Designweb - de grootste design zoekmachine

10x Catawiki design finds van de maand mei! Pre-owned en nieuw design

blog
24-05 2023, 09:15
designweb redactie

Elke maand vind je hier 10x een design parel van Catawiki. In de maand mei starten we met een paar Limited Editions. De zomer komt er aan, het is licht buiten. We vonden een mooie Limited Edition Lounge Chair met sneeuw wit premium leer. Lekker om even op af te koelen als de zomer je huist door blaast. Of bied op een paar exclusieve oranje Flowerpot lampen. Bekijk hieronder onze 10 design finds van deze maand. Sommige zijn nieuw, sommige pre-owned. Let op! De veilingen duren meestal maar een paar dagen dus je moet snel je kans grijpen en een bod plaatsen!

Catawiki design finds van de maand mei. 10 stuks design parels

Limited Edition Eames Lounge Chair + Ottoman

Charles & Ray Eames Blue 670/671 Lounge Chair en Ottoman in wit leer.  Een tijdloos meesterwerk van design. Deze prachtige lounge chair en poef zijn ontworpen door het iconische duo Charles en Ray Eames en worden geproduceerd door het gerenommeerde merk Vitra. Deze specifieke uitvoering is de gelimiteerde editie, gemaakt in samenwerking met de getalenteerde ontwerper Hella Jongerius. Met zijn unieke kenmerken, waaronder sneeuwwit premium leer, zilver/chroom zichtbare hardware en lichte walnootschalen, is deze editie echt bijzonder. Vanwege de beperkte beschikbaarheid is deze Limited Edition slechts kort verkrijgbaar geweest. De stoel en poef verkeren in uitstekende staat, zijn voorzien van het merklabel en worden geleverd met het exclusieve Vitra boek.

Details van de Eames Lougne chair

Materiaal: Aluminium, Leder, Multiplex, Wood, Walnoot
Ontwerper: Charles Eames
Staat: De Eames lounge chair is pre-owned en in uitstekende staat - nauwelijks gebruikt met minimale gebruikssporen en tekenen van ouderdom.

Bekijk de Lounge Chair

Eames Lounge Chair in sneeuw wit exclusief model

Herman Miller Lounge Stoel - LCW Stoel

Deze exclusieve LCW-fauteuil, gemaakt van Santos Palisander-multiplex, is een ware icoon. Het is alleen verkrijgbaar in de Verenigde Staten. Dus dit is een mooie kans om deze stoel toch in Nederland te krijgen. Zowel het fineer als de stoel verkeren in uitstekende staat, met slechts minimale tekenen van gebruik. Het product is voorzien van een fabricagelabel.

Details van de Herman Miller Lounge Stoel

Materiaal: Santos Palissander, Multiplex
Ontwerper: Charles & Rat Eames
Staat: De Herman Miller LCW Stoel is pre-owned en in uitstekende staat - nauwelijks gebruikt met minimale gebruikssporen en tekenen van ouderdom.

Bekijk deze Herman Miller Stoel

Exclusieve LCW Stoel van Herman Miller design stoel

Louis Poulsen Flowerpot vp1 oranje

Ja je leest het goed! 2x een Flowerpot vp1 lamp van het merk Louis Poulsen. Dit zijn twee prachtige en zeer exclusieve flowerpots. Ontworpen door Verner Panton voor Louis Poulsen voor 1970. Deze ‘First Editions’ werden toen nog niet door &Tradition geproduceerd.

Bij deze kavel is een foto bijgevoegd waarop te zien is dat de lampen boven het kookeiland in een huis hingen. De voormalige bewoners hebben deze lampen tussen 1970 en 1975 nieuw gekocht bij een lokale woonwinkel. Deze lamp is gemaakt van emaille en heeft een diameter van ongeveer 23 cm en een hoogte van 15 cm. Beide lampen verkeren in een vintage staat, met enkele lichte plekjes zoals te zien is op de foto's. Een van de lampen is aan de onderkant bijgewerkt.

Details vp1 Flowerpot

Materiaal: Emaille, Metaal
Ontwerper: Verner Panton
Gekocht in: 1970
Staat: Pre-owned en in goede staat - gebruikt met geringe sporen van ouderdom.

Koop deze twee oranje Flowerpots!

Flowerpot vp1 oranje, exclusief van Louis Poulsen

Nieuwe Flowerpot lamp kopen? 

