Designweb - de grootste design zoekmachine

Hoe herken je een replica Panthella van Louis Poulsen? Hij lijkt net echt

blog
19-12 2023, 14:30
designweb redactie

Herken een replica Panthella lamp! Wil je een pre-owned Panthella lamp van Louis Poulsen kopen? Of heb je een goede aanbieding gezien? Maar twijfel je of het een originele Panthella is? Lees dan de onderstaande blog met 7 tips om een replica te herkennen.

Na het lezen van deze blog herken je nagenoeg elke replica Panthella lamp. De verschillen zijn soms lastig te zien. Shops die replica Panthella’s verkopen gebruiken vaak gewoon originele foto’s van Louis Poulsen. Maar als je de replica Panthella naast een originele Panthella zet dan is het verschil goed te zien. Hieronder lees je 7 tips, hoe je een replica Panthella herkent zodat jij die goede deal kan scoren of die mooie pre-owned Panthella kan kopen.

Originele Panthella kopen voor de laagste prijs?

Stel een prijsalert in! Wij checken de prijs 5x per dag en sturen je een mail als de prijs daalt

Ja, ik wil prijsalerts instellen!
Replica Panthella herkenen met deze 7 tips
Hoe herken je een replica Panthella?

Op Whoppah of Catawiki vind je ook regelmatig pre-owned Panthella lampen van Louis Poulsen. Hier ben je er ook zeker van dat het geen replica zijn. Bij hun worden deze items zorgvuldig gecureerd dus de kans dat je daar een replica Panthella koopt is heel erg klein.

Herken de replica! Dit is de originele Panthella van Louis Poulsen

De originele Panthella van Louis Poulsen is in 1971 ontworpen door Verner Panton. Deze lamp wordt gezien als een van Pantons grootste designiconen. Vandaar dat er zoveel replica Panthella’s te koop zijn. De mooie vorm van deze lamp en de trompet achtige voet weerspiegelen het zachte licht wat van de lichtbron straalt. De prijs van de Panthella is hoog. Maar wat is hoog? De lamp behoud zijn waarde en vaak verkoop je de lamp na 20 jaar nog met ‘winst’ ook. Dat kan je van een replica Panthella niet zeggen. Lees ook onze uitgebreide koopgids over de originele Panthella lampen van Louis Poulsen.

1. Het design: verschillen tussen een replica en een originele Panthella

Herken de replica Panthella. Er zijn veel verschillende replica Panthella’s dus gebruik onze tips om de originele te herkennen. Niet elke replica heeft bijvoorbeeld een ‘te dikke voet’. Als je een origineel en een replica Panthella naast elkaar zet, zijn de verschillen duidelijk (zie afbeelding). Bekijk hieronder de visuele verschillen tussen een originele en replica Panthella lamp:

 • De hoogte van de Panthella
 • De trompet voet; bij de replica is deze veel dikker en niet subtiel
 • De overgang; van de voet naar de basis van de lamp is bij een replica niet zo ‘smooth’ en vaak wat hoekig
 • De kap; de replica Panthella heeft vaak geen halve cirkel als kap
 • De details; Het balletje van chroom bovenop is bij een replica veel kleiner of juist te groot en een andere kleur.
Bekijk de verschillen tussen een replica en een origineel
bekijk de verschillen van de replica Panthella
Details van de originele Panthella: het 'balletje van chroom'

2. Controleer de afmetingen van de replica Panthella

Controleer de afmetingen van de originele en replica Panthella. Vergelijk bijvoorbeeld de hoogte, de diameter van de kap en de breedte van de voet. De maten van een replica Pantella wijken vaak af. Een voorbeeld: de kap van een replica Panthella vloerlamp heeft een diameter van 40cm, het origineel heeft een diameter van 50cm. Vergelijk dus de maten die je vind op de website van Louis Poulsen of in onze koopgids met de maten in de shop waar jij de Panthella wilt kopen.

de formaten van een replica en een origineel
Louis Poulsen Panthella 250 (mini) Tafellamp, Wit opaal acryl

Prijzen Louis Poulsen Panthella 250 (mini) Tafellamp, Wit opaal acryl

3. Kleur: het verschil tussen origineel en replica Panthella

Controleer de kleuren van de originele en replica Panthella. Staat er een mosterd kleurige Panthella in de shop die nooit eerder is uitgebracht, dat heb je te maken met een site die replica Panthella’s verkoopt. Vaak heb je bij replica Panthella’s meer keuzes uit kleuren dan bij het origineel van Louis Poulsen. Ga dus na of de originele Panthella ook in die kleur is te koop is of ooit is uitgebracht.

