Designweb - de grootste design zoekmachine

Zijn design meubels waardevast? 5 voorbeelden van waardevast design

blog
07-09 2023, 13:00
Jasper van @witte_huis

Waardevaste design meubels zijn niet alleen waardevast maar ook duurzaam. In deze blog vijf voorbeelden van waardevaste design meubels (en lampen en items). Geschreven door Jasper van het Instagram kanaal @witte_huis.

Als je denkt aan design, dan denkt je waarschijnlijk direct aan duur. Maar wat als je je beseft dat design meubels waardevast zijn? Is het dan nog duur of een slimme investering? Ik vind het een slimme investering. Want als je waardevaste design meubels koopt, kun je ook nog van je investering genieten. Ik schreef eerder een blog over Artifort fauteuils die ook waardevast zijn. Hieronder vijf voorbeelden van waardevast design.

design meubels waardevast? Vijf voorbeelden.
Zijn designmeubels waardevast? Vijf voorbeelden die historisch gezien als waardevast kunnen worden beschouwd.

Wil je snel de conclusie lezen van deze blog? Spring dan hieronder snel naar de conclusie:

1. Waardevaste design meubel: Knoll Wassily Chair

De Knoll Wassily Chair, ontworpen door Marcel Breuer in 1925, is een bekende design meubel dat destijds baanbrekend was. Dit design staat bekend als de allereerste stoel met een gebogen buisvormig metalen frame. De nieuwprijs van de Knoll Wassily Chair is op dit moment €2795. Op Whoppah is een pre-owned versie te koop die in circa 1970 is gekocht, de prijs €2750 (nu in aanbieding voor €2444). Dat noem ik waardevast als je bedenk wat de prijs in 1970 zou zijn geweest.

Bekijk hem op Whoppah
 

Waardevast design koop je voor nu en later
Knoll Wassily Chair
Design meubels die waardevast blijven
De pre-owned Knoll Wassily Chair van Whoppah

2. Carl Hansen & Søn Wishbone Stoel CH24

Het tweede voorbeeld van een waardevaste design meubel is een Wishbone stoel CH24. De stoel is ontworpen door Hans J. Wegner en behoort ongetwijfeld tot zijn meest iconische creaties. Het is een meesterwerk van vakmanschap met een strak en eenvoudig ontwerp. Ondanks zijn ogenschijnlijke eenvoud ondergaat deze stoel een productieproces van maar liefst 100 verschillende stappen. Dit meubelstuk is een tijdloze klassieker die al sinds 1950 ononderbroken wordt geproduceerd. De nieuwprijs van de Wishbone stoel CH24 varieert van €588 tot €1430 (afhankelijk van de versie). Pre-owned koop je een vroege editie voor €825. Een prachtig stuk waardevast design.

Bekijk hem op Whoppah
 

Waardevaste design meubels kunnen goed weer verkocht worden
Carl Hansen & Søn Wishbone Stoelen CH24 die hun waarde goed behouden
Carl Hansen & Søn Wishbone Stoel CH24

3. Waardevaste design lamp: Flowerpot vp1 van &Tradition

Waardevast design is ook toepasbaar op design lampen. Bekijk dit voorbeeld van een Flowerpot vp1 van &Tradition. Deze lampen werden ontworpen in 1968 door de bekende ontwerper Verner Panton. Een speelse en minimalistisch ontwerp verkrijgbaar in veel kleuren. De eerste versies werden gemaakt door Louis Poulsen. De nieuwprijs ligt tussen de €173 en de €268 (afhankelijk van welke versie). Een vintage variant op Whoppah wordt verkocht voor €275. Ook recente versies verkoop je gemakkelijk weer met nauwelijks afschrijving.

Bekijk de pre-owned flowepots op Whoppah
 

&Tradition Flowerpot hanglamp vp1, Cobalt Blue

Prijzen &Tradition Flowerpot hanglamp vp1, Cobalt Blue

Lampenmaster Designlampen bij Lampenmaster.nl
bekijk product in de webshop bekijk
Andlight.nl design lampen tegen lage prijzen
bekijk product in de webshop bekijk
Flowerpot lampen zijn over het algemeen erg waardevast
Flowerpot vp1 in de chrome uitvoering
Ook zijn design meubels pre-owned nog waardevast
Pre-owned Flowerpot van Whoppah

4. Waardevaste design kandelaar: Stoff Nagel kandelaars

Voorbeeld vier. Een waardevaste design kandelaar. Zijn die ook waardevast? Jazeker! De Stoff Nagel kandelaars werden ontworpen in de jaren zestig door Werner Stoff en Hans Nagel. De Stoff Nagel kandelaren zijn iconen geworden, dit helpt ook mee aan de waardevastheid van het design. Nieuwprijs €37 per stuk. Op Whoppah koop je er vijf voor €269 (€53,8 per stuk). De kandelaars zijn ook nog eens mooie verzamelobjecten. Je bouwt hiermee je eigen waardevaste kunst.
 

STOFF Nagel Kaarsenhouder 3 pack - Chroom

Prijzen STOFF Nagel Kaarsenhouder 3 pack - Chroom

Stoff Nagel kandelaars zijn ook goede waardevaste investeringen
Waardevast design van Stoff Nagel

5. Panthella vloerlamp van Louis Poulsen

De laatste, een van de grootste designiconen van Verner Panton. Een waardevaste design lamp. De Panthella vloerlamp. Ontworpen in 1971 maar nog steeds tijdloos. Nieuw koop je hem nu, weliswaar in de aanbieding, voor €876. Een pre-owned Panthella vloerlamp koop je nu ook in de aanbieding voor €850. Deze lamp is door de tijd heen ook waardevast design gebleken. Het is een prachtige design lamp om in te ‘inversteren’.

Bekijk deze Panthella op Whoppah
 

Waardevast designicoon, de Panthella van Louis Poulsen

Conclusie: Zijn design meubels waardevast?

Mijn conclusie hieruit is dat design meubels waardevast zijn. Bij de aanschaf van design meubels betaal je meer, maar het is ook een slimme investering. Je kan er jarenlang plezier van hebben en ook nog eens een mooi bedrag er aan overhouden als je hem toch besluit te verkopen. Het is wel belangrijk om op te merken dat de waardevastheid van design afhankelijk is van verschillende factoren zoals: Wie is de ontwerper, het merk, de zeldzaamheid en de vraag op de markt. Hoewel er geen garantie is dat een bepaald design zijn waarde in de loop van de tijd zal behouden of zelfs zal stijgen, zag je hierboven vijf voorbeelden van design die historisch gezien als waardevast kunnen worden beschouwd.

Als je overweegt design meubels te kopen als investering, is het raadzaam om goed onderzoek te doen en advies in te vragen bij experts in de designwereld. Ook kunnen trends in de loop der jaren veranderen, dus het is belangrijk om te investeren in meubels waarvan je ook echt kunt genieten.

Investeren in design meubels?

Wil je ook investeren in mooi design in huis? Gebruik dan designfinder om de beste en laagste prijs te vinden van design. Het lijkt een beetje op beleggen, hoe lager de prijs, hoe meer de winst kan zijn. Maar dat is afhankelijk van allerlei factoren zoals je in de conclusie kon lezen.

Ga naar designfinder


Sommige linkjes in deze blog bevatten affiliate linkjes. Als je via deze linkjes doorklikt en wat bestelt krijgen we een vergoeding en help je ons mee het platform bouwen. Niet voor alle linkjes krijgen we een vergoeding.

Terug naar het overzicht
Deel dit bericht:
Producten in dit bericht:
nog niet beschikbaar
Designweb

Deze optie komt binnenkort!