Designweb - de grootste design zoekmachine

Lees het laatste nieuws en blogs over HAY

HAY is een Deens meubel- en accessoiremerk dat bekend staat om zijn eigentijdse en functionele ontwerpen. Het bedrijf is opgericht in 2002 en heeft sindsdien naam gemaakt in de designwereld door samen te werken met gerenommeerde ontwerpers en architecten. Het design van HAY is vaak minimalistisch en speelt met kleur, vorm en materiaal. Naast meubels biedt HAY ook een breed scala aan accessoires, waaronder verlichting, textiel, servies en decoratieve objecten. Het bedrijf heeft wereldwijd verschillende flagship stores en is ook te vinden in talloze designwinkels en online retailers. HAY blijft vernieuwen en uitbreiden, waardoor het een van de meest opwindende en invloedrijke merken in de hedendaagse designwereld blijft.

HAY's iconen o.a. About a Chair, Palissade outdoor en Mags modulaire bank

HAY heeft verschillende iconische meubelstukken geproduceerd die populair zijn geworden bij designliefhebbers over de hele wereld. Een van de meest bekende ontwerpen is de About a Chair stoel, ontworpen door Hee Welling, die bekend staat om zijn eenvoudige en functionele ontwerp. Andere populaire ontwerpen van HAY zijn onder andere de Palissade outdoor meubelserie, ontworpen door Ronan en Erwan Bouroullec, en de Mags modulaire bank, ontworpen door het Deense ontwerpersduo Hayon Studio. De ontwerpen van HAY zijn niet alleen stijlvol en eigentijds, maar ook duurzaam en van hoge kwaliteit. Hierdoor blijven de meubels niet alleen relevant in de loop van de tijd, maar zijn ze ook een investering in de lange termijn. Met zijn frisse en innovatieve benadering van design, blijft HAY een toonaangevende speler in de wereldwijde designwereld.

HAY & duurzaamheid

Naast het produceren van hoogwaardige ontwerpen, heeft HAY ook een sterke focus op duurzaamheid en verantwoordelijkheid. Het bedrijf streeft ernaar om producten te maken die zowel esthetisch aantrekkelijk als milieuvriendelijk zijn, en werkt voortdurend aan het verminderen van de ecologische voetafdruk van zijn productieprocessen. HAY maakt gebruik van duurzame materialen zoals FSC-gecertificeerd hout en gerecyclede kunststoffen, en werkt samen met leveranciers die zich inzetten voor duurzaamheid en ethisch verantwoord ondernemen. Dit is goed voor het terug dringen van fast furniture waar we als desingweb voor gaan. Het bedrijf heeft ook een programma voor het recyclen van oude meubels en werkt aan het verminderen van afval in zijn supply chain. Door deze inzet voor duurzaamheid, wordt HAY gezien als een voorbeeld in de designindustrie en blijft het merk relevant voor degenen die waarde hechten aan duurzaamheid en verantwoordelijkheid.

Bekijk HAY design items in designfinder

Designweb

Deze optie komt binnenkort!

  • Voeg designitems toe aan je wishlist om later te kopen.
  • Krijg meldingen bij prijsdalingen van items op je wishlist.