Designweb - de grootste design zoekmachine

Review: de Raawii Signal lamp small in de kleur coral blush

review
24-05 2024, 15:00
Jasper van @witte_huis

Review over de Raawii Signal tafellamp in coral blush in de small uitvoering. Geschreven door Jasper van het Instagram kanaal @witte_huis.

Een review én introductie voor velen tot de Raawii Signal lamp; een nuttiger stukje content kan bijna niet! Het valt natuurlijk ook niet direct op dat het een lamp is, want als hij uit staat is het net een mooi kunstobject dat je in huis hebt staan. Niets is minder waar; als je de lamp eenmaal aandoet is het alsof je de avondzon gevangen hebt in een stukje keramiek. Klinkt goed, toch?! Lees hieronder onze uitgebreide review en alle ins en outs over de Raawii Signal lamp.

review van de keramieken lamp van Raawii in de small uitvoering in de kleur coral blush
Review over de Raawii Signal lamp in de kleur coral blush in de small uitvoering

Review: Raawii Signal lamp coral blush small

Wil je snel de belangrijkste bevindingen lezen van deze review, spring dan hieronder naar het onderwerp:

Zo wordt de Signal lamp van Raawii geleverd

Zoals in elke review werpen we allereerst eens een blik op hoe de Raawii Signal lamp geleverd wordt. Of de lamp online gemakkelijk te bestellen is valt of staat namelijk met een goede verpakking. De Raawii Signal lamp wordt verpakt in een minimalistische doos met een Raawii sticker erop, evenals de specificaties van de lamp. De lamp zit zonder beschermfolie tussen stukjes karton ingeklemd zodat deze niet kan verschuiven. Naar onze mening had de lamp nog iets beter verpakt en beschermd kunnen worden. De Signal lamp is namelijk helemaal gemaakt van aardewerk en voelt daardoor best kwetsbaar aan. Door geen extra beschermlaag is de kans een stuk groter dat de lamp tijdens het vervoer al kan beschadigen of er krassen ontstaan op het glazuur bij het uitpakken van de lamp. De stekker is dan wel weer verpakt in bubbeltjesfolie zodat deze de binnenkant van de keramieken lamp niet kan beschadigen.

de verpakking van de raawii signal lamp
de lamp zit niet heel goed beschermd in de verpakking

De Raawii Signal lamp: een ontwerp van designduo Panter & Tourron

De vormgeving van de Raawii Signal lamp lijkt simpel, maar heeft een bijzondere betekenis. De vorm van de lamp met ronde opening en met de lichtbron als vrucht in de lamp, beeldt de vriendschap uit tussen de Franse ontwerper Alexis Tourron, de Italiaanse ontwerper Stefano Panterotto en de Deense ontwerper Nicholai Wiig-Hansen, mede-oprichter van Raawii. ’We wilden de lamp tot het absolute minimum vereenvoudigen – geen reflector, geen diffuser, alleen keramiek’ zei het designduo Panter & Tourron toen ze de lamp in 2020 in samenwerking met Raawii ontwierpen. Een minimalistische lamp; dat is zeker gelukt. En de betekenis voor hun vriendschap maakt de lamp des te specialer.

We wilden de lamp tot het absolute minimum vereenvoudigen – geen reflector, geen diffuser, alleen keramiek"

Wij hebben de Signal lamp een mooi plekje in een open kast gegeven. Overdag staat-ie er als prachtig designobject waarin je diepte ziet vanuit verschillende hoeken. Je ziet de holle vorm aan de achterkant als de lamp naar een muur gericht staat en aan de binnenkant zie je juist een bolle vorm. Dit zorgt voor mooie schaduwen. Op de foto’s hieronder zie je wat we bedoelen. Ook de buitenkant is qua kleur en afwerking mooi om te zien. Als de lamp aan staat als het donker wordt geeft de lamp een zacht licht, en door de bolling aan de binnenkant ontstaat de optische illusie van een zon. De geometrische vormen laten het licht mooi uit de ronde opening stralen dat wordt verzacht door het matte, witte keramische materiaal. Raawii raadt gebruikers wel aan om een dimbare lamp te gebruiken, daarom hebben wij er een Philips Hue lamp in zitten. Zo kan je de sfeer die je in elke ruimte wil nauwkeurig aanpassen aan je eigen voorkeuren. Ik zou zeggen: oordeel zelf over dit stukje design op basis van de foto’s in deze review.

