Designweb - de grootste design zoekmachine

Design in huis: Bekijk design in het Witte Huis uit 1961 en voor 40% uit 2013

blog
11-08 2023, 11:00
designweb redactie

In deze nieuwe rubriek kijken we naar design bij mensen binnen in huis. ‘Design in huis’ geeft een hele andere beleving dan design online bekijken in een webshop. Heb jij mooi design in huis? Wil je ook op designweb staan met een ‘design in huis’ artikel? Stuur een mail!

We starten deze nieuwe rubriek met het Witte Huis in het midden van het land. Design in huis van Jasper, oprichter van designweb. Een huis dat van binnen en buiten wit is. Hierdoor knalt het design er binnen nog meer uit.

design online flowerpot inspiratie binnen kijken

Bekijk design vanuit het perspectief van de mensen in hun eigen huis

Het Witte Huis

In 1961 is het Witte Huis als een vrijstaand huis gebouwd. In 2013 kocht een architect het huis en bouwde er 40% van het huis bij. Hij deed wat aanpassingen met een duidelijke visie: Op elke plek waar je staat moet je minimaal op twee plaatsen naar buiten kunnen kijken’. Dat is gelukt, er zitten ramen genoeg in het huis. Jasper: “Door al die ramen komt er een bak licht naar binnen, zelfs als de zon niet schijnt is het licht in huis. We hebben in het woongedeelte aan beide kanten een raam van bijna 4 meter lang. In de keuken een schuifpui die 3,2 meter hoog is en bij de eettafel hebben we ook een lang raam. Ook in de hal en op de eerste verdieping kijk je door minimaal twee ramen naar buiten.”

design in huis STOFF Nagel kandelaars

Kandelaar STOFF Nagel

Bekijk design in huis en vergelijk prijzen online

Rondje design in huis

“Via de bijkeuken of voordeur kom je in de hal waar betontegels uit 1927 liggen. Originele dingen, de vorige bewoner (architect) nam ze mee van een project. In de hal kun je op vier plekken naar buiten kijken maar daar is het de ‘donkerste’ plek. Kijk je door de klapdeuren naar binnen, dat is het licht overal”

Binnenkijken in huis HAY loop stand
Loop Stand van HAY
binnenkijken design in huis

Design in huis 1

Kapstok HAY Loop stand, Hanglamp Bloomingville Retro, bord Heinen Delfs Blauw 

Rechtdoor het Witte Huis in

“Toen we het huis kochten lieten we er een witte gietvloer in gieten, een mooie overgang van de oude tegels naar een strakke witte gietvloer. De meubels lijken op deze manier te zweven en springen er mooi uit op de witte vloer. In de keuken is het plafond 3,2 meter hoog, een stuk hoger dan in het woongedeelte. Dat geeft echt een ruimtelijk gevoel.

Bijna in het midden van het huis staat een wand die de woonkamer scheidt van de keuken. Handig, want als je visite hebt, kan je achter de wand je rommel verbergen. Grapje, want er staat wel een quote in de keuken met ‘please excuse the chaos, we live here’ maar in werkelijkheid is het opgeruimd. Aan de kant van de keuken hebben we een werkplek, een koelkast en daaromheen een kastenwand.“

De keuken in met design online
Raawii Strom design in de keuken
HAY tin en HKliving in de keuken
wand en werkplek en design in de keuken

Design in huis 2

Eetkamerstoelen Vitra DAR, Hanglampen Flowerpot vp1 &Tradition, Tafel HAY Loop Stand poten met een eiken blad, bureaustoel HAY AAC 53, Vaas HAY Juice Blauw High, Gele kandelaar HAY Flare, Vaas en Kan blauw en roze Raawii Strøm, Hand Handsupp POLSPOTTEN, Vogel Eames House bird Vitra , Kratje HAY, Blikken HAY Tin, Mokken HKLiving 70s, Weegschaal Wesco, Bloempot Iittala Nappula, Gele kast Furnified (geschilderd)

&Tradition Flowerpot hanglamp vp1, Verchroomd

Prijzen &Tradition Flowerpot hanglamp vp1, Verchroomd

Byflou Een design universum voor u en uw huis
bekijk product in de webshop bekijk
Andlight.nl design lampen tegen lage prijzen
bekijk product in de webshop bekijk
Lampenmaster Designlampen bij Lampenmaster.nl
bekijk product in de webshop bekijk
Flowerpot en HAY design

