Designweb - de grootste design zoekmachine

De highlights van Design District 2024

blog
31-05 2024, 16:15
designweb redactie

Afgelopen woensdag waren we op Design District; het vakevenement voor interieurdesign in Nederland. Over een periode van drie dagen is een beursvloer van meer dan 10.000 m² gevuld met presentaties van de (ruim 200) meest prachtige interieurmerken, waar je volop kan dwalen, ontdekken en inspiratie op kan doen. En dat allemaal in de iconische Van Nelle Fabriek in Rotterdam. Wij zetten onze highlights van Design District 2024 voor je op een rij. Lees je mee?

dit zijn onze highlights voor design district in Rotterdam
Design District 2024 in de Van Nelle fabriek

Highlights van de iconische design merken

In de indrukwekkende Van Nelle Fabriek stonden vanzelfsprekend een aantal iconische design merken; het is immers Design District. Voor ons de uitgelezen kans om te netwerken met de accountmanagers van deze verschillende merken. Zo maakten we een praatje bij de stand van Carl Hansen en Søn en bekeken de we Wishbone Chairs nog eens in detail, waar we eerder al een vergelijking over schreven tussen replica en origineel. Deze hebben we direct even met hen besproken. Verder bekeken we onder andere design van Artisan en proefden we bonbons bij de Artifort en Lande stand. Ze hadden per design icoon een bonbon opgesteld; ik koos de bonbon die bij de Ribbon Chair hoorde. Bij Artifort stonden verder de nieuwe designs, de F506 en de Muse bank, opgesteld. Ook maakten we nog even in real life kennis met Fritz Hansen en Leolux LX. De overige highlights lees je hieronder!

design district highlights van 2024 van designweb
design district highlights van 2024 in Rotterdam design
De artifort Ribbon Chair in knallend rode kleur
artiforts nieuwe design de F506 design district
De 'nieuwe' Artifort F506
design district in Rotterdam van 2024
Boven: Details van de Wishbone Chair

De nieuwe Tonone Bridge in real life

Een van de design highlights vonden wij het bewonderen van de nieuwe Tonone Bridge in levende lijve. De Bridge hebben we al vaker online voorbij zien komen, maar in het echt ziet hij er nog beter uit. De kleuren geven een fluoriserend effect wat simpelweg niet op een foto vast te leggen is. De randen van het oranje, witte of gele plexiglas geven een neon lichteffect. De stroom wordt geleid door staalkabels, waaraan je de lamp ook kunt ophangen. Verder is deze designlamp helemaal vervaardigd uit gerecycled plexiglas en dus nog duurzaam ook! Dus onze tip: bekijk ze zeker ook eens in het echt!

Tonone Bridge op de stand in Rotterdam
de stand van Tonone op design district
De bridge geeft een mooi fluor en neoneffect

Outil.li 3D-geprinte speelse hanglampen

De tweede highlight die we graag willen delen is er eentje die nieuw was voor ons: de prachtige 3D-geprinte lampen van outil.li. Het eerste design dat ze uitgebracht hebben is de Cocon hanglamp, een zwevende lamp met een organische 3D-geprinte vorm. Hun tweede uitbracht design is de Jello hanglamp. Deze lampen lijken gemaakt van mistige gelatine en je ziet daardoor ook verschillende kleuren in de lamp zelf. Alle items van outil.li zijn 3D-geprint van gerecycled, bio-based plastic en zijn zo ontworpen dat ze gemakkelijk uit elkaar kunnen worden gehaald. De lampen zijn aan en uit te zetten, te dimmen en van warmte te veranderen met een draadloze ontvanger die de ‘Dial’ wordt genoemd. We hebben hem zelf even getest, en het draaien aan de dimmer gaat bijzonder soepel! Bijkomend voordeel is dat de Dial er ook nog eens mooi uit ziet. Oordeel zelf maar op basis van de foto’s! En neem zeker even een kijkje in hun brochure.

