Designweb - de grootste design zoekmachine

Veilig online design shoppen via designweb plus tips om veilig online te winkelen

blog
08-02 2024, 14:15
designweb redactie

Tegenwoordig gebeurt bijna alles digitaal, waaronder online design shoppen. Maar hoe kan je nu veilig online winkelen? Hoe weet je dat je origineel design koopt? En wat zijn veilige design webshops? Omdat wij de veiligheid van online shoppen erg belangrijk vinden en niet willen dat jij je zorgen maakt of je wel origineel design koopt of eventueel bij een ‘neppe’ design webshop shopt, raden wij shoppen via designfinder natuurlijk altijd aan. Wij werken namelijk uitsluitend samen met gecontroleerde, veilige design webshops. Wil je meer weten? Lees dan snel verder!

Veilig online design shoppen met designweb en de design zoekmachine designfinder
Veilig online design shoppen op designweb plus extra tips!

Veilig design online kopen

Wil je gelijk de tips lezen om veilig online design te shoppen buiten designweb om? Klik op de onderstaande link.

Via designweb shop je veilig design online

Als je via designfinder shopt, weet je zeker dat je veilig online design shopt. In designfinder vind je een uitgebreid aanbod aan design items voor in huis. De specifieke keuze voor een uitsluitende focus op design heeft mede te maken met het feit dat we duurzaam online shoppen willen stimuleren. Design items zijn namelijk over het algemeen van veel betere kwaliteit dan items van fast furniture webshops en winkels en de ontwerpen zijn tijdloos. Om veilig online design shoppen voor zo veel mogelijk mensen zo toegankelijk mogelijk te maken, werken wij samen met maar liefst 24 gecontroleerde, veilige webshops. Over een tijdje zijn dit er zelfs meer dan 50. Dit zijn webshops als Mister Design, Flinders, Fonq en Nordic Nest. Wij vergelijken vijf keer per dag de actuele prijzen van elk design item dat vindbaar is in deze webshops, zodat jij jouw design aankoop altijd tegen de scherpste prijs doet.

Designweb werkt alleen met betrouwbare design webshops

Zoals we al noemden werken we voor designfinder uitsluitend met gecontroleerde, veilige design webshops. Maar hoe controleren wij deze dan en hoe weten we dat ze veilig zijn? Er zijn een aantal punten waarop wij letten indien een webshop zich bij ons aan wil sluiten. Allereerst vinden we het belangrijk dat een webshop minimaal een jaar actief is, waarbij wij eveneens checken of dit onder dezelfde eigenaar is. Ten tweede dient de webshop minimaal een half jaar online actief te zijn en zich te houden aan de Wet koop op afstand. Aanvullend op deze harde eisen plaatsen wij ook bij elke webshop zelf testbestellingen om te ervaren hoe de klantenservice is, hoe de levertijden zijn en hoe netjes pakketjes aankomen.

veilig design kopen via designweb

Dutch design van opkomende designers in designfinder

Het is je misschien wel opgevallen dat je in designfinder naast de bekende design klassiekers via gecontroleerde webshops, ook design terugvindt van designers zelf. Denk hierbij aan Studio Jes Iken en Ikkitree. Omdat wij Dutch design ook een mooie plek willen geven in de wereld van design én willen stimuleren ook van kleinere ondernemers te shoppen, werken wij hier regelmatig mee samen. Voordat we een dergelijke samenwerking aangaan vindt er altijd een persoonlijke kennismaking plaats en checken we de kwaliteit, de wijze van levering en de klantenservice die de ondernemers aan hun klanten bieden. Als over een van deze punten enige twijfel bestaat, kunnen zij zich niet bij designweb aansluiten.

In designfinder shop je geen replica’s

Doordat designweb uitsluitend met gecontroleerde, veilige webshops en Dutch designers samenwerkt weet je altijd 100% zeker dat je geen replica’s shopt via designfinder. We begrijpen dat je soms toch ook zelf nog verder zoekt naar een betere prijs, bijvoorbeeld via Google Shopping. Het is inderdaad mogelijk dat je dan alsnog betere prijzen vindt, alleen let op! Hier vind je vaak ook replica items tussen. Je herkent ze niet direct omdat aanbieders van replica’s vaak de foto’s van officiële aanbieders gebruiken (zie voorbeeld hieronder). Wij schrijven daarom regelmatig blogs over hoe jij zelf een replica kan herkennen, zoals deze over de Ligne Roset togo, deze over de Flowerpot VP3 en VP9 van &Tradition en deze over de Vitra Eames House Bird. Mocht je twijfelen over een aankoop, kan je altijd contact met ons opnemen om je te helpen.
 

replica koop je niet op designfinder

Shop je ergens anders? Check deze tips om veilig online design te shoppen

Naast het risico dat je loopt om een replica van een bepaald design item te kopen, komen er natuurlijk meer veiligheidsaspecten bij online shoppen kijken. Wat wat als je opgelicht wordt en je nooit iets ontvangt? Of wanneer je een compleet verkeerd product ontvangt en de webshop geen gehoor geeft? Het gebeurt vaak dat mensen eerst online shoppen, en daarna pas kijken of de webshop eigenlijk wel betrouwbaar is. Bijvoorbeeld op het moment dat het wel erg lang begint te duren voordat je je pakketje ontvangt terwijl je geen updates ontvangt. Wij hebben een aantal tips voor je waar je op kan letten om ervoor te zorgen dat jouw online shopsessies veilig kunnen plaatsvinden en je je geen zorgen hoeft te maken dat er iets mis gaat.

Keurmerk op de website? Check ze!