4. Bekijk de sticker op de onderkant van de Panthella

Controleer of er aan de onderkant een sticker aanwezig is met het merk Louis Poulsen (zie afbeelding). Hierop kan je ook het model nummer en het order nummer controleren. Een replica Panthella zal dit niet hebben.

herken een replica panthella met deze tips
Sticker op de onderkant van de Panthella
replica en origineel
Controleer het merk in de shop

5. Check het merk van de Panthella lamp

Heb je bijvoorbeeld via Amazon of Google Shopping een goede aanbieding voor een Panthella lamp gevonden? Controleer het merk! In het voorbeeld hierboven zie je namelijk de er foto’s worden gebruikt van een originele Panthella, maar het merk is ‘fangzhuo’. Als het niet van het merk Louis Poulsen is kan je er vanuit gaan dat het een replica is.

6. Vergelijk product foto’s en review foto’s van de replica Panthella

Vaak worden bij shops die replica’s aanbieden gebruik gemaakt van originele product foto’s. Zo ook bij de replica Panthella’s. Als je er zeker van wilt zijn dat je geen replica Panthella koopt, nadat je de bovenstaande tips hebt gecontroleerd, bekijk je de review foto’s. Staan er bij de reviews van het product hele andere foto’s dan bij het product zelf. Dan heb je ook te maken met een replica Panthella. Zie het voorbeeld hieronder. Het product zelf wordt weergegeven met originele product foto’s van Louis Poulsen. Bij de reviews zie je dat de Panthella er ineens heel anders uit ziet.

vergelijk foto's van de replica en het origineel

7. Controleer de prijs van de replica of originele Panthella

De ‘last but not least’ tip. Controleer de prijs van de Panthella. Wat kost een originele Panthella van Louis Poulsen en wat kost de Panthella die jij op het oog hebt? Een voorbeeld: de originele Panthella 320 in de kleur messing kost €845,75 tot €995. In het voorbeeld hieronder kost deze Panthella bij Google Shopping €97,99. Dat is dus niet realistisch. Dit betreft een replica. Al is het nergens aan te zien. Deze site gebruikt namelijk de originele foto’s en de merknaam Louis Poulsen. Bij deze site vind je ook geen review foto’s, dus het enige wat je kan zien is de prijs en originele foto’s. Het risico van prijsvergelijken via Google Shopping is dus dat je op replica’s stuit.

Pas op voor replica's in Google Shopping
Louis Poulsen Panthella 320 Tafellamp, Messing

Prijzen Louis Poulsen Panthella 320 Tafellamp, Messing

Met deze 7 tips is het bijna onmogelijk dat iemand je een replica Panthella koopt! Lees hieronder ook zeker nog even de bonus tip!

Extra tip! Laagste prijs voor de Panthella lamp

De bonus tip. Via designfinder hier op designweb koop je zeker geen replica Panthella. De lampen in designfinder komen uit design shops die het merk Louis Poulsen verkopen. Nog mooier, hier koop je hem voor de beste prijs! In designfinder kan je namelijk de prijzen vergelijken van meer dan 20 shops die de Panthella van Louis Poulsen verkopen. Is de Panthella nog wat te prijzig? Maak dan een account aan, stel een prijsalert in of zet hem op je wishlist! Wij geven je dan een seintje als de prijs daalt! We checken de prijzen 5x per dag. Nog een voordeel: een originele Panthella is een waardevaste investering. Een replica niet.

Bekijk actuele prijzen

Terug naar het overzicht

 • Foscarini
 • Driade
 • Knoll
 • Ligne Roset
 • Muuto
 • Artemide
 • Louis Poulsen
 • Fritz Hansen
 • &Tradition
 • Moooi
 • FLOS
 • Vitra
 • Hay
 • String
 • Artifort
 • Tom Dixon
 • Kartell
 • USM

Designweb

Deze optie komt binnenkort!

 • Voeg designitems toe aan je wishlist om later te kopen.
 • Krijg meldingen bij prijsdalingen van items op je wishlist.