Designweb - de grootste design zoekmachine

Must see design tijdens OBJECT Rotterdam 2024 in het HAKA-gebouw

blog
05-02 2024, 14:25
designweb redactie

Design spotten op designbeurs OBJECT Rotterdam 2024: staat dit bij jou op de planning? Gisteravond waren we op uitnodiging van noranora.design alvast aanwezig bij de VIP-opening van OBJECT Rotterdam, te bezoeken van 2 tot en met 4 februari 2024. Waar je ook kijkt: je vindt er een en al inspiratie. OBJECT Rotterdam is namelijk een pop-up platform voor designlabels, bekende ontwerpers en nieuw aanstormend talent. Dit allemaal in het iconische HAKA-gebouw in Rotterdam. Een echte must visit dus voor kunst- en interieurliefhebbers. Wij doen hieronder verslag, inclusief veel foto’s, van ons bezoek aan de VIP-avond om je een sneak peak te geven van wat je kan verwachten. Natuurlijk mét tips over welk design je zeker niet mag missen tijdens jouw bezoek aan de designbeurs!

Object Rotterdam 2024 in het iconische HAKA gebouw design kijken
Object Rotterdam 2024 in het iconische HAKA gebouw
Stoelen van noranora.design tijdens Object Rotterdam
Stoelen van noranora.design 

Design stoelen tijdens OBJECT Rotterdam van noranora.design

Zoals we al noemden waren we aanwezig tijdens de VIP-opening op uitnodiging van noranora.design. Noranora.design is het nieuwe designlabel van Aaron van Bindsbergen, eerder werkzaam als product designer bij de Nederlandse designmerken Moooi en Fest Amsterdam. Aaron nodigde ons uit om zijn stoel, de noranora.003 classic, eens in het echt te komen bekijken. En wat voor stoel is dit! De noranora.003 stoelen zijn prachtige stoelen, die plat verpakt worden en ontworpen zijn met als doel zo lang mogelijk mee te gaan. Om er nog een schepje bovenop te doen worden de stoelen vervaardigd uit duurzaam cactusleer, te zien op de foto hieronder. Dit lijkt toch net echt leer?! De stoelen worden lokaal geproduceerd en voor de gehele stoel worden duurzame bronnen gebruikt. De stoelen hebben een archetypisch ontwerp, wat praktisch inhoudt dat het ontwerp van de stoel teruggaat naar de kern van wat een stoel moet doen. Zo creëerde noranora.design een geweldige balans tussen eenvoud, comfort en het maken van een statement. Wat ons betreft dus een dikke tip om tijdens OBJECT de stoelen van noranora.design te bekijken en te testen!

noranora Object rotterdam 2024
cactus leer, duurzaam en stijlvol
cactus leer van Noranora design stoelen
Detail van het cactusleer
Stoelen van Noranora design op Object Rotterdam

Design lampen van Studio Thier & Van Daalen

We vervolgden ons bezoek aan OBJECT Rotterdam richting het design van Studio Thier & Van Daalen. Hun toepassing van geweldige reflecties, kleuren en elasticiteit van materialen konden we nu in het echt bewonderen. De ontwerpen van Studio Thier & Van Daalen staan en hangen prachtig in de spotlights op de beurs. Ons oog viel direct op de Grid hanglamp: een mondgeblazen, glazen lampenkap met reflectie in de hoofdrol. De Bulla wandlamp viel ons ook direct op: een mondgeblazen wandlamp in de vorm van een bubbel met daarin een flexibele, lichtgevende lus met led-licht waardoor de gehele wandlamp een elastische uitstraling heeft. Studio Thier & Van Daalen ontwerpt verlichting, meubels, sierraden, accessoires en andere unieke objecten. Een aanrader om te bewonderen tijdens OBJECT Rotterdam!

Studio Thier en van Daalen op Object 2024 design
Studio Thier en van Daalen op Object 2024
Studio Thier en van Daalen Grid hanglamp
Studio Thier en van Daalen Grid hanglamp
Grid hanglamp design van glas
Studio Thier en van Daalen Grid hanglamp en Bulla
design bekijken op Object Rotterdam 2024
Bulla Wandlamp
designweb verslag Object Rotterdam

Design vazen van Iris Lucia Design

Over Iris Lucia Design schreven we eerder al eens in deze Dutch design blog. We zijn erg fan van haar werk, en tijdens OBJECT Rotterdam zagen we haar nieuwe ontwerpen voor het eerst in levende lijve. Oordeel zelf op basis van de foto’s hieronder maar vast wat je ervan vindt. Wij vinden de ontwerpen in ieder geval fantastisch! Die details! Haar objecten zijn 3D-getekend in de ruimte met toepassing van lijnen van bio-hars. Haar nieuwe, grote vazen vol bijzondere details zijn een echte aanrader om in het echt te bewonderen en als je er een besluit te kopen heb je voor het leven een uniek kunstobject in huis!

iris lucia design object 2024
Een vaas uit de nieuwe collectie van Iris Lucia Design
Object Rotterdam 2024
Details!! 
design verslag en kopen tijdens Object

Custom designverlichting van Aptum

Weer verder wandelend op de beurs kwamen we op de begane grond van het HAKA-gebouw de stand van Aptum al snel tegen. Aptum maakt prachtige kunstwerken van licht. Dit is allemaal custom verlichting, oftewel verlichting op maat ontworpen. Aptum biedt een volledige service in het ontwerp, de productie en de uiteindelijke montage van hun prachtige lichtontwerpen. Bekijk vooral de Contour lamp even tijdens je bezoek aan OBJECT, een lamp die bestaat uit lange lengtes waardoor een fijn, grafisch lijnenspel ontstaat in combinatie met licht. In de shop van Aptum koop je deze kunstwerken in kleinere, krachtige versies waardoor ze hun design nog een stuk toegankelijker maken voor meer interieur- en designliefhebbers. Deze kleinere versies beschikken over een aanpasbaar lichtsysteem die je aan Philips Hue koppelt. Zo creëer je gemakkelijk een prachtige sfeer in je eigen interieur met de verlichting van Aptum. Zeker een bezoekje waard dus!

