Designweb - de grootste design zoekmachine

10 Dutch Design cadeaus voor design liefhebbers

blog
20-12 2023, 13:45
designweb redactie

10 Dutch Design cadeaus waar wij wel blij van worden! Leuk om cadeau te geven aan een designliefhebber of liefhebbers van specifiek Dutch Design.

Dutch Design cadeau geven is altijd een goed idee. Vooral aan een designliefhebber. Hieronder hebben we 10 Dutch Design cadeaus uitgelicht. Er is nog veel meer moois van Nederlandse bodem. In Nederland hebben we veel opkomende en gevestigde ontwerpers van design. We beginnen met design van Kees Dekkers die met de payoff ‘Waste is a Design’ werkt. We eindigen deze 10 Dutch Design cadeaus met een prachtige 3d object van Iris Lucia design! Hou je meer van dure design cadeaus? Dan moet je deze lezen

dutch design cadeau van Kees Dekker
No Waste Memory table - No Waste Kees
design cadeaus van Nederlandse ontwerpers
10 dutch design cadeaus
No Waste memory table met een award herinnering er in!

Dutch Design cadeau 1: No Waste Memory table - No Waste Kees

No Waste Kees, het bedrijf van Kees Dekkers, won de ‘De Interieur Club Award 2023’ voor het ‘interieurproduct van het jaar met de ‘No Waste Chair’. Een transparante stoel gevuld met afval. Waarom? Kees dacht ‘al het afval wat we recyclen is al een keer met een gedachte ontworpen en gemaakt. Waarom gebruik ik deze schoonheid van deze producten niet in mijn ontwerp?’ Het resultaat is geweldig (bekijk). Een ander ontwerp de ‘No Waste Memory table’ is echt een tof cadeau. Deze transparante tafel vul je zelf met je eigen herinneringen (of afval). Gemaakt van 100% gerecycled acrylaat, duurzaam dus en geproduceerd in Nederland. En dit Dutch Design cadeau heb je ook nog in 5 minuten in elkaar gezet!

Shop’m hier
 

sidedish design cadeau
dutch design cadeautje kopen voor feestdagen

Dutch Design cadeau 2: Print van Sidedish Projects

Geef een mooi kunstwerk cadeau in de vorm van een hoogwaardige print van Sidedish Projects. Dutch Designers Nynke Tynagel en Lex Pott hebben de eerste kunstwerken ontworpen. Er volgen er snel meer! Sidedish Projects verkoopt hoogwaardige prints van vooraanstaande multidisciplinaire ontwerpers. Hiermee slaat Sidedish een brug tussen de wereld van kunst, design en het hedendaagse publiek.

Shop er hier één
 

nederlands design cadeau geven van Buro Berger
Geef een Bole Kandelaar cadeau van Buro Berger

Dutch Design cadeau 3: Kandelaar Bole van Buro Berger

Dutch Design cadeaus vind je bij het design label Buro Berger. De Bole kandelaar ontworpen door Dutch designer Lex Pott is een goed voorbeeld hiervan. Het ideale aan deze kandelaars is dat je zowel dinerkaarsen als waxinelichtjes er in kan zetten. Door verschillende kandelaars bij elkaar te zetten creëer je een kleurrijk landschap. De kandelaars zijn met de mond geblazen van borosilicaatglas.

Shop op Productpine 
 

ikitree een opkomend en duurzaam merk met cadeaus
Een klok is ook een goed cadeau
Dutch design: de Improviser Clock van ikitree

Dutch Design cadeau 4: Improviser clock - ikitree

Dutch design van ikitree. ikitree maakt objecten die duurzaam zijn en die je koesteren zoals prachtige porseleinen lampen. De missie van ontwerper Mats Hellman is om producten te maken die bij je blijven.  Dit is van groot belang om het wegwerpisme tegen te gaan. Dit zie je vooral ook terug bij het ‘fast furniture’ fenomeen, waarbij meubelen niets meer waard zijn en op de vuilnisbelt belanden. Daarom kunnen de ikitree objecten worden gerepareerd of onderdelen kunnen worden vervangen. Een mooi cadeau voor de designliefhebber is de Improviser Clock, de vorm van deze klok komt voort uit wegvloeiend porselein dat stopt. ‘Bevroren in de tijd’. Ikitree: ‘Elke keer dat je naar deze klok kijkt, herinner je eraan dat het onvoorspelbare geweldig kan zijn, durf gewoon te improviseren.’   

