Designweb - de grootste design zoekmachine

Special Edition Utzon hanglamp van &Tradition in de kleur Steel Blue

nieuws
30-10 2023, 15:00
designweb redactie

Nieuw! De Special Edition Utzon JU1 van &Tradition. Deze Utzon Special Edition uitgave van Jørn Utzon's klassieke Deense hanglamp herdenkt een halve eeuw Sydney Opera House.

steel blue limited edition &tradition hanglamp

Special Edition Utzon hanglamp van &Tradition in de kleur Steel Blue

Bij &Tradition laten ze je graag het klassieke Deense design op een frisse manier zien. Ze hebben nu een Utzon Special Edition lamp in Steel Blue aan hun collectie toegevoegd. Dit is een bijzondere toevoeging ter ere van de 50e verjaardag van het beroemde Sydney Opera House, dat op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat. Dit architectonische meesterwerk is ontworpen door Jørn Utzon en de nieuwe gedurfde tint van deze lamp geeft hem een opvallend nieuw karakter. Ben je benieuwd naar deze unieke hanglamp? Lees hieronder verder, koop hem direct via designfinder, zet hem op je wishlist of stel een prijsalert in!

&Tradition Utzon JU1 Special Anniversary Edition lamp Steel Blue

Prijzen &Tradition Utzon JU1 Special Anniversary Edition lamp Steel Blue

Sydney Opera House
Steel blue is de special edition kleur

Geschiedenis van de &Tradition Utzon Special Edition

Oorspronkelijk bedacht door Jørn Utzon in 1947, wat tien jaar vooruit liep op het begin van zijn werk aan het iconische Australische monument. De structuur van de Utzon hanglamp vertoont al de kenmerken van de elegante esthetiek die het silhouet van dit monument definieert. De inspiratie voor deze hanglamp haalde Utzon uit zijn jeugd, die hij doorbracht op de scheepswerf van zijn vader. De kap van de hanger is vervaardigd van gelakt staal en bestaat uit vier componenten die zijn gevormd door een combinatie van twee metaalbewerkingstechnieken: dieptrekken en spinnen. Benieuwd naar deze fascinerende geschiedenis en vakmanschap?

sfeer beeld van de nieuwe speciale edition

Utzon, een indrukwekkend architectonisch karakter

Hoewel de Utzon Special Edition hanglampen op het eerste gezicht eenvoudig lijken in hun modulaire opbouw, is elke hoekcomponent op zichzelf bijzonder. Wanneer deze minimalistische vormen echter samenkomen, ontstaat er een lamp met een indrukwekkend architectonisch karakter. Deze eigenschap op zich voegt niet alleen esthetische waarde toe, maar Jørn Utzon heeft met grote zorg deze configuratie samengesteld om het licht met nauwkeurige precisie te verspreiden

twee nieuwe hanglampen van &traditio
Details van de &Tradition Utzon Special Edition hanglamp

Steel Blue de kleur van de Utzon Special Edition

De kleur Steel Blue vindt zijn oorsprong in de favoriete kleur van Utzon. Deze tint werd niet alleen gebruikt in zijn structurele werk, maar ook in de woningen die hij bouwde voor zichzelf en zijn gezin. De hoogglansafwerking van de lamp is rechtstreeks geïnspireerd op het keramische glazuur van de chevron-vormige Zweedse tegels op het dak van het operahuis. Dit opvallende detail geeft de lamp een stralende glans en voegt levendige highlights toe aan de diepte van de blauwe kleur. Deze twee unieke kenmerken komen samen in deze speciale editie van de lamp, waardoor een eerbetoon wordt gebracht aan een van de meest indrukwekkende architectonische prestaties van de 20e eeuw.

aangezien het Sydney Opera House is omringd door water, dient Steel Blue ook als een symbolische verwijzing naar deze omgeving

"Jørn Utzon is een onmisbare figuur in de geschiedenis van Deens design en architectuur," zegt Els Van Hoorebeeck, de Creative en Brand Director bij &Tradition. "Naarmate we meer tijd besteedden aan het doorzoeken van archiefmateriaal, ontdekten we steeds vaker de aanwezigheid van de tint Steel Blue in zijn werk. Bovendien, aangezien het Sydney Opera House is omringd door water, dient Steel Blue ook als een symbolische verwijzing naar deze omgeving, wat de kleur en hoogglansafwerking tot een prachtig eerbetoon maakt ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum."

Utzon Steel blue special edition

Details van de &Tradition Utzon Special Edition hanglamp

De Utzon Special Edition hanglamp  heeft een compact formaat met een diameter van 22 cm en een hoogte van 23 cm. Dit maakt het een veelzijdige verlichtingsoplossing die zowel geschikt is voor thuisgebruik als voor professionele ruimtes. Het opvallende grafische silhouet van de hanger voegt een visueel aantrekkelijk element toe wanneer je hem solo boven eettafels in huis ophangt. Je kunt hem ook in rijen of clusters installeren om grotere ruimtes te verfraaien. De hanglamp wordt geleverd met een 4 meter lang stoffen snoer, waardoor je tijdens de installatie flexibel en vrij bent.

Shop de Utzon Special Edition hanglamp van &Tradition

Bekijk de Utzon Special Edition hanglamp in designfinder. Kijk waar je hem voor de beste prijs kan shoppen. Wacht je liever op een prijsdaling? Zet deze lamp dan op je wishlist of stel een prijsalert in!

Maak een account aan!

Terug naar het overzicht

  • Moooi
  • Vitra
  • Fritz Hansen
  • Driade
  • Hay
  • Kartell
  • Louis Poulsen
  • Artemide
  • &Tradition
  • Artifort
  • Muuto
  • FLOS
  • Tom Dixon
  • Knoll
  • USM
  • Foscarini
  • Ligne Roset
  • String

Designweb

Deze optie komt binnenkort!

  • Voeg designitems toe aan je wishlist om later te kopen.
  • Krijg meldingen bij prijsdalingen van items op je wishlist.