerpot koopgids

Waarom moet ik deze lamp kopen?

Als je dit aan het lezen bent dan wil je waarschijnlijk al een Panthella lamp gaan kopen. Hieronder nog een paar redenen waarom je deze lamp moet kopen.

 • Je wilt een witte lamp die bijna in zijn geheel licht lijkt te geven. De witte opaal versie van de Panthella heeft een doorschijnende kap die lichtdoorlatend is. Hierdoor lijkt de hele kap licht te geven. Ook reflecteert de voet het licht, waardoor lijkt dat de voet ook verlicht is.
 • Je wilt graag een design klassieker in huis hebben. Met een Panthella lamp gaat dat zeker lukken.
 • Je wilt een iconische lamp. De Panthella werd in 1971 ontworpen door Verder Panton en is na al die jaren nog steeds een tijdloos design. Daarom is het terecht een icoon geworden.
 • Je wilt een hoogglans spiegelende lamp die ‘verdwijnt’ in de ruimte. De verchroomde Panthella is van alle kanten net een spiegel en projecteert als het ware de ruimte op de kap en voet.
 • Je houdt van mid-century modern, vintage, retro design in je huis.
 • Je wilt extra kleur in de ruimte toevoegen. Ook een goede reden om een Panthella te kopen. Ga voor de 250 Tafel die in 10 kleuren verkrijgbaar is.
Louis Poulsen Panthella koopgids waar kan ik de laagste prijs vinden
De Panthella 320 Tafel opaal wit acryl

Wat is de beste Panthella lamp

Wij vinden de beste Panthella lamp de Panthella 320 tafel (opaal) of de Staande Panthella lamp. Wij hebben zelf de 320 tafel in huis staan dus dat is misschien niet helemaal onafhankelijk. Maar het ligt er natuurlijk aan  met welk doel je de lamp wilt kopen. Wij hebben de lamp op een plek staan waar we graag naar boven en onder licht willen laten schijnen en dat kan alleen met de doorschijnende kap. Zou het ons niet uitmaken waar het licht naar toe zou schijnen? Dan zouden we de verchroomde Panthella 320 Tafel op de wishlist zetten.

Sfeerimpressie van de Panthella lampen

Bekijk hieronder een sfeerimpressie van de Panthella lampen van Louis Poulsen.

Louis Poulsen Panthella lampen voor de laagste prijs vinden
Panthella 250 tafellampen 
Panthella voor de laagste prijs of aanbieding kopen?
Aanbieding vinden voor Louis Poulsen lamp? Vind hier de laagste prijs
Panthella lamp voor de beste prijs, je vindt het in deze koopgids.
Panthella 320 Tafel verchroomd
verschillende kleuren van de Panthella 320 tafel lampen design
3x Panthella 320 Tafel 
Staande lamp van Louis Poulsen vergelijk prijzen van design
De laagste prijs vinden voor de Panthella tafel lampen? designfinder
Panthella 320 tafel
Panthella lamp voor de laagste prijs
Panthella 250 Tafel

De ontwerper (Verner Panton) en de geschiedenis

Verner Panton (1926-1998) staat bekend als een inspirerende en levendige persoonlijkheid, met een uniek gevoel voor kleur, vorm, licht en ruimte. Gedurende zijn loopbaan introduceerde Panton een reeks moderne lampen die sterk afweken van wat zijn Scandinavische tijdgenoten produceerden. Hij had een sterk geloof in de grenzeloze mogelijkheden van design en ontwikkelde nieuwe theorieën over de functie en invloed van licht.

Veel mensen leiden een leven van saaie, grijze uniformiteit en zijn angstig om kleur te gebruiken

"Het belangrijkste doel van mijn werk is om mensen aan te moedigen hun verbeelding te gebruiken. Veel mensen leiden een leven van saaie, grijze uniformiteit en zijn angstig om kleur te gebruiken. Door te experimenteren met verlichting, kleuren, textiel en meubels, en door innovatieve technieken toe te passen, probeer ik alternatieve mogelijkheden te tonen en mensen te inspireren om hun omgeving opwindender te maken," aldus Verner Panton.

Verner had een duidelijke visie op zijn werk, waarin vorm, kleur en functie centraal stonden. Hij maakte bewust en gedurfd gebruik van diverse materialen. Zijn tijdgenoten waren vaak kritisch over de vermeende "tijdloosheid" van zijn ontwerpen vanwege zijn gebruik van verschillende materialen. De blijvende interesse in zijn ontwerpen bewijst echter dat zij het bij het verkeerde eind hadden.

Verner Panton creëerde Panthella in 1971 in samen met Louis Poulsen. Nu in 2023 wordt Panthella, met zijn herkenbare organische vorm, gezien als een van de belangrijkste designiconen van Verner Panton.

