Designweb - de grootste design zoekmachine
Koopgids
Laatst gewijzigd:
12-10 2023, 09:25
designweb redactie

Tom Dixon Melt lamp kopen? Hier vind je de beste prijzen van deze serie lampen

Tom Dixon Melt lamp kopen? Dan ben je hier op het juiste adres. Ook voor alle andere Tom Dixon modellen kun je hier terecht, zoals de Mirror ball collectie of de Beat collectie. Bekijk ook de designfinder voor de goedkoopste aanbieding van dit moment of spring hieronder naar het onderwerp waar je meer over wilt lezen:


Tom Dixon Melt lampen serie kopen

Als je op zoek bent naar een Tom Dixon Melt lamp, dan heb je keuze uit verschillende modellen zoals een Melt hanglamp, vloerlamp, tafellamp of een kroonluchter. Melt doet denken aan gesmolten glas. Transparant als de lamp aan staat, spiegelend als hij uit staat. De Melt serie is ontworpen door FRONT. In deze Tom Dixon Melt koopgids vind je de winkels, prijzen en acties. In welke shop kan je voor de laagste prijs een Melt lamp kopen? Waarop moet ik letten bij het kopen van een Melt serie? Welke kleuren zijn er? Wat zeker is, is dat je een prachtige design lamp koopt met een uniek verhaal.

Bekijk de Tom Dixon Melt Serie in je favoriete winkel of vergelijk prijzen hieronder:

Melt Led Large kroonluchter met 7 lampen en een stoel
De Tom Dixon Melt Led Large kroonluchter met 7 lampen

Soorten Tom Dixon Melt lampen

De Tom Dixon Melt lampen zijn beschikbaar in verschillende soorten en varianten. En per soort zit er verschil in de kleur maar ook in de grootte van de lamp en het aantal lampen. We zetten ze hieronder overzichtelijk op een rij:
 

 • Melt hanglamp: Melt Led hanglamp, Melt Mini Led hanglamp, Melt hanglamp, Melt Led trio hanglamp (3 lampen), Melt Led Mini 5x hanglamp, Melt led large hanglamp systeem (2x Melt Led en 3x Melt Led mini) en de Melt Led mega hanglamp systeem (6x Melt Led en 5x Melt led mini).
 • Melt vloerlamp: Melt Cone Slim Led vloerlamp, Melt Cone Fat Led vloerlamp, Melt vloerlamp verstelbaar, Melt stand vloerlamp (met 7 lampen)
 • Melt tafellamp: Melt tafellamp, Melt Cone Fat Led tafellamp en de Melt Portable LED
 • Melt wandlamp: Melt Mini Led Surface wandlamp, Melt Led Surface wandlampen de Melt Surface wandlamp
 • Melt kroonluchters: Melt Led Small kroonluchter (4 lampen), Melt Led Large kroonluchter (7 lampen) en de Melt Led Burst kroonluchter
Melt hanglampen in de kleur chroom van design merk Tom Dixon
Melt hanglampen in de kleur chroom

Tom Dixon Melt hanglamp kopen

De Melt hanglamp is een prachtig vervormde lamp in een moderne glanzende afwerking. Als de lamp uit staat hangt er een spiegelende bol. Als de lamp aan staat straalt het een sfeervol licht uit, uit een smeltend en vers geblazen glazen bol. Gemaakt in Duitsland met behulp van een hightech productietechniek om de perfect gesmolten bol te bereiken. De Melt hanglamp is beschikbaar in 7 varianten. En verkrijgbaar in vier kleuren: Koper, Goud, Chroom en Smoke (een donkergrijs/blauwige kleur).