Meer info en shoppen
 

geef servies uit Nederland cadeau van deze ontwerper
Cor Unum Pretty Happy servies - Maarten Baas (foto: Cor Unum)

Dutch Design cadeau 5: Cor Unum Pretty Happy servies - Maarten Baas

Van dit cadeau wordt de designliefhebber zeker blij! De naam zegt het al! Pretty happy servies van Cor Unum en is ontworpen door Maarten Baas. Een bord vol eten is fijn, maar als dit bord leeg is, is het nog steeds feest! Het porseleinen gezicht bestaat uit een mond, twee ogen en een neus die je zelf een plek kan geven. Je past hem zo aan aan je eigen ‘mood’.

Bekijk actuele prijzen 
 

rick tegelaar won een design award voor deze lamp
 Nuura - Sasi wandlamp 
rick tegelaar was de interieurprofessional van het jaar

Dutch Design cadeau 6: Nuura Sasi wandlamp - Rick Tegelaar

Rick Tegelaar won met deze lamp een Deense design award. En ging ook met de award ‘Interieurprofessional van het jaar’ award van De Interieur Club ervandoor. Goede reden dus om deze minimalistische designlamp aan iemand cadeau te doen. Deze lamp gebruik je als prachtige wandlamp maar ook als decoratief element door het gepolijste gedeelte van de lamp.

Bekijk prijzen
 

Dutch design cadeaus koop je ook bij Vij5 in Eindhoven
Alf van Vij5
De Alf wandhaak is een mooi cadeau om te geven

Dutch Design cadeau 7:  Alf wandhaak - Vij5

Alf is een mooi en functioneel design cadeau uitgebracht door het Dutch Design merk Vij5. Op deze wandhaak is er plaats voor vijf kledinghangers tegelijk. Deze wandhaak werkt niet alleen ruimtebesparend, het is ook een pareltje dat gezien mag worden aan de wand.

Shop’m op Productpine
 

ontworpen door dutch designer Bertjan Pot
Clean Cut kandelaar van Buro Berger
Buro Berger design cadeaus kopen

Dutch Design cadeau 8: Kandelaar Clean Cut - Buro Berger

De Clean Cut kandelaar is ontworpen door Bertjan Pot voor Buro Berger. Dit zegt de Dutch Designer over zijn ontwerp: ‘"Repetitieve, strakke uitsnijdingen in een eenvoudig blok hout creëren iets dat wiskundige vreugde brengt aan de een en decoratie aan de ander.” Koop hem in naturel of in een limited edition uitvoering!

Koop op Productpine
 

vij5 is een uitgeverij voor design producten en is gevestigd in Nederland
Coatrack by the Meter - Vij5

Dutch Design cadeau 9: Coatrack by the Meter - Vij5

Nog een fijn product van Vij5. De kapstok ‘Coatrack by the Meter’ ontworpen door Maarten Baptist. Deze kapstok heeft een basis die bestaat uit een vierkante metalen staaf waaruit elke tien centimeter een haakje wordt gesneden met een laser. Het is een modulair systeem, dus je kan zelf je eigen kapstok aan de wand creëren. Te bestellen in 4 kleuren en in deze formaten: 20cm, 50cm en 100cm.

Shop via Productpine
 

Dutch design 3d cadeau
Candleholder van Iris Lucia Design

Dutch Design cadeau 10: Candleholder - Iris Lucia design

Een Dutch Design cadeau dat is getekend in de ruimte. Een uniek cadeau dus. Bij dit futuristische ambacht is elk object uniek. Met de hand getekend door Iris Lucia in de ruimte uiteraard. Zoals deze fluor gele kandelaar met kaars. Met dit object kan je zeker aankomen bij een design verzamelaar! Er zijn ook andere objecten en andere kleuren te krijgen via de onderstaande button. 

Shop ze hier
 

Andere design cadeau geven?

Geen leuk cadeau gevonden? Zoek dan in designfinder ander Dutch design om cadeau te geven. Gebruik de filters bovenaan de pagina van het productoverzicht om het perfecte design item te vinden en bekijk waar je het voor de beste prijs kan kopen. Vind je de prijs nog aan de hoge kant van het item dat je op het oog hebt? Maak dan een account aan, zet het design item op je wishlist of maak een prijsalert aan!

Zoek design

Terug naar het overzicht

  • String
  • Louis Poulsen
  • Fritz Hansen
  • Foscarini
  • Kartell
  • Tom Dixon
  • USM
  • Artemide
  • Driade
  • Hay
  • Moooi
  • FLOS
  • &Tradition
  • Knoll
  • Vitra
  • Artifort
  • Muuto
  • Ligne Roset

Designweb

Deze optie komt binnenkort!

  • Voeg designitems toe aan je wishlist om later te kopen.
  • Krijg meldingen bij prijsdalingen van items op je wishlist.