Designweb - de grootste design zoekmachine

Design voor kids: zes design klassiekers om lekker op te zitten

blog
18-04 2024, 15:15
designweb redactie

Design is voor iedereen, dus ook voor kids! Ben jij als interieur- en designliefhebber op zoek naar toffe items voor in de kinderkamer of mooie design items voor in de woon- of eetkamer die kidsproof zijn? Dan ben je op de goede pagina terecht gekomen. Wij zetten zes iconische design klassiekers voor je op een rijtje waarop kinderen lekker kunnen zitten!

design voor kinderen, zes keer design klassieker voor een kind
Zes design klassiekers voor kinderen

Haal jij al het maximale uit designweb?

Met een designweb account stel je prijsalerts in, hierbij krijg je een mail bij een prijsdaling!

gratis account aanmaken

Design klassiekers voor kinderen

Regelmatig schrijven we over design klassiekers, daarom dit keer: design klassiekers om op te zitten voor kids! Want hoe leuk is het om als designliefhebber ook een design stoel of fauteuil terug te laten komen in de kinderkamer? Je kind heeft zo een lekker zitplekje dat er ook nog eens prachtig uitziet. En als ze te groot zijn geworden voor de stoel, verkoop je hem gemakkelijk weer voor een goede prijs door voor een tweede leven. Want zoals we allemaal weten zijn design klassiekers waardevast; ook voor kids! Benieuwd naar het design voor kinderen dat we uit hebben gekozen? Lees dan snel verder!

togo is 1 van de 6 design voor kids klassieker
een mini togo van Ligne Roset een design klassieker voor kids
6 design items voor kinderen

Design voor kids 1: Ligne Roset Mini Togo

We beginnen direct goed met de Mini Togo van Ligne Roset. De Togo fauteuil is door Michel Ducaroy ontworpen, en na het grote succes van de volwassen variant besloot Ligne Roset ook een mini-variant uit te brengen. De Togo fauteuils zijn met recht design klassiekers te noemen en hoe tof is het om een mini versie aan de kinderkamer toe te voegen? De Mini Togo is bedoeld voor kinderen van ongeveer 5 tot 12 jaar. Kinderen kunnen hier heerlijk op loungen en ze kunnen zich niet pijn doen want de hele stoel is van zacht schuim gemaakt. Ook gebeurt er niets met de Togo als-ie omvalt of ergens tegenaan stoot. Als dat geen kidsproof design is?!

Bekijk prijzen

De Panton chair is er ook in een speciale kinderversie
verner panton heeft ook een klassieker voor kinderen
design klassieker voor kinderen, bekijk deze zes stuks

Design voor kids 2: Vitra Panton Junior

De tweede design klassieker die een prachtig plekje verdient in de kinderkamer, is de Panton Junior kinderstoel van Vitra. Deze iconische stoel is ontworpen door Verner Panton en 25 procent kleiner dan de normale Panton Chair. De Panton Junior is verkrijgbaar in allerlei kleuren, van neutraal tot felgekleurd. De stoel is – net als de volwassen variant – uit één stuk duurzaam kunststof vervaardigd dus kindervingertjes kunnen nergens tussen vast komen te zitten. Ook is het kunststof door en door gekleurd, waardoor krasjes minder opvallen en ook deze stoel lekker kidsproof is. De Panton Junior is erg geschikt aan een bureautje, maar natuurlijk ook ontzettend leuk om in de zomermaanden buiten te gebruiken!

Shop Panton Junior

design voor kids om lekker op te zitten
design kopen voor kinderen om op te zitten? Lees deze 6 tips
6x design voor kinderen

Design voor kids 3: Vitra Elephant Chair

Laten we het even hebben over de olifant in de kamer! En dan bedoelen we natuurlijk de Vitra Elephant ontworpen door Charles en Ray Eames. Het ontwerp is letterlijk een olifant met oversized oren gemaakt van kunststof, en staat eigenlijk in elke ruimte ontzettend leuk als decoratief object. Maar het leuke aan de Vitra Elephant is: het is ook een kinderstoel! De stoel kan tot maar liefst 70 kilo dragen en is zowel binnen als buiten te gebruiken. Vitra raadt overigens wel aan hem niet te lang buiten te laten staan om hem zo mooi mogelijk te houden. Al met al een iconisch staaltje design dat vooral bij kinderen die van dieren houden zonder twijfel in de smaak zal vallen!