Vind de beste prijzen en alle info over de Flowerpot lampen van &Tradition in deze koopgids!

Ga naar de Flowerpot koopgids

Zeldzame Knoll Tulip Tisch eettafel van Eero Saarinen

Nog een mooie design find! Een fraaie Tulip eettafel van Eero Saarinen voor het merk Knoll International.
De tafel is uitstekend geschikt als eettafel voor 3 of 4 stoelen. Het betreft een zeldzaam exemplaar van zwarte kwartsiet en wordt geleverd in een indrukwekkende staat. De tafel is vervaardigd in de jaren 80 en heeft één eigenaar gehad. De afmetingen zijn als volgt: een diameter van 90 cm en een hoogte van 72 cm.

Details van de Knoll Tulip

Materiaal: Kwartsiet
Ontwerper: Eero Saarinen
Staat: Deze Knoll Tulip tafel is pre-owned en in uitstekende staat - nauwelijks gebruikt met minimale gebruikssporen en tekenen van ouderdom.

Koop dit zeldzame exemplaar

Knoll Tulip tafel design

Flos Snoopy verde tafellamp

Snoopy! Bekende naam he? Ironisch genoeg doet de vorm van deze lamp bewust denken aan de beaglehond, de hoofdpersoon in de stripverhalen van Charles M. Schulz. Echter, de vorm is niet alleen een doel op zich.

Snoopy wordt beschreven als "een tafellamp die voortkomt uit compleet nieuwe verlichtingsconcepten en daarom een niet-traditionele vorm heeft". Technologie speelt een belangrijke rol bij de totstandkoming van dit ontwerpproject. Elk aspect van de lamp is tot in detail bestudeerd. Snoopy heeft een voet van wit marmer, waarin het elektrische gedeelte van de lamp altijd geïsoleerd en ingesloten is geweest. De schakelaar en de dimmer voor het regelen van de lichtintensiteit zijn verwerkt in de marmeren voet. Het licht wordt bediend met behulp van een kleine knop. 

Details van de Flos Snoopy

Materiaal: Basis in wit Carrara-marmer en aluminium diffusor
Ontwerper: Achille Castiglioni
Gekocht in: 2016
Staat: Als nieuw - niet gebruikt

Bekijk deze kavel op Catawiki

Flos Snoopy design lamp in de kleur groen

Wiggle Stool van Vitra design museum

In 1969 organiseerde een groep kunstenaars en wetenschappers van NASA een bijeenkomst in de studio van kunstenaar Robert Irwin. Ze verzochten architect Frank Gehry om snel een transformatie aan de ruimte te geven, rekening houdend met het beperkte budget. Gehry bedacht iets eenvoudigs maar subtiel futuristisch: stoelen gemaakt van gestapelde kartonnen platen, een bescheiden materiaal dat hij bewaarde voor het maken van modellen.

"Ik ontdekte dat door de richting van de golfplaten af te wisselen, het karton voldoende stevigheid had om een kleine auto te dragen, terwijl het een gelijkmatige, fluweelachtige textuur had aan alle vier de zijden," legde hij uit. "Ik ontdekte dat ik deze kartonnen platen in geometrische vormen kon snijden of ze kon buigen tot sculpturale, golvende vouwen.”

Dit materiaal bleek ook duurzaam te zijn, zonder afwerking nodig te hebben, en had naar verluidt een geluiddempende eigenschap waardoor het geluidsvolume werd gehalveerd. Gehry maakte al snel een archiefkast en receptiebalie voor zijn kantoor, wat leidde tot de Easy Edges-serie met planken, bijzettafels en, hetgeen hem beroemd maakte, de Wiggle Side, -stoel en -kruk.

Details van de Wiggle Stool

Materiaal: Karton (!!)
Ontwerper: Frank Gehry
Gekocht in: 1970-1979
Staat: Als nieuw - niet gebruikt

Bekijk de Wiggle Stool

Vitra Wiggle stool van het design museum

Louis Poulsen hanglamp PH5

De iconische PH5 ontworpen door Poul Henningsen (vandaar die PH). Een mooie vintage versie in de kleur donkerpaars. Deze hanglamp biedt aangenaam, verblindingsvrij licht en is geïnspireerd op het iconische reflecterende meerschermensysteem van Poul Henningsen, dat het grootste deel van het licht in een neerwaartse richting verspreidt. Naast het horizontale licht geeft de PH5 ook een subtiele gloed vanuit de kern die het zelf verlicht. Bovendien is het onderste scherm uitgerust met een matte glazen diffuser die ervoor zorgt dat het neerwaartse licht 100% vrij is van schitteringen.

