Designweb - de grootste design zoekmachine
Koopgids
Laatst gewijzigd:
30-08 2023, 16:17
designweb redactie

Tom Dixon Melt hanglamp kopen? Vergelijk hier de prijzen en vind alle informatie hier

Een Tom Dixon Melt hanglamp kopen? Dan zit je hier goed. Je leest hieronder alles over de hanglampen van Tom Dixon zoals: welke soorten hanglampen zijn er, de kleuren, wat zijn de afmetingen en je vindt de beste prijs! Ben je niet op zoek naar een hanglamp maar wel een andere Melt lamp? Bekijk dan de Tom Dixon Melt koopgids of spring hieronder naar het onderwerp waar je meer over wilt lezen:


Tom Dixon Melt hanglamp kopen

Wil je een Tom Dixon Melt hanglamp kopen, dan heb je keuze uit verschillende uitvoeringen zoals een Melt hanglamp, hanglampen systeem of een kroonluchter. In deze Tom Dixon Melt hanglampen koopgids vind je de beste prijzen en kan je de prijs vergelijken met de verschillende winkels de de lampen aanbieden. Heb je de hanglamp gevonden maar is de prijs nog niet laag genoeg? Zet de hanglamp op je wishlist, dan krijg je een melding als de prijs daalt. Dan weet jij waar je deze prachtige design hanglampen kan kopen met hun unieke verhaal.

Koop de Tom Dixon Melt hanglamp in een van de onderstaande winkels of vergelijk prijzen hieronder:

Tom Dixon Melt hanglamp met 7 lampen in de kleur goud.
Tom Dixon Melt hanglamp: Led Large kroonluchter met 7 lampen in de kleur goud.

Soorten Tom Dixon Melt hanglampen

Tom Dixon Melt hanglampen zijn beschikbaar in verschillende kleuren, afmetingen en samenstellingen. Zo is er een hanglamp systeem waar meerdere Melt Led hanglampen aan hangen en verschillende soorten kroonluchters. We zetten ze hier even overzichtelijk op een rij:

 • Tom Dixon Melt hanglampen: Melt Led hanglamp, Melt Mini Led hanglamp, Melt hanglamp, Melt Led trio hanglamp (3 lampen), Melt Led Mini 5x hanglamp, Melt led large hanglamp systeem (2x Melt Led en 3x Melt Led mini) en de Melt Led mega hanglamp systeem (6x Melt Led en 5x Melt led mini).
 • Tom Dixon Melt kroonluchters: Melt Led Small kroonluchter (4 lampen), Melt Led Large kroonluchter (7 lampen) en de Melt Led Burst kroonluchter

Op zoek naar een andere Tom Dixon Melt lamp?

Ga dan naar de Tom Dixon Melt koopgids met de hele Melt familie

Ga naar de Tom Dixon Melt koopgids

Beste prijs van de Tom Dixon Melt hanglamp

De Melt hanglamp is een schitterend gevormde lamp met een moderne, glanzende afwerking. In zijn uitgeschakelde staat fungeert de lamp als een spiegelende bol, maar zodra hij aan staat, verspreidt hij een sfeervol licht vanuit een gesmolten, geblazen glazen bol. Deze lamp wordt vervaardigd in Duitsland met behulp van geavanceerde productietechnieken, om zo de perfect gevormde bol te creëren. Er zijn 7 varianten beschikbaar van de Tom Dixon Melt hanglamp, elk verkrijgbaar in één van de vier kleuren: Koper, Goud, Chroom en Smoke (een donker grijzig/blauwachtige kleur).

Adviesprijzen Tom Dixon Melt hanglampen

 • Melt Led hanglamp: €1206,-
 • Melt Mini Led hanglamp: €786,-
 • Melt hanglamp: €970,-
 • Melt Led trio hanglamp: €3252,-
 • Melt Led Mini 5x hanglamp: €4404,-
 • Melt led large hanglamp systeem: €5244,-
 • Melt Led mega hanglamp systeem: €15.258,-

De laagste drie prijzen

Bekijk hieronder de laagste prijzen van dit moment. Op zoek naar een andere kleur van de Tom Dixon Melt hanglamp? Bekijk ze allemaal in designfinder

Tom Dixon Melt Mini Led hanglamp, Koper

Prijzen Tom Dixon Melt Mini Led hanglamp, Koper

Tom Dixon Melt Led hanglamp, goud

Prijzen Tom Dixon Melt Led hanglamp, goud

Tom Dixon Melt LED trio Hanglamp systeem, chroom

Prijzen Tom Dixon Melt LED trio Hanglamp systeem, chroom

Tom Dixon Melt Mega LED Hanglamp systeem, goud

Prijzen Tom Dixon Melt Mega LED Hanglamp systeem, goud

De zilveren LED large kroonluchter van Tom Dixon uit de Melt familie
De Melt Led Large kroonluchter in de kleur zilver

