Designweb - de grootste design zoekmachine

Design nieuws en blogs over Arne Jacobsen

Arne Jacobsen was een Deense architect en ontwerper die vooral bekend staat om zijn iconische meubelontwerpen en architectonische creaties. Jacobsen begon zijn carrière als architect in de jaren 30, maar het was pas in de jaren 50 en 60 dat hij bekendheid verwierf met zijn meubelontwerpen. Zijn meest bekende ontwerpen zijn de Egg Chair en de Swan Chair, die nog steeds worden geproduceerd en wereldwijd worden gebruikt in zowel particuliere als openbare ruimtes. Jacobsen wordt beschouwd als een van de pioniers van het modernisme in Denemarken en zijn ontwerpen zijn nog steeds relevant en invloedrijk in de hedendaagse ontwerpgemeenschap. Naast zijn meubelontwerpen was Jacobsen ook verantwoordelijk voor het ontwerp van verschillende architectonische projecten, waaronder het Radisson Blu Royal Hotel in Kopenhagen en de St. Catherine's College in Oxford. Zijn bijdragen aan de wereld van design hebben hem een blijvende nalatenschap opgeleverd en blijven inspireren en beïnvloeden tot op de dag van vandaag.

Arne Jacobsen en zijn aandacht voor detail

Arne Jacobsen was niet alleen bekend om zijn meubelontwerpen en architectonische projecten, maar ook om zijn aandacht voor detail en zijn drang naar perfectie. Hij geloofde sterk in de functie van design en het belang van het creëren van objecten die zowel mooi als praktisch waren. Zijn ontwerpen werden gekenmerkt door hun strakke lijnen, elegante vormen en het gebruik van hoogwaardige materialen. Jacobsen werkte nauw samen met ambachtslieden en fabrikanten om ervoor te zorgen dat zijn ontwerpen tot in de kleinste details werden uitgevoerd en dat de kwaliteit van het eindproduct van het hoogste niveau was. Zijn benadering van design inspireert nog steeds ontwerpers over de hele wereld en zijn ontwerpen blijven een belangrijk onderdeel van de moderne designgeschiedenis.

Arne Jacobsen en zijn Egg Chair

De Egg Chair is misschien wel het meest iconische ontwerp van Arne Jacobsen. Het werd voor het eerst geproduceerd in 1958 als onderdeel van het interieurontwerp van het Radisson Blu Royal Hotel in Kopenhagen. De stoel werd ontworpen met het oog op comfort en privacy, met een hoge rugleuning en een ovaalvormige zitting die de gebruiker volledig omsluit. De Egg Chair is niet alleen een mooie stoel, maar ook een technisch hoogstandje. Het is gemaakt van gegoten schuim dat naadloos over het frame is aangebracht, en vervolgens met de hand is gestoffeerd met hoogwaardig leer of stof. Het resultaat is een stoel die niet alleen comfortabel is om in te zitten, maar ook visueel aantrekkelijk is en een statement maakt in elke ruimte waarin het wordt geplaatst. De Egg Chair is nog steeds populair bij designliefhebbers en wordt gezien als een klassieker in de wereld van meubelontwerp.

Koop een Egg Chair voor de beste prijs via designfinder

Designweb

Deze optie komt binnenkort!

  • Voeg designitems toe aan je wishlist om later te kopen.
  • Krijg meldingen bij prijsdalingen van items op je wishlist.