Designweb - de grootste design zoekmachine

Design nieuws en blogs over beleggen in design

De afgelopen jaren is er steeds meer interesse ontstaan in beleggen in designmeubels. Dit komt doordat deze meubels niet alleen functioneel zijn, maar ook een esthetische waarde hebben die in de loop der tijd kan toenemen. Daarnaast is er bij beleggen in designmeubels sprake van een beperkt aanbod, waardoor de waarde van deze meubels kan stijgen. Er zijn verschillende manieren om te beleggen in designmeubels, bijvoorbeeld door zelf op zoek te gaan naar unieke stukken, bijvoorbeeld een Egg Chair uit 1960, en deze te kopen en te verkopen. Hoewel beleggen in designmeubels geen garantie biedt op winst, kan het een interessante optie zijn voor beleggers die op zoek zijn naar diversificatie van hun portefeuille en affiniteit hebben met design.

Beleggen in meubels heeft ook risico's

Het beleggen in designmeubels brengt echter ook risico's met zich mee. Zo kan de waarde van designmeubels sterk fluctueren, afhankelijk van factoren zoals de populariteit van een ontwerper of een bepaalde stijl, de economische groei en veranderende trends in de interieurbranche. Daarnaast is het belangrijk om goed te letten op de kwaliteit en authenticiteit van de meubels die je koopt. Om deze reden is het aan te raden om bij het beleggen in designmeubels de nodige expertise en kennis te vergaren of te vertrouwen op professionele partijen zoals veilinghuizen en kunsthandelaren. Al met al biedt het beleggen in designmeubels interessante kansen, maar is het belangrijk om rekening te houden met de risico's en de nodige voorzichtigheid in acht te nemen. 

Nieuwe design meubels kopen via designweb

Beleggen in nieuwe designmeubels kan ook een interessante optie zijn voor beleggers die zich willen richten op de nieuwste trends in de designwereld. Dit kan bijvoorbeeld door te investeren in jonge ontwerpers en startende designstudio's, die mogelijk de potentie hebben om in de toekomst grote namen te worden. Ook kan er worden gekeken naar ontwerpen die nog niet op de markt zijn gebracht, maar waarvan verwacht wordt dat deze in de toekomst populair zullen worden. Of je koopt reeds populaire items nieuw via designweb. Het kan zijn dat je een designlamp via designfinder goedkoop kan kopen en deze over 30 jaar nog steeds dezelfde waarde heeft of meer. 

Naar designfinder

 

Designweb

Deze optie komt binnenkort!

  • Voeg designitems toe aan je wishlist om later te kopen.
  • Krijg meldingen bij prijsdalingen van items op je wishlist.