Beste prijs van de Tom Dixon Melt kroonluchters

De Melt hanglampen bieden talloze mogelijkheden om ze op te hangen. Je kunt er een zwerm, groep, kudde, tros of bos van maken. Met de Melt kroonluchters creëer je een spectaculair lichtspel. De nieuwste toevoeging aan de collectie is de Large kroonluchter, die bestaat uit zeven organische en imperfecte bollen die uit een centrale hub exploderen. Hierdoor ontstaat een dynamische verlichtingssculptuur met oneindige reflecties. De Melt Small en Large kroonluchters zijn verkrijgbaar in drie kleuren: Goud, Chroom en Smoke. De Melt Burst kroonluchter is verkrijgbaar in alle vier de kleuren van de Melt familie.

Adviesprijzen Melt kroonluchters

 • Melt Led Small kroonluchter: €5424,-
 • Melt Led Large kroonluchter: €9546,-
 • Melt Led Burst kroonluchter: €17.886,-

De laagste drie prijzen

Bekijk hieronder de laagste prijzen van dit moment. Op zoek naar een andere kleur van de Tom Dixon Melt kroonluchter? Bekijk ze allemaal in designfinder.

Tom Dixon Melt Chandelier small, chroom

Prijzen Tom Dixon Melt Chandelier small, chroom

Tom Dixon Melt Chandelier large, Goud

Prijzen Tom Dixon Melt Chandelier large, Goud

Een set met Tom Dixon Melt hanglampen en stoelen die gemaakt zijn door Tom Dixon
Melt en Melt Mini hanglampen in de kleur chrome

Waarop letten bij het kopen van een Melt hanglamp?

Beslis vooraf of je een Melt hanglamp met geïntegreerde LED verlichting wilt of een versie met een E14/E27 fitting, bijvoorbeeld voor Philip Hue. Let op de volgende twee punten:

De lichtbron: Er zijn twee varianten van de Tom Dixon Melt hanglampen beschikbaar: versies met geïntegreerde LED verlichting en versies met een fitting waarin je zelf een lichtbron moet plaatsen. De LED-varianten worden aangeduid als Tom Dixon Melt LED hanglamp, terwijl de versies zonder LED in de productnaam worden aangeduid als Tom Dixon Melt hanglamp.

De grootte: Let goed op de afmetingen van de lamp voordat je een Melt hanglamp uitkiest. Op productfoto's kunnen de lampen kleiner lijken dan ze in werkelijkheid zijn. Zo heeft de Large kroonluchter bijvoorbeeld een diameter van 196 cm.

In welke kleuren kan ik een Melt hanglamp kopen?

De kleuren van de Melt hanglampen zijn Goud, Koper, Chroom, Smoke en Zwart. De nieuwe kleur Zwart is alleen beschikbaar op de Melt Portable Led, mogelijk later ook bij de hanglampen. De kleur Smoke heeft donkergrijze tinten met een vleugje blauw. Goud is een opvallende kleur die er echt uitspringt. Koper lijkt op rosé goud en Chroom is zilverkleurig.

Let op: niet alle varianten van de Melt familie zijn verkrijgbaar in alle kleuren. Zo is de Melt Small en Large kroonluchter alleen verkrijgbaar in drie kleuren: Goud, Chroom en Smoke. Als de lampen uitgeschakeld zijn, zie je de volle kleur met een spiegelend effect. Wanneer de lampen branden, ontstaat er een mooie warme gloed door de kleur heen en worden de lampen transparant.

De Melt hanglampen in de verschillende kleuren die er beschikbaar zijn

Welke afwerking hebben de Tom Dixon Melt hanglampen?

De Tom Dixon Melt hanglamp heeft een prachtig gevormd design en creëert een sfeervol effect van smeltend, heet geblazen glas. De bollen zijn afgewerkt met een gepolijst spiegeleffect en de houders zijn afgewerkt in de kleur van de desbetreffende variant en gepolijst.

Welke lichtbron is geschikt voor de Melt hanglamp?

De Melt Led hanglampen zijn voorzien van geïntegreerde LED lichtmodule die vervangbaar is door Tom Dixon. De Melt Hanglamp is voorzien van een E14 fitting. Hier kan een lichtbron in van maximaal 25 watt.

Specificaties van de Tom Dixon Melt hanglamp

In samenwerking met het Zweedse designcollectief FRONT heeft Tom Dixon de Melt familie ontworpen. De meeste hanglampen zijn verkrijgbaar in vier verschillende kleuren. Hieronder vind je de specificaties en varianten onderverdeeld in drie categorieën.

