Designweb - de grootste design zoekmachine

Drie Verner Panton klassiekers onder de €300,- voor een luxe en tijdloos interieur

blog
10-07 2023, 13:32
Maxime van @thuismetmax

Verner Panton, bekende naam he? Maxime van het Instagram kanaal @thuismetmax schreef voor ons deze blog over Verner Panton en zijn drie design klassiekers (met foto's) onder de €300,-. Lees hieronder haar blog en de tips!

Het shoppen van design items voor je interieur is doorgaans geen goedkope bezigheid, helemaal niet als je denkt aan de naam Verner Panton, maar je krijgt er zo veel voor terug! Namelijk kwalitatief goede, tijdloze items die jaren lang meegaan in je interieur en absoluut niet trendgevoelig zijn. Je betaalt wel iets meer maar je maakt hiermee dan ook hele duurzame keuzes. Denk jij nu terwijl je dit leest: ik heb het budget niet voor design items? Dan hoop ik je te verrassen met drie geweldige items ontworpen door Verner Panton die jouw interieur direct een luxe boost geven en minder dan 300 euro kosten!

Verner Panton design klassiekers, foto van hem
Verner Panton. Beeld: Vitra

Verner Panton, wie is dat eigenlijk?

Voordat we beginnen verdient Verner Panton (1926 - 1998) een korte introductie. Verner Panton was architect en interieurontwerper en is een van de meest bekende ontwerpers van de tweede helft van de twintigste eeuw. Hij had een scherp oog voor innovatie, kleur en licht en stak zijn tijd vooral in het ontwerpen van meubels en lampen. Designs zoals de Panthella lamp en de Panton Chair zijn echte klassiekers geworden in de interieurwereld en worden tot op de dag van vandaag non-stop geproduceerd. Zijn werk is met recht tijdloos te noemen en raakt het hart van menig interieurliefhebber!

1. Panthella Portable V2 van Louis Poulsen

Om maar direct met de deur in huis te vallen is mijn eerste design-tip het draadloze Panthella lampje van Louis Poulsen. Ik had de reguliere Panthella lamp, ontworpen in 1971 door Verner Panton, al lang op mijn wishlist staan. De lamp is wat mij betreft een perfecte aanvulling op mijn interieur maar hij paste niet in mijn budget. Toen ik de nieuwere, draadloze Panthella versie ontdekte bood deze voor mij de uitkomst; betaalbaar én multifunctioneel! Het lampje staat de ene dag in de open en suite kast, de andere dag op de eet- of salontafel en in de zomermaanden gaat hij mee de tuin in als mijn vriend en ik daar van een wijntje genieten in de avond.

Louis Poulsen Panthella 160 portable tafellamp, Wit opaal acryl

Prijzen Louis Poulsen Panthella 160 portable tafellamp, Wit opaal acryl

Lampenmaster Designlampen bij Lampenmaster.nl
bekijk product in de webshop bekijk
Design-Bestseller Design meubels, lampen en woonaccessoires van topmerken
bekijk product in de webshop bekijk
De panthella portable design lamp gemaakt door Verner Panton in de kleur wit op tafel
De panthella portable design lamp van Verner Panton

Het draagbare Panthella lampje van Verner Panton is beschikbaar in zeven prachtige kleuren waardoor er ongetwijfeld eentje perfect bij jouw interieur past. De opaal witte variant is mijn favoriet omdat het licht heel mooi zacht en warm door de kap heen schijnt. Je shopt hem hier in designfinder.

2. Verner Panton's Pantop hanglamp van Verpan

Om nog even bij verlichting te blijven is een tweede favoriet die ik graag met je deel de Pantop hanglamp van Verpan. De lamp is in 1980 door Verner Panton ontworpen en wat mij betreft de ideale manier om op een subtiele manier wat kleur toe te voegen in huis. Deze lamp hangt in het donkergroen boven ons eiland in de keuken en geeft door het belvormige design ondanks zijn subtiele formaat een wijdverspreid, gezellig licht. We hebben er een warm peertje met laag wattage ingedraaid en gebruiken hem vooral in de avond als sfeerverlichting. Echt een van mijn favoriete design items in huis!

