Designweb - de grootste design zoekmachine

Lex Pott en Nynke Tynagel brengen nieuwe printseries uit via Sidedish Projects

nieuws
15-11 2023, 17:00
designweb redactie

Sidedish Projects is nieuw! Onlangs ging hun nieuwe shop online. Sidedish Projects verkoopt hoogwaardige prints van vooraanstaande multidisciplinaire ontwerpers. Hiermee wil Sidedish een brug slaan tussen de wereld van kunst, design en verhalen vertellen aan het hedendaagse publiek. De eerste prints staan online van Lex Pott en Nynke Tynagel.

sidedish projects nieuw met lex Pott prints

Sidedish Projects eerste prints van Lex Pott en Nynke Tynagel

Bekende Nederlandse ontwerpers Lex Pott en Nynke Tynagel hebben elk een serie van drie prints uitgebracht tijdens de eerste lancering van Sidedish Projects. Dit nieuwe merk staat in het teken van samenwerking met multidisciplinaire ontwerpers en heeft Pott en Tynagel aangemoedigd om hun unieke stijl, ontwikkeld in industrieel ontwerp en grafische vormgeving, te vertalen naar het tweedimensionale medium. Deze release markeert het begin van Sidedish Projects missie om toegankelijke kunst te bieden en Nederlands design naar het moderne publiek te brengen.

Lex Pott en de oprichters Oliver en Jasper Baijings 
Lex Pott en de oprichters Oliver en Jasper Baijings 
Lex Pott dutch Designer
Lex pott print voor sidedish projects

De prints van Lex Pott

Na samenwerkingen met bekende namen als HAY, &Tradition en Boisbuchet is Lex Pott een bekend gezicht geworden in de Dutch Design community. Als afgestudeerde van de Design Academy Eindhoven is hij geobsedeerd door materiaalexperimenten en streeft hij ernaar de ware essentie van een product te ontdekken, in plaats van alleen het eindresultaat. Voor Lex draait het allemaal om de schoonheid van de reis en het proces. Hij verkende de wereld van was en metaal en nu ook hout!

In deze balans tussen het vertrouwde en het onbekende, het 'neppe' en het 'echte', komt de schoonheid van eenvoud en de onregelmatigheden die hout als materiaal kenmerken, naar voren

De serie van Lex Pott toont drie met de hand gemaakte composities die niet alleen de tastbaarheid van hout proberen te repliceren, maar ook ons begrip van het materiaal uitdagen door levendig en onconventioneel kleurgebruik. In deze balans tussen het vertrouwde en het onbekende, het 'neppe' en het 'echte', komt de schoonheid van eenvoud en de onregelmatigheden die hout als materiaal kenmerken, naar voren.

Nynke Tynagel voor sidedish projects
Nynke Tynagel in haar studio
Nynke Tynagel voor Sidedish Projects
De prints van Nynke Tynagel voor Sidedish Projects

De prints van Nynke Tynagel voor Sidedish Projects

De tweede ontwerper, Nynke Tynagel, behoeft nauwelijks introductie. Tynagel, voorheen mede-eigenaar van Studio Job, waar ze twintig jaar lang de afdeling grafisch ontwerp leidde, heeft haar eigen unieke grafische stijl ontwikkeld. Door haar speelse combinatie van kleur en iconografie heeft ze samengewerkt met onder meer Object Embassy, Buro Berger en ByBorre, terwijl haar stukken zijn tentoongesteld en verzameld in onder meer het MOMA, Stedelijk Museum Amsterdam en het Louisiana Museum of Modern Art.

Met haar treffend genaamde 'A Thing for Things'-serie transformeert ze ogenschijnlijk gewone items in gedurfde en expressieve iconen"

Voor Nynke Tynagel kwam de inspiratie voor haar eigen serie niet voort uit een specifiek materiaal of techniek, maar eerder uit haar fascinatie voor alledaagse objecten. Met haar treffend genaamde 'A Thing for Things'-serie transformeert ze ogenschijnlijk gewone items in gedurfde en expressieve iconen. Hierdoor ontstaat een rijke compositie die de kijker uitnodigt om hun eigen ervaringen te delen met elk item. Tegelijkertijd benadrukt de serie de stille schoonheid van deze 'gewone' objecten.

Print Fence lex Pott
Print Fence van Lex Pott
Print 37 Things van Nynke Tynagel
Print 37 Things van Nynke Tynagel

Waar koop je deze prints?

Je vindt deze prints nu online op sidedishprojects.com en kan los, ingelijst of op een aluminium dibond-bord worden gekocht. Als onderdeel van de toewijding van Sidedish aan het vertellen van verhalen, wordt elk stuk geleverd met een unieke kaart die de inspiratie achter de serie en de ontwerpers schetst.

Design van Lex Pott bekijken in designfinder?

Bekijk design van Lex Pott in designfinder. Wij ontwikkelen het platform door en voegen elke dag nieuwe design items toe! Maak een account aan en zet design van Lex Pott op je wishlist om het later terug te vinden of te wachten op een goede prijs!

Maak een account aan!

Bron en beeld: Sidedish Projects

Terug naar het overzicht

  • &Tradition
  • Louis Poulsen
  • Moooi
  • FLOS
  • Kartell
  • Driade
  • Foscarini
  • Hay
  • Fritz Hansen
  • Knoll
  • Muuto
  • Artemide
  • String
  • Tom Dixon
  • USM
  • Ligne Roset
  • Vitra
  • Artifort

Designweb

Deze optie komt binnenkort!

  • Voeg designitems toe aan je wishlist om later te kopen.
  • Krijg meldingen bij prijsdalingen van items op je wishlist.