Designweb - de grootste design zoekmachine

&Tradition presenteert de nieuwe Momento collectie van Jaime Hayon

nieuws
01-09 2023, 11:25
designweb redactie

Eerder al aangekondigd, maar nu te koop! De Momento collectie van Jaime Hayon: een kenmerkende verzameling objecten. Gerenommeerde kunstenaar en ontwerper Jaime Hayon onthult Momento – genoemd naar de Spaanse woord voor ‘moment’ – een speelse verzameling woonaccessoires ontworpen om ons aan te moedigen om het rustiger aan te doen en te genieten van de eenvoudige dingen van het leven.

De nieuwe Momento Collectie van &tradition is online te bestellen

&Tradition Momento collectie van Jaime Hayon

"De essentie van Momento draait om liefde en het koesteren van kostbare momenten. Het concept achter deze collectie is om jezelf de gelegenheid te gunnen om te genieten van de kleine dingen in het leven. Deze voorwerpen zijn een integraal onderdeel van jouw dagelijkse bestaan en zijn bedoeld om altijd binnen handbereik te zijn," verduidelijkt Hayon. "Toen ik nadacht over de elementen in de Momento collectie, realiseerde ik me dat het eenvoudige stukken moesten zijn die we kunnen integreren in elke situatie die voor ons betekenisvol is.”

&Tradition Momento biedt eenvoudige, alledaagse objecten met een praktische functie, die zijn ontworpen om het dagelijks leven en onze rituelen te verrijken. Deze collectie omvat een kan, een kandelaar en twee vazen, die elk zorgvuldig zijn vormgegeven met Hayon's kenmerkende sculpturale stijl en karakteristieke kleurenpalet.

Momento van Jaime Hayon

&Tradition Momento JH38 kan

De &Tradition Momento JH38 kan is het resultaat van jarenlange inspanningen in productonderzoek, gericht op het creëren van een lekvrije pot met een perfecte schenkvorm. Dit prachtig functionele stuk is ideaal voor het serveren van water of andere dranken aan vrienden en familie.

Beschikbaar in twee uitvoeringen: gepolijst roestvrij staal, een klassieke serviesafwerking die subtiel licht absorbeert en de omgeving weerspiegelt, en gelakt ivoor, een hoogglans afwerking met een roestvrijstalen interieur voor een eigentijdse uitstraling. De Momento kan heeft een capaciteit van maximaal 1 liter vloeistof en straalt een elegante sfeer uit dankzij zijn statige silhouet.

"De &Tradition Momento JH38 kan is ontworpen met zowel praktische als uiterlijke overwegingen in gedachten," benadrukt Hayon. "Het is geschikt voor dagelijks gebruik, en zijn iconische vorm en elegante afwerking maken het tijdloos en een blijvend deel van de inrichting.”

&Tradition Momento JH38 kan 1 liter Polished Steel

Prijzen &Tradition Momento JH38 kan 1 liter Polished Steel

&Tradition Momento JH38 kan gepolijst staal
Momento JH38 in rvs uitvoering

Momento JH38 in gepolijst roestvrij staal

Momento JH38 in gelakt ivoor kan wit
Momento JH38 in gelakt ivoor

&Tradition Momento JH39 kandelaar

De &Tradition Momento JH39 kandelaar is een eerbetoon aan de klassieke kandelaarvorm, historisch ontworpen om van kamer naar kamer te worden gedragen, met het nostalgische uiterlijk met een eigentijdse twist. Met precisie gegoten en geglazuurd door ambachtslieden in Portugal.

De JH39 Kandelaar is beschikbaar in vier prachtige kleuren, elk geïnspireerd door de kunstwerken van Hayon. Azuur en Poppy Red brengen levendige en opvallende tinten, terwijl Ivoor en Roodbruin rijke en elegante kleuropties bieden om interieurs te verrijken.

JH39 kandelaar uit de Momento collectie
De nieuwe JH39 kandelaar van &Tradition

&Tradition Momento JH40 en JH41 vaas

De &Tradition Momento vazen vertonen vaak sculpturale vormen die te vinden zijn in Hayon's schilderijen, waardoor beide afzonderlijke stukken een sterke en speelse grafische identiteit hebben. Beide vazen, de JH40 en de JH41, hebben een iconische vorm. De JH40 is verkrijgbaar in een zachte crème kleur, terwijl de JH41 beschikbaar is in krachtig smaragdgroen. Deze kleuren zijn gekozen vanwege hun veelzijdigheid en hun relatie met de frisse tinten van de natuurlijke flora.

De slanke hals van de vazen dient niet alleen een uiterlijk doel, maar stimuleert gebruikers ook om zorgvuldig bloemen in de vaas te plaatsen, wat een moment van mindfulness creëert tijdens het samenstellen van een boeket.

De nieuwe JH40 en JH41 vazen
tijdloos design online kopen van &Tradition

Het concept van Jaime Hayon’s Momento

"Het concept achter de Momento vazen was om 'visueel comfort' in handen te brengen. Als je naar de vazen kijkt, voel je je aangetrokken om ze aan te raken, en als je ze aanraakt, wil je ze ook echt voelen," zegt Hayon.

Het kernidee achter Momento, namelijk het koesteren van momenten en genieten van kostbare tijd met dierbaren, sluit perfect aan bij onze waarden bij &Tradition"

Els Van Hoorebeeck, Creative and Brand Director bij &Tradition, voegt eraan toe: "We zijn enthousiast over onze samenwerking met Hayon voor deze collectie. Het kernidee achter Momento, namelijk het koesteren van momenten en genieten van kostbare tijd met dierbaren, sluit perfect aan bij onze waarden bij &Tradition. We zijn ervan overtuigd dat deze aspecten veel vreugde zullen brengen en kijken ernaar uit om ze in de praktijk te zien in het dagelijks leven."

&Tradition Momento JH41 vaas Emerald

Prijzen &Tradition Momento JH41 vaas Emerald

Byflou Een design universum voor u en uw huis
bekijk product in de webshop bekijk
Lampenmaster Designlampen bij Lampenmaster.nl
bekijk product in de webshop bekijk
De hele collectie van Hayon's Momento op foto

Vergelijk online prijzen van &Tradition Momento

Bekijk in designfinder de prijzen van de &Tradition Momento collectie. Ze zijn op dit moment beschikbaar in twee webshops. Wanneer er meer shops de nieuwe collectie aanbieden voegen we die uiteraard toe.

Bekijk prijzen van de Momento collectie

Terug naar het overzicht

  • Knoll
  • Louis Poulsen
  • Artifort
  • Muuto
  • Kartell
  • Tom Dixon
  • Hay
  • Ligne Roset
  • Fritz Hansen
  • Artemide
  • USM
  • String
  • Driade
  • Vitra
  • FLOS
  • &Tradition
  • Moooi
  • Foscarini

Designweb

Deze optie komt binnenkort!

  • Voeg designitems toe aan je wishlist om later te kopen.
  • Krijg meldingen bij prijsdalingen van items op je wishlist.