Shop ze hier

De Fritz Hansen vlinderstoel, een design klassieker voor kinderen
design klassiekers voor kids
6 keer design voor kinderen

Design voor kids 4: Fritz Hansen Series 7 Vlinderstoel

Om nog even in het dierenthema te blijven: de Vlinderstoel van Fritz Hansen is ook als kinderstoel beschikbaar en een erg leuke toevoeging aan elke kinderkamer of eetkamer. Het iconische design is door Arne Jacobsen ontworpen in 1955 en inmiddels is het een dusdanig design icoon geworden dat het ontwerp zelfs opgenomen is in de Design Top 100. De Junior Vlinderstoel van Fritz Hansen is beschikbaar in twee varianten; eentje met een lage zitting, bijvoorbeeld voor aan een kinderbureau, en eentje met een hoge zitting waarmee kinderen precies op de goede hoogte van een normale eettafel zitten. Superhandig, toch?! De Junior serie is geschikt voor kindjes vanaf 3 jaar en verkrijgbaar in allerlei vrolijke kleuren.

Bekijk Series 7 kids

design klassiekers voor kinderen
Carl Hansen & Søn CH24 voor kids

Design voor kids 5: Carl Hansen & Søn CH24 Children’s Wishbone Chair

Een design klassieker die we in menig interieur terugzien en bij nagenoeg elke interieurstijl past, is de Wishbone Chair van Carl Hansen & Søn. De stoel is ontworpen door Hans J. Wegner, en ter ere van zijn 110e verjaardag is de iconische Wishbone Chair nu ook uitgebracht in een kinderversie. Een echt collectors item dus voor designliefhebbers, en een pareltje voor in de kinderkamer of eetkamer! De verhoudingen zijn exact zoals bij de volwassen variant en ook de kinder Wishbone Chair is van massief eikenhout en geweven papierkoord gemaakt. Het tijdloze, elegante stoeltje zit ontzettend comfortabel, past perfect aan een kinderbureautje en is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

Deze stoel is nog niet in designfinder te vinden. Wel bij onze partner Flinders

thonet heeft ook designklassiekers
design voor kids
zoek je design voor kinderen, bekijk deze tips

Design voor kids 6: Thonet S43 K Kinderstoel

Onze laatste favoriet past helemaal in de chrome trend van dit moment en is de Thonet S43 K Kinderstoel. Met het buisframe van chrome en de zitting en rugleuning die in verschillende kleuren beschikbaar zijn, is deze design klassieker een geweldige tijdloze toevoeging aan elke kinderkamer of eetkamer. De originele S43 stoel is al in 1939 ontworpen door de Nederlandse ontwerper Mart Stam met als uitgangspunten dat de stoel gemakkelijk in gebruik, veelzijdig en tijdloos moest zijn. Dat is wat ons betreft gelukt, en voor liefhebbers van deze stoel is het toch supertof om een kinderversie in huis te hebben?!

Shop Thonet voor kids

Fritz Hansen Series 7 Vlinderstoel Junior - Zwart

Prijzen Fritz Hansen Series 7 Vlinderstoel Junior - Zwart

Byflou Een design universum voor u en uw huis
bekijk product in de webshop bekijk
Lampenmaster Designlampen bij Lampenmaster.nl
bekijk product in de webshop bekijk
Vitra Panton Junior Kinderstoel - Golden Yellow

Prijzen Vitra Panton Junior Kinderstoel - Golden Yellow

Design-Bestseller Design meubels, lampen en woonaccessoires van topmerken
bekijk product in de webshop bekijk

Meer design voor kids? Check designfinder!

Ben je enthousiast geworden over een van de zes design klassiekers uit dit artikel? Je shopt deze én meer design items voor kids gemakkelijk via designfinder. Daarnaast is veel normaal design natuurlijk ook geschikt voor de kinderkamer, zoals &Tradition Flowerpot lampen in leuke kleurtjes, HAY Crates om speelgoed in op te bergen en de Ferm Living wandkleden als unieke muurdecoratie. Met een designweb account zet je al je favorieten met één druk op de knop op je wishlist, waardoor je een seintje krijgt indien de prijs van een van de items verandert. Heb je een bepaald budget in gedachte? Maak dan ook direct een prijsalert aan. Je ontvangt dan een melding indien de prijs van jouw favoriete design het prijsalert raakt. Zo hoef je zelf niet continu te zoeken en blijf je gemakkelijk binnen budget. Deel je op social media met ons hoe jij design voor kids in huis hebt gehaald? Gebruik #mydesignweb zodat wij het ook kunnen zien en misschien zelfs als inspiratie kunnen delen met andere designliefhebbers!

Naar designfinder

Terug naar het overzicht

  • Louis Poulsen
  • Knoll
  • Fritz Hansen
  • String
  • Moooi
  • Hay
  • Ligne Roset
  • Foscarini
  • Vitra
  • Muuto
  • Artifort
  • Driade
  • Kartell
  • USM
  • &Tradition
  • Artemide
  • FLOS
  • Tom Dixon

Designweb

Deze optie komt binnenkort!

  • Voeg designitems toe aan je wishlist om later te kopen.
  • Krijg meldingen bij prijsdalingen van items op je wishlist.