Designweb - de grootste design zoekmachine

Catawiki design finds van de maand januari! Pre-owned en nieuw design

blog
12-01 2024, 14:00
designweb redactie

Deze maand hebben we weer negen design parels van Catawiki gevonden. En er zitten een paar parels tussen. Wat denk je van een Louis Poulsen PH 2/2 hanglamp van bakeliet en koper uit 1930? De nieuwe Pipistrello Pop wordt ook geveild. Een mooie oranje Snoopy lamp van Flos vind je hieronder ook. We kwamen ook een prachtige B&B Italia Paolo Piva tafel tegen. Hieronder vind je ze alle 9, een aantal pre-owned en nieuwe vondsten. Heb je nog geen account op Catawiki? Maak er hier gratis een aan. Heb je liever nieuw design? Ga dan naar designfinder!

catawiki design finds van januari

Bekijk onze 9 design finds van januari. Nieuw en pre-owned. Let op! Sommige veilingen starten over een aantal dagen en andere veilingen zijn gestart maar duren maar een paar dagen dus je moet snel je kans grijpen en een bod plaatsen!

Louis Poulsen - PH 2/2 hanglamp uit 1930

Een pareltje uit de jaren ’30 van Louis Poulsen kopen? Grijp dan nu je kans. Deze PH 2/2 is een uniek object ontworpen door Paul Henningsen voor Louis Poulsen. De hanglamp is gemaakt van koper en heeft een fitting van bakeliet. Het koper is gepatineerd. De kap is gestempeld “Gepatenteerd”, “P.H.-2”. Vervaardigd door Louis Poulsen.

Details van de PH 2/2

Materiaal: Bakeliet, koper
Ontwerper: Poul Henningsen
Gekocht in: 1920-1930
Staat: Uitstekende staat - nauwelijks gebruikt met minimale gebruikssporen en tekenen van ouderdom

Bied op dit unieke object

louis poulsen design lamp catawiki jaren 30

Flos - Oranje Snoopy tafellamp

Hier hebben we een oranje Flos Snoopy met indirect licht naar beneden, een glanzende metalen reflector en een voet gemaakt van elegant wit Carrara-marmer. Deze beauty werd ontworpen door de legendarische Achille en Pier Giacomo Castiglioni in 1967 en wordt vervaardigd door het topmerk Flos. De lamp wordt verzonden in de originele verpakking, aangetekend en verzekerd.

Details van de tafellamp van Flos

Materiaal: Staal
Ontwerper: Achille and Pier Giacomo Castiglioni
Gekocht in: 2016
Staat: Uitstekende staat - nauwelijks gebruikt met minimale gebruikssporen en tekenen van ouderdom

Bekijk de oranje Snoopy

flos snoopy catawiki

Neo Design - wandsculptuur van Rodrigo Vairinhos

Mindset is de naam van dit prachtige set wandsculptuur van Rodrigo Vairinhos. Handgemaakt en geïnspireerd door de grafische filosofie van de Bauhaus-beweging, vertelt dit stuk een verhaal dat zowel tijdloos als boeiend is. De achterkant is gemaakt van gerecyclede houtvezels en bedekt met mineraal beton, "Mindset" heeft een ruwe betontextuur en -kleur die wat industriële chic toevoegt aan elke binnenruimte. De grijze achtergrond zorgt voor een neutraal canvas dat perfect aansluit bij de opvallende primaire kleur blauw. Het gebruik van poederpigmenten van de ontwerpster uit Marrakesh geeft het geheel een extra exotisch tintje.

Details van het wandsculptuur

Materiaal: hout
Ontwerper: Rodrigo Vairinhos
Gemaakt in: 2020
Staat: Nieuw

Bekijk meer details

design wandsculptuur van catawiki

Martinelli Luce - Pipistrello Pop

Al 50 jaar lang wordt de Pipistrello geproduceerd door Martinelli Luce en blijft het een icoon van Italiaans design. Ontworpen door Gae Aulenti in 1965, wordt de lamp nog steeds vervaardigd door Martinelli Luce. De recent uitgebrachte Pipistrello Pop (lees nieuwsbericht) is nu verkrijgbaar in een opvallende nieuwe knalgele kleur! Staat deze lamp op je wishlist? Bied dan snel op dit design icoon.

Details van deze Pipistrello Pop

Materiaal: geel metaal, aluminium en opaal
Ontwerper: Martinelli Luce
Gekocht in: 2023
Staat: Nieuw en ongebruikt

Bied op deze Pipistrello

pipistrello pop kopen via designweb en catawiki

Knoll International - 2x Wassily chair

Was je opzoek naar dit design icoon? De Wassily Chair van Knoll International? Bied dan op deze kavel, een mooie set van 2 stuks. Deze set fauteuils is geproduceerd door Knoll International tussen de jaren 80 en 90, in verchroomd staal en donkerbruin leer. Leer behandeld met speciale crèmes, gepolijst staal.