Verner Panton ontwierp deze design lamp
Verner Panton 1926-1998
vergelijk de prijzen en aanbiedingen hier van Panthella lamp

Over het merk Louis Poulsen

In 1924 creëerde Poul Henningsen de iconische Paris lamp voor Louis Poulsen, wat nog steeds de basis vormt voor hun benadering van design en verlichting. Louis Poulsen, opgericht in 1874, is een Deense fabrikant van verlichting met diepe wortels in de Scandinavische ontwerptraditie waarbij vorm de functie volgt. Ze streven ernaar om de functie en het ontwerp van hun producten af te stemmen op het natuurlijke daglicht en om het te versterken. Elk detail in hun ontwerpen is functioneel en elke creatie begint en eindigt met de essentie van licht. Bij Louis Poulsen geloven ze in gepassioneerd vakmanschap dat resulteert in hoogwaardige verlichting. Ze ontwerpen producten die zowel visueel aantrekkelijk zijn als aangenaam voor het licht dat ze uitstralen.

Louis Poulsen heeft altijd nagestreefd om niet alleen verlichting te ontwerpen, maar ook om het licht vorm te geven en zodoende een aangename sfeer te creëren

In nauwe samenwerking met gerenommeerde ontwerpers, architecten en andere getalenteerde individuen zoals Poul Henningsen, Arne Jacobsen, Verner Panton, Øivind Slaatto, Alfred Homann, Oki Sato en Louise Campbell, heeft Louis Poulsen zich gevestigd als een van de vooraanstaande wereldwijde leveranciers van architecturale en decoratieve verlichting. Hun veelzijdige producten, die vaak niet in traditionele categorieën passen, kunnen zowel in professionele omgevingen als thuis, binnen of buiten worden gebruikt.

Bij Louis Poulsen vind je eenvoudige en tijdloze ontwerpen. Hun doel is om een aangename sfeer te creëren die een positieve invloed heeft op mensen en ruimtes. Zoals ze het zelf zeggen: ‘Design to shape light’

Het kantoor en hoofdkwartier van Louis Poulsen

Alternatieven voor de Panthella lamp

Er zijn maar weinig alternatieven voor de Panthella lamp. Hieronder zie je een aantal voorbeelden van alternatieven voor de Panthella lamp. De Pantop lamp en de Flowerpot zijn ook ontworpen door Verner Panton. De Apollo van Oluce heeft ook wat weg van de Panthella.

Verpan Pantop tafellamp

Deze prachtige tafellamp is onderdeel van de Pantop lampenserie die in 1980 is ontworpen door Verner Panton net als de Panthella lamp. De klokvormige kap van de lamp zorgt voor een gelijkmatige verspreiding van het licht, wat resulteert in een uiterst gezellige accentverlichting. Hierdoor ontstaat een sfeervolle ambiance in zowel woon- als slaapkamers. Dit is een mooi alternatief voor de Panthella 250 Tafel.

Bestel deze lamp bij lampen24.nl

Verpan Pantop tafellamp aanbieding zoeken

Oluce Atollo tafellamp

In 1977 werd de Atollo tafellamp voor het eerst geïntroduceerd en zijn aantrekkingskracht blijft tot op de dag van vandaag onverminderd. Met zijn karakteristieke paddenstoelvorm straalt de lamp een lichte en zorgeloze uitstraling uit, dankzij het opaalwitte ontwerp en het gebruik van Murano-glas. Het zorgt voor een gelijkmatige verlichting. Door de vorm van de kap lijkt deze op de Panthella lamp.

Bestel deze lamp bij lampen24.nl

Oluce Atollo lamp aanbieding zoeken

&Tradition Flowerpot vp3 tafellamp

Met zijn drie halve bollen en een klein bolletje bovenop straalt de Flowerpot vp3 een prachtige licht uit. Deze lampen brengen een gevoel van luxe met zich mee. Aangezien de Flowerpot lampen ook ontworpen zijn door Verner Panton, vertonen ze enige overeenkomsten met de Panthella lampen. Het enige nadeel is dat de Flowerpot lamp niet verkrijgbaar is met een transparante kap.

Bestel deze lamp op nordicnest.nl

Flowerpot tafellamp vp3 prijzen vergelijken

Koopgids Panthella lamp

Deze koopgids wordt regelmatig bijgewerkt als er updates zijn over de Panthella lampen van Louis Poulsen. 

Bron: louispoulsen.com

Designweb

Deze optie komt binnenkort!

 • Voeg designitems toe aan je wishlist om later te kopen.
 • Krijg meldingen bij prijsdalingen van items op je wishlist.