Specificaties Tom Dixon Melt hanglampen

Afwerking: Gepolijst  Materiaal: Polycarbonaat
Melt Led hanglamp: Afmeting: Ø 50 x h. 50 cm  Kabellengte: 250cm Lichtbron: inclusief LED
Melt Mini Led hanglamp: Afmeting: Ø 28 x h. 27 cm  Kabellengte: 250cm  Lichtbron: inclusief LED
Melt hanglamp: Afmeting: Ø 50 x h. 50 cm  Kabellengte: 250cm  Lichtbron: exclusief E14 25W

Hanglamp Melt in de kleur chroom en de LED variant

Specificaties Tom Dixon Melt hanglamp systemen

Afwerking: Gepolijst  Materiaal: Polycarbonaat
Melt Led trio hanglamp: Afmeting: Ø 81 x b. 81 cm x h. 141cm  Lichtbron: inclusief LED
Melt Led Mini 5x hanglamp: Afmeting: Ø 73 x b. 73 cm x h. 140 cm  Lichtbron: inclusief LED
Melt led large hanglamp systeem: Afmeting: Ø 95 x b. 95 cm x h. 183 cm  Lichtbron: inclusief LED
Melt Led mega hanglamp systeem: Afmeting: Ø 161 x b. 161 cm x h. 143 cm  Lichtbron: inclusief LED

hanglamp systeem van Melt in de gouden kleur met 5 lampen

Specificaties Tom Dixon Melt kroonluchters

Afwerking: Gepolijst  Materiaal: Polycarbonaat
Melt Led Small kroonluchter: Afmeting: Ø 98 x h. 103 cm  Kabellengte: 500cm  Lichtbron: inclusief LED
Melt Led Large kroonluchter: Afmeting: Ø 196 x h. 164 cm  Kabellengte: 500cm  Lichtbron: inclusief LED
Melt Led Burst kroonluchter: Afmeting: Ø 153 x h. 136,5 cm  Kabellengte: 500cm  Lichtbron: inclusief LED

Melt Led Burst kroonluchter en groep met Melt lampen aan elkaar in de koper kleur
Tom Dixon Melt Led large kroonluchter in de kleur goud
Tom Dixon Melt de grote versie van de kroonluchter in de kleur goud

Waarom moet ik deze hanglamp kopen?

De Melt hanglamp is ontworpen met oog voor detail en zal nooit vervelen. Als je houdt van opvallende eyecatchers in je interieur en een uitgesproken stijl hebt, dan is deze lamp zeker iets voor jou. De Tom Dixon Melt hanglamp is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, waaronder goud, koper en chroom, en creëert een hotel chique uitstraling.

"De lamp heeft overdag een spiegelend uiterlijk, maar 's avonds wordt hij transparant en lijkt het licht dat erdoor schijnt op verhit glas dat geblazen is"

De Tom Dixon Melt familie is een prachtige combinatie van vorm en functie, waarbij technologie en esthetiek samenkomen in een fascinerende lamp. De lamp heeft overdag een spiegelend uiterlijk, maar 's avonds wordt hij transparant en lijkt het licht dat erdoor schijnt op verhit glas dat geblazen is. De binnenkant van de lamp creëert een vuurbal effect dat er prachtig uitziet. De vorm van de lamp benadrukt het lichteffect en geeft de indruk dat de lampen gesmolten zijn door hitte. Hoewel de lamp is geïnspireerd op verhit glas, is de bol gemaakt van polycarbonaat, een materiaal dat 250 keer sterker is dan glas en het spiegelende effect mogelijk maakt.

Door verschillende varianten van de Tom Dixon Melt hanglampen te combineren, creëer je een geweldige en magische sfeer in je interieur. Kortom, als je op zoek bent naar een unieke en fascinerende lamp die technologie en esthetiek combineert, dan is de Melt hanglamp de perfecte keuze.

Sfeerimpressie van de Tom Dixon Melt hanglampen

Bekijk hieronder een sfeerimpressie van de Melt hanglampen:

Melt large hanglamp in de kleur goud boven Tom Dixon stoelen
Melt LED kroonluchter large op de Salone del Mobile Milano
Melt LED small hanglamp in chroom boven een tafel
Melt LED kroonluchter small in chroom kleur
Melt hanglampen in de kleur koper
Beeld: Instagram: @hagar_gh_studio 
drie kleuren van de Melt hanglamp
Beeld: Instagram: @alak.studio

Geschiedenis en ontwerp van de Tom Dixon Melt familie

De Melt familie vindt zijn oorsprong in Groot-Brittannië en is in samenwerking met het Zweedse designersduo Front ontworpen in 2015. Anna Lindgren en Sofia Lagerkvist, de twee vrouwen achter Front, doorlopen het ontwerpproces altijd gezamenlijk, van begin tot eind. De Melt hanglampen worden gemaakt door middel van een proces van blaasvormen en vacuümmetallisatie, waardoor gesmolten lichtbollen ontstaan met een buitengewone helderheid. De glansafwerking van elke lamp wordt gecreëerd door het zeer technische proces van vacuümmetallisatie.

