Designweb - de grootste design zoekmachine

6 design items onder de 100 euro

blog
31-08 2023, 16:25
Jasper van @witte_huis

Design items van ontwerpers hoeven niet altijd veel te kosten. Dat kan je lezen in deze blog met zes design items onder de 100 euro. Geschreven door Jasper van het Instagram kanaal @witte_huis.

Bij Design items van Bertjan Pot, Kay Bojesen, Ronan & Erwan Bouroullec, Vico Magistretti, Jasper Morrison en Philippe Starck en Eugeni Quitllet denk je waarschijnlijk aan ‘duur’, maar niets is minder waar. Je kan namelijk design items van deze ontwerpers kopen met een beperkt budget. Ondertussen zijn deze design items toch tijdloos en waardevast. In deze blog deel ik zes design items onder de 100 euro. Je zou het trouwens bijna ‘design klassiekers’ kunnen noemen.

design items van ontwerpers

Ontwerper Vico Magistretti

Dalù van Artemide in de kleur wit online kopen
Dalù van Artemide in de kleur wit
Design items online kopen voor onder de 100 euro

1. Design lamp Dalù van Artemide

De eerste, de design lamp Dalù van Artemide, is meteen een echte design klassieker. Deze design lamp werd ontworpen door de in Milaan geboren Vico Magistretti. Deze lamp heeft speelse vormen en heeft een retro uitstraling. Zeker als je bedenkt dat deze lamp in jaren ’60 is ontworpen. Deze designlamp is 26 cm hoog en hiermee perfect voor op het bureau omdat het licht door de bolle kap mooi naar beneden schijnt. De lamp is gemaakt van gegoten thermoplastisch materiaal (kunststof). Dit design is tijdloos en vind je nog bij menig designliefhebber terug in huis. Op het moment van schrijven is de Dalù beschikbaar voor €91,-. Bekijk hieronder waar je hem het beste kan kopen.
 

Artemide Dalu Tafellamp Zwart

Prijzen Artemide Dalu Tafellamp Zwart

design item van Vitra onder de 100 euro

Vitra L'Oiseau Vogel Keramiek in de kleur Moss Grey Gloss

Vitra design items vogel die minder dan 100 euro kost

2. Vitra L'Oiseau Vogel Keramiek Moss Grey Gloss

De Franse broers Ronan & Erwan Bouroullec hebben een flinke lijst aan ontwerpen gemaakt, ze werkte voor o.a. HAY, Vitra, Flos en ze maakte het ontwerp van de iconische Serif-tv van Samsung. Ook van deze broers kan je prachtig design onder de 100 euro kopen. De Vitra L’Oiseau vogel in de keramiek uitvoering. Deze prachtige vogel dient als een voorbeeld van hun meesterschap.

Hoewel oorspronkelijk vervaardigd uit massief essenhout, heeft Vitra in samenwerking met de Bouroullec broers nu ook een verfijnde keramische versie gecreëerd. Dankzij de elegante vormen van de vogel is het een perfecte accessoire om op subtiele manier de natuur in huis te halen. De strakke lijnen doen denken aan het archetype vogel, waardoor het ontwerp niet kitscherig is en perfect past in een hedendaags interieur.  Nu kan je dit design item van Vitra kopen voor €81,75, zie onderstaand prijsblok. Heb je liever een andere kleur? Bekijk die hier.
 

Vitra L'Oiseau Vogel Keramiek Moss Grey Gloss

Prijzen Vitra L'Oiseau Vogel Keramiek Moss Grey Gloss

Lampenmaster Designlampen bij Lampenmaster.nl
bekijk product in de webshop bekijk
Design-Bestseller Design meubels, lampen en woonaccessoires van topmerken
bekijk product in de webshop bekijk
design online kopen voor minder dan 100 euro
Wereldberoemd Deens design 
Kay Bojesen Monkey mini onder de 100 euro

3. Design collectors item Kay Bojesen Monkey mini

Een houten aap uit 1951. Tijdloos toch? Ontworpen door de Deense ontwerper Kay Bojesen. Deze Monkey Mini is slechts 10 cm hoog, daarom kan je deze collectors item gemakkelijk in kleine kasten ten toon stellen of laten hangen aan je favoriete miniatuur design stoelen. De Monkey van Kay Bojesen is verkrijgbaar in verschillende varianten. De mini Kay Bojesen Monkey versie koop je nu voor net iets meer dan 50 euro. Een mooie prijs voor een wereldberoemd designicoon. Bekijk alle Kay Bojesen monkey’s.
 

