Designweb - de grootste design zoekmachine

Nieuwe limited collector’s edition Egg Chair van Fritz Hansen, slechts 150 stuks beschikbaar!

nieuws
01-11 2023, 11:00
designweb redactie

Limited collector’s edition Egg Chair in de kleur donker groen met een koperkleurig onderstel? Dat klinkt als een pareltje, een verzamelobject! Vandaag aangekondigd door Fritz Hansen. Er zijn slechts 150 limited edition Egg Chairs met rijk Forest Green leer en een koperkleurige basis beschikbaar. Deze unieke verzamelobjecten vieren het 150-jarig jubileum van Fritz Hansen. Elke stoel zal een gegraveerde metalen plaat met een uniek editienummer hebben, waardoor het een zeldzaam verzamelobject wordt.

Nieuwe limited collector’s edition Egg Chair van Fritz Hansen

150 Limited collector’s edition Egg Chair

Dit is een bijzondere limited edition van 150 Egg chairs die het einde van een historisch jaar en het begin van een nieuw hoofdstuk bij Fritz Hansen vieren. Als eerbetoon aan hun buitengewone designgeschiedenis hebben ze een speciaal verzamelobject gecreëerd met een van hun meest iconische ontwerpen van Arne Jacobsen. De stoelen stralen zowel opvallende als subtiele elegantie uit, met hun rijke Forest Green Pure Leather en de warme koperen basis. Marie-Louise Høstbo, de creatief ontwerpdirecteur, benadrukt: "Dit speciale verzamelobject markeert het begin van een nieuw tijdperk voor Fritz Hansen en eert onze 150 jaar aan designervaring.”

Nieuwe limited collector’s edition Egg Chair van Fritz Hansen beschikbaar in 150 stuk
150 nieuwe limited collector’s edition Egg Chair van Fritz Hansen 

Forest Green leer voor de Egg Chair

Alleen de beste materialen worden gebruikt in deze 150 prachtig vervaardigde limited edition Egg Chairs. De opvallende groene kleur van de stoel verwijst naar de groene tinten op de gevel van het architectonische meesterwerk van Arne Jacobsen, het SAS Royal Hotel in Kopenhagen. Het materiaal voelt zacht aan en heeft een natuurlijke nerfstructuur en heeft een zichtbaar gestructureerd oppervlak dat specifiek is voor elk stuk. Na verloop van tijd zal de natuurlijke schoonheid van het leer zich ontwikkelen naarmate de unieke patina ontstaat.

Egg Chair 150 stuks limited edition special Fritz hansen
Detail van het Forest Green leer van deze bijzondere limited edition 

Het onderstel van de Limited edition Egg Chair

De Limited edition Egg Chair is voorzien van een PVD-koperkleurig onderstel dat exclusief is gemaakt voor de 2023 collector’s edition van de Egg chair. Verzamel een zeldzaam stukje design uit het midden van de eeuw en creëer een unieke sfeer met deze iconische stoel van Arne Jacobsen. Een beperkte wereldwijde release, elke stoel is voorzien van een gegraveerde metalen plaat met daarop het exclusieve editienummer van de 150 beschikbare stuks.

Verkrijgbaarheid van de limited edition Egg Chair

De nieuwe limited edition Egg Chair is wereldwijd verkrijgbaar bij geselecteerde partners. Helaas voor Nederlanders betekend dat op dit moment dat je naar Duitsland of naar België moet om dit exemplaar te bemachtigen. Bekijk op de website van Fritz Hansen waar je de limited edition Egg Chair kan kopen.
 

limited special edition Egg Chair 2023 moss
Wel verkrijgbaar in Nederland, de F.H. Choice 2023 - Special edition Egg Chair Moss Kvadrat

F.H. Choice 2023 - Special edition Egg Chair Moss Kvadrat

Een special edition Egg Chair die wel in Nederland te bestellen is, is de F.H. Choice 2023, een eerbetoon aan Arne Jacobsen. Deze unieke configuratie, zorgvuldig samengesteld door het Fritz Hansen ontwerpteam, kenmerkt zich door de premium Moss bekleding van Kvadrat en de verfijnde leren biezen, waardoor de Egg chair stoel een uitzonderlijke uitstraling krijgt.

Deze bijzondere samenstelling is alleen te koop in 2023 en combineert de prachtig gestructureerde Moss stof in een rustige tint met een lichtgrijze, met de hand vervaardigde leren bies. Deze bies benadrukt subtiel de organische vormen van dit Deense designmeesterwerk, dat wordt beschouwd als een triomf in Arne Jacobsens legendarische carrière. Een must-have voor designliefhebbers! Bekijk hieronder de prijzen in designfinder.

Fritz Hansen - Egg Chair - Stof Moss 005

Prijzen Fritz Hansen - Egg Chair - Stof Moss 005

Design-Bestseller Design meubels, lampen en woonaccessoires van topmerken
bekijk product in de webshop bekijk
Special edition Egg Chair 2023
De kleur Moss special edition van Kvadrat

Wacht je op een prijsdaling?

Past de prijs niet bij je budget? Zet de special edition Egg Chair op je wishlist of stel een prijsalert in. Wij checken de prijzen 5 keer per dag. Als de prijs daalt dan krijg je van ons een seintje!

Account aanmaken

Bron en beeld: fritzhansen.com

Terug naar het overzicht

  • Muuto
  • Moooi
  • FLOS
  • Louis Poulsen
  • Hay
  • Vitra
  • Kartell
  • Artifort
  • Knoll
  • Driade
  • Foscarini
  • Ligne Roset
  • Tom Dixon
  • &Tradition
  • Artemide
  • USM
  • String
  • Fritz Hansen

Designweb

Deze optie komt binnenkort!

  • Voeg designitems toe aan je wishlist om later te kopen.
  • Krijg meldingen bij prijsdalingen van items op je wishlist.