Designweb - de grootste design zoekmachine

10x Catawiki design finds van de maand juli! Pre-owned en nieuw design

blog
20-07 2023, 11:00
designweb redactie

10x een design parel van Catawiki in onze design finds van de maand juli. Op Catawiki waren weer prachtige items te vinden. Hier op designweb kun je in designfinder natuurlijk mooi nieuw design vinden. De teller staat op 33.587 producten. Hieronder een aantal pre-owned vondsten. De eerste vondst is een mooie Pixel vase van Rik van Veen en Rein Reitsma. We vonden een unieke gele vloerlamp met een verhaal van Tommaso Cristofaro. En een mooie set Togo banken van Ligne Roset die nog steeds niet aan te slepen zijn. De gemiddelde levertijd van een nieuw exemplaar is 35 weken. Bekijk de 10 parels hieronder. Heb je nog geen account op Catawiki? Maak er hier gratis een aan

Bekijk hieronder onze 10 design finds van juli. Sommige zijn nieuw, sommige pre-owned. Let op! Sommige veilingen starten over een aantal dagen en andere veilingen zijn gestart maar duren maar een paar dagen dus je moet snel je kans grijpen en een bod plaatsen!

design finds van Catawiki pre-owned en nieuw

Pixel vase #3 - Rik van Veen x Rein Reitsma

Pixel vase is een project ontwikkeld door Rein Reitsma en Rik van Veen, twee leden van @basketclub, die een gemeenschappelijke interesse hebben in het vlechten van kleurrijke manden met patronen en het hergebruiken van kunststoffen.

De vaas is vervaardigd uit afgeknipte plastic gasleidingen. Deze leidingen worden in stukken gesneden, herschikt en vervolgens samengesmolten. Op deze manier worden laag voor laag pixelpatronen opgebouwd. Afmeting: H 29×16×16 cm

Details van de Pixel vase #3

Materiaal: Gerecycled plastic
Ontwerper: Rik van Veen en Rein Reitsma
Staat: De vaas is nieuw en ongebruikt ontworpen in 2022

Bekijk en bied op deze unieke vaas

Pixel vase van Rik van Veen

Vloerlamp Gica Contra - CristofaroLuce

Gica Contra is een vloerlamp ontworpen door Tommaso Cristofaro en opgedragen aan zijn zoon Riccardo. Het is vervaardigd in een beperkte serie met een zeer ambachtelijke methode. Voor de productie van deze lamp worden materialen zoals 1,5 mm dik aluminium gebruikt. Dit aluminium wordt eerst gereinigd met schuurborstels van verschillende korrels voordat het wordt gelakt. Het lakproces omvat verschillende stappen om de lamp een matte afwerking te geven met gezandstraalde texturen. De diffusor van de lamp is gemaakt van op maat gesneden witte stiplex. Daarnaast is er kurk op de onderkant van de basis geplaatst om het stuk te isoleren van de ondersteuning. De afmetingen van de lamp zijn 1500 x 20 x 20 mm.

Elke individuele lamp wordt geleverd met een echtheidscertificaat waarop het serienummer, de productiedatum en de kenmerken van het product worden vermeld. Alle producten van CristofaroLuce worden strikt met de hand gemaakt. De kleine imperfecties dragen bij aan de uniciteit en hoge artistieke waarde van de producten. Bovendien zijn alle producten vervaardigd met CE-gecertificeerde materialen.

Details van de Vloerlamp Gica Contra

Materiaal: Aluminium
Ontwerper: Tommaso Cristofaro
Gekocht in: na 2000
Staat: De vloerlamp is nieuw en niet gebruikt

Bekijk deze gele vloerlamp

Catawiki Giza Contra vloerlamp

3x Togo bank - Ligne Roset

We hebben een iconische Togo-set van Michel Ducaroy gevonden. Ze zijn in een vintage staat. In de driezitsbank zijn drie kleine gaatjes aanwezig, wat niet ongewoon is voor een vintage exemplaar. De zetel is echter zeer comfortabel om in te zitten en de vulling is in goede staat.

