Designweb - de grootste design zoekmachine

Nieuw! Vijf keer special edition Matin tafellamp van HAY x Liberty

nieuws
04-09 2023, 10:45
designweb redactie

HAY heeft een nieuwe samenwerking met Liberty, waarbij ze de HAY Matin Lamp van Inga Sempé, een iconisch ontwerp, combineren met de tijdloze prints van Liberty.

HAY x Liberty samenwerking voor nieuwe HAY Matin lamp
HAY Matin tafellampen
De vijf nieuwe HAY x Liberty Matin tafellampen

HAY x Liberty Matin tafellamp

Liberty, een vooraanstaand luxe warenhuis van wereldklasse en een historisch icoon in Londen, staat bekend om zijn nauwe connecties met design, kunst en cultuur. Ze zijn vooral bekend om zijn opvallende bloemenpatronen. De traditionele, geplooide kapconstructie van de HAY Matin tafellamp toont nu de onderscheidende Liberty-prints, waarbij poëtische visuele gratie harmonieert met fysieke robuustheid, dankzij het stalen draadframe met gepolijst messing.

"De allereerste jurk die ik voor mijn dochter kocht, was gemaakt van Liberty stof"

Mette Hay, mede-oprichter van HAY, deelt haar diepe fascinatie voor Liberty: "Ik heb altijd een diepe fascinatie gehad voor Liberty; de winkel, de uitstraling, het erfgoed en natuurlijk de bloemenprints die je er aantreft. Er is gewoon niets dat er zo uitziet," zegt ze. "De allereerste jurk die ik voor mijn dochter kocht, was gemaakt van Liberty stof. Telkens als ik haar die jurk zag dragen, maakte het me gelukkig. En raad eens? Die jurk heb ik nog steeds! Het is zeldzaam dat patronen nooit vervelen, maar dat geldt echt voor Liberty prints: ze blijven altijd fris."

HAY en Liberty Matin lampen
Nieuwe design vijf Matin lampen van HAY

HAY Matin lampencollectie van Inga Sempé

De HAY Matin Lamp serie van de Franse ontwerper Inga Sempé voor HAY is een van de meest succesvolle lampencollecties van het merk en is sinds de lancering in 2019 voortdurend uitgebreid. Deze nieuwe samenwerking bouwt voort op het speelse ontwerp en voegt een moderne twist toe aan de traditionele stoffen van Liberty.

“Er zijn veel dingen waar we aan hadden kunnen samenwerken, maar ik werd aangetrokken door het idee om Liberty stof op een geplooide lampenkap toe te passen”, zegt Mette Hay. "De Matin Lamp is zeer eigentijds en wanneer de kap wordt gecombineerd met een klassieke Liberty stof met bloemen, wordt de print grafisch en in sommige opzichten modern."

Mitsi HAY Matin lamp
HAY x Liberty Matin lamp met print Mitsi

Details van de HAY x Liberty Matin tafel lamp

De lamp is beschikbaar in vijf met de hand geselecteerde prints, zorgvuldig gekozen door Mette Hay: Mitsi, Betsy Ann, Ros, Ed en Cherry Drop. De lichtere patronen zorgen voor een subtiel, verstrooid licht, terwijl de donkerdere varianten gericht naar beneden schijnen, waardoor het een veelzijdige design lamp is dat geschikt is voor verschillende kamers en omgevingen.

De HAY x Liberty Matin tafellamp werd onthuld vóór het London Design Festival op 1 september en zal te bewonderen zijn in de iconische etalages van Liberty. Van 1 tot 15 september zijn de Liberty tinten, verkrijgbaar in twee maten, uitsluitend te koop bij Liberty en alle HAY-winkels. Na deze exclusieve periode zullen de Liberty tinten ook beschikbaar zijn bij andere retailers en blijvend deel uitmaken van de HAY-collectie.

Heb je al een HAY Matin lamp? Dan kan je de lampenkap ook los kopen!

HAY x Liberty
HAY x Liberty Matin lamp met print Cherry
vijf nieuwe special edition design lampen van HAY
HAY x Liberty Matin lamp met print Ros

Meer over Liberty

Liberty is een merkgedreven bedrijf dat synoniem staat voor de stad waarin de winkel zich bevindt. Het werd opgericht in 1875 door de avontuurlijke en disruptieve geest van Arthur Lasenby Liberty en heeft altijd vastgehouden aan zijn erfgoed van print, stoffen en design. Liberty blijft verankerd in de wereld van kunst en cultuur, voortbouwend op de erfenis van de oprichter om voortdurend te streven naar het nieuwe en het prachtige. Vandaag de dag is Liberty beroemd om zijn culturele samenwerkingen en innovatief ontwerp. De iconische winkel aan Regent Street telt zes verdiepingen vol mode, beauty, Little Liberty kinderkleding, accessoires en huishoudelijke artikelen, en biedt een thuis aan 's werelds toonaangevende premium- en luxemerken, naast het eigen assortiment van Liberty.

HAY x Liberty Matin lamp is verkrijgbaar in vijf prints
HAY x Liberty Matin lamp met print Ed

De beste prijs vinden in designfinder

De nieuwe HAY Matin x Liberty edities zijn op dit moment van schrijven in één winkel verkrijgbaar. Bekijk ze in designfinder. Bekijk ook de andere Matin lampen van HAY.

Bekijk de prijzen

Terug naar het overzicht
Deel dit bericht:
Producten in dit bericht:
nog niet beschikbaar
Designweb

Deze optie komt binnenkort!