Adviesprijzen Tom Dixon Melt hanglampen

 • Melt Led hanglamp: €1206,-
 • Melt Mini Led hanglamp: €786,-
 • Melt hanglamp: €970,-
 • Melt Led trio hanglamp: €3252,-
 • Melt Led Mini 5x hanglamp: €4404,-
 • Melt led large hanglamp systeem: €5244,-
 • Melt Led mega hanglamp systeem: €15.258,-

De drie beste prijzen van dit moment

Hieronder vind je de drie laagste prijzen van de Tom Dixon Melt Led hanglamp. De prijzen van de andere kleuren vind je hier in designfinder

Tom Dixon Melt Led hanglamp, goud

Prijzen Tom Dixon Melt Led hanglamp, goud

Tom Dixon Melt Mini Led hanglamp, Chroom

Prijzen Tom Dixon Melt Mini Led hanglamp, Chroom

Vijf keer Tom Dixon Melt vloerlamp en tafellampen
De verstelbare Melt, Melt Tafellamp, Melt Slim Led vloerlamp, Melt Portable Led en de Melt Stand vloerlamp

Tom Dixon Melt vloerlamp kopen

De vloerlamp is beschikbaar in 4 uitvoeringen. De Tom Dixon Melt Cone Slim Led vloerlamp (nieuw), een Melt bol met een dunne voet/frame. Melt Cone Fat Led vloerlamp (nieuw) een Melt bol met een dikke 'cone' voet/frame. Deze zijn beschikbaar in de vier bekende kleuren: Goud, Koper, Chroom en Smoke. De verstelbare vloerlamp alleen beschikbaar in een mooie koperen afwerking. De Melt stand vloerlamp is een buitengewone vloerkroonluchter met drie Melt mini’s en vier grote Melt lampen.

Adviesprijzen Melt vloerlampen

 • Melt Cone Slim Led vloerlamp: €1404,- (nieuw)
 • Melt Cone Fat Led vloerlamp: €2718,- (nieuw)
 • Melt vloerlamp verstelbaar Koper: €2460,-
 • Melt stand vloerlamp Goud: €6618,-

De drie beste prijzen van dit moment

Bekijk de laagste prijs van de Melt stand vloerlamp. Bekijk de andere prijzen in designfinder.

Tom Dixon Melt Cone Fat Floor, Zilver

Prijzen Tom Dixon Melt Cone Fat Floor, Zilver

Tom Dixon Melt tafellamp kopen

De Melt tafellamp van Tom Dixon is een prachtig vervormde tafellamp in een moderne koperen afwerking. De lamp is 28cm breed en 43,1cm hoog. Deze lamp lijkt overdag één geheel maar veranderd in het donker in een transparante gloeiende bol. De lamp is, net zoals de andere Melt lampen, gemaakt van polycarbonaat en staal. Dit jaar is er ook een nieuwe Melt Portable LED en de Melt Cone Fat tafellamp uitgebracht.  

Adviesprijzen Melt tafellampen

 • Melt tafellamp: €972,-
 • Melt Cone Fat tafellamp: €1002,- (nieuw)
 • Melt Portable LED: €324,-, de zwarte versie €288,- (nieuw)

De laagste prijzen van dit moment

Hieronder zie je de drie laagste prijzen van de Melt Portable LED. 

Tom Dixon Melt Portable tafellamp, zilver

Prijzen Tom Dixon Melt Portable tafellamp, zilver

Nieuwe Melt Portable Led tafellampen met nieuwe zwarte kleur
De nieuwe Melt Portable Led lampen met de nieuwe zwarte kleur
Tom Dixon Melt Cone Fat floor
De nieuwe Melt Cone Fat vloerlamp in de kleur zilver
Nieuwe Melt Cone Fat Led table van Tom Dixon in de kleur goud
De nieuwe Melt Cone Fat tafellamp in de kleur goud

Tom Dixon Melt wandlamp kopen

Melt is een prachtig vervormde wandlamp in een moderne afwerking. Met de geïntegreerde LED-module creëert deze Tom Dixon-wandlamp een betoverend smeltend, heet geblazen glaseffect wanneer hij aan staat en een spiegelend effect wanneer hij uit is. De wandlampen zijn ook als plafondlamp te gebruiken. De Melt wandlamp is beschikbaar in drie varianten waarvan er één zonder LED module is.