De veiligheid van webshops is eigenlijk gemakkelijk te herkennen aan een keurmerk, bijvoorbeeld van Thuiswinkel Waarborg of WebwinkelKeur. Deze keurmerken staan namelijk voor vertrouwen en een veilige online winkelomgeving. Webshops willen graag zo’n keurmerk omdat de kans dan groter is dat je bij ze zal bestellen. Maar let op! Indien je ook maar enigszins twijfelt, check dan altijd of de webshop wel écht aangesloten is bij het keurmerk. Webshops kunnen namelijk ook zelf het logo plaatsen zonder dat ze daadwerkelijk een keurmerk hebben.

"Webshops kunnen namelijk ook zelf het logo plaatsen zonder dat ze daadwerkelijk een keurmerk hebben"

Op de website van het keurmerk kan je gemakkelijk in het ledenbestand zoeken, zoals hier bij Thuiswinkel Waarborg. Staat de webshop waar jij iets wil bestellen er niet tussen? Grote kans dat het logo dan onterecht op de website geplaatst is. Een duidelijk signaal dat je hier beter niet kan bestellen.

Controleer de reviews van de design webshop

Lees altijd een aantal reviews van de design webshop waarop jij shopt. Hieruit haal je vaak direct slechte ervaringen als die er zijn. Wij checken zelf altijd de reviews via Google, dan weet je zeker dat de webshop zelf geen slechte reviews verwijderd heeft. Let wel op dat het bedrijf daarentegen zelf wel positieve reviews in kan sturen. Kijk daarom ook altijd even naar het aantal reviews en bezoek, indien je twijfelt, ook andere review-sites zoals Trustpilot.

Check het keurmerk om veilig design te kopen

Kan je achteraf betalen bij de design shop?

Een slimme truc voor als je niet zeker weet of de webshop wel betrouwbaar is: achteraf betalen! Zo kan je eerst afwachten of je het item wel binnenkrijgt, of het een origineel designitem is en of je wel het juiste product ontvangt voordat je je geld kwijt bent. Ook kan je voor een verzekerde betaaloptie kiezen. Hoe? Bijvoorbeeld door met je creditcard te betalen. Mocht er zich een probleem voordoen kan je je geld terugkrijgen van de creditcardmaatschappij, zoals van ICS. Je leest er hier meer over.

Controleer de contactinformatie

Mocht je twijfelen over de betrouwbaarheid van een webshop, kijk dan naar de contactinformatie op de website. Is deze beschikbaar? En zo ja, nemen ze de telefoon op of reageren ze op je e-mails? Ook kan je altijd even het adres opzoeken op Google Maps. Bestaat het adres eigenlijk wel? En hoe ziet het eruit op streetview? Bewaar bij twijfel ook altijd even de contactgegevens, zodat je ze nog hebt mocht er iets mis gaan en de contactgegevens zijn niet meer vindbaar.

Haal het maximale uit designweb

Shop veilig design via onze partners in designfinder, zo shop je ook geen replica's!

Maak een account aan

Controleer de KvK-inschrijving van de design webshop

Als je echt denkt dat het bedrijf waarbij je iets wil kopen niet bestaat, check dan de inschrijving bij de Kamer van Koophandel (KvK). Een bedrijf moet altijd zijn KvK-nummer op de website hebben staan en die kan je vervolgens invoeren in de zoekbalk van het handelsregister. Als je nergens een KvK-nummer of bedrijfsnaam kan vinden en het bedrijf ook niet in het handelsregister kan vinden, heb je waarschijnlijk te maken met een neppe webshop en loop je het risico opgelicht te worden.

Bekijk de taal en details op de website

Als laatste tip is het wat ons betreft altijd belangrijk om goed te letten op de taal en de details van de website. Ziet de webshop er rommelig uit? Zijn de prijzen onrealistisch laag? Wordt op de ene pagina Nederlands gepraat en op de andere Engels (of een andere taal)? Zijn de Nederlandse stukken tekst in gebrekkig Nederlands geschreven? Allemaal kenmerken van een onveilige website waar je simpelweg het best bij weg kan blijven.

in designfinder shop je ook veilig naar design

Shop veilig design in designfinder

Al met al kan er flink wat mis gaan met online shoppen van design items. Wil je zeker weten dat je jouw design veilig shopt? Schaf ze dan aan via designfinder. Niet alleen ben je zo verzekerd van shoppen bij betrouwbare webshops; daarnaast vergelijken wij dagelijks vijf keer de actuele prijzen van de design items. Zo koop jij dus altijd jouw nieuwe design voor de beste prijs zonder dat je hier zelf naar hoeft te zoeken of het risico loopt een replica te kopen.

Ben je nog niet zeker van je aankoop of vind je je favoriete items nog iets te duur? Zet ze dan eenvoudig op je wishlist, zodat je ze gemakkelijk terug kan vinden en een melding ontvangt zodra de prijs van een van je favorieten daalt. Mocht je een bepaald budget beschikbaar hebben, maak dan ook een prijsalert aan. Je ontvangt dan een mail indien de prijs van het design item dat jij wil aanschaffen jouw prijsalert raakt. Wil je nog meer weten over hoe designfinder precies werkt? Je leest het hier. Veel plezier met veilig design shoppen!

veilig design shoppen

Terug naar het overzicht

 • Hay
 • Ligne Roset
 • Driade
 • FLOS
 • USM
 • Louis Poulsen
 • String
 • Muuto
 • Knoll
 • Fritz Hansen
 • Tom Dixon
 • Artemide
 • Vitra
 • Kartell
 • &Tradition
 • Foscarini
 • Moooi
 • Artifort

Designweb

Deze optie komt binnenkort!

 • Voeg designitems toe aan je wishlist om later te kopen.
 • Krijg meldingen bij prijsdalingen van items op je wishlist.