object aptum design lampen
Aptum Contour lamp
design van Aptum in Rotterdam
must see voor design tijdens Object

Curated design van Vij5 op OBJECT Rotterdam

Inmiddels hebben we flink wat inspiratie opgedaan, maar we waren nog lang niet uitgekeken. Vij5 is namelijk ook aanwezig tijdens OBJECT Rotterdam. Het label is van Arjan en Anieke en zij zijn uitgevers van design producten. Dit betekent dat ze vanuit hun merk Vij5 een collectie van interieur accessoires, verlichting en meubels uitgeven waarbij speciale aandacht uitgaat naar content en het verhaal achter elk product. Deze week voegden we de collectie van Vij5 toe aan designfinder zodat je deze nu nog gemakkelijker kan shoppen. Je bekijkt en koopt de collectie hier, en als je de items later nog eens terug wil vinden, zet ze dan vooral ook even op je wishlist. Wil je hun zorgvuldig gecureerde collectie vol design items ook in het echt bewonderen, dan is een bezoekje aan Vij5 tijdens OBJECT zeker niet over te slaan!

design van vij5 vind je ook in designfinder
Vij5 op Object 2024
design van Vij5 op Object Haka Gebouw
Vij5 Kraanwaterkaraf 
oer servies
Het Oer servies van Vij5

Design van Atelier Fig

Wij vinden het zelf altijd erg leuk om naast meubels veel inspiratie op te doen ten aanzien van accessoires. Die kan je natuurlijk oneindig toe blijven voegen aan je interieur, terwijl je meubels net iets minder gemakkelijk per dag wisselt. Daarom brachten we ook een bezoekje aan de stand van Atelier Fig: het merk van Gijs Wouters & Ruben Hoogvliet. We bewonderden hun prachtige kandelaren, manden en natuurlijk de Gravity figures. De Gravity figures vinden we vooral heel tof en zijn ontstaan uit een reeks wankele figuren. Het zijn eigenlijk miniatuur kunstwerken die ontstaan zijn door te werken met porselein en de zwaartekracht vervolgens zijn werk te laten doen. En wat helemaal geweldig is, is dat de Gravity figures als Dutch design nu ook te koop zijn bij het Vitra Design Museum. Gaaf he?! Het design dat Atelier Fig maakt is veelal limited edition en dus ontzettend leuk om in het echt te bekijken en misschien wel te scoren voor in je eigen interieur.

atelier fig op Object 2024
De Gravity figures van Atelier Fig

De Gravity figures van Atelier Fig

 
Atelier Fig dutch design in Rotterdam

Design meubels van ignore

Inmiddels heb je een flinke to-do list van ons gekregen voor je bezoek aan OBJECT, maar wanneer design meubels van ignore uit Amsterdam in Rotterdam te zien zijn laat je die kans natuurlijk niet aan je voorbij gaan. Ignore is als Amsterdamse design studio altijd op zoek naar manieren om op te vallen in plaats van ‘gewoontjes’ te zijn, en werkt samen met Dutch designers die deze filosofie delen. Je herkent items van ignore aan het feit dat ze nooit gebaseerd zijn op trends en dus tijdloos zijn. Daarnaast zijn de designs onderscheidend door een sterk minimalistisch maar eigenzinnig karakter. Tijdens ons bezoekje aan de stand van ignore viel ons oog op de Dine eettafel: inderdaad ontzettend minimalistisch en eigenzinnig, en in drie maten en 23 kleuren te verkrijgen. Ignore onderscheidt zich wat ons betreft met succes van de massa, en is opnieuw een aanrader tijdens jouw bezoek aan OBJECT Rotterdam.

ignore op Object in Rotterdam
ignore met rechts de Dine eettafel
object rotterdam 2024 verslag

Design in designfinder

Heb je geen tijd om naar OBJECT Rotterdam te gaan maar wil je wel graag het mooiste design shoppen? Neem dan een kijkje in designfinder, waarin je zowel tijdloze designklassiekers als design van nieuw, Nederlands talent terugvindt. Designfinder is namelijk hard opweg de grootste design zoekmachine te worden waaraan wij dagelijks nieuw design toevoegen. Daarnaast blijven we continu ontwikkelen om designfinder zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en een waar designplatform te bieden voor interieur- en designliefhebbers. De laatste update? Je kunt vanaf nu live zoeken via de zoekbalk van designfinder waardoor je altijd de meest actuele en relevante resultaten te zien krijgt. Ook hebben we het mogelijk gemaakt de foto’s van design items te vergroten door erop te klikken, zodat je eigenlijk helemaal niet naar OBJECT Rotterdam hoeft maar gewoon vanuit je luie stoel op groot scherm zo veel design als je wil kan bewonderen.

Naar designfinder

Terug naar het overzicht

  • Tom Dixon
  • Kartell
  • Driade
  • Moooi
  • Vitra
  • Knoll
  • Hay
  • Foscarini
  • USM
  • Louis Poulsen
  • Fritz Hansen
  • Muuto
  • Artemide
  • &Tradition
  • String
  • FLOS
  • Ligne Roset
  • Artifort

Designweb

Deze optie komt binnenkort!

  • Voeg designitems toe aan je wishlist om later te kopen.
  • Krijg meldingen bij prijsdalingen van items op je wishlist.