Adviesprijzen Melt wandlampen

 • Melt Mini Led Surface: €732,-
 • Melt Led Surface: €948,-
 • Melt Surface: €810,-

De laagste prijs

Bekijk hieronder de laagste prijzen online van de Melt wandlampen.

Tom Dixon Melt kroonluchter kopen

De Melt familie is in duizend manieren te configureren. Je kan er een zwerm, groep, kudde, tros of een bos van maken. Met de Melt kroonluchters maak je een buitengewoon lichtspel. De nieuwste toevoeging aan de Melt familie is de Large kroonluchter die bestaat uit zeven organische en onvolmaakte bollen die exploderen vanuit een centrale hub om een dynamische verlichtingssculptuur van oneindige reflecties te creëren. De Melt Smalle en Large kroonluchter is beschikbaar in drie kleuren: Goud, Chroom en Smoke. De Melt Burst kroonluchter is in alle vier de kleuren beschikbaar van de Melt familie.

Adviesprijzen Melt kroonluchters

 • Melt Led Small kroonluchter: €5424,-
 • Melt Led Large kroonluchter: €9546,-
 • Melt Led Burst kroonluchter: €17.886,-

Dit zijn de laagste prijzen

Bekijk alle prijzen in designfinder

Tom Dixon Melt Chandelier large, Goud

Prijzen Tom Dixon Melt Chandelier large, Goud

Gouden Melt kroonluchter large in de kleur goud.
Tom Dixon Melt Led large kroonluchter in de kleur goud

Waarop letten bij het kopen van een Melt lamp?

Bepaal van te voren of je een Melt met een Led lichtbron of een E14/E27 fitting wilt voor bijvoorbeeld Philip Hue. Let ook op de onderste twee punten.

De Lichtbron: Er zijn twee verschillende varianten van de Tom Dixon Melt lampen. Er zijn versies met geïntegreerde LED verlichting en versies waar een fitting in zit waar je zelf een lichtbron moet in zetten. De LED varianten worden beschreven als volgt: Tom Dixon Melt LED hanglamp, de gewone versie zonder LED in de productnaam: Tom Dixon Melt hanglamp.

De grootte: Voordat je een lamp koopt uit de Melt familie moet je goed naar de afmetingen van de lamp kijken. Op de productfoto’s lijken de lampen er soms kleiner uit te zien dan ze zijn. Neem bijvoorbeeld de kroonluchter large, deze heeft een diameter van 196cm.

Welke kleuren heeft de Melt familie?

Goud, Koper, Chroom, Smoke en Zwart zijn de kleuren van de Melt familie. Zwart is een nieuwe kleur die beschikbaar is op de Melt Portable Led. De kleur Smoke is een donkergrijze kleur met blauw tinten. Goud is gewoon goud. Die knalt er goed uit. Koper heeft wat weg van rosé goud en Chroom is zilverkleurig.

Niet elke variant uit de Melt familie is beschikbaar in alle kleuren. Zo is de Melt tafellamp alleen in de koperkleur beschikbaar en de Melt stand vloerlamp alleen in de kleur goud. Als de lampen uit staan zie je de volle kleur met een spiegel effect. Wanneer de lampen branden krijg je een mooie warme gloed door de kleur heen en worden de lampen transparant.

Alle kleuren van de Tom Dixon Melt familie

Welke afwerking hebben de Tom Dixon Melt lampen?

Tom Dixon Melt is een prachtig vervormd licht dat een sfeervol, smeltend, heet geblazen glaseffect creëert. De kappen/bollen zijn afgewerkt in een gepolijst spiegel effect. De afwerking van de houders en de stalen voet van de vloerlampen is gepolijst in de kleur van de desbetreffende variant.

Welke lichtbron is geschikt voor de Melt serie?

