Designweb - de grootste design zoekmachine

Gucci design Ancora, vijf limited editions van iconen ter ere van een gouden eeuw Italiaans design

nieuws
23-04 2024, 13:00
designweb redactie

Ook Gucci heeft tijdens de Milaan Design week bijzondere limited editions gepresenteerd. Vorige week schreven we over Kartell x Barbie. Nu de volgende vijf limited editions: Gucci x Acerbis, FontanaArte, Venini, CC-Tapis en Tacchini. Gucci Design Ancora is een project waarbij vijf iconen opnieuw zijn uitgegeven in de kenmerkende rode kleur van Gucci: Rosso Ancore rood.

Vijf Limited Editions Gucci Design Ancora in de kleur rood
Gucci design Ancora: vijf iconen in de kenmerkende rode kleur: Rosso Ancore

Vijf Limited Editions Gucci Design Ancora

Gucci Design Ancora is een speciaal project en het idee van Creative Director Sabato De Sarno, mede samengesteld door Michela Pelizzari van P:S. De iconen van Italiaans design zijn tentoongesteld in een meeslepende tentoonstelling ontworpen door architect Guillermo Santomà in de flagshipstore van Gucci Monte Napoleone tijdens de Milan Design Week. Deze collectie is uitgebracht ter ere van een gouden eeuw van Italiaans design en omvat de bank Le Mura, het Clessidra tapijt, de Storet kast, de Opachi vaas en de Parola tafellamp. Een beperkte oplage is vanaf nu te koop zijn op de website van Gucci.

Maak jij al gebruik van de design zoekmachine?

In designfinder zoek je design, maak je een wishlist en stel je prijsalerts in! 

maak een account
vijf limited editions van Gucci in de rode kleur Rosso Ancore

FontanaArte x Gucci Parola tafellamp

De FontanaArte Parola lamp, oorspronkelijk ontworpen door Gae Aulenti en Piero Castiglioni in 1980, toont vakmanschap, industrie en design op een perfect geïntegreerde manier met drie verschillende soorten en processen van glasbewerking. De lamp combineert een gekleurde opalen diffuser aan de bovenkant, een transparante concave steun en een ronde kristallen voet, waarbij elegantie en functionaliteit succesvol samenkomen. FontanaArte x Gucci brengen de Parola lamp in de kleur Rosso Ancora als limited edition uit als onderdeel van Gucci Design Ancora.

fontanaarte tafellamp Parola tafellamp in de rode kleur
detail van de FontanaArte tafellamp in samenwerking met Gucci

Tacchini x Gucci Le Mura Sofa en Chaise Lounge

De Tacchini 'Le Mura bank van Mario Bellini, met zijn eerste schets uit 1972, is geïnspireerd op de gebeeldhouwde rotsblokken van Romeinse muren. Het modulaire ontwerp creëert een 'interieurlandschap' dat inspeelt op de voortdurende behoefte aan flexibiliteit in het leven. Als onderdeel van Gucci Design Ancora hebben Tacchini en Gucci het origineel opnieuw uitgebracht in deze limited editie in glanzend leer met de kenmerkende Rosso Ancora tint rood. Ook is er een Tacchini x Gucci Chaise Lounge te bestellen in Rosso Ancora rood

de nieuwe limited edition bank van Gucci en Tacchini
detail van de Tacchini x Gucci le mura chaise Lounge
Tacchini x Gucci Le Mura Chaise Lounge
detail van de Tacchini x Gucci le mura Sofa

Acerbis x Gucci Storet opbergkast

De Milanese ontwerper Nanda Vigo viert de samensmelting van kunst en design met haar 'Storet' kast, die ze in 1994 in samenwerking met Acerbis heeft ontworpen. Acerbis Storet doorbreekt de eentonigheid van interieurs met een eenvoudige verticale structuur verrijkt door de ronde en sensuele vormen van de lades. Als onderdeel van Gucci Design Ancora brengen Acerbis en Gucci de kast opnieuw uit als limited edition in de Rosso Ancora tint, met behoud van het grensverleggende ontwerp dat de visionaire touch van Vigo weerspiegelt.

acerbis gucci ancora rosso
Design ancora Acerbis en Gucci
Details van de Acerbis Storet kast in de kleur Rosso Ancora van Gucci

Venini x Gucci Opachi vaas en CC-Tapis x Gucci Clessidra vloerkleed

Als onderdeel van Gucci Design Ancora viert CC-Tapis het groeiende interesse in het erfgoed van de Italiaanse architect Piero Portaluppi. Het ‘Clessidra' vloerkleed herziet de iconische gebouwen en mozaïeken van de architect, maar in een textiele vorm van geometrische patronen in de limited edition Gucci Rosso Ancora. De minimale en elegante lijnen van de Opachi vaas benadrukken de intrinsieke schoonheid van het glas waardoor kleur doorschijnt. Gucci blijft trouw aan zijn Venetiaanse oorsprong en presenteert een nieuwe editie voor Gucci Design Ancora met gerenommeerde glasblazers van Venini, waarbij dit kostbare object opnieuw wordt uitgebracht in de limited edition Rosso Ancora kleur.

het vloerkleed van Gucci en CC-Tapis
limited edition Gucci x Venini Opachi vaas

Verkrijgbaarheid van de limited editions Gucci Design Ancora

Deze vijf limited edition design iconen zijn exclusief in een beperkte oplage verkrijgbaar via de website van Gucci. Ze worden op bestelling gemaakt dus retourneren of ruilen kan niet. Al denken we dat deze limited edities vast gemakkelijk weer verkocht kunnen worden via pre-owned marktplaatsen.

Acerbis - Storet Opbergkast - Dark Green

Prijzen Acerbis - Storet Opbergkast - Dark Green

Fontana Arte - Tafellamp Parola Amber Glas

Prijzen Fontana Arte - Tafellamp Parola Amber Glas

Acerbis en FontanaArte in designfinder

Niet van plan om een Gucci Design Ancora limited edition te kopen? Shop je liever via designfinder bij onze partners? Dat kan natuurlijk ook. In designfinder vind je ook design van Acerbis en FontanaArte. Shop en zoek via de onderstaande button en vergeet niet de prijsalert tool te gebruiken om te wachten op een prijsdaling.

Naar designfinder

Bron en beeld: gucci.com

Terug naar het overzicht

  • Ligne Roset
  • Knoll
  • Kartell
  • String
  • Vitra
  • Hay
  • &Tradition
  • USM
  • Driade
  • Artemide
  • Louis Poulsen
  • Fritz Hansen
  • Muuto
  • Foscarini
  • FLOS
  • Artifort
  • Tom Dixon
  • Moooi

Designweb

Deze optie komt binnenkort!

  • Voeg designitems toe aan je wishlist om later te kopen.
  • Krijg meldingen bij prijsdalingen van items op je wishlist.