 

review van de roze raawii signal lamp
de lampen worden met de hand gemaakt.

Het formaat en de roze kleur ‘coral blush’

De Signal lamp van Raawii is in verschillende maten beschikbaar. Wij hebben de kleinste versie van de Signal lamp. De small versie is 23,6 centimeter breed, 27,5 centimeter hoog en 8,5 centimeter diep. De grote Signal lamp is een stuk groter met een breedte van 28,5 centimeter en een hoogte van 32,1 centimeter. De grote versie is wel even diep als de kleine versie. De Raawii Signal lamp is in zeven kleuren beschikbaar, en elke kleur produceert iets ander licht. Wij kozen voor de kleur ‘coral blush’, een roze tint met warme ondertonen. Deze kleur komt overeen met de roze kleur uit de bekende Raawii Strøm serie. De kleur roze vind ik een mooie matte, roze kleur die - doordat de felheid eruit is - neutraal overkomt. Een mooie zachte, roze kleur dus die goed te combineren is met andere kleuren en niet overheerst.

de twee verschillende formaten en de zeven kleuren
de matte roze kleur van de raawii signal
de holling aan de achterkant van de roze matte kleur review

De details en het materiaal van de Signal lamp

De gehele basis van de lamp is zoals gezegd gemaakt van keramiek uit Portugal. De buitenkant van de lamp is voorzien van mat glazuur, in dit geval in de coral blush kleur. Er zijn overigens ook versies te krijgen met een glanzende glazuur afwerking, zoals deze. De binnenkant van alle Signal lampen is voorzien van mat wit glazuur. Doordat de Raawii Signal lamp gemaakt is van keramiek voelt de lamp best zwaar aan; een beetje alsof je een stevige vaas oppakt. De lamp laten vallen kan je beter niet doen, want dan is-ie zonder twijfel gebroken. Maar dat is met de meeste lampen en keramiek natuurlijk het geval. Elke Signal lamp wordt met de hand gemaakt in Portugal, daarom kan je per lamp kleine verschillen tegenkomen in grootte, kleur en textuur. Dit maakt deze lamp wat mij betreft alleen maar unieker. Onderin de lamp aan de binnenkant vind je de fitting waar je een lichtbron in kan draaien. Aan de zijkant van de lamp gaat de voeding naar buiten toe. Aan het snoer zit ten slotte een schakelaar om de lamp aan en uit te doen.

de onderkant van de lamp met hierbij het logo en de namen van de ontwerpers
detail van de roze kleur coral blush
review van de lamp aan de binnenkant waar de fitting zit
review van de lamp aan

Plus- en minpunten van Raawii Signal lamp

Om een oordeel te kunnen vellen over de Raawii Signal lamp vind je hieronder de plus- en minpunten weer op een rij. De plus- en minpunten gelden natuurlijk niet voor iedereen; smaken verschillen!

Pluspunten Raawii Signal lamp

 • Twee in één design: een uniek designobject overdag, een unieke lamp in de avond
 • Schitteringsvrij en zacht, diffuus licht
 • Met de hand gemaakt in Portugal
 • Waardevast design van Europese bodem

Minpunten Raawii Signal lamp

 • Keramiek is kwetsbaar materiaal
 • De verpakking kan beter om de lamp te beschermen tijdens transport en uitpakken
 • Er zit geen standaard dimmer in de lamp terwijl ze wel een dimbare lamp adviseren

Waar vind ik de laagste prijs voor deze lamp?