Afmetingen:

  • Driezitsbank: 174 cm x 102 cm x 70 cm
  • Tweezitsbank: 131 cm x 102 cm x 70 cm
  • Hoekbank: 102 cm x 102 cm x 70 cm

Details van deze drie Togo’s

Materiaal: Stof
Ontwerper: Michel Ducaroy
Gekocht in: 1990-2000
Staat: Deze Togo’s zijn pre-owned en in goede staat en gebruikt met kleine tekenen van ouderdom en vlekjes

Bied op deze Togo’s

Togo ligne Roset drie design banken

Vitra C1 fauteuil van Verner Panton

De C1 fauteuil, ontworpen door Verner Panton, heeft een bolvormige doorsnede. De gestoffeerde zitschaal is zwenkbaar en licht gekanteld, waardoor het comfortabel is om zowel ontspannen achterover te leunen als rechtop te zitten. De fauteuil is voorzien van Vitra labels om de authenticiteit te waarborgen.

Details van deze C1 fauteuil

Materiaal: Aluminium, Staal, Wol
Ontwerper: Verner Panton
Gekocht in: 1990-1999
Staat: Deze Vitra C1 stoel is pre-owned en in goede staat - gebruikt met geringe sporen van ouderdom.

Bied op deze Verner Panton klassieker

Vitra c1 design stoel van Verner Panton

Flos - Hanglamp AIM van Ronan and Erwan Bouroullec

Dit is een hanglamp met een behuizing van gesponnen aluminium, dat is geverfd met vloeistof. De diffusor is gemaakt van foto-gegraveerd optisch polycarbonaat, en er is een interne reflector van foto-gegraveerd ABS aanwezig. Het lichaam van de armatuur is verstelbaar. De handige kabel van de lamp heeft een lengte van 9 meter, waardoor de lamp op een afstand van 3 meter van het plafond kan worden gehangen. Het wordt geleverd met een rozet. De afmetingen van de hanglamp zijn 24 x 21 cm en het gewicht is 3,2 kg. Koop je hem liever nieuw? Vergelijk prijzen van de Flos AIM in designfinder.

Details van de AIM hanglamp

Materiaal: Aluminium
Ontwerper: Ronan and Erwan Bouroullec
Gekocht in: 2000
Staat: De Flos hanglamp is pre-owned en in uitstekende staat - nauwelijks gebruikt met minimale gebruikssporen en tekenen van ouderdom

Bekijk deze Flos hanglamp

Flos AIM design hanglamp van Ronan and Erwan Bouroullec

18 delig servies voor KLM - Marcel Wanders

Dit is het KLM Business Class servies ontworpen door Marcel Wanders, dat wordt gebruikt op Aziatische vluchten. Het servies is specifiek ontworpen voor gebruik in de Business Class. De doorsnede van de borden is 20 cm, de bakjes hebben afmetingen van 17 bij 12 cm en de schaaltjes hebben een doorsnede van 8 cm. Het werk van Marcel Wanders wordt wereldwijd tentoongesteld in verschillende musea. Dit servies is gloednieuw en nooit gebruikt, en het is exclusief ontworpen voor KLM.

Details van het servies

Materiaal: porselein
Ontwerper: Marcel Wanders
Gemaakt in: 2010 tot heden
Staat: Nieuw en niet gebruikt

Bekijk dit servies en bied

Servies ontworpen door Marcel Wanders voor KLM

Arne Jacobsen - Egg Chair en Swan Chair miniaturen

Twee rode miniaturen van de Swan chair en de Egg chair, ontworpen door de wereldberoemde architect Arne Jacobsen. Oorspronkelijk waren deze stoelen bedoeld voor het SAS Royal Hotel in Kopenhagen, maar nu zijn ze op schaal gemaakt in een verhouding van 1:16. Het Deense bedrijf Minimii kreeg van Fritz Hansen de licentie om echte miniatuurversies van de beroemde designstoelen te maken. Deze miniatuur stoelen worden niet meer gemaakt.