Kay Bojesen Monkey Mini - Teak / Limba

Prijzen Kay Bojesen Monkey Mini - Teak / Limba

Design-Bestseller Design meubels, lampen en woonaccessoires van topmerken
bekijk product in de webshop bekijk
design lamp van Bertjan Pot
HAY design lamp onder de 100 euro kopen
Ontworpen door Bertjan Pot
HAY Paper Cube tafellamp 
Dutch design ook onder de 100 euro te koop

4. Design lamp Paper Cube van HAY

Het vierde design item is een echt Dutch Design item van Bertjan Pot. Deze Nederlandse designer ontwierp in 2022 de HAY Paper Cube lamp. Een elegante design lamp die ook nog eens heel duurzaam is. Je koopt hem als een ‘flat-pack’, in een platte doos dus, je pakt de doos uit en zet de lamp eenvoudig in elkaar. Door het sterke Japanse papier, gemaakt van gerecyclede flessen, straalt de doorschijnende kap een zacht en sfeervolle gloed uit. Een verlichte kubus die je ook makkelijk op/in een kast zet. Oja, de kleine beukenhouten poten zijn ook FSC-gecertificeerd. Nu te koop voor €84,-. Bekijk hieronder waar je hem het beste kan kopen.
 

HAY Paper Cube Tafellamp

Prijzen HAY Paper Cube Tafellamp

Vitra Rotary tray onder de 100 euro kopen

5. Vitra Rotary Tray opberger

Een design item van Jasper Morrison onder de 100 euro. Ja dat kan! Jasper Morrison heeft voor Vitra een klassieke etagère in 2014 een nieuwe look gegeven. Een look die wat mij betreft tijdloos en uniek is. De Vitra Rotary Tray kan je overal gebruiken als handige opberger, maar geeft door het ontwerp toch net even het ‘design gevoel’. De designliefhebber zal dit herkennen. De Vitra Rotary Tray is verkrijgbaar in 8 kleuren. Op het moment van schrijven is de zwarte Vitra Rotary Tray beschikbaar voor €55,-. Andere kleuren bekijk je hier.
 

Vitra Rotary Tray Opberger - Zwart

Prijzen Vitra Rotary Tray Opberger - Zwart

design klok onder de 100 euro kopen
Kartell Tic&Tac klok
Kartell maakte deze design klok

6. Kartell Tic&Tac klok

Tot slot hebben we een klok. Ontworpen door Philippe Starck en Eugeni Quitllet voor Kartell in 2010. De ontwerper Quitllet zegt over de Tic&Tac Klok het volgende ‘‘Ik werk eraan het object te vergeten en de emotie van een idee te materialiseren.’ En dat zie je terug in het ontwerp. De klok is 30 x 30 cm groot en heeft een transparante kast waarop de Romeinse cijfers zijn gegraveerd. Als het licht op dit design item valt geeft het een bijzonder licht effect met een mooie diepte. Je koopt deze mooie tijdloze klok (natuurlijk wel met de tijd) vanaf €73,50, dit is de prijs van de witte versie. Andere kleur? Bekijk ze hier.
 

Andere design items bekijken?

Staat er niks voor je tussen? Bekijk dan in designfinder andere design items onder de 150 euro. Gebruik de filters bovenaan de pagina van het productoverzicht om het perfecte design item te vinden en bekijk waar je het voor de beste prijs kan kopen.

Design items tot 150 euro

Beeld: Artemide, Vitra, Mister Design, HAY en Kartell

Terug naar het overzicht
Deel dit bericht:
Producten in dit bericht:
nog niet beschikbaar
Designweb

Deze optie komt binnenkort!