Designweb - de grootste design zoekmachine

Design nieuws en blogs met 'Verner Panton'


Lees het laatste nieuws over Verner Panton

Verner Panton (1926-1998) wordt erkend als een inspirerende en levendige persoonlijkheid met een uniek gevoel voor kleur, vorm, licht en ruimte. Hij heeft gedurende zijn carrière een reeks moderne lampen ontworpen die aanzienlijk verschilden van die van zijn Scandinavische tijdgenoten. Verner Panton geloofde sterk in de onbegrensde mogelijkheden van design en ontwikkelde nieuwe theorieën over de functie en invloed van licht.

Volgens Verner Panton was het belangrijkste doel van zijn werk om mensen aan te moedigen hun verbeelding te gebruiken. Hij merkte op dat veel mensen een leven leiden dat gekenmerkt wordt door saaie, grijze uniformiteit en terughoudendheid om kleur te gebruiken. Door te experimenteren met verlichting, kleuren, textiel en meubels, en door innovatieve technieken toe te passen, streefde hij ernaar alternatieve mogelijkheden te tonen en mensen te inspireren om hun omgeving spannender te maken.

Verner Panton had een duidelijke visie op zijn werk, waarin dus vorm, kleur en functie centraal stonden. Hij maakte bewust en gedurfd gebruik van diverse materialen, hoewel zijn tijdgenoten vaak kritiek hadden op de vermeende "tijdloosheid" van zijn ontwerpen vanwege zijn gebruik van verschillende materialen. De voortdurende interesse in zijn ontwerpen bewijst echter dat zij het bij het verkeerde eind hadden.

Designweb

Deze optie komt binnenkort!

  • Voeg designitems toe aan je wishlist om later te kopen.
  • Krijg meldingen bij prijsdalingen van items op je wishlist.