De Melt Led varianten zijn voorzien van geïntegreerde LED lichtmodule die vervangbaar is door Tom Dixon. De Melt Hanglamp, Melt stand 3x, Melt tafellamp zijn voorzien van een E14 fitting. Hier kan een lichtbron in van maximaal 25 watt. De Melt stand heeft ook 4x een E27 fitting. Ook de Melt verstelbare vloerlamp en de Melt Surface wandlamp hebben ook een E27 fitting. Hier kan een lichtbron in van maximaal 28 watt.

Tom Dixon Melt lamp specificaties

De Tom Dixon Melt familie is ontworpen in samenwerking met FRONT, een Zweeds designcollectief. De meest lampen zijn beschikbaar in vier kleuren. Hieronder kan je per categorie en variant de specificaties bekijken.

Specificaties Tom Dixon Melt hanglampen

Afwerking: Gepolijst  Materiaal: Polycarbonaat
Melt Led hanglamp: Afmeting: Ø 50 x h. 50 cm  Kabellengte: 250cm Lichtbron: inclusief LED
Melt Mini Led hanglamp: Afmeting: Ø 28 x h. 27 cm  Kabellengte: 250cm  Lichtbron: inclusief LED
Melt hanglamp: Afmeting: Ø 50 x h. 50 cm  Kabellengte: 250cm  Lichtbron: exclusief E14 25W

Hanglamp LED mini van Tom Dixon

Specificaties Tom Dixon Melt systemen

Afwerking: Gepolijst  Materiaal: Polycarbonaat
Melt Led trio hanglamp: Afmeting: Ø 81 x b. 81 cm x h. 141cm  Lichtbron: inclusief LED
Melt Led Mini 5x hanglamp: Afmeting: Ø 73 x b. 73 cm x h. 140 cm  Lichtbron: inclusief LED
Melt led large hanglamp systeem: Afmeting: Ø 95 x b. 95 cm x h. 183 cm  Lichtbron: inclusief LED
Melt Led mega hanglamp systeem: Afmeting: Ø 161 x b. 161 cm x h. 143 cm  Lichtbron: inclusief LED

Hanglamp systeem mega Melt in koper kleur

Specificaties Tom Dixon Melt vloerlampen

Afwerking: Gepolijst  Materiaal: Polycarbonaat en staal
Melt Cone Slim Led vloerlamp: Afmeting: Ø 50 x h. 180 cm  Lichtbron: inclusief LED
Melt Cone Fat Led vloerlamp: Afmeting: Ø 50 x h. 174,5 cm  Lichtbron: inclusief LED
Melt vloerlamp verstelbaar Koper: Afmeting: Ø 52 x b. 52 cm x h. 165 cm  Lichtbron: exclusief E27 28W
Melt stand vloerlamp Goud: Afmeting: Ø 82,5 x b. 82,5 cm x h. 182 cm  Lichtbron: 4 × E27 28W en 3 × E14 25W

Vloerlamp of vloerkroonluchter Melt Stand

Specificaties Tom Dixon Melt tafellampen

Afwerking: Gepolijst  Materiaal: Polycarbonaat en staal
Melt tafellamp: Afmeting: Ø 28 cm x h. 43 cm  Kabellengte: 250cm Lichtbron: exclusief E14 25W
Melt Cone Fat LED: Afmeting: Ø 25 cm x h. 46,5 cm Lichtbron: inclusief LED
Melt Portable LED: Afmeting: Ø 13 cm x h. 28,5 cm Lichtbron: inclusief LED

Melt Portable Led tafellamp

Specificaties Tom Dixon Melt wandlampen

Afwerking: Gepolijst  Materiaal: Polycarbonaat
Melt Mini Led Surface: Afmeting: Ø 30 x b. 30 cm x d. 25 cm  Lichtbron: inclusief LED
Melt Led Surface: Afmeting: Ø 50 x b. 50 cm x d. 28 cm  Lichtbron: inclusief LED
Melt Surface: Afmeting: Ø 50 x b. 50 cm x d. 28 cm  Lichtbron: exclusief E27 GLS 28W

