Designweb - de grootste design zoekmachine

Hoe vind je de laagste prijs voor design meubels, lampen en ander design?

blog
27-06 2024, 16:30
designweb redactie

Het aankopen van design kan een flinke investering zijn. Je koopt een ontwerp waaraan een naam, kwaliteitsstandaarden en merk zijn gekoppeld en betaalt hier doorgaans meer voor dan voor een fast furniture item. Maar hoe vind je nu de laagste prijs voor design meubels, lampen en andere design items? Wat ons betreft een hele goede vraag en in dit artikel leggen we het je uit. Lees je mee?

zo vind je de laagste prijs van design via google en andere tips
Lees onze tips om buiten designweb om de laagste prijs te vinden van design!

Online design shoppen: hoe doe je dat zo voordelig mogelijk?

De laagste prijs voor een design meubel, lamp of ander design item is natuurlijk erg handig als je dure, hoogwaardige design meubels wil kopen. De prijzen liggen immers gemiddeld hoger dan bij fast furniture ketens en soms is design een flinke investering waar je even voor moet sparen. Als je overweegt design te kopen, ben je je waarschijnlijk al bewust van de voordelen van hoogwaardig design, zoals het waardevaste karakter en het terugdringen van de fast furniture afvalbelt waarover je hier meer kan lezen. Voordat we begonnen met designweb en designfinder als design zoekmachine en prijsvergelijker te ontwikkelen, deden we uitvoerig onderzoek naar het vinden van de laagste prijs van design. Waar vind je goede prijzen? Waar loop je geen risico een replica te kopen? Waar is de klantenservice op orde? En hoe weet je zeker dat het ergens anders niet nóg goedkoper is? Op basis van de inzichten die wij hebben verkregen voor de start van designweb, delen we graag met jou hoe je met designfinder maar ook buiten designweb om de laagste online prijs kan vinden voor design.

Haal het maximale uit designweb en mis geen deals!

klik op de onderstaande knop, vul je naam en e-mail in en je gratis account staat klaar

account aanmaken

Designfinder en andere manieren om de laagste prijs te vinden

Het doel van designfinder is voor zoveel mogelijk mensen design op één centrale plek beschikbaar te maken. Als bezoeker van designweb vind je vervolgens de laagste online prijs doormiddel het vergelijken van de actuele prijzen van onze partners, door design items op je wishlist zetten en/of door een prijsalert in te stellen voor het design dat je graag wil. Maar vanzelfsprekend kan je ook zelf op het internet op zoek gaan naar de laagste prijzen; er zijn immers altijd aanbieders die nog niet bij ons aangesloten zijn en die mogelijk een nóg lagere prijs beschikbaar hebben. Hoe je zonder designfinder het best online design shopt, hebben we hieronder uitgewerkt in een zestal praktische tips. Denk hierbij onder andere aan het gebruiken van de juiste termen in Google, het vergelijken van gevonden deals met officiële design aanbieders om te voorkomen dat je replica’s koopt, het zoeken naar kortingscodes en natuurlijk lokaal en tweedehands design shoppen. Concurrentie vinden we namelijk helemaal niet erg; kiezen voor fast furniture wel!

de eerste tip is de juiste zoekterm gebruiken voor vinden van design

1. Gebruik zo specifiek mogelijke zoektermen in Google

Als je via Google zoekt op basis de naam van een specifiek design item, krijg je verschillende resultaten te zien. Als eerst komen de gesponsorde berichten tevoorschijn. Daarnaast zie je bovenaan de pagina direct de Google Shopping resultaten, waartussen vaak zowel items voor de volledige prijs als met korting te zien zijn (maar niet op volgorde). Bij veel webshops zie je daarnaast ook direct wat de eventuele verzendkosten zijn, of dat verzenden juist gratis is. Bij sommige aanbieders in de Google Shopping resultaten zie je ook een aantal sterren staan; dit zegt iets over de betrouwbaarheid van de website op basis van reviews van klanten. Onder de Google Shopping resultaten vind je vervolgens de ‘gewone’ resultaten, waarbij met name bekende webshops die design verkopen bovenaan staan.

