Designweb - de grootste design zoekmachine

Dit design moet je bekijken op de interieurbeurs Maison&Objet in Parijs

blog
17-01 2024, 11:00
designweb redactie

Morgen (18 januari 2024) gaat de interieurbeurs Maison&Objet in Parijs weer van start. Voor designliefhebbers komen er dus weer hele mooie dagen aan! Ga jij naar Maison&Objet Paris? Dan hebben wij vijf tips van design merken voor je waarbij je zeker even een kijkje moet nemen. Maison&Objet vindt twee keer per jaar plaats, in januari en september, en is dit keer te bezoeken tot en met 22 januari.

Dit design moet je bekijken op de interieurbeurs Maison&Objet

Design van &Klevering op Maison&Objet

Allereerst is het de moeite waard om de nieuwe collectie van het Dutch design merk &Klevering Amsterdam een bezoekje te geven wanneer je bij Maison&Objet bent. Vorige week kon je de nieuwe collectie voor 2024 al bekijken in een nieuwsbericht van designweb. Tijdens Maison&Objet heb je de kans om de nieuwe producten ook in het echt eens goed bekijken. Daarnaast zijn de design items van &Klevering direct te bestellen op de beurs. Je vindt ze in Hall 5a, stand C12-D11. Hoe ze hun collectie zelf omschrijven? Dutch design with a twist!

Klevering Amsterdam is ook aanwezig op de Maison&Objet
Maison&Objet 2024 en &Klevering
Design van &Klevering op de Maison&Objet 2024

Design van ClassiCon op Maison&Objet

Het tweede merk dat zonder twijfel een aanrader is om te bezoeken bij Maison&Objet is ClassiCon. Je ervaart er hun nieuwste designs zoals de Corker No.1 Marble van Herzog & de Meuron, de Bell Side Table Marmer en Plissée hanglamp van Sebastian Herkner en de Forma Table Lamp van Christian Haas. Daarnaast presenteren ClassiCon en SILVERA tijdens Maison&Objet originele Eileen Grey gouaches uit de jaren twintig, evenals nieuwe tapijtontwerpen. Ze hebben een eigen showroom tijdens Maison&Objet welke te vinden is aan 209 Boulevard Saint-Germain, 75007 in Parijs.

Deze is ook te zien op de beurs in Parijs
De ClassiCon Bell tafel
ClassiCon Plissée hanglamp te zien in Parijs
De ClassiCon Plissée hanglamp

Design van House of Finn Juhl op Maison&Objet

Een nieuwkomer bij Maison&Objet is House of Finn Juhl. Wat ons betreft dus een geweldige kans om de iconische ontwerpen van House of Finn Juhl eens in het echt te bekijken. Je kan hier hun bekende stukken zoals de Chieftain Chair en de Pelican Chair in levende lijve ervaren. Deze belichamen stuk voor stuk de unieke ontwerpbenadering van Finn Juhl en worden dit keer gepresenteerd in nieuwe, exclusieve materialen. Als klap op de vuurpijl zullen ze dit keer een nieuw design item aankondigen uit het uitgebreide archief van Finn Juhl. Ben je benieuwd? Je vindt House of Finn Juhl in Hall 7, stand C115-D116.

Chieftain Chair op de Maison&Objet
De Chieftain Chair te zien op de Maison&Objet
Pelican Chair bekijk je live op de Maison&Objet

De Pelican Chair van House of Finn Juhl

Design van Valerie_Objects op Maison&Objet

Prachtig design zonder nonsens bekijken? Dan is onze vierde aanrader de stand van Valerie_Objects. Valerie_Objects is een Belgisch, iconisch, high-end designlabel. Hun missie is de typerende stijl van buitengewone ontwerpers en kunstenaars te vertalen naar tastbare designobjecten. Naast het unieke karakter van de items die ze ontwerpen is toegankelijkheid een belangrijk aspect. Hun creaties zijn daarom allemaal ontworpen en bedoeld voor dagelijks gebruik. De wandlampen van Valerie_Objects zie je bijvoorbeeld in menig interieur terug. Door zich te concentreren op de emotionele kracht van design, biedt Valerie_Objects items aan waarvan ze hopen dat de eigenaren er een bijzondere relatie mee ontwikkelen. Op deze manier raken ze aan hun Valerie_Objects items gehecht en worden de items onderdeel van hun persoonlijke verhaal. Als je dit in het echt wil meemaken, kan een bezoek aan dit merk dus niet ontbreken! Je vindt ze in Hall 7, stand E92 en kan hier alvast de Standing Lamp, de Tramonti collectie en de Alu collectie bekijken.

