Designweb - de grootste design zoekmachine

Flowerpot lamp kopen? Een hanglamp of tafellamp?

blog
06-06 2023, 10:15
designweb redactie

Flowerpot van Verner Panton, ja díe lampen. Verner Panton heeft ook de Flowerpot lamp ontworpen. In een vorige blog schreven we over verschillende soorten Panthella tafellampen, nu gaan we het hebben over de soorten Flowerpot lampen die Verner Panton ontwierp in 1968. Er zijn namelijk acht soorten van de Flowerpot lamp. Van vp1 tot vp9. Ja, dat klopt! De Flowerpot vp5 wordt niet meer gemaakt. Dit was een Flowerpot tuinlamp. De vp’s staan voor de volgorde wanneer de lampen zijn uitgebracht. In het voorjaar (2023) zijn er zes nieuwe kleuren gelanceerd.

vp1 en vp3 flowerpot lampen van &Tradition
Een Flowerpot tafellamp vp3 of een hanglamp vp1 kopen? 

De Flowerpot lamp, een kleurrijk icoon

Flowerpot’s zijn beschikbaar als tafellamp, hanglamp en als wandlamp. De meeste van deze iconen zijn verkrijgbaar in veel kleuren, maar niet allemaal. Je leest het hieronder:

  • Flowerpot vp1: Dit is de kleinste hanglamp. Met een diameter van 23 cm en een hoogte van 16 cm is dit een mooi formaat om er meerdere bij elkaar te hangen en zo een kroonluchter te vormen.
  • Flowerpot vp2: Dit is de grootste hanglamp. De diameter is 50 cm en de hoogte 36 cm. Hang hem op in de nieuwe zwart-wit golf variant en je hebt een eyecatcher in huis.
  • Flowerpot vp3: Dit is een tafellamp van 50 cm hoog. De diameter van de lamp is 23 cm. De tafellamp heeft een doorzichtig snoer.
  • Flowerpot vp4: Een klassiek ogende tafellamp. Het ziet eruit als een hanglamp op een standaard. De hoogte is 36 cm en de diameter 23 cm, net als de vp1 en vp3.
  • vp6: De vp6 is geen Flowerpot lamp maar een Topan lamp. Deze lamp is ontworpen in 1959 en is later opgevolgd door de Flowerpot lampen.
  • Flowerpot vp7: Deze hanglamp zit tussen de vp1 en vp2 in. De diameter is 37 cm en de hoogte 27 cm.
  • Flowerpot vp8: De vp8 is de wandlamp uit de Flowerpot serie. Deze heeft weer dezelfde specs als de vp1. 23 cm is de diameter. De hoogte van de lamp is 35,5 cm (inclusief de muursteun).
  • Flowerpot vp9: De laatste Flowerpot lamp is een draadloze kleine lamp. Deze kan opgeladen worden met een micro USB-kabel en bevat een geïntegreerde 3 watt ledlamp. De diameter is 16 cm en de hoogte 29,5 cm. 
Flowerpot lamp die draadloos is die zet je overal neer
Portable vp9 Flowerpot
Kobalt Blue vp9 flowerpot
Detail van de Cobalt Blue kleur

Details en kleuren van de Flowerpot lamp

De Flowerpot lamp is gemaakt van twee metalen kappen. Dat geldt niet voor de vp9 draadloze Flowerpot. Deze is gemaakt van polycarbonaat en staal. Bij de gekleurde varianten heeft het snoer dezelfde kleur als de lamp. De Flowerpot vp1 is beschikbaar in vijftien kleuren: zwart-wit patroon, vermilion red, mustard, tangy pink, grey, beige, cobalt blue, swim blue, stone blue, signal green, dark plum, goud, chroom, mat zwart, mat licht grijs en mat wit.

Alle kleuren van de VP flowerpot lampen van &Tradition

De tafellampen vp3 en vp9 moeten het zonder de ‘zwart-witpatroon-kleur’ doen. De Flowerpot vp7 hanglamp is niet beschikbaar in goud en chroom. 
De grote vp2 hanglamp is in zes kleuren beschikbaar: zwart-wit patroon, vermillion red, grey beige, mat wit, mat zwart en stone blue. De vp8 wandlamp is verkrijgbaar in acht kleuren: vermilion red, chroom, signal

Bekijk de uitgebreide Flowerpot koopgids  

Vind de beste prijzen en alle info over de Flowerpot lampen van &Tradition.

Ga naar de flowerpot koopgids

Verner Panton’s Flowerpot lamp bij jou thuis?

Genoeg keuze voor een Flowerpot lamp. Welke Flowerpot lamp spreekt jou het meeste aan? Ga je voor een Verner Panton icoon aan het plafond of ga je toch voor een tafellamp? Geniet nog even van de mooie plaatjes van deze iconen.

Flowerpot vp1 hanglamp in chrome kopen? Bekijk de impressie hier
3x vp1 verchroomd
Drie hanglampen vp1 van &Tradition
Flowerpot vp1 hanglamp in chrome
dark plum kleur flowerpot hanglampen vp2
Flowerpot vp2 in dark plum
Flowerpot &Tradition vp2 In het wit
Witte Flowerpot vp2 hanglampen stijlvol aan een hoog plafond

De goedkoopste Flowerpot lamp van &Tradition kopen?

Ben je eruit? Zoek dan de Flowerpot lamp op in designfinder en vergelijk de prijzen van verschillende webshops/dealers. Prijs niet laag genoeg? Zet de lamp op je wishlist of stel een prijsalert in. Je krijgt een melding als de prijs daalt of het door jou ingestelde bedrag is bereikt. Rond de zomer komt designfinder online. Zet jezelf op de wachtlijst en je bent als eerste op de hoogte.

Koop de lampen nu op Nordic Nest

Terug naar het overzicht
Deel dit bericht:
Producten in dit bericht:
nog niet beschikbaar
Designweb

Deze optie komt binnenkort!