Designweb - de grootste design zoekmachine

De vijf Thonet favorieten van Theo-Bert Pot

blog
11-10 2023, 12:15
designweb redactie

Theo-Bert Pot - @theobert_pot op instagram - is een bekende interieurontwerper, stylist, contentmaker/influencer en tv-presentator voor het programma Binnenstebuiten. Hij woont met zijn partner Jelle in een appartement in Den Haag. In 2015 begon Theo-Bert zijn Instagram account ‘The Nice Stuff Collector’ te gebruiken om mensen te inspireren. 

vijf keer een favoriete Thonet stoel van Theo Bert Pot
Theo-Bert Pot

Hij deelt prachtige plaatjes van zijn kantoor en zijn huis. Zijn kleurrijke en gedurfde stijl is voor velen een grote inspiratiebron. Maar waar komt zijn passie voor interieur vandaan? designweb interviewde Theo-Bert over zijn passie voor interieur en zijn opvallende liefde voor het design van Thonet.

Passie voor interieur, styling en design

Met een studie Grafisch ontwerp aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en een passie voor ‘nice stuff’ begon mijn liefde voor interieur en styling. Onze ontwerpstudio en ons huis geven een goed beeld van mijn stijl. In 2015 begon ik Instagram te gebruiken om anderen te inspireren om te mixen & matchen en niet bang te zijn voor kleuren. Ik had al snel veel volgers die heel positief reageerden op mijn stijl, de kleuren die ik gebruik en de producten waar ik van hou. Vele mooie samenwerkingen en projecten volgden. Het delen van mijn passie voor interieur, voor styling en design is iets wat ik graag doe en ik prijs mezelf heel gelukkig.

Kleur is key

Kleur is de sleutel in elk ontwerp dat ik maak. Kleur geeft diepte en vormt de basis voor ieder interieur. Ik ben een groot voorstander van het creëren van zachte contrasten door het gebruik van kleuren, altijd met het doel om ieder item in je interieur er geweldig uit te laten zien. 
 

Thonet stoelen en andere design items vind je in zijn huis
Thonet stoel 209 en 118

Tijdloos en duurzaam design: de design iconen van Thonet

Het viel ons op dat Theo-Bert een fraaie selectie Thonet stoelen heeft. We vroegen hem naar zijn favorieten en zijn keuze voor juist deze stoelen. Theo-Bert: “Ik ben groot fan van mooie ontwerpen die een leven lang en zelfs langer dan dat meegaan. Voor ons appartement was ik op zoek naar mooie stoelen die niet alleen tijdloos en duurzaam zijn, maar ook heel comfortabel, geschikt voor lekker lang tafelen.

"Ik ben groot fan van mooie ontwerpen die een leven lang en zelfs langer dan dat meegaan"

De prachtige collectie van Thonet heeft zoveel design iconen dat het moeilijk kiezen was. De stoelen zien er geweldig uit, zijn tot in perfectie afgewerkt en zijn prachtig om te mixen & matchen. Ik hou van de verschillende kleuren, afwerkingen en vormen en de voor Thonet zo kenmerkende combinatie van gebogen hout en stalen buis”.
 

Thonet duurzaam en tijdloos design
Thonet Stoel 209 in detail

De vijf favoriete Thonet stoelen van Theo-Bert

S 64, design Marcel Breuer

Ik ken Thonet al heel lang! Toen ik jong was, kochten mijn ouders de S 64 stoelen, ontworpen door Marcel Breuer. Het is nog steeds een van mijn favoriete Thonet-modellen en ik vind het geweldig dat hij nu ook bij ons thuis rond de eettafel staat. De combinatie van hout en staal vind ik prachtig. De iconische zitting van gevlochten riet geeft de stoel een luchtige uitstraling. Hij zit echt heerlijk en het frame van de stoel veert licht mee, dat zorgt voor nog meer comfort. 
 

De Thonet s 64 in het huis van Theo-Bert Pot
Thonet S 64

118, design Sebastian Herkner

Ik combineerde model S 64 met stoel 118 in hoogglans donkerbruin/violet, ontworpen door Sebastian Herkner. Het gevlochten riet in de zitting zorgt ook hier voor transparantie. De stoel neemt niet veel ruimte in, is makkelijk te verplaatsen en zit echt goddelijk lekker. En ik heb echt een zwak voor de hoogglans lakken van Thonet. Kleuren komen zo mooi uit in hoogglans.
 

Design van Sebastian Herkner voor Thonet
Thonet model 209, 118 en S 64

119, design Sebastian Herkner

In onze logeerkamer staat de Lounge variant van model 118, model 119, een echte eyecatcher die heerlijk zit. Ook voor dit model koos ik voor een zitting van gevlochten riet. Ik vind dat zo kenmerkend voor Thonet. Gevlochten riet verveelt nooit. De combinatie met het hoogglans roze houten frame is echt waanzinnig. Het is een ideale stoel om bij je bank te plaatsen als extra zitplaats, maar is ook erg fijn als loungestoel in je slaapkamer, logeerkamer of studeerkamer. Hij heeft bij ons al overal gestaan en misstaat nergens. 

209, design Thonet

Model 209 van Thonet is met recht een designicoon. Deze stoel ademt Thonet, meester in het buigen van hout. De sierlijke, gebogen houten rugleuning en armleuningen geven de stoel een elegante uitstraling. Ik koos voor de beits kleur olijfgroen waardoor de houtnerf nog prachtig en subtiel zichtbaar blijft. Wat ik zo leuk vind aan deze stoel, is dat waar ik hem ook neerzet in huis, hij er altijd geweldig uitziet. Hij creëert telkens een andere, unieke sfeer, past zich gemakkelijk aan aan iedere ruimte en elke setting en is bovenal enorm fotogeniek!

Thonet stoel model 119 bij Theo-Bert Pot
Thonet model 119
Een echte designklassieker van Thonet
Thonet stoel 209

Model 215, design Thonet

Er staan nog zoveel Thonet ontwerpen op mijn verlanglijstje dat het best moeilijk is om vijf favorieten te kiezen. Als ik als Thonet fan dan toch moet kiezen, kies ik voor gebogen houten model 215 met lederen zitting en rugleuning. Hij heeft veel weg van model 214, de Weense koffiehuisstoel (voorheen Nr. 14) van Thonet. De combinatie van gebogen hout en leer ziet er niet alleen geweldig uit, maar biedt ook veel comfort. 
 

Koop nu het boek ‘Nice Stuff’ van Theo-Bert Pot: alles over kleurrijk wonen

Theo-Bert stelde een prachtig boek samen met de titel ‘Nice Stuff’: alles over kleurrijk wonen. O.a. verkrijgbaar bij Bol.com, Bruna, Libris, Paagman en nog veel meer boekhandels. 

Bekijk hem bij bol.com    designweb account aanmaken

Beeld: Theo-Bert Pot, The Nice Stuff Collector

Terug naar het overzicht

  • Artifort
  • Muuto
  • Hay
  • String
  • Driade
  • Artemide
  • USM
  • Foscarini
  • Vitra
  • Kartell
  • FLOS
  • Louis Poulsen
  • Tom Dixon
  • Knoll
  • &Tradition
  • Moooi
  • Ligne Roset
  • Fritz Hansen

Designweb

Deze optie komt binnenkort!

  • Voeg designitems toe aan je wishlist om later te kopen.
  • Krijg meldingen bij prijsdalingen van items op je wishlist.