Deze kavel bestaat uit:

  • 1 rode Egg chair in goede staat, met enkele kleine gebruikssporen zoals lichte drukplekken. De miniatuur  wordt geleverd in een geschenkverpakking, inclusief een stofzak en certificaat. Het frame van de stoel is gemaakt van geborsteld staal en heeft een roterend onderstel, precies zoals het originele ontwerp van de Egg chair. 
  • 1 rode Swan chair in zeer goede staat. Deze miniatuur wordt geleverd met een certificaat. Het frame van de Swan chair is ook vervaardigd uit geborsteld staal en heeft een roterend onderstel, net als de reguliere grote Swan chair.

Details van de twee miniaturen

Materiaal: Polyurethaan, Staal (roestvrij)
Ontwerper: Arne Jacobsen
Staat: Pre-owned en in goede staat - gebruikt met geringe sporen van ouderdom.

Plaats een bod op deze verzamelobjecten

Miniatuur Egg Chair limited edition

4x Tulip chair van Knoll International

De Tulip tafel is een tafel met een revolutionaire geschiedenis en heeft een futuristische vorm en materiaalgebruik. Het is uitgegroeid tot een icoon van modern design. De eenbenige meubelcollectie, ontworpen door Eero Saarinen, heeft een interessante ontstaansgeschiedenis en wekt nieuwsgierigheid op. In 1955 zei Saarinen: "We hebben stoelen met vier, drie of twee poten, maar niemand heeft ooit een stoel met één been gemaakt, dus we gaan dit doen." Deze intuïtieve gedachte leidde tot de geboorte van een meubelstuk dat een icoon van modern design werd: de Tulip tafel. De bijbehorende collectie heet Pedestal en omvat niet alleen de tafel, maar ook stoelen met een enkele centrale poot, die een paar jaar later werden geïntroduceerd.

Het ontwerp van de Tulip tafel doet denken aan de steel van een tulp die zich aan het uiteinde opent om de bloemkroon of de bovenkant te ondersteunen. In de loop der jaren zijn er kleine fauteuils toegevoegd aan de collectie, met en zonder armleuningen, beschikbaar in verschillende stoffen en leer, met vaste of draaibare onderstellen. Daarnaast omvat de collectie salontafels en krukken, verkrijgbaar in verschillende vormen en maten.

De in deze veiling aangeboden set bestaande uit 4 stoelen is gemaakt door Knoll in de jaren 70.
De stoelen zijn ondanks hun 50 jarige leven nog zeer goed bewaard gebleven. Perfect robuuste structuren, lak in goede staat met lichte gebruikssporen, vulling nog stevig en stoffen bekleding in perfecte staat. In deze veiling presenteren we in een ander kavel ook de Tulip tafel die bij deze stoelen hoort. Knoll stickers aanwezig zowel onder de zitting als op de poot van de stoelen. Nieuwprijs van de 4 stoelen € 7600,-.

Details van deze 4 Tulip Chairs

Materiaal: Aluminium, Textiel
Ontwerper: Eero Saarinen
Gekocht in: 1970-1979
Staat: De vier Tulip chairs zijn pre-owned en in uitstekende staat - nauwelijks gebruikt met minimale gebruikssporen en tekenen van ouderdom

Bekijk deze Tulip Chairs

Knoll Tulip design stoelen

Coat Rack prototype - Vij5 & Maarten Baptist

Deze opvallende en functionele verticale kapstok, genaamd "Coatrack by the Meter," is een staande kapstok van 180 cm ontworpen door de visionair Maarten Baptist, lokaal geproduceerd in Eindhoven. Met zijn stevige basis van 35x35 cm is deze kapstok een perfecte combinatie van vorm, functie en duurzame productie.Elke kapstok wordt vervaardigd met behulp van de nieuwste technologie en met grote zorg. Een vierkante metalen buis wordt met precisie en efficiëntie gevormd dankzij een nauwkeurige buislaser. Hierdoor wordt er minimaal restafval gegenereerd tijdens het productieproces, wat getuigt van een diepgaand streven naar milieubewust ontwerp. De koker is kunstig uitgehold en gebogen naar buiten, waardoor unieke en organische kapstokhaken ontstaan die direct in het oog springen.