Surface of de Melt wandlamp met Led lichtbron

Specificaties Tom Dixon Melt kroonluchters

Afwerking: Gepolijst  Materiaal: Polycarbonaat
Melt Led Small kroonluchter: Afmeting: Ø 98 x h. 103 cm  Kabellengte: 500cm  Lichtbron: inclusief LED
Melt Led Large kroonluchter: Afmeting: Ø 196 x h. 164 cm  Kabellengte: 500cm  Lichtbron: inclusief LED
Melt Led Burst kroonluchter: Afmeting: Ø 153 x h. 136,5 cm  Kabellengte: 500cm  Lichtbron: inclusief LED

Melt kroonluchter Large een explosie van lampen

Waarom moet ik deze lamp kopen?

Het ontwerp van de Melt is zo goed doordacht dat het nooit gaat vervelen. Hou jij van glimmende eyecatchers in je interieur? Hotel chique? Goud, Koper of Chroom? Een uitgesproken stijl? Je houd ervan dat techniek en vorm samen versmelten? Dan moet je een Melt lamp aanschaffen!

"Overdag heeft de Melt familie een spiegelend uiterlijk, maar zodra je 's avonds het licht aandoet, wordt de lamp transparant"

De Tom Dixon Melt familie combineert technologie en esthetiek tot een fascinerende lamp waarbij vorm en functie samensmelten. Overdag heeft de Melt familie een spiegelend uiterlijk, maar zodra je 's avonds het licht aandoet, wordt de lamp transparant. Het licht dat door de lamp schijnt, lijkt op verhit glas dat geblazen is. De spiegelende binnenkant van de lamp creëert een aantrekkelijke vuurbal. De vorm van de lamp benadrukt het lichteffect en geeft de indruk dat de Melt lampen zijn gesmolten door hitte. De lamp is geïnspireerd op verhit glas, maar de bol is gemaakt van polycarbonaat. Het materiaal is 250 keer sterker dan glas en maakt het spiegelende effect mogelijk.

Combineer de Melt lampen met verschillende varianten voor een geweldig sfeervol en magisch effect.

Sfeerimpressie van de Tom Dixon Melt lampen

Bekijk hieronder een sfeerimpressie van de Melt familie.

hanglampen boven een bank in verschillende kleuren
Beeld: Instagram: @hagar_gh_studio 
Melt koperkleurig vloerlamp, tafellamp en hanglampen
Tom Dixon Melt in koperkleur
de kleinste kroonluchter van Tom Dixon boven een tafel
Melt Led Small kroonluchter in de kleur goud
Drie kleuren Melt hanglampen, de mini en de gewone hanglamp
Beeld: Instagram: @alak.studio
Wand lampen en hang lampen in de chroom kleur uit de Melt familie
Aan de muur de Melt Led Surface en Melt Mini led surface in de kleur chroom

Geschiedenis en ontwerp van de Tom Dixon Melt familie

De herkomst van de Melt familie is Groot-Brittannië en is ontworpen in 2015 samen met met het Zweedse designersduo Front. De twee vrouwen achter Front; Anna Lindgren en Sofia Lagerkvist doorlopen het ontwerpproces altijd van begin tot eind samen. De lampen worden gecreëerd door een proces van blaasvormen en vacuümmetallisatie om gesmolten lichtbollen te verkrijgen met een overvloedige en ongewone helderheid. De glansafwerking van elke lamp wordt gecreëerd door het zeer technische proces van vacuümmetallisatie.

De polycarbonaat schaal wordt afgescheiden in het interieur van een metalen kamer, de lucht wordt eruit gezogen en er wordt een enorme elektrische lading doorheen gevoerd. Met een kleine explosie wordt een dunne strook koperfolie verdampt tot een fijne nevel van metaaldeeltjes die zich over de lamp vestigt.