Waardevast design

“Ik en mijn vrouw als grafisch ontwerpers begonnen ook het interieur te ontwerpen. Het liep helemaal uit de hand. Nouja, uit de hand. Laten we zeggen dat het een leuke hobby is. In het Witte Huis hadden we een nieuwe fauteuil nodig, we hadden een Artifort F585 besteld. Dat was het begin van de kennismaking met de waardevastheid van design. We kochten namelijk 3x een F500 serie.. en verkochten ze ook weer gemakkelijk. Dat verhaal lees je hier. Het kopen van design kan je zien als beleggen. Je investeert in mooie dingen die ook nog eens bruikbaar zijn en na jaren kan je ze gewoon weer verkopen, soms met nauwelijks verlies en zelfs met winst.”

Egg Chair in de woonkamer design in huis
Artifort Orange Slice en IXXI
Design in huis bekijken
Zithoek in de woonkamer flowerpot lamp

Design in huis 3

Fauteuil Egg Chair Fritz Hansen (vintage first edition model uit 1960), Kruk ZigZag POLSPOTTEN, Wandlamp Tonone Bolt, Bank HKliving Jax, Houten bankje HKLiving Slatted bench, Kussens HKliving, OYOY, Sissy Boy, Muurplaat IXXI, bijzettafel blauw FEST, Bijzettafel zwart HAY DLM, Fauteuil wit Artifort Orange Slice, tafellamp Panthella 320 tafel opaal van Louis Poulsen, vogel Shorebird Normann Copenhagen, Plaid limited Edition van Arket   

Louis Poulsen Panthella 320 Tafellamp, Wit opaal acryl

Prijzen Louis Poulsen Panthella 320 Tafellamp, Wit opaal acryl

Lampenmaster Designlampen bij Lampenmaster.nl
bekijk product in de webshop bekijk
Design-Bestseller Design meubels, lampen en woonaccessoires van topmerken
bekijk product in de webshop bekijk
Panthella design lamp online bestellen
Waardevast design van Artifort
zithoek en woonkamer binnen kijken

De eerste verdieping

"Ook op de eerste verdieping kijk je op elke plek op de verschillende plaatsen het raam uit. Dat betekend ook veel licht in de kamers. Op de foto hieronder zie je aan het einde van de gang een gesloten deur, die kamer is nog niet af, daar vind je achter de deur ook een raam. We hebben 4 slaapkamers, een badkamer en een werkkamer op de eerste verdieping. De werkkamer is een kamer zonder deuren."

Bekijk design in huis hoe staat het en hoe beleef je het
Design in huis bij echte mensen thuis kijken

Design in huis 4

Nachtkastje Kartell Componibili S, tafellamp Flowerpot vp9 &Tradition, muurplaat IXXI

&Tradition Flowerpot portable tafellamp vp9, Cobalt Blue

Prijzen &Tradition Flowerpot portable tafellamp vp9, Cobalt Blue

Lampenmaster Designlampen bij Lampenmaster.nl
bekijk product in de webshop bekijk
Byflou Een design universum voor u en uw huis
bekijk product in de webshop bekijk

Zijn we klaar met design?

"Het huis en interieur is bij ons nooit klaar. Er zijn altijd wel wat dingen die we op de wishlist willen zetten. Zo kun je af en toe nog wat veranderen. Het interieur is momentopname. Het kan niet in een keer af zijn. Door de jaren heen bouwen we aan het interieur en wordt het steeds mooier. Het vertelt vaak ook wie mensen zijn."

Foto’s: @witte_huis

Terug naar het overzicht

  • Moooi
  • Tom Dixon
  • USM
  • Louis Poulsen
  • Knoll
  • Artemide
  • Artifort
  • Muuto
  • Hay
  • String
  • Driade
  • Ligne Roset
  • Kartell
  • Fritz Hansen
  • &Tradition
  • Vitra
  • Foscarini
  • FLOS

Designweb

Deze optie komt binnenkort!

  • Voeg designitems toe aan je wishlist om later te kopen.
  • Krijg meldingen bij prijsdalingen van items op je wishlist.