Dit is de Outil.li hanglamp op design district 2024
Dail van Outil.li op design district
Outil.li design met de draadloze ontvanger waarmee je de lamp kan aan en uit zetten
design van Outil.li is duurzaam en van gerecycled materiaal
Outil.li Cocoon hanglamp
Jello hanglamp die hing ook op de design beurs in Rotterdam

Dutch design van Puik: Chester

Nog een design stand die niet te missen was: duurzaam Dutch Design van Puik! De Chester bank van Lex Pott stond daar te stralen in een prachtige geblokte stof van Kirkby Design. De Chester is ook als modulair systeem te verkrijgen, waarmee je prachtige combinaties kan maken. Dit geldt overigens ook voor de opties qua bekleding. Naast de Chester spotten we bij de stand van Puik nog allerlei andere Dutch design parels, zoals de prachtige tegels van Palet

Puik en de prachtige Chester Bank
Duurzaam dutch design wat jaren mee gaat van Puik

Novel Grey: duurzame, high-end luxe betonnen wandtegels en objecten

Als je op zoek bent naar echt bijzondere tegels voor bijvoorbeeld in je badkamer, dan moet je bij Novel Grey zijn. De prachtige, high-end betonnen wandtegels zijn een lust voor het oog. Daarnaast maken ze betonnen objecten voor aan de muur. Op Design District hingen een aantal van deze wandobjecten en ze waren prachtig. De wandobjecten zijn vooral een goede optie als je niet je hele muur wil voorzien van de tegels. En wat nog mooier is, is dat deze tegels gemaakt zijn van 50 procent gerecycled beton wat feitelijk afval betreft dat hergebruikt wordt voor deze luxe wandtegels en objecten. Een geheime mix van duurzaam beton noemen ze het zelf. Het doel van Novel Grey? de wereld een stukje mooier en beter maken met hun betonnen wandtegels. Een missie die wij alleen maar aan kunnen moedigen!

Novel Grey design high end wandtegels
de founders van Novel Grey
Jan-Paul en Marjolein van Deurloo
de prachtige wandtegels van Novel Grey

Nieuwe stof voor de stoelen van noranora.design

Noranora.design trok al vaker onze aandacht, zo ook weer op Design District. Dit keer stonden de design stoelen van noranora.design er niet alleen met bekleding van duurzaam cactusleer, maar ook met een nieuwe stof. Noranora.design heeft namelijk een nieuwe samenwerking met het Duitse stof bedrijf Rohi. De nieuwe stof op de noranora.design stoelen is gemaakt van 100 procent wol: een duurzame, vuilafstotende en zelfherstellende stof. Dus als je niet zo van het zwarte cactusleer bent, heb je nu veel nieuwe mogelijkheden voor deze design stoel. De noranora.003 stoelen zijn prachtige stoelen die plat verpakt worden, en zoals het meeste design ontworpen zijn met het doel zo lang mogelijk mee te gaan. Wij zijn fan!

Noranora.design stoelen
de nieuwe stof op de noranora stoelen
nora nora design met een samenwerking met Rohi

Design in designfinder

Het design dat we op Design District tegen kwamen is grotendeels terug te vinden in designfinder. Merken zoals Artifort, Carl Hansen en Søn, Artisan, Fritz Hansen, Tonone en Puik shop je in designfinder voor de beste online prijs van onze partners. Maak daarbij gebruik van onze handige tools, zoals de prijsalert functie. Hiermee krijg je een seintje als de prijs daalt tot jouw ingestelde bedrag. Wij checken namelijk vijf keer per dag de actuele prijzen, zodat je zelf niet continu de prijzen in de gaten hoeft te houden.

Naar designfinder

Terug naar het overzicht

  • Kartell
  • Ligne Roset
  • Artemide
  • Muuto
  • FLOS
  • Artifort
  • Knoll
  • USM
  • Louis Poulsen
  • Fritz Hansen
  • Driade
  • Vitra
  • String
  • Tom Dixon
  • &Tradition
  • Moooi
  • Foscarini
  • Hay

Designweb

Deze optie komt binnenkort!

  • Voeg designitems toe aan je wishlist om later te kopen.
  • Krijg meldingen bij prijsdalingen van items op je wishlist.