Designweb - de grootste design zoekmachine

HAY meubelnieuws: de nieuwe 2024 voorjaarscollectie

nieuws
15-02 2024, 13:30
designweb redactie

HAY Spring update 2024. Een nieuw seizoen betekent een nieuwe collectie! Voor het voorjaar van 2024 introduceert HAY weer een aantal nieuwe meubels, inclusief een geheel nieuwe stoel: de Type Chair. De stoel is de eerste HAY stoel volledig vervaardigd uit aluminium en ontworpen door de Deense ontwerper Jonas Trampedach. Daarnaast komt HAY uit met de Ceramic Table voor buitengebruik, ontworpen door het Belgische duo Muller Van Severen, en nog veel meer moois. Benieuwd? Lees dan snel verder!

De nieuwe HAY Spring 2024 meubelcollectie 
De nieuwe HAY Spring 2024 meubelcollectie 

De HAY Type Chair: een volledig aluminium stoel

Laten we direct beginnen met de Type Chair. De door Deense designer Jonas Trampedach ontworpen nieuwe Type Chair dankt zijn naam en vormgeving aan de perceptie van een archetypische stoel. De rugleuning van de stoel heeft een opvallende vorm, en hierdoor heeft de Type Chair een uniforme, sculpturale uitstraling gekregen die een vertrouwd gevoel moet geven maar toch een eigen, uniek karakter behoudt. Met deze allereerste aluminium stoel combineert Trampedach ambacht met industriële processen om een veelzijdige zitoplossing te creëren die zowel lichtgewicht als functioneel is. Daarnaast kan je hem gemakkelijk in zowel binnen- als buitenruimtes gebruiken. Wij zijn fan van dit nieuwe ontwerp!

HAY type Chair nieuw in 2024 voorjaarsupdate
HAY voorjaarsupdate 2024
nieuwe meubelcollectie HAY 2024 Spring
type chair 2024 spring update voor HAY
De Type Chair door Deense designer Jonas Trampedach

De HAY Ceramic Table in samenwerking met Muller Van Severen

De succesvolle samenwerking tussen HAY en het duo Muller Van Severen is weer voortgezet; dit keer met de Ceramic Table speciaal bedoeld voor buiten. In het ontwerp van de Ceramic Table is de minimalistische benadering in combinatie met gewaagd kleurgebruik die typerend is voor de ontwerpers, duidelijk terug te zien. Het bekende tafelarchetype wordt duidelijk gedefinieerd door het ronde porseleinen tafelblad en de betonnen voet, die een sterk gevoel voor verhoudingen en aanwezigheid van kleur in de gebruikte materialen samenbrengen. Door de eenvoud en intuïtieve ontwerpstijl van de tafel ontstaat een universele aantrekkingskracht die de Ceramic Table geschikt maakt voor cafés, tuinen en andere particuliere en openbare ruimtes. Welke kleur vind jij het mooist?

Ceramic Table van Muller van Severen HAY 2024
Ceramic table HAY 2024
voorjaar en spring update van HAY voor 2024

Een uitbreiding van de HAY Crate Collectie

Als onderdeel van de voorjaarscollectie is de door Gerrit Rietveld ontworpen Crate Collectie opnieuw gelanceerd door Rietveld Originals x HAY. Hiermee hebben ze op een respectvolle manier de originele Crate Collectie uit 1934 van de beroemde Nederlandse architect en ontwerper, opnieuw geïnterpreteerd. HAY presenteert nu drie nieuwe ontwerpen die dezelfde esthetische kracht en nauwkeurig gebalanceerde proporties delen in de vorm van een eetbank, een loungebank en een eettafel. Gemaakt van massief grenen afgewerkt met een coating op waterbasis, vergroten de nieuwe items de mogelijkheden om zowel binnen als buiten te eten en te ontspannen bij onder andere cafés, in openbare ruimtes en in tuinen. Een mooie uitbreiding van deze inmiddels iconische collectie van HAY en Rietveld.

