Designweb - de grootste design zoekmachine

Review: de Hanging Lamp no.2 wandlamp van Valerie Objects

review
04-04 2024, 14:00
Jasper van @witte_huis

Review over de Hanging Lamp no.2 van Valerie Objects in de kleur groen. Geschreven door Jasper van het Instagram kanaal @witte_huis.

Vind je reviews van design items van Muller van Severen interessant? Lees dan zeker even deze review. Het design duo staat bekend om hun minimalistische ontwerpen en levendige kleuren. De Hanging Lamps die ze hebben ontworpen voor Valerie Objects zijn daar een mooi voorbeeld daarvan. De Hanging Lamp no.2 stond al een tijd op onze wishlist, en nu hangt hij eindelijk aan de wand in ons huis. Maar of dat ophangen gemakkelijk gaat, en alle onderdelen erbij zitten? Dat lees je in deze review over de Hanging Lamp no.2. wandlamp van Valerie Objects. Alvast een tipje van de sluier: het dimmen van deze lamp is wel even een dingetje!

review van de groene hanglamp van Muller van Severen en Valerie Objects
Review van de groene Hanging Lamp no.2 van Valerie Objects

Review: De Hanging Lamp no.2 wandlamp van Valerie Objects

Wil je snel de hoogtepunten lezen van deze review, spring dan hieronder gemakkelijk naar de belangrijkste onderwerpen:

De verpakking en montage van de Hanging Lamp no.2

De Valerie Objects Hanging Lamp no.2 door Muller van Severen wordt netjes geleverd in een grote, platte kartonnen doos. Logisch, want het is een grote lamp die als één geheel flink wat ruimte in beslag neemt door het gebogen gedeelte. De Hanging Lamp is wat mij betreft goed verpakt en in de doos is een handige constructie van schuimblokken gemaakt waardoor de lamp niet kan verschuiven of beschadigen tijdens het vervoer. In de doos vind je verder de lampenkap die ook goed verpakt is in een klein doosje tussen blokken schuim, een doosje met het bijbehorende lichtbron met spiegelkop, een echtheidscertificaat met de handtekeningen van het duo Muller van Severen en een setje met de bevestigingsbeugels.

De doos van de Hanging Lamp review
Dit zat er in de verpakking van de Valerie Objects Hanging Lamp

Zo hang je de Hanging Lamp no.2 van Muller van Severen op

Het ophangen is in theorie heel simpel. Je boort twee gaten in de muur, stopt de bijgeleverde plug erin, schroeft de onderkant van de bevestigingsbeugels erin, bevestigt de lamp met de bovenkant van de bevestigingsbeugels en klaar is kees. Niets is minder waar. Je moet namelijk ten eerste natuurlijk wel zorgen dat je de twee gaten waterpas onder elkaar boort, anders hangt de lamp scheef. Toen we de gaten eenmaal recht onder elkaar hadden geboord, konden we de bijgeleverde plug in de muur drukken en de onderkant van de bevestigingsbeugels in de pluggen draaien. Dit ging alleen niet zo gemakkelijk als het klinkt; de schroeven waaraan de bevestigingsbeugels vastzitten kregen we namelijk niet ver genoeg de muur in. Dit zie je ook hieronder op de foto. We vinden het niet erg dat ze een stukje uitsteken want het valt niet op, maar we hebben ook ervaringen van anderen gehoord waarbij de beugel zelfs afbrak tijdens het aandraaien.

hanging lamp aan de muur monteren met de beugels
De Hanging Lamp hangt op de dikkere ring vast
de muurbevestiging ging niet helemaal goed er in. Ophangen is wat lastiger.

Review: de Hanging Lamp no.2 wandlamp van Muller van Severen voor Valerie Objects

De Hanging Lamps van Muller van Severen zijn door het duo ontworpen voor Valerie Objects en werden voor het eerst getoond op een tentoonstelling in 2011. De lampen zien er uit alsof ze in de lucht zijn getekend, en dat is precies hoe het design duo wil dat de lampen geïnterpreteerd worden. Met de collectie Hanging Lamps zijn simpele tekeningen namelijk werkelijkheid geworden. De collectie wandlampen is ontstaan vanuit een behoefte van Muller van Severen voor een lamp boven hun eettafel tijdens het renoveren van hun woning, alleen hadden ze geen aansluiting voor een plafondlamp. Ze tekenden daarom een simpel model voor een wandlamp die ze aan de muur konden hangen maar toch licht boven de tafel kon geven.

De Hanging Lamp wandlampen hebben een minimalistische uitstraling en voegen door de kleuren en vormen waarin ze beschikbaar zijn toch een sierlijk effect toe aan je interieur. Wat ik het mooiste vind is het no-nonsense ontwerp van de lampen: ‘gewoon’ een stalen buis die gebogen is en een kleur heeft gekregen. Hieraan hangt een sierlijke, glazen lampenkap met daarin een klein kopspiegel peertje. De messing details van de fitting en bevestigingsbeugels maken het af. De kap en de messing fitting voelen best kwetsbaar aan, dus je moet er wel voorzichtig mee omgaan. De stalen buis is daarnaast erg gevoelig voor krassen. De Hanging Lamp is niet in hoogte verstelbaar, hij hangt op een verdikking op de stalen buis, maar de lamp is wel te draaien. Erg handig, want zo kan je gemakkelijk de plek waar je licht wil hebben veranderen.

