Designweb - de grootste design zoekmachine

Nieuwe designs van Moooi, de Pallana Light en de Knitty Lounge Chair

nieuws
01-06 2023, 08:40
designweb redactie

Moooi heeft tijdens de Milan Design Week 2023 een aantal nieuwe designs gepresenteerd. Twee hiervan, de Pallana Light en de Knitty Lounge Chair, lichten we hieronder uit. Verder werden er nog een aantal Moooi carpets, een limited edition blow away vase en o.a. een Moooi badcollectie geïntroduceerd.

Moooi's Pallana design lamp in de kleur Pebble
Moooi's Pallana Light in de kleur Pebble

De nieuwe Pallana Light van Moooi

Als eerste hebben we het over de Pallana Light, ontworpen door het internationale ontwerpbureau IDEO. Deze hanglamp is ontworpen om je te ondersteunen in de voortdurende balansoefening van het dagelijks leven. Hoewel de naam doet vermoeden dat de inspiratie uit de entertainmentindustrie komt, zijn het juist de functionaliteit en geavanceerde techniek die de ontwerpers van IDEO hebben geïnspireerd om deze opvallende hanglamp te creëren. Uiteindelijk is de Pallana Light een perfecte combinatie van functionaliteit en plezier - speels en praktisch in één! De Pallana Light wereldwijd verkrijgbaar via Moooi.com, Moooi Brand Stores en geselecteerde Moooi-dealers.

Over een aantal weken vergelijk je prijzen van de Pallana Light in designfinder (die is in ontwikkeling). Je kan de Pallana Light nu kopen bij DMLights.

Koop bij dmlights.nl
 

 

Pallana designlamp van Moooi nu verkrijgbaar
Detail van de Pallana Light van Moooi
twee keer een Pallana light boven een tafel op de design beurs

Moooi over IDEO

IDEO is een wereldwijd ontwerpbedrijf dat streeft naar een betere toekomst voor ons allemaal door middel van design. Al meer dan 40 jaar hebben ze hun ontwerptools ingezet om klanten strategisch te helpen bij het evolueren van hun organisaties, het aantrekken van nieuwe klanten, het betreden van nieuwe markten, het ontwikkelen van nieuwe aanbiedingen, het nieuw leven inblazen van oude merken, en het lanceren van baanbrekende producten, merken, diensten en ervaringen in vrijwel elke branche.

"Ze geloven in de kracht van design om positieve verandering teweeg te brengen"

IDEO bouwt aan de toekomst door samen te werken met gevestigde leiders in verschillende categorieën, het aangaan van samenwerkingen met revolutionaire startups en direct te investeren in wereldveranderende ideeën. Ze geloven in de kracht van design om positieve verandering teweeg te brengen en werken onvermoeibaar aan het creëren van impact op zowel grote als kleine schaal. Met hun diepgaande expertise en multidisciplinaire aanpak blijft IDEO een pionier in het ontwerplandschap, altijd gericht op het ontdekken van nieuwe mogelijkheden, het stimuleren van innovatie en het vormgeven van een toekomst die beter is voor ons allemaal.

Knitty Lounge Chair in alle kleuren designs van Moooi

De nieuwe Knitty Lounge Chair van Moooi

Tijdens de Milan Design Week 2023 werd ook de Moooi de Knitty Loungestoel van Nika Zupanc geïntroduceerd. Deze buitengewoon grote loungestoel is een ware eyecatcher voor in huis en zal ongetwijfeld voor gespreksstof zorgen. Het opvallende ontwerp is vervaardigd met extra groot 'garen' dat doet denken aan gigantische scheepstouwen. De stoffering van het garen is gemaakt van gebreide stof en biedt een ongeëvenaarde zachtheid. Het mandweefselpatroon voegt textuur en tastbare feedback toe aan het ontwerp, wat resulteert in een unieke mix van schaal en zachtheid. Dit opkomende icoon belichaamt het plezier van eenvoudige materialen en het vermogen om ze te transformeren in iets onverwachts dat voorheen onmogelijk leek. De Knitty Loungestoel is nu verkrijgbaar bij Moooi.com, Moooi Brand Stores en geselecteerde Moooi-dealers.

Over een aantal weken vergelijk je prijzen van de Knitty Lounge Chair in designfinder. Je kan de lounge chair nu kopen bij Mister Design.

Koop bij Mister Design

 

 

Detail van de Moooi Knitty Lounge Chair stof
Moooi blauwe Knitty Lounge chair nieuw

Moooi over Nika Zupanc

Nika Zupanc selecteert met grote zorg haar thema's en vormen, en biedt daarmee een spannend perspectief op de voornamelijk door mannen gedomineerde meubelontwerp markt. In deze markt wordt alles vaak gegoten in technische, rationele, sobere en utilitaire vormen, in tegenstelling tot het intuïtieve, eclectische, ijdele en levendige. Om dit te bereiken, vertrouwt Nika Zupanc op haar poëtisch oordeel, haar innerlijke strijd met stereotypen en haar langdurige experimenten met technologieën. Ze zoekt bewust de grenzen op van de industrie als het gaat om het creëren van emotionele impact en het combineren van materialen, zowel in productontwerp als in interieurs.

Haar werk is in de internationale pers beschreven als "punk elegantie" (Elle USA) en "Techno chic" (BUSINESSWEEK), en werd omschreven als "levendig en groots" (CLEAR MAGAZINE). Het is ook uitgelicht in verschillende belangrijke internationale publicaties, zoals Wallpaper, Icon, Frame, Financial Times, Elle Decor, en vele anderen.

De nieuwe design fauteuil Knitty Lougne Chair van Moooi
De nieuwe Knitty Lougne Chair van Moooi

Over het Dutch Design merk Moooi

Al twintig jaar betovert en prikkelt Moooi de wereld met sprankelende en innovatieve ontwerpen. Marcel Wanders en Robin Bevers staan momenteel aan het hoofd van dit bedrijf, dat in 2001 werd opgericht. De naam Moooi is afgeleid van het Nederlandse woord voor "mooi". De derde 'O' in de merknaam staat symbool voor de extra waarde die wordt gehecht aan schoonheid en uniciteit. In plaats van ontwerpers te vertellen wat ze moeten doen, luistert Moooi naar hun wensen en helpt hen hun dromen waar te maken. Het bedrijf beweegt zich altijd op het grensvlak van commerciële realiteit en cultureel belang, met een eclectische benadering. Het doel is om gespreksstof te bieden en 'conversation pieces' te creëren die uw omgeving extra bijzonder maken!

Terug naar het overzicht

 • Fritz Hansen
 • &Tradition
 • Hay
 • Artemide
 • Muuto
 • Louis Poulsen
 • Foscarini
 • String
 • USM
 • Moooi
 • Kartell
 • Knoll
 • Vitra
 • Ligne Roset
 • FLOS
 • Tom Dixon
 • Artifort
 • Driade

Designweb

Deze optie komt binnenkort!

 • Voeg designitems toe aan je wishlist om later te kopen.
 • Krijg meldingen bij prijsdalingen van items op je wishlist.