Lees het verhaal van de Melt collectie van Tom Dixon

Het productieproces van de Tom Dixon lampen

Over het merk Tom Dixon

Tom Dixon is een Brits merk dat bekend staat om zijn unieke en eigentijdse ontwerpen op het gebied van interieur en verlichting. Het merk is opgericht door Tom Dixon zelf, een gerenommeerde ontwerper die bekend staat om zijn passie voor vakmanschap en innovatieve high end design. Het merk heeft een breed scala aan producten naast de Melt familie, waaronder verlichting, meubels, accessoires en decoratieve items. De ontwerpen van Tom Dixon zijn vaak geïnspireerd op geometrische vormen en natuurlijke materialen, zoals koper, marmer en hout. Het merk heeft een sterke reputatie opgebouwd dankzij de hoge kwaliteit van de producten en het vakmanschap dat erachter schuilt. Tom Dixon is een merk dat de aandacht trekt van zowel designliefhebbers als interieur professionals en wordt wereldwijd erkend als een toonaangevend merk in de wereld van design en interieur. Het merk is opgericht in 2002 en is vertegenwoordigd in 90 landen. Ver voor 2002 was Tom Dixon al eigen ondernemer. In 1987 had hij al een productiebedrijf maar daar hing nog geen eigen label aan.

Tom Dixon op een trap met een kroonluchter
Tom Dixon voor een zwarte muur

Alternatieven voor de Tom Dixon Melt lampen

Hieronder zie je een aantal voorbeelden van alternatieven voor de Melt familie. Er zijn meer alternatieven te vinden voor deze lamp. Maar die hebben allemaal niet het unieke spiegelende effect als de lamp uit staat en het gloeiende effect als de lamp aan staat.

Nuura Miira 13 Hanglamp

De Miira 13 telt zoals de naam weggeeft maar liefst dertien aparte lichtbronnen die samen een sfeervol en zwoel licht uitstralen. De lamp bestaat uit een dertiental metalen armaturen voorzien van de diepe kleur ‘Rock Grey’ of een afwerking in messingkleur. Aan de onderkant van zo’n armatuur bevindt zich een aansluiting voor een G9 LED lichtbron van maximaal 7 Watt. Deze wordt omhuld door een bolvormige mondgeblazen kap in semi-transparant opaal glas of transparant optisch glas.

Bestel deze lamp bij misterdesign.nl

Nuura Miira 13 Hanglamp

Nuura Apiales 18 Kroonluchter

Zoals de naam al doet vermoeden, beschikt de Apiales 18 over maar liefst 18 lichtbronnen die allemaal een verleidelijk licht uitstralen. Dit stijlvolle ontwerp bestaat uit een mondgeblazen kap van semi-transparant opaalglas of transparant gerookt glas, die aan een metalen armatuur is bevestigd. Het armatuur is voorzien van een luxe 'Brushed Brass'-afwerking, die eruitziet als messing maar niet verkleurt, en een zachte 'Satin Black’-afwerking.

Bestel deze lamp bij misterdesign.nl

Nuura Apiales 18 Kroonluchter

Spiral SP01 hanglamp van Verpan

De hanglamp Verpan Spiral SP01 is ontworpen door Verner Panton in 1969. Het ontwerp bestaat uit een ophanging met spiralen die op een metalen frame met vier ringen zijn bevestigd. De spiralen zijn verbonden met het frame door middel van kleine ringen. Door de reflectie van het licht ontstaat er een prachtig lichtspel. Deze lamp is verkrijgbaar in goud en chroom.

Bestel deze lamp op nordicnest.nl

Spiral SP01 hanglamp van Verpan

Deze koopgids wordt regelmatig bijgewerkt als er updates zijn over de Melt familie. 

Bron: Tom Dixon

Designweb

Deze optie komt binnenkort!

 • Voeg designitems toe aan je wishlist om later te kopen.
 • Krijg meldingen bij prijsdalingen van items op je wishlist.