HAY Spring update met de Crate collectie van Gerrit Rietveld
HAY spring collectie 2024
Crate collectie van Gerrit Rietveld X HAY

Nieuwe toevoegingen aan de Hee Collectie met een thermisch verzinkte afwerking

De langdurige samenwerking tussen HAY en de Deense ontwerper Hee Welling is met de voorjaarscollectie 2024 geüpdatet met een aantal nieuwe toevoegingen aan de iconische Hee serie. De lichte, understated uitstraling van de bestaande barkruk, loungestoel en eetkamerstoel in de Hee serie is uitgebreid door de ontwerpen ook in thermisch verzinkte afwerking uit te brengen. Deze sterke, veerkrachtige coating verlengt de levensduur van de meubels en wordt door de tijd heen steeds mooier, waardoor het met name geschikt is voor gebruik buitenshuis zoals bij cafés, restaurants, in publieke tuinen en andere buitenruimtes. Met het Nederlandse weer een welkome toevoeging aan de collectie!

Hee met nieuwe afwerking
voorjaarsupdate van HAY
nieuwe meubels en lampen voor de nieuwe HAY collectie

Zacht zitten met de quilted kussens voor de HAY Palissade collectie

Om wat extra comfort en functionaliteit toe te voegen aan de banken en stoelen van de Palissade collectie van HAY, komt het merk nu uit met de Palissade Soft Quilted Cushions die speciaal in de vorm van nagenoeg elk Palissade meubelstuk ontworpen zijn. De kussens zijn gemaakt van een waterafstotende stof en zijn voorzien van een anti-slip laag aan de achterkant. Ze zijn gevuld met een dikke laag schuimstukken en siliconen vezels voor een mooie, comfortabele padding. De stof is daarnaast UV-bestendig, waardoor het bijna niet verkleurt en de kussens hun kleur dus goed vasthouden. De Quilted kussens zijn vanaf nu beschikbaar in drie kleuren en kunnen het hele jaar door gebruikt worden. Een comfortabele toevoeging aan deze tijdloze buitencollectie van HAY.

Nieuwe kussens voor de Palissade van HAY
de nieuwe HAY voorjaarscollectie 2024

De HAY Loop Stand in nieuwe kleuren

De laatste nieuwigheid in de voorjaarscollectie van 2024 van HAY is te vinden in de Loop Stand collectie. De Loop Stand collectie van HAY is voortgekomen uit een langdurige samenwerking tussen HAY en de Deense ontwerper Leif Jørgensen, en bestaat uit tafels en kledingrekken die getypeerd worden door een eenvoudige, grafische uitstraling. De serie is opnieuw gelanceerd in een aantal nieuwe varianten, waarbij de tafelbladen nu ook in eikenfineer beschikbaar zijn en de schragen verkrijgbaar zijn in diepe tinten rood en blauw. Door middel van deze toevoegingen brengt HAY frisheid in de bekende Loop Stand serie, en zijn de mogelijkheden en veelzijdigheid van de tafels dit voorjaar weer verder uitgebreid!

Nieuwe HAY loop stand collectie 2024
nieuw voorjaarscollectie van HAY voor 2024
loop stand in rood en blauw

Laagste prijs van HAY vinden in designfinder

Veel HAY design van de nieuwe collectie staat online in designfinder. Bekijk en vergelijk de prijzen en bekijk waar je ze voor de beste prijs kan kopen. Zet ze op je wishlist of maak een prijsalert aan om op een prijsdaling te wachten. Heb je nog geen account op designweb? Maak er hier gratis één aan!

Bekijk HAY collectie

Terug naar het overzicht

  • &Tradition
  • Vitra
  • Louis Poulsen
  • Artemide
  • Knoll
  • USM
  • Moooi
  • FLOS
  • Driade
  • Ligne Roset
  • String
  • Muuto
  • Hay
  • Foscarini
  • Tom Dixon
  • Artifort
  • Kartell
  • Fritz Hansen

Designweb

Deze optie komt binnenkort!

  • Voeg designitems toe aan je wishlist om later te kopen.
  • Krijg meldingen bij prijsdalingen van items op je wishlist.