Designweb - de grootste design zoekmachine

Nieuwe limited edition: tafellamp PH 2/2 LUNA van Louis Poulsen

nieuws
11-09 2023, 10:00
designweb redactie

Weer een limited edition, na het vorige nieuwsbericht. In het najaar van 2023 herintroduceert Louis Poulsen tafellamp PH 2/2 Luna, dit keer als limited edition, voorzien van de initialen van ontwerper Poul Henningsen, gegraveerd op de voet van de lamp. Poul Henningsen werd ook wel de Deense meester van het licht genoemd. Hij ontwierp dit model oorspronkelijk als een kleine verstelbare lamp voor op een nachtkastje.

PH 2/2 Luna limited edition van Louis Poulsen

PH 2/2 Luna limited edition van Louis Poulsen

Het eerste model werd in 1930 ontworpen en was direct een design icoon. De nieuwe uitgave van dit model heeft dezelfde vorm als het oorspronkelijke ontwerp. Dit model zal nu opnieuw gaan zorgen voor zacht diffuus licht en kan worden toegepast in iedere ruimte thuis, maar ook als sfeermaker in restaurants. Als leeslamp zorgt hij voor een zacht, prettig licht. Toegepast als tafellamp thuis of in restaurants zorgt hij voor het perfecte sfeerlicht om heerlijk bij te ontspannen. Onderscheidend element van deze gelimiteerde editie is de verstelbare kop van de lamp. Deze kan 45 graden naar rechts of links worden gekanteld.

Poul Henningsen limited edition Louis Poulsen lamp
De initialen van ontwerper Poul Henningsen
De nieuwe limited Edition bestel je online via designfinder
Limited edition PH 2/2 LUNA

Limited edition tafellamp PH 2/2 LUNA, designicoon sinds 1930 ontwerp Poul Henningsen

Dromerige elegantie, dat is hoe Louis Poulsen de nieuwe limited edition van tafellamp PH 2/2 LUNA noemt. Het design beschikt over het kenmerkende PH-driekappensysteem met mondgeblazen drielaags opaalglas. Het glas is aan de buitenkant glanzend en van binnen mat gezandstraald, met als resultaat een optimaal naar beneden gericht licht en een zacht verspreid omgevingslicht. De tafellamp is gemaakt van onbehandeld, geborsteld messing met fijne haarlijntjes en krijgt na verloop van tijd een patina look. In combinatie met de karakteristieke kromming van de steel is de PH 2/2 Luna tafellamp een lamp met een eigen uitstraling die zowel moderne als klassieke settings een gevoel van dromerige elegantie geeft.

Limited edition tafellamp PH 2/2 Luna - kopen?

Designliefhebbers opgelet: koop deze limited edition tafellamp PH 2/2 Luna alleen in de winkel, op louispoulsen.com en in showrooms van Louis Poulsen gedurende een beperkte periode, van 1 oktober tot 31 december 2023.

Louis Poulsen design lamp voor op de tafel.

Wie is ontwerper Poul Henningsen?

Poul Henningsen ontwierp gedurende zijn hele leven bijna 1.000 lampen. Vele daarvan waren gebaseerd op zijn legendarische driekappensysteem, precies zoals de PH Luna uit 1939. Hij begon zijn loopbaan in 1915, toen hij 21 jaar was, en nog maar weinig woningen stroom hadden. En anders dan alle anderen in die tijd slaagde hij erin om licht te creëren dat ruimtes en de mensen die zich erin bevonden, mooi maakte. Zijn opmerkelijke en tijdloze ontwerpen worden nog steeds door velen bewonderd, vandaar ook dat Louis Poulsen een ode aan zijn werk brengt middels deze limited edition.

Louis Poulsen PH 2/2 Luna kopen? Vind de beste prijs in designfinder

De limited edition PH 2/2 Luna is nu beschikbaar in 1 shop op designfinder. In de loop van de tijd zullen er meerdere prijzen verschijnen. Die voegen we zo snel mogelijk toe. Bekijk waar je hem voor de beste prijs kan vinden.

Bekijk de PH 2/2 Luna in designfinder

Terug naar het overzicht
Deel dit bericht:
Producten in dit bericht:
nog niet beschikbaar
Designweb

Deze optie komt binnenkort!