De Coatrack by the Meter volgt dezelfde ontwerpprincipes als zijn horizontale tegenhanger, die zeer populair is geworden. Maarten Baptist heeft de noodzaak ingezien van een verticale en vrijstaande versie, waardoor deze uitzonderlijke creatie tot leven kwam. De vormentaal van de kapstok belichaamt Maarten's onderscheidende touch, waarbij functionaliteit en organische esthetiek elkaar harmonieus ontmoeten. Plaats nu een bod op het prototype van deze nieuwe kapstok van Vij5.

Details van deze kapstok

Materiaal: Steel
Ontwerper: Vij5 & Maarten Baptist
Gemaakt in: 2023
Staat: Nieuw en niet gebruikt

Bekijk dit Dutch design item

Coat Rack van Dutch Design van Vij5

6x Limited edition lemon gele Butterfly chairs van Fritz Hansen

Deze set van 6 Model 3107, of serie zeven stoelen, is ontworpen door Arne Jacobsen en vervaardigd door Fritz Hansen. Deze prachtige set is afgewerkt in limited edition Lemon Lime dyed ash en gemaakt in 2005. Arne Jacobsen's Serie 7™, een ontwerp dat de klassieke Ant™ stoel verder ontwikkelt, is veruit de bestverkopende stoel in de geschiedenis van Fritz Hansen en misschien zelfs in de hele meubelindustrie. Deze onder druk gevormde fineerstoel is tijdloos en geliefd om zijn elegantie en functionaliteit.

De zithoogte van deze stoelen is 46 cm, en hoewel er enkele kleine beschadigingen kunnen zijn veroorzaakt door stapelen, kunnen deze gemakkelijk worden bijgewerkt. Elk van deze stoelen is voorzien van het Fritz Hansen label en gedateerd in het jaar 2005. Een waardevolle en verzamelwaardige toevoeging aan elke ruimte.

Details van Butterfly Chairs

Materiaal: multiplex en staal
Ontwerper: Arne Jacobsen
Gekocht in: na 2005
Staat: Deze stoelen zijn pre-owned en in uitstekende staat - nauwelijks gebruikt met minimale gebruikssporen en tekenen van ouderdom.

Bekijk deze Limited editions

Butterfly chairs van Arne Jacobsen

Dat waren ze, de 10 design finds van Catawiki van juli. Een paar prachtige limited editions zaten er tussen. Heb jij wensen voor volgende maand? Laat het ons weten dan kunnen we op zoek gaan naar bijzondere parels! Heb jij een van onze tips aangekocht? Laat het ons weten!

Catawiki en designweb

Alle artikelen die we publiceren zijn gratis te lezen. Ook is designfinder gratis te gebruiken zijn, zelfs zonder account. Hiervoor zijn wel inkomsten nodig. Als je via een link op deze pagina naar Catawiki gaat krijgen wij een affiliatevergoeding voor een eventuele aankoop, terwijl jij niks meer betaalt als anders. Zo helpt je mee dit platform mede mogelijk te maken. Koop je liever nieuw design? Zoek design in designfinder!

Ga naar designfinder

Terug naar het overzicht

  • Artifort
  • USM
  • Kartell
  • Vitra
  • Knoll
  • String
  • &Tradition
  • Hay
  • Louis Poulsen
  • Driade
  • Fritz Hansen
  • Tom Dixon
  • FLOS
  • Muuto
  • Foscarini
  • Artemide
  • Moooi
  • Ligne Roset

Designweb

Deze optie komt binnenkort!

  • Voeg designitems toe aan je wishlist om later te kopen.
  • Krijg meldingen bij prijsdalingen van items op je wishlist.