Details van de PH5

Materiaal: Aluminium
Ontwerper: Poul Henningsen
Geschatte aankoop: 1950 -1974
Staat: Deze PH5 hanglamp is Pre-owned en in goede staat - gebruikt met geringe sporen van ouderdom.

Plaats een bod op deze paarse PH5

PH5 design hanglamp van Louis Poulsen

Egg Chair in cognac van Fritz Hansen

Deze prachtige Arne Jacobsen Egg Chair, vervaardigd door Fritz Hansen, is een absolute eyecatcher. De fauteuil is uitgevoerd in schitterend cognac leder en is door een expert opnieuw gestoffeerd, waarbij elk detail perfect is uitgevoerd. Dit is een icoon onder de fauteuils. Deze stoel is oorspronkelijk geproduceerd door Fritz Hansen in 2012.

Details van de Egg Chair

Materiaal: Leder
Ontwerper: Arne Jacobsen
Aankoop: 2012
Staat: Deze Egg Chair is pre-owned en in goede staat - gebruikt met geringe sporen van ouderdom.

Bied op deze Egg Chair

Fritz Hansen Egg Chair in de kleur cognac

Artemide Nessino tafellamp in de kleur wit

Dit ontwerp van Giancarlo Mattioli uit 1965 is absoluut iconisch. Sinds 1967 wordt het geproduceerd door Artemide. Deze lamp is gloednieuw en afkomstig uit de voorraad van de distributeur. De staat van de lamp is perfect, en hij wordt geleverd met alle labels, documenten en plastic hoesjes. De productdoos kan echter wat kleine scheurtjes of beschadigingen vertonen. Een mooie kans als je deze kavel voor een kleine prijs kan winnen.

Details van deze designlamp

Materiaal: Polycarbonaat
Ontwerper: Giancarlo Mattioli
Staat: Nieuw!

Koop deze tafellamp!

Design lamp Artemide Nessino tafellamp

Ovale Patera hanglamp van Louis Poulsen

De Patera Oval van Louis Poulsen is een karakteristieke hanglamp met een kenmerkende uitstraling en een diameter van 50 cm. Vanuit elke hoek straalt deze lamp elegantie uit, dankzij de structuur gebaseerd op de Fibonacci-reeks, die vanuit elk perspectief een andere indruk geeft. Je kunt de hanglamp gebruiken met of zonder diffusieplaat, afhankelijk van of je wel of geen reflecties van bovenaf wilt creëren met de hanglamp. De door Øivind Slaatto ontworpen Patera hanglamp werd in 2015 geïntroduceerd als een moderne interpretatie van de klassieke kroonluchter, een stralend middelpunt en een zachte, dynamische verlichting voor hedendaagse ruimten.

Details van deze hanglamp

Materiaal: Plastic
Ontwerper: Øivind Slaatto
Staat: Nieuw!

Plaats een bod op deze lamp

Patera design hanglamp van Louis Poulsen

Dat waren ze, de 10 design finds van Catawiki van deze maand. Heb jij wensen voor volgende maand? Laat het ons weten dan kunnen we op zoek gaan naar bijzondere parels!

Catawiki en designweb

Alle artikelen die we publiceren zijn gratis te lezen. Ook zal straks designfinder gratis te gebruiken zijn, zelfs zonder account. Hiervoor zijn we inkomsten nodig. Als je via een link op deze pagina naar Catawiki gaat krijgen wij een affiliatevergoeding voor een eventuele aankoop, terwijl jij niks meer betaalt als anders. Zo helpt je mee dit platform mede mogelijk te maken.

Terug naar het overzicht

  • Knoll
  • Louis Poulsen
  • Artifort
  • Moooi
  • Tom Dixon
  • Foscarini
  • Driade
  • Artemide
  • Ligne Roset
  • Vitra
  • String
  • &Tradition
  • Muuto
  • Kartell
  • USM
  • Hay
  • FLOS
  • Fritz Hansen

Designweb

Deze optie komt binnenkort!

  • Voeg designitems toe aan je wishlist om later te kopen.
  • Krijg meldingen bij prijsdalingen van items op je wishlist.