Details van deze fauteuils

Materiaal: Leer en staal
Ontwerper: Marcel Breuer
Gekocht in: 1980-1990
Staat: Pre-owned - nauwelijks gebruikt met minimale gebruikssporen en tekenen van ouderdom

Bied op deze set

knoll catawiki designfinder

Knoll International - Barcelona Relax chair

Nog een Knoll International parel. De bekende Barcelona Relax chair. Deze is nieuw in een mooie lichte uitvoering met ivoorkleurig leer. Het leer in de ‘relax’ uitvoering uitgevoerd, daardoor het meest comfortabel, met een iets dikkere en zachtere dikte. Het verpakken en verzenden gebeurt door een gespecialiseerd bedrijf, waar mogelijk wordt het op een pallet verzonden. Je kan hem ook ophalen in Italië, maar dat is wel een ritje vanuit Nederland.

Details van deze fauteuil

Materiaal: leder
Ontwerper: Ludwig Mies van der Rohe
Gekocht in: Nieuw
Staat: Nieuw en ongebruikt

Bied op de Barcelona chair

design op catawiki design parels via designweb

Fontana Arte - Bilia Mini

Prachtige lamp van Fontana Arte nieuw in de doos. Deze kan je mooi naast de Pipstrello Pop van hierboven neerzetten. Deze lamp is niets meer dan een bol, in een schijnbaar onmogelijke balans op een kegel als basis. Een van de vele compositorische goocheltrucs van Gio Ponti, bedacht in 1932. Het samenspel van twee elementaire geometrische vormen resulteert in een origineel, perfect geproportioneerd object.

Details van de Bilia Mini

Materiaal: Glas, metaal, plastic
Ontwerper: Gio Ponti
Gemaakt in: 2010
Staat: Nieuw en ongebruikt

Bied op deze lamp

fontana arte design lamp

B&B Italia - Alanda salontafel van Paolo Piva

Prachtige vierkante glazen salontafel van de gerenommeerde Italiaanse ontwerper Paolo Piva uit de jaren 70, uitgebracht door B&B Italia, model Alanda. Deze tafel is toch echt een icoon en staat heel ruimtelijk in je interieur. Hij is in zeer goede staat. Dit vintage/antieke item vertoont geen gebreken maar kan lichte gebruikssporen hebben. Het formaat van deze tafel is 120 cm x 120 cm x 26 cm hoog.

Details van de Alanda

Materiaal: Kristal en IJzer
Ontwerper: Paolo Piva
Gekocht in: 1970
Staat: Goede staat - gebruikt met kleine tekenen van ouderdom en vlekjes

Bekijk deze salontafel

salontafel en design salontafels

Vitra - Akari UF4-L8 vloerlamp

Een mooie kans, deze Vitra Akari UF4-L8 lichtsculptuur van de ontwerper Isamu Noguchi. Inbegrepen zijn de originele doos, beschrijving en certificaat. De lamp was een geschenk en is slechts korte tijd opgesteld en vervolgens opnieuw verpakt. Helaas past het niet bij hun woninginrichting. Bij jou wel?

Details van de vitra Akari

Materiaal: papier
Ontwerper: Isamu Noguchi
Gemaakt in: 2020
Staat: Uitstekende staat - nauwelijks gebruikt met minimale gebruikssporen en tekenen van ouderdom

Bekijk deze design lamp

Vitra design lamp akari

Wat vonden jullie van deze 9 design finds van Catawiki van deze maand? Heb jij een van onze tips aangekocht? Laat het ons weten, dat lijkt ons leuk!

Catawiki en designweb

Alle artikelen die we publiceren zijn gratis te lezen. Ook is designfinder gratis te gebruiken, zelfs zonder account. Hiervoor zijn wel inkomsten nodig. Als je via een link op deze pagina naar Catawiki gaat krijgen wij een affiliatevergoeding voor een eventuele aankoop, terwijl jij niks meer betaalt als anders. Zo helpt je mee dit platform mede mogelijk te maken. Koop je liever nieuw design? Zoek design in designfinder!

Ga naar designfinder

Terug naar het overzicht

  • Muuto
  • Vitra
  • Knoll
  • Moooi
  • Foscarini
  • Fritz Hansen
  • Ligne Roset
  • &Tradition
  • Artemide
  • Tom Dixon
  • Louis Poulsen
  • String
  • FLOS
  • Artifort
  • Hay
  • USM
  • Kartell
  • Driade

Designweb

Deze optie komt binnenkort!

  • Voeg designitems toe aan je wishlist om later te kopen.
  • Krijg meldingen bij prijsdalingen van items op je wishlist.