 

review van de Hanging lamp no.2 van Valerie Objects
details van de hanging lamp no.2.
Muller van Severen hanging lamp review van het ontwerp

De specificaties van de Valerie Objects Hanging Lamp no.2

De afmetingen van deze wandlamp zijn als volgt: de totale hoogte is 180 centimeter, de breedte is 75 centimeter en de diameter van de lampenkap is 25 centimeter. De hoogte van het ronde gebogen gedeelte is 48 centimeter. De basis van de Hanging Lamp is van staal gemaakt. Naast de Hanging Lamp no.2 zijn er ook nog een no. 1, 3, 4 en 5 in dezelfde collectie te koop. Deze hebben allemaal een andere vorm en maat. Daarnaast zijn er in deze serie ook plafondlampen en vloerlampen te krijgen. Bekijk hier alle specificaties mocht je benieuwd zijn naar meer details.

Naast de no.2 Hanging Lamp zijn er ook nog veel andere soorten
De verschillende soorten Hanging Lamps van Valerie Objects

Welke lichtbron is geschikt voor de Hanging Lamp no.2 wandlamp?

De Hanging Lamp no.2 is voorzien van een E27 fitting. Bij de lamp wordt een mooie spiegelkop E27 lichtbron meegeleverd met een kleurtemperatuur van 2700K. Dit is een klein E27 peertje en vinden wij erg mooi staan bij de lamp, maar smaken verschillen natuurlijk. Je kan er zelf ook een grotere lamp indraaien, bijvoorbeeld van Philips Hue. Wij vinden dit alleen niet zo mooi staan.

Kan je de Valerie Objects Hanging Lamps dimmen?

Nee, je kan ze niet dimmen. Op de website van Valerie Objects staat dat de lampen wel dimbaar zijn, wat wij enigszins verwarrend vonden. In essentie klopt dit uiteindelijk wel; de lichtbron die meegeleverd wordt is geschikt om te dimmen maar er is geen dimmer in de lamp gebouwd. Je kan de lamp dus alleen aan en uit doen, en als je hem aandoet staat de lamp op standje bouwlamp. Geen gezellig aangezicht kan ik je vertellen! Je kan dit zelf oplossen door een minder felle lichtbron te kopen, of zelf een dimmer aan te schaffen en de lamp hierop aan te sluiten. Wij hebben daarom zelf een dimbare stekker gekocht, die ook nog eens toe te voegen is aan de Philips Hue app die we dagelijks gebruiken. Zo kunnen we onze Valerie Objects wandlamp toch via de Philips Hue app bedienen en dimmen en een gezellige sfeer creëren. De stekker die we hebben gebruikt is de AduroSmart Slimme Dimbare Stekker die je onder andere hier bij Productpine kan kopen.

AduroSmart Slimme Dimbare Stekker voor aan de Hanging Lamp
AduroSmart Slimme Dimbare Stekker 
Met een losse dimbare stekker is de lamp toch te dimmen
Hanging lamp nummer 2 van Muller van Severen

Plus- en minpunten van de Hanging Lamp no.2 van Valerie Objects

Om deze review zo overzichtelijk mogelijk te maken, hebben we onze plus- en minpunten weer op een rij gezet. Deze plus- en minpunten gelden natuurlijk niet voor iedereen, want nogmaals: smaken verschillen!

Pluspunten Valerie Objects Hanging Lamp

 • De lamp heeft een no-nonsense maar kleurrijk design
 • De lamp is draaibaar waardoor je het lichtpunt kan verplaatsen
 • Er zijn verschillende modellen beschikbaar die allemaal een vervanger kunnen zijn van een plafondlamp of tafellamp. Hang bijvoorbeeld de Hanging Lamp no.3 boven je eettafel als lichtpunt
 • Er wordt een lichtbron meegeleverd
 • Het ontwerp is tijdloos en minimalistisch en past bij nagenoeg elke interieurstijl
 • De Hanging Lamps zijn in 2011 ontworpen en nu al design iconen
 • De lampen zijn door bovengenoemde pluspunten waardevast en erg gewild onder interieur- en designliefhebbers

Minpunten Valerie Objects Hanging Lamp

 • De Hanging Lamps hebben een hoge prijs
 • Montage van de lamp gaat moeizaam
 • De bevestigingsklemmen breken snel doordat ze met veel kracht ver de muur in moeten worden gedraaid
 • De bevestigingsklemmen zijn erg lastig (in ons geval onmogelijk) ver genoeg de muur in te krijgen
 • De lamp is niet voorzien van een dimmer en is hierdoor in eerste instantie niet geschikt als sfeerverlichting tenzij je er zelf een andere lichtbron of een dimmer bij koopt
 • De verf van de stalen buis laat gemakkelijk los op de plek van de bevestigingsklemmen
 • De lamp is niet in hoogte verstelbaar

