Designweb - de grootste design zoekmachine

De nieuwe draagbare Pivot lamp van &Tradition. Een samenvoeging van sculptuur en licht

nieuws
08-09 2023, 11:15
designweb redactie

Pivot van &Tradition. Nu verkrijgbaar. Bijna een eeuw nadat het initiële ontwerpdebat tussen licht en sculptuur begon, brengt &Tradition Pivot uit, een draagbare lamp die de grenzen tussen vorm en functie verkent.

Pivot in de kleur blauw nieuw van &Tradition
De nieuwe draagbare Pivot van &Tradition in de kleur Blue Silver

&Tradition Pivot lamp ontwerp

Het ontwerp van de draagbare Pivot draait om de interactie tussen natuurlijk en kunstmatig licht. De lamp heeft een geometrische kap die onder een hoek van 45 graden staat ten opzichte van de voet, wat zorgt voor een zachte verspreiding van het licht, vergelijkbaar met de warme gloed van een moderne kaars. Hierdoor ontstaat een prachtige verlichting die een gastvrije sfeer creëert en met een eenvoudige druk op de knop de ambiance van de ruimte kan transformeren.

De twee kleuren van de Pivot Draagbare design lamp

&Tradition Pivot overdag en in de avond

Terwijl natuurlijk daglicht Pivot verlicht, komen de kubusvormige structuur en de levendige blokkleuren van de lamp naar voren en fungeren ze als kunstzinnige elementen. In de avond neemt Pivot zijn functie als design lamp op zich. Het licht stroomt vanuit de niet-gecentreerde kap naar beneden, wat leidt tot schaduwspel en subtiel de toon van de basiszuil verandert, waardoor een interessante perceptuele verandering ontstaat.

overdag is de Pivot een sculptuur
In de avond is de Pivot een lamp van &Tradition

Details van de Pivot lamp

Pivot doet denken aan de minimalistische kunststroming en is gemaakt van gepoedercoat ijzer en spiegelgepolijst staal en is verkrijgbaar in twee kleurencombinaties: Blue Silver en Rusty Mint. Terwijl de koel getinte Blue Silver zich thuis zal voelen in de meeste moderne huizen en professionele ruimtes, is de warmer getinte Rusty Mint kleurstelling geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een expressiever karakter.

Met een hoogte van 26 cm en een breedte en diepte van 10 cm is de Pivot lamp compact en draagbaar. De charmante gestalte en sculpturale vorm maken het mogelijk om te experimenteren met licht en schaduw in verschillende omgevingen, van woonruimtes tot horeca- en zakelijke omgevingen. De lamp is ontworpen voor de oplaadplaat van &Tradition, die tot 12 draagbare apparaten tegelijk kan opladen.

Rusty mint versie van de Pivot lamp
De nieuwe draagbare Pivot Lamp van Andtradition

Vergelijk online prijzen van &Tradition Pivot lamp

Bekijk in designfinder de prijzen van de &Tradition Pivot lamp. Ze zijn op dit moment beschikbaar in drie webshops. Wanneer er meer shops de nieuwe collectie aanbieden voegen we die uiteraard toe. Bekijk de prijzen van de Pivot Rusty Mint en hier de prijs van de Pivot in de kleur Blue Silver.

Bekijk de prijzen

Terug naar het overzicht
Deel dit bericht:
Producten in dit bericht:
nog niet beschikbaar
Designweb

Deze optie komt binnenkort!