Als je bijvoorbeeld Eames eetkamerstoelen zoekt, google dan in plaats van ‘Eames eetkamerstoelen’ of ‘DAR stoelen’ op ‘Vitra Eames DAR chair

Helaas staan hier soms echter ook webshops tussen die replica’s verkopen. Zij bieden producten aan voor een absurd lage prijs en doen alsof het origineel design is. Bij dergelijke aanbiedingen moeten er een belletje gaan rinkelen en kan je beter wegklikken. Door in je zoekterm de volledige naam van het design item te gebruiken, indien mogelijk inclusief fabrikant, voorkom je zo veel mogelijk dat je deze resultaten er tussen ziet staan. Als je bijvoorbeeld Eames eetkamerstoelen zoekt, google dan in plaats van ‘Eames eetkamerstoelen’ of ‘DAR stoelen’ op ‘Vitra Eames DAR chair’ en je zal zien dat je resultaten een stuk beter worden. Vervolgens kijk je hier dan tussen naar de laagste prijzen. Meer tips over veilig online shoppen lees je in deze blog.

verzendkosten en service speelt natuurlijk ook een grote rol

2. Let naast prijzen ook op verzendkosten, levertijd en service

We zeiden bij onze eerste tip al dat je van de Google Shopping resultaten ook vaak kan zien wat de eventuele verzendkosten bedragen en hoe betrouwbaar de aanbieder is op basis van de reviews van klanten. Het is belangrijk deze informatie ook mee te wegen in je keuze voor waar je je design item koopt. Als je namelijk iets koopt bij een webshop met ontzettend slechte service en je item komt defect aan, kan het nog wel eens ingewikkeld worden om een oplossing aangeboden te krijgen. Vergelijk de verschillende aanbieders daarom goed. Bij sommige webshops vind je ook erg lange levertijden. Stel je wil graag een design kast voor in je nieuwe woning waar je over twee weken intrekt, maar de levertijd is bij de aanbieder met de laagste prijs vier maanden, kan je misschien beter de één na laagste prijs kiezen waarbij je kast wel over twee of drie weken geleverd wordt. Ook zijn de verzendkosten echt heel verschillend. Je zou verwachten dat bij dure items verzenden gratis is, maar niets is minder waar bij sommige aanbieders. Ook dan ben je misschien al met al toch beter uit bij de tweede, derde of vierde laagste prijs.

zoek naar kortingscodes voor design

3. Zoek naar kortingscodes van design aanbieders

Heb je een design shop gevonden met de laagste prijs? Dan kan je misschien nog wat extra korting krijgen met een kortingscode. Google daarom altijd even of er een kortingscode beschikbaar is. Vooral in blogs van interieurbloggers kom je nog wel eens tijdelijke kortingscodes tegen die bij een samenwerking horen. Ook krijg je vaak korting als je je aanmeldt voor de nieuwsbrief van een webshop. Het kan dan ook zijn dat je met gebruik van een beschikbare kortingscode goedkoper uit bent bij een webshop die - los van deze code - niet de laagste prijs voor het design item dat je wil, aanbiedt. Neem dit ook allemaal mee in je overweging waar design te shoppen. Tien procent korting op een Petit Friture Vertigo hanglamp kan bijvoorbeeld flink wat schelen.

Shop tweede kansjes en showroommodellen van design

4. Showroommodellen en tweede kans pagina’s

Design shops die ook een showroom hebben verkopen regelmatig showroommodellen tegen lagere prijzen. Mister Design is hier een voorbeeld van, maar bijvoorbeeld ook het Dutch design merk Studio Henk. De items zijn dan vaak nog als nieuw, alleen kunnen niet meer als nieuw verkocht worden. Het kan je soms honderden euro’s schelen om hier op te wachten als je geen haast hebt met jouw nieuwe design shoppen. Ook hebben sommige webshops en merken pagina’s met tweede kans producten. Denk bijvoorbeeld aan Vitra Circle, maar ook in de webshop van bijvoorbeeld Flinders vind je altijd wel een collectie tweede kans producten. Deze afgeprijsde items komen doorgaans niet vanzelf naar boven als je via Google zoekt, maar het is zéker de moeite waard er eens in te duiken. Let wel op of de items aan je verwachtingen voldoen en lees goed wat de staat van het item is. Sommige items zijn echt nog ongebruikt en alleen een keertje uit de doos gehaald, maar sommige bevatten ook beschadigingen en zijn daarom afgeprijsd. Controleer ook altijd even de retourvoorwaarden omdat sommige producten niet meer retour mogen.