Valerie_Objects in Parijs
Standing Lamp Valerie_Objects parijs
De Standing lamp van Valerie_objects
Maison&Objet in Parijs
Een eettafelstoel van de Alu collectie

Design van POLSPOTTEN op Maison&Objet

Tip nummer vijf kan natuurlijk niet anders dan nog een Dutch design label zijn. Naast &Klevering Amsterdam is namelijk het Nederlandse merk POLSPOTTEN te spotten op Maison&Objet. De iconische designs van POLSPOTTEN betreden voor het eerst het podium in Parijs. Kijkend naar het verleden van POLSPOTTEN begon het creatieve hart van het merk voor het eerst te kloppen in de levendige straten van Amsterdam. Sinds die tijd geldt POLSPOTTEN als een toevluchtsoord voor onbeperkte zelfexpressie. Tijdens Maison&Objet blikken ze terug op dat epische begin. Ze duiken terug in de tijd door hun meest iconische items uit de afgelopen jaren te verzamelen en deze te vernieuwen, opnieuw vorm te geven en een groot podium te bieden! Je vindt POLSPOTTEN in Hall 6, stand E52.

Polspotten in Parijs
POLSPOTTEN nieuwe collectie in Parijs
Een sneak peak van de nieuwe collectie

De vijf bovenstaande tips zijn vanzelfsprekend maar een kleine selectie van het aantal design merken dat deelneemt aan Maison&Objet. Benieuwd wie nog meer aanwezig zijn? Bekijk alle 2.516 deelnemers van Maison&Objet via onderstaande button en maak er een mooi bezoek van!

Bekijk deelnemers

Over Maison&Objet

Sinds 1995 brengt Maison&Objet, onderdeel van Ateliers d'Art de France en RX France binnen de SAFI-organisatie, met veel enthousiasme de internationale gemeenschap van decoratie, design en levenskunst samen. Het kenmerk? Het vermogen om waardevolle internationale ontmoetingen te bevorderen en zo de zichtbaarheid van de deelnemende merken op haar shows en digitale platform te vergroten. Daarnaast beschikt Maison&Objet over een unieke kracht om de aankomende trends te identificeren die het hart van de decoratiewereld sneller zullen doen kloppen. De missie van Maison&Objet is het ontdekken van talenten, het creëren van kansen voor zowel online als offline uitwisselingen, het bieden van inspiratie en het faciliteren van de groei van bedrijven.

Met twee jaarlijkse beurzen voor professionals en Parijs Design Week, welke plaatsvindt in september, is Maison&Objet een essentiële sectorbarometer.

Maison&Objet 2024 in Parijs

Maison&Objet 2024

Lukt het je niet in januari Maison&Objet te bezoeken? De volgende editie van Maison&Objet staat gepland voor 5 t/m 9 september 2024. Je blijft gemakkelijk op de hoogte van het nieuws over de verschillende edities van Maison&Object en de Paris Design Week via designweb. Wij delen keer op keer de belangrijkste informatie en leukste tips!

Naar designfinder

Beeld: Maison & Objet, POLSPOTTEN, &Klevering, Valerie_Objects, ClassiCon en House of Finn Juhl

Terug naar het overzicht

  • Hay
  • Knoll
  • Muuto
  • Kartell
  • Tom Dixon
  • Ligne Roset
  • Louis Poulsen
  • &Tradition
  • Foscarini
  • USM
  • Artifort
  • Artemide
  • String
  • Fritz Hansen
  • Driade
  • Moooi
  • Vitra
  • FLOS

Designweb

Deze optie komt binnenkort!

  • Voeg designitems toe aan je wishlist om later te kopen.
  • Krijg meldingen bij prijsdalingen van items op je wishlist.