Een Valerie Objects Hanging Lamp wandlamp online kopen

De Hanging Lamp wandlampen van Valerie Objects koop je natuurlijk gemakkelijk online voor de beste prijs via designfinder of rechtstreeks via de website van Valerie Objects. Zo weet je ook direct zeker dat je een origineel exemplaar koopt. Online bestellen is wat ons betreft qua kwetbaarheid geen probleem: de lamp wordt goed verpakt in een grote doos zodat deze veilig per post verstuurd kan worden. Bekijk hieronder de drie laagste prijzen van dit moment van de Valerie Objects Hanging Lamp no.2 in de groene uitvoering. Alle andere Hanging Lamps met bijbehorende, actuele prijzen vind je gemakkelijk terug in designfinder

Valerie Objects Hanging Lamp N°2 Wandlamp Groen

Prijzen Valerie Objects Hanging Lamp N°2 Wandlamp Groen

Andlight.nl design lampen tegen lage prijzen
bekijk product in de webshop bekijk
Design-Bestseller Design meubels, lampen en woonaccessoires van topmerken
bekijk product in de webshop bekijk
De hanging lamp ziet er erg fraai uit

Conclusie: is de Valerie Objects Hanging Lamp zijn geld waard?

Als je een statement wil maken in je huis met een minimalistisch maar kleurrijk ontwerp, dan is een Hanging Lamp van Valerie Objects zonder twijfel the way to go! De Hanging Lamp no.2 hangt bij ons boven de bank en zorgt voor een mooie sfeer, mede door de extra dimmer die we hebben aangeschaft. Mijn conclusie is al met al dat het een prachtige lamp is. Ik houd met name van het minimalistische design, dus dat was de belangrijkste reden om deze lamp te kopen. Is hiermee de Valerie Objects Hanging Lamp naar mijn mening zijn geld waard? Ja, maar dat komt wel echt door de vormgeving. Ik kan me tegelijkertijd ook goed voorstellen dat je de lamp de investering niet waard vindt als je eenmaal de nadelen van de lamp in deze review gelezen hebt. Het is immers ook veel geld voor een stalen buis met een klein glazen lampenkapje, waar ook nog eens geen dimmer ingebouwd is. Maar een ontwerp is wat waard! Het is dus echt een persoonlijke afweging. Ik zou in dit geval zeggen dat het je geld alleen waard is als je net zo enthousiast bent over de vormgeving als ik. Als een van deze Hanging Lamps niet 100% jouw smaak is, zou ik voor dit bedrag gaan voor een andere design lamp.

Muller van Severen review hanging lamps
Wat vind jij van de Valerie Objects Hanging Lamps?

Wil je ook een Valerie Objects Hanging Lamp kopen? Vind de laagste prijs!

Wil je nu je deze review gelezen hebt ook graag een Hanging Lamp kopen? Zoek in designfinder de Valerie Objects lampen op die jij wil kopen, en je vind direct de beste prijzen en webshops die de lampen aanbieden. De prijzen van de Hanging Lamps variëren op dit moment tussen de €735 en €1129,99 afhankelijk van de kleur en het model. Naast designfinder kan je natuurlijk ook Google Shopping gebruiken voor het vinden van de laagste prijs. Let dan alleen wel op dat je geen replica koopt, die kom je in tegenstelling tot designfinder namelijk wel veel tegen via Google. Klik op de button hieronder om de prijzen van alle soorten Hanging Lamps in designfinder te bekijken. Heb je een Hanging Lamp gekocht en wil je laten zien waar de lamp een plekje heeft gekregen? Deel je aankoop dan met ons op social media door #mydesignweb te gebruiken zodat wij je nieuwe aankoop ook kunnen zien!

Bekijk de prijzen


Foto’s van de Valerie Objects Hanging Lamp

Hieronder nog een aantal foto’s uit het Witte Huis van de groene Hanging Lamp no.2.

wat vind jij van deze lamp van Valerie Objects?
de groene kleur van de valerie objects hanging lamp springt er mooi uit
conclusie van de valerie objects hanglamp
Terug naar het overzicht

 • Foscarini
 • Hay
 • Knoll
 • Driade
 • Ligne Roset
 • Tom Dixon
 • FLOS
 • Louis Poulsen
 • Fritz Hansen
 • Muuto
 • &Tradition
 • Vitra
 • USM
 • Artifort
 • String
 • Moooi
 • Kartell
 • Artemide

Designweb

Deze optie komt binnenkort!

 • Voeg designitems toe aan je wishlist om later te kopen.
 • Krijg meldingen bij prijsdalingen van items op je wishlist.