Verner Panton's hanglamp van Verpan een prachtige lamp
Verner Panton's Pantop hanglamp van Verpan boven het keukenblok
Verpan Pantop Hanglamp - Donkergroen / Ø23 x h. 16,6 cm.

Prijzen Verpan Pantop Hanglamp - Donkergroen / Ø23 x h. 16,6 cm.

Lampenmaster Designlampen bij Lampenmaster.nl
bekijk product in de webshop bekijk
Byflou Een design universum voor u en uw huis
bekijk product in de webshop bekijk

De Pantop hanglamp van Verpan is verkrijgbaar in maar liefst acht verschillende kleuren; voor ieder wat wils. Mocht je nou niet zo van kleur houden is deze Verner Panton klassieker uiteraard ook beschikbaar in neutrale kleurtjes zoals beige, wit en zwart en hij is al verkrijgbaar vanaf 99 euro (afhankelijk van de kleur).

Zoek de laagste prijs in designfinder

3. Panton Wire van Montana

Inmiddels moge duidelijk zijn dat ik fan ben van Verner Panton want ook de Wire serie die hij al in 1971 voor Montana ontworpen heeft is terug te vinden in mijn interieur. De innovatieve twist van Verner Panton is duidelijk te herkennen in dit multifunctionele design. Je kan de kubussen namelijk simpelweg op de grond neerzetten maar ook aan de muur ophangen, op elkaar stapelen en aan elkaar koppelen. Zo gebruiken wij aan elke kant van ons bed een kubus als nachtkastje maar sluit ik niet uit dat ze een keer verplaatst zullen worden naar de woonkamer.

"Inmiddels moge duidelijk zijn dat ik fan ben van Verner Panton want ook de Wire serie die hij al in 1971 voor Montana ontworpen heeft is terug te vinden in mijn interieur"

Ik vind het ontwerp zowel klassiek als modern ogen en het chroom en de strakke lijnen passen perfect bij mijn interieurstijl. Het lijkt mij ook ontzettend tof door de jaren heen kubussen op te sparen en er zo uiteindelijk bijvoorbeeld een wandkast van te maken. Op die manier is het direct erg leuk om ze op speciale momenten als cadeautje aan mezelf te geven, of te krijgen natuurlijk! Dikke tip dus!

Panton Wire nachtkastje van Verner Panton naast het bed
Verner Panton's Panton Wire als nachtkastje 
Montana Panton Wire, diepte 34.8 cm. - Chroom

Prijzen Montana Panton Wire, diepte 34.8 cm. - Chroom

Byflou Een design universum voor u en uw huis
bekijk product in de webshop bekijk
Andlight.nl design lampen tegen lage prijzen
bekijk product in de webshop bekijk

Het klassieke Panton Wire model van Verner Panton is verkrijgbaar vanaf 159 euro en bekijk waar je hem het beste kan shoppen. Montana heeft inmiddels platen voor bovenop de kubus aan het assortiment toegevoegd waardoor het gebruik als tafel enorm vergemakkelijkt wordt en de kubus is inmiddels in twee diepten en meerdere kleurtjes verkrijgbaar. Bekijk in designfinder alle varianten en onderdelen. Ik ben benieuwd hoe jij dit geweldige item een plekje geeft in jouw interieur!

Meer Verner Panton in huis zien?

Vind je het leuk om meer te zien van de Verner Panton items, de manier waarop ik design items combineer met trendy items, maar ook met vintage en tweedehands items? Neem dan een kijkje op mijn Instagram pagina @thuismetmax waarop ik dagelijks foto’s van mijn interieur deel. Zie ik je daar?! Wil je gebruik maken van alle functies van designweb? Maak via de onderstaande button een account aan en haal het maximale uit designweb!

account aanmaken

Terug naar het overzicht

  • Tom Dixon
  • Foscarini
  • Fritz Hansen
  • Hay
  • Muuto
  • Kartell
  • Artifort
  • USM
  • Louis Poulsen
  • &Tradition
  • FLOS
  • Moooi
  • Ligne Roset
  • Vitra
  • Artemide
  • Knoll
  • String
  • Driade

Designweb

Deze optie komt binnenkort!

  • Voeg designitems toe aan je wishlist om later te kopen.
  • Krijg meldingen bij prijsdalingen van items op je wishlist.