Ook lokaal kan je goede deals scoren voor design meubels

5. Shop lokaal design

Design shoppen is leuk, maar lokaal design shoppen is nóg leuker! Bezoek een lokale design winkel bij jou in de buurt, en wie weet scoor je een speciale aanbiedingen die alleen geldt voor klanten die naar de winkel komen. Daarnaast heeft het als voordeel dat je advies kan krijgen over het design product dat je graag wil, en het item even in het echt kan bekijken en aanraken voordat je het koopt. Ook hebben fysieke winkels vaak een speciaal hoekje waar showroommodellen staan voor een mooie prijs. Tot slot kan het nog de moeite waard zijn om in de showroom een medewerker aan te spreken en te onderhandelen over de prijs van een product. Je zal zien dat er bijna altijd wel iets mogelijk is.

shop tweedehands design bij Whoppah of Catawiki

6. Zoek op tweedehands platformen naar design items

Eerder kaartten we het duurzaamheidsaspect van design ten opzichte van fast furniture al aan. Maar wil je écht de meest duurzame keuze maken, dan shop je natuurlijk tweedehands en vintage design voor een leuke prijs. Op Whoppah, Catawiki en Marktplaats vind je naast pre-owned design ook vaak (zo goed als) nieuw design voor een lagere prijs. Bij Whoppah en Catawiki shop je veilig en worden items zorgvuldig gecontroleerd door interne experts voordat ze online worden gezet. Op Marktplaats is dat natuurlijk wel wat anders en wordt je niet beschermd. Let daarom goed op dat je niet per ongeluk een replica koopt. Vraag jezelf af: is de prijs realistisch?

Controleer daarnaast ook altijd de betrouwbaarheid van de verkoper. Kijk bijvoorbeeld hoelang de verkoper al actief is op Marktplaats, check ervaringen van andere kopers en kijk bij zijn of haar andere advertenties

Vraag de verkoper om de originele verpakking, de bon of het garantiebewijs van het product. Controleer daarnaast ook altijd de betrouwbaarheid van de verkoper. Kijk bijvoorbeeld hoelang de verkoper al actief is op Marktplaats, check ervaringen van andere kopers en kijk bij zijn of haar andere advertenties. Twijfel je aan de betrouwbaarheid van een verkoper? Zoek dan zijn of haar gegevens op via Google. Daarnaast kan je het telefoon- en bankrekeningnummer altijd controleren via het Meldpunt Internetoplichting. Tot slot: wees voorzichtig met verkopers uit het buitenland. Vermijd (anonieme) betaalmethoden zoals Western Union en wees terughoudend met het overmaken van geld naar een buitenlandse bankrekening. Geen red flags gevonden? Scoor dan vooral een goede tweedehands of vintage design deal in plaats van nieuw!

Pre-owned design kopen? Herken een replica!

Bekijk onze ‘replica vs origineel’ blogs en doe geen miskoop bij tweedehands design

Bekijk blogs
in designfinder de laagste prijs vinden van design meubels

Conclusie: zo vind je de laagste prijs van design

We hebben je inmiddels flink wat tips gegeven om mee aan de slag te gaan. Het kost wat tijd en moeite, maar het kan je wel euro’s besparen om op zoek te gaan naar de beste aanbiedingen, kortingscodes en tweedehands design items. Let wel écht goed op dat je geen replica items koopt, zij het bewust of onbewust. Als je bewust op zoek gaat naar een replica, besef dan dat je naast een lagere prijs ook kiest voor een gestolen design met slechtere kwaliteit dat geen waarde behoudt. Als je er onbewust voor kiest is het natuurlijk super balen, en heb je gespaard voor een kat in de zak. Over veel populaire design items vind je blogs op designweb om replica’s te herkennen, zoals over de Ligne Roset Togo, de Noguchi Coffee Table en de Vitra Eames Lounge Chair. Heb je geen zin of tijd om zelf stad en land af te zoeken naar de beste prijzen, dan is betrouwbaar en comfortabel shoppen via designfinder natuurlijk onze beste tip! ;)

Naar designfinder

Terug naar het overzicht

 • Moooi
 • Foscarini
 • Kartell
 • Artifort
 • Ligne Roset
 • Tom Dixon
 • &Tradition
 • Fritz Hansen
 • Hay
 • Driade
 • FLOS
 • String
 • USM
 • Muuto
 • Vitra
 • Artemide
 • Knoll
 • Louis Poulsen

Designweb

Deze optie komt binnenkort!

 • Voeg designitems toe aan je wishlist om later te kopen.
 • Krijg meldingen bij prijsdalingen van items op je wishlist.