"De glansafwerking van elke lamp wordt gecreëerd door het zeer technische proces van vacuümmetallisatie"

Tijdens het productieproces wordt de polycarbonaat schaal gescheiden van het interieur van een metalen kamer. Vervolgens wordt alle lucht uit de kamer gezogen en wordt er een enorme elektrische lading doorheen gevoerd. Door middel van een kleine explosie wordt een dunne strook koperfolie verdampt tot een fijne nevel van metaaldeeltjes, die zich over de lamp verspreidt en zorgt voor de glansafwerking.

Lees het verhaal van de Melt collectie van Tom Dixon

productie proces van het maken van de Melt hanglampen

Over het merk Tom Dixon

Het merk Tom Dixon staat bekend om haar unieke en moderne ontwerpen op het gebied van interieur en verlichting. Tom Dixon, een gerenommeerde ontwerper, heeft het merk zelf opgericht en staat bekend om zijn passie voor vakmanschap en innovatief high-end design. Naast de bekende Melt hanglamp heeft het merk een breed scala aan producten, waaronder verlichting, meubels, accessoires en decoratieve items. De designs van Tom Dixon zijn vaak gebaseerd op geometrische vormen en natuurlijke materialen, zoals koper, marmer en hout.

Door de hoge kwaliteit van de producten en het vakmanschap dat erachter schuilt, heeft Tom Dixon een sterke reputatie opgebouwd. Het merk trekt zowel designliefhebbers als interieurprofessionals aan en wordt wereldwijd erkend als toonaangevend in de wereld van design en interieur. Tom Dixon is opgericht in 2002 en is vertegenwoordigd in 90 landen. Overigens was Tom Dixon al een ondernemer ver voordat 2002 aanbrak. In 1987 had hij al een productiebedrijf, maar nog zonder zijn eigen label eraan verbonden.

De eigenaar van het merk Tom Dixon met dezelfde naam
Tom Dixon met een tros hanglampen

Alternatieven voor de Tom Dixon Melt hanglamp

Onderstaand vind je enkele voorbeelden van alternatieve hanglampen voor de Tom Dixon Melt. Hoewel er meer alternatieven beschikbaar zijn, bieden deze niet het unieke spiegelende effect wanneer de lamp uit staat en het gloeiende effect wanneer de lamp aan staat, zoals de Melt hanglampen dat wel doen.

Tom Dixon -  Mirror Ball LED 50cm 

Een van de meest herkenbare Tom Dixon lampen, geïnspireerd door de beroemde ruimtehelm en door discoballen. Mirror Ball is lichtgewicht en toch robuust en reflecteert zijn omgeving door omgevingslicht naar beneden te projecteren. De LED-module van deze hanglamp biedt drie belangrijke voordelen: langere levensverwachting, energiezuinigheid en verbeterde prestaties, inclusief dimbaarheid en lichtregeling.

Bestel deze lamp bij dmlights.nl

Mirrorbal hanglamp van Tom Dixon

Bsweden - Konfetti kroonluchter

Kroonluchter ook ontworpen door Front net als de Melt hanglamp. Deze geestige kroonluchter bestaat uit verschillende sprankelende danszaal-spiegelballen van verschillende groottes, die het stuk diepte geven. Afgewerkt met een steel in verchroomd staal en een plafondkap in wit gelakt staal. Niet te missen!

Bestel deze lamp bij nordicnest.nl

Hanglamp ontworpen door Front

Fritz Hansen - Calabash P2 hanglamp goud of zilver

Calabash™-hangers zijn geïnspireerd op de eenvoudige en harmonieuze vorm van de kalebaspompoen. Gemaakt van aluminium en afgewerkt met chroom of structuurcoating, zijn Calabash hangers een voorbeeld van authentiek vakmanschap. Aan of uit, het spiegelt de kamer of manifesteert die reflectie met sculpturale kwaliteit.

Bestel deze lamp op nordicnest.nl

Gouden hanglamp van Fritz Hansen

Deze koopgids wordt regelmatig bijgewerkt als er updates zijn over een Melt hanglamp. De koopgids is nog niet compleet doordat de website nog in de bèta fase verkeerd. Op de hoogte blijven? 

Bron: Tom Dixon

Designweb

Deze optie komt binnenkort!

 • Voeg designitems toe aan je wishlist om later te kopen.
 • Krijg meldingen bij prijsdalingen van items op je wishlist.