De Raawii Signal lamp koop je gemakkelijk online. Let bij het uitpakken wel op of de lamp niet beschadigd is en beschadig hem zelf niet! Bekijk hieronder in het prijsblok waar je de laagste actuele prijs kan vinden en bekijk hier de prijzen van de andere varianten.

raawii Signal Lamp - roze - S

Prijzen raawii Signal Lamp - roze - S

Byflou Een design universum voor u en uw huis
bekijk product in de webshop bekijk
Design-Bestseller Design meubels, lampen en woonaccessoires van topmerken
bekijk product in de webshop bekijk
de conclusie van deze review over de Raawii Signal lamp
Raawii Signal small coral blush

Conclusie: is de Raawii Signal lamp een multifunctionele design musthave?

De conclusie! Is de Raawii Signal lamp een multifunctionele design musthave? Wat ons betreft wel. Waar je deze lamp ook neerzet; je creëert een unieke plek. Vooral als er licht in de opening van deze lamp valt zie je door de rondingen en de bolling mooie schaduwen. Daarnaast zijn de uitvoeringen van de Signal lamp een toegankelijke manier om kleur toe te voegen aan je interieur. Bij ons past het roze goed bij een andere Raawii Strøm schaal. Zet je de lamp aan, dan creëer je direct een fijne sfeer in huis. Met een beetje verbeelding zie je een warme zon die op het punt staat in de zee te zakken. Ook dit effect komt door de bolling aan de achterkant. Voor designliefhebbers is deze lamp een unieke toevoeging aan de collectie, omdat je de Raawii Signal lang niet in elk interieur tegen komt zoals met een Panthella bijvoorbeeld wel het geval is. Het nadeel van de lamp is dat je de lamp niet kan dimmen als je er zelf geen slimme dimbare verlichting in zet. Tot slot is de kwetsbaarheid van keramiek natuurlijk een aandachtspunt, maar vooral met kinderen en huisdieren die hem om kunnen gooien. Dit is uiteindelijk met elk item van keramiek of ander kwetsbaar materiaal het geval. Wij zijn al met al erg blij met de Raawii Signal lamp en je zal hem nog jaren terugzien in ons interieur!

schaduwen in de lamp van raawii mooi met licht spelen

Wil je ook een Raawii Signal lamp kopen?

Wil je na het lezen van deze review ook een Signal lamp aanschaffen? Je vind de beste prijs in designfinder. De prijs van de kleine versie is op dit moment €192 en de grote versie €210. Beide zijn dus momenteel in de aanbieding. In designfinder vind je altijd de actuele prijzen, we checken de prijzen namelijk vijf keer per dag! Gebruik onze tools zoals de wishlist of een prijsalert om te wachten op een prijsdaling. Klik op de button hieronder om de prijzen van alle soorten Signal lampen te bekijken. Heb je een Signal lamp gekocht en mocht je het leuk vinden, deel je aankoop dan ook op social media door #mydesignweb te gebruiken. Zo kunnen wij jouw nieuwe aankoop ook zien!

Prijzen Raawii Signal

Foto’s van Raawii Signal lamp in coral blush

Hieronder nog een aantal foto’s uit het Witte Huis van de roze Raawii Signal lamp.

de raawii signal lamp in het witte huis
details van de lamp
een design lamp die op het punt staat om een klassieker te worden
het geel en het roze van de Raawii Signal
Terug naar het overzicht

 • Fritz Hansen
 • Moooi
 • String
 • Foscarini
 • Louis Poulsen
 • Artemide
 • Vitra
 • Ligne Roset
 • Hay
 • USM
 • Kartell
 • Muuto
 • &Tradition
 • Tom Dixon
 • Artifort
 • Driade
 • Knoll
 • FLOS

Designweb

Deze optie komt binnenkort!

 • Voeg designitems toe aan je wishlist om later te kopen.
 • Krijg meldingen bij prijsdalingen van items op je wishlist.