Designweb - de grootste design zoekmachine

‘Coming soon’ nieuwe designs van &Tradition in de herfst

nieuws
26-07 2023, 08:45
designweb redactie

Aan het begin van de herfst brengt lanceert &Tradition twee nieuwe collecties: Mnemonic, hun eigen lijn van verfijnde geurende producten en Momento, een serie woonobjecten ontworpen door de beroemde Spaanse kunstenaar en ontwerper Jaime Hayon. Ook komt er een nieuwe opbergoplossing in de vorm van Trace, ontworpen door de designstudio Space Copenhagen uit Kopenhagen. Naast deze toevoegingen hebben ze ook design lampen en speciale limited edition ontwerpen om hun aanbod nog verder te verrijken.

De onderstaande nieuwe designs van &Tradition zijn beschikbaar vanaf 24 augustus 2023

design vaas van &Tradition
Momento Vase JH40
&Tradition nieuwe designs in gepolijst staal
Momento kan JH38 in gepolijst staal

&Tradition Momento van Jaime Hayon

De Momento collectie van Jaime Hayon is geïnspireerd op het Spaanse woord voor 'moment' en omvat een reeks interieurartikelen die ons aansporen om te vertragen en te genieten van de eenvoudige geneugten van het leven. Binnen deze collectie zijn er een kan, een kandelaar en twee vazen, elk zorgvuldig ontworpen met een combinatie van Hayons sculpturale stijl en kenmerkende gedurfde kleuren.

Jaime Hayon legt uit: "Momento heeft te maken met liefde, het draait om jezelf een momentje gunnen om te genieten. Deze objecten maken al deel uit van je leven - ze zijn ontworpen om dicht bij je in de buurt te zijn." Bij het ontwikkelen van de Momento collectie was het voor Hayon essentieel om eenvoudige stukken te creëren die in elke situatie van betekenis kunnen zijn.

Trace door Space Copenhagen

&Tradition en Space Copenhagen hebben samengewerkt aan Trace, een vitrinekast met een eiken frame en deuren met glazen panelen. Dit eigentijdse ontwerp combineert een klassiek silhouet met een moderne uitdrukking, waardoor het zowel opbergruimte biedt als een elegante manier om je dierbare items tentoon te stellen. De naam 'Trace' is symbolisch gekozen, omdat het concept van verzamelen wordt belichaamd en de herinneringen die deze items achterlaten in ons leven worden weerspiegeld. De kast fungeert als een verlengstuk van deze herinneringen, waardoor we onze meest geliefde items in een naadloos passend frame kunnen presenteren, ongeacht de ruimte waarin hij wordt geplaatst.

Signe Bindslev Henriksen en Peter Bundgaard Rützou, oprichters van Space Copenhagen, benadrukken het streven naar elegantie en subtiliteit in het ontwerp van Trace. Ze wilden een kast creëren die diende als een perfect kader voor de tentoongestelde items, zonder zelf te veel aandacht te trekken. Het eindresultaat is een tijdloze opbergkast die moeiteloos in elke ruimte past.

Trace design kast nieuw in de herfst
Trace SC88 in naturel eiken

Mist designlamp van ‘All the Way to Paris’

Het duo achter de in Kopenhagen gevestigde ontwerpstudio All the Way to Paris merkt vaak dat hun ervaring in grafisch ontwerp naar voren komt in hun productontwerp. Deze intuïtieve aanpak wordt duidelijk in hun nieuwste samenwerking met &Tradition, de Mist.

Met een hanglamp in twee maten en een tafellamp, is Mist geïnspireerd door het warme, diffuse licht van ochtendstralen die door de nevel schijnen en biedt een moderne kijk op het klassieke silhouet van een wereldbol.

“We zijn gefascineerd door de manier waarop licht op verschillende tijdstippen van de dag en bij verschillend weer binnenkomt. Met Mist willen we spreken tot het soort licht dat doorkomt als de lucht zwaar is, een soort sprankelend, diffuus licht. De serie voegt diepte toe aan een kamer in plaats van te hard te zijn”, leggen Tanja Vibe en Petra Olsson Gendt, oprichters van All the Way to Paris, uit.

De nieuwe Mist design lampen
&Tradition Mist hanglampen en tafellamp

Designlamp Pivot van &Tradition

Ontdek de nieuwe Pivot draagbare lamp, waar sculptuur en licht harmonieus samenkomen. De geometrische kap van deze lamp staat onder een hoek van 45 graden ten opzichte van de voet, wat zorgt voor een zachte diffusie die de warme gloed van een moderne kaars prachtig nabootst. Met één druk op de knop kan je de sfeer van elke omgeving transformeren en genieten van een uitnodigende ambiance.

Pivot is een boeiende verkenning van sculpturale fundamenten in lichte stukken. Dit unieke hybride product vervaagt de grenzen tussen object en draagbare lamp. Overdag toont de lamp zijn kubische vorm en ware blokkleuren als een kunstwerk dat natuurlijk daglicht vangt. Naarmate de avond valt, komt Pivot tot leven als een functionele armatuur. Het licht straalt neer vanuit de niet-gecentreerde kap, werpt prachtige schaduwen en subtiel verandert de perceptie van de toon van de basiskolom. Een dynamische transformatie die de veelzijdigheid van deze lamp benadrukt.

Pivot design lamp in chrome en blauw
Pivot ATD7 in Blue Silver
Pivot portable design lamp nieuw in de herfst
Pivot ATD7 in Rusty Mint

Designlamp Utzon special edition van Jørn Utzon

Ter ere van de 50e verjaardag van de voltooiing van het Sydney Opera House is er een speciale editie van de Utzon lamp uitgebracht. Deze hanglamp heeft een gedurfde tint en een opvallend nieuw karakter gekregen.

De oorspronkelijke Utzon lamp werd bedacht in 1947, tien jaar voordat Jørn Utzon aan het Australische monument begon te werken. De hoogglansafwerking van de lamp weerspiegelt het keramische glazuur van de chevronvormige Zweedse tegels op het dak van het gebouw. De kleur Steel Blue is geïnspireerd op een favoriete tint van Utzon, die vaak te zien is in zijn architectonische werken, waaronder de residenties die hij voor zichzelf en zijn gezin heeft gebouwd.

Utzon special edition design lamp
Utzon JU1 in Steel Blue Speciale Editie
Mist tafellamp nieuw
Mist tafellamp 

Vergelijk online prijzen in designfinder

Dit waren een aantal uitgelichte nieuwe design items van &Tradition. Er komen nog meer items uit, zoals de ‘Collect Rug’, een serie vloerkleden en een Limited Edition Formakami van Jaime Hayon. Bekijk alle &Tradition producten in designfinder en vergelijk de online prijzen. Later dit jaar zullen ook de nieuwe designs verschijnen in designfinder.

Bekijk &Tradition prijzen

Terug naar het overzicht

  • Kartell
  • Knoll
  • Driade
  • Vitra
  • Moooi
  • Foscarini
  • Ligne Roset
  • USM
  • &Tradition
  • Muuto
  • Artemide
  • FLOS
  • String
  • Artifort
  • Fritz Hansen
  • Hay
  • Tom Dixon
  • Louis Poulsen

Designweb

Deze optie komt binnenkort!

  • Voeg designitems toe aan je wishlist om later te kopen.
  • Krijg meldingen bij prijsdalingen van items op je wishlist.