Designweb - de grootste design zoekmachine

Nieuwe designs van Normann Copenhagen gemaakt van dennenhout

nieuws
21-07 2023, 09:15
designweb redactie

Dennenhout, beter bekend als grenenhout, is beroemd om zijn opmerkelijke veerkracht, robuustheid en snelle groei. In tegenstelling tot andere houtsoorten die homogener zijn, ontwikkelt grenenhout na verloop van tijd een prachtig patina. Normann Copenhagen brengt een reeks nieuwe design meubels uit die de tijdloze schoonheid en duurzaamheid van grenenhout benadrukken.

Nieuwe Plank boekenkast van Normann Copenhagen
Boekenkast Plank van Normann Copenhagen

Normann Copenhagen boekenkast Plank

Normann Copenhagen heeft een nieuwe Plank boekenkast collectie gelanceerd, gemaakt van grenenhouten planken over de volledige lengte. Deze collectie biedt een simplistische opbergoplossing met een eerlijke en authentieke uitstraling. De lange, massieve grenen planken in de opbergcollectie benadrukken de robuustheid, duurzaamheid en kwaliteit van het ontwerp. Het ontwerp van Plank wordt gekenmerkt door nuttig minimalisme, waarbij een eenvoudige en ongecompliceerde ontwerptaal wordt gehanteerd, zonder onnodige details. Het resultaat is een functioneel en tijdloos meubelstuk met een natuurlijke en authentieke uitstraling.

Eerlijke eenvoud ontmoet functioneel design

De Plank boekenkast collectie bestaat uit drie varianten, elk ontworpen als veelzijdige opbergoplossing in verschillende maten. Deze collectie omvat grote boekenkasten en lange, lage versies die ook dienst kunnen doen als bank. Elk stuk in de collectie benadrukt de schoonheid en kracht van het grenen materiaal.

Na verloop van tijd zal het dennenhout een prachtig patina ontwikkelen, wat de natuurlijke charme nog verder versterkt. Om het natuurlijke hout te beschermen en de schoonheid ervan te behouden, zijn alle stukken in de Plank boekenkast collectie voorzien van een heldere, matte UV-lak die hen beschermt tegen de zonnestralen. Dit zorgt ervoor dat de duurzame en gastvrije uitstraling van het dennenhout behouden blijft. De adviesprijs is €645 voor de kleine twee en €1340 voor de high uitvoering.

Plank design online prijzen vergelijken
De nieuwe stretch bench in drie varianten

Normann Copenhagen Stretch Bench

Normann Copenhagen Stretch Bench

De Stretch Bench collectie heeft een onderscheidend kenmerk: lange, massief grenen planken die de nadruk leggen op robuustheid, duurzaamheid en kwaliteit van het ontwerp. Het ontwerp belichaamt nuttig minimalisme zonder overbodige details, en het straalt een eenvoudige, ongecompliceerde en gastvrije ontwerptaal uit.

De collectie bestaat uit drie varianten: een kruk van 40 cm, een bank van 160 cm en een langere bank van 200 cm. Elk stuk maakt gebruik van grenen planken over de volledige lengte van een bepaalde dikte, waardoor de schoonheid en kracht van het materiaal worden benadrukt. De duurzame, gastvrije uitstraling van het grenenhout zal zich in de loop van de tijd verder versterken. In vergelijking met andere houtsoorten die homogener zijn, ontwikkelt grenen na verloop van tijd een prachtig patina, waardoor het ontworpen is om een leven lang mee te gaan en op een mooie manier ouder te worden.

Een uitnodigende en ongecompliceerde collectie banken

Ontwerper Simon Legald legt uit: “Massief grenen heeft een sterke duurzaamheid en groeit hoog en snel in vergelijking met andere houtsoorten. Dit betekent ook dat je hele lange en rechte planken kunt krijgen. Het idee achter Stretch was om grenen in de kijker te zetten en de mooie, natuurlijke eigenschappen van het materiaal te benadrukken.”

"Dit betekent ook dat je hele lange en rechte planken kunt krijgen"

Het natuurlijke hout is gelakt met een heldere, matte UV-lak die bescherming biedt tegen de zonnestralen. De collectie biedt mogelijkheden voor verschillende settings: de kruk als bijzettafel of nachtkastje, en de banken als zitgelegenheid in een lange gang of langs één kant van de eettafel.
De adviesprijzen zijn €190, €405 en €470 (van klein naar groot).

Stretch bench online prijzen vinden op designfinder
De Stretch Bench
De nieuwe FYR stool van Normann Copenhagen

Normann Copenhagen Fyr Stool

Normann Copenhagen Fyr Stool, eenvoudig maar vol karakter

Normann Copenhagen heeft de nieuwe Fyr Stool ontworpen met de focus op eenvoud en kwaliteit. Deze kruk is zorgvuldig vervaardigd van massief grenen en straalt een minimalistisch ontwerp uit met subtiele details.

De naam "Fyr" is afgeleid van het Deense woord voor grenen, waardoor het unieke karakter en de duurzaamheid van het materiaal worden benadrukt. Het ontwerp combineert vierkante en ronde elementen op een perfect uitgebalanceerde manier, wat kracht en elegantie uitstraalt. Om een praktische, eenvoudige en intrigerende kruk te creëren, heeft ontwerper Yuchen Wu talloze schetsen onderzocht voordat hij tot het definitieve ontwerp kwam. Het resultaat is een uitgebalanceerde combinatie van robuustheid, eenvoud en detail, waarbij tegelijkertijd het grenen materiaal centraal komt te staan.”

De Fyr Stool is beschikbaar in drie versies: natuurlijk grenen, donkerbruin gebeitst grenen en groen gebeitst grenen, allemaal met een afwerking van heldere UV-lak. Deze lak beschermt niet alleen het oppervlak van het materiaal, maar minimaliseert ook eventuele verkleuring die in de loop der tijd kan optreden. Dit garandeert dat de Fyr Stool een dierbaar stuk zal zijn voor vele jaren.

Fyr Stool nieuw in drie verschillende kleuren

Normann Copenhagen in designfinder

Zodra de bovenstaande nieuwe designs beschikbaar zijn in de webshops zullen ze ook hier in designfinder verschijnen. We hebben al een aardige collectie Normann Copenhagen online staan. We zijn bezig met het vergroten en koppelen van de collectie aan de prijzen van de webshops.

Bekijk prijzen van Normann Copenhagen

Terug naar het overzicht

  • FLOS
  • Foscarini
  • Hay
  • Moooi
  • Artemide
  • Vitra
  • &Tradition
  • Knoll
  • Ligne Roset
  • String
  • Fritz Hansen
  • Kartell
  • Muuto
  • Artifort
  • Louis Poulsen
  • USM
  • Tom Dixon
  • Driade

Designweb

Deze optie komt binnenkort!

  • Voeg designitems toe aan je wishlist om later te kopen.
  • Krijg meldingen bij prijsdalingen van items op je wishlist.