Foscarini en kunst. Ontdek de fascinerende aquarelkunstwereld van Maja Wrońska in de serie van "What's in a Lamp?" door Foscarini. Dit is een project dat de @foscarinilamps Instagram feed verandert in een virtuele kunstgalerij. Lees ook het interview hieronder met Maja Wrońska.
Foscarini's "What's in a Lamp?" Nieuwste kunst project met Maja Wrońska, een getalenteerde aquarel kunstenaar uit Polen. Haar adembenemende schilderijen van Europese architectuur tonen haar evenwicht tussen dramatisch lijnwerk en pastelkleurige aquarellen. Maja is niet alleen kunstenaar, maar ook architect, waardoor ze een unieke en creatieve inspiratiebron is.
Maja Wrońska heeft een verbluffende serie kunstwerken gemaakt die de transformatieve kracht van Foscarini lampen in architectonische ruimtes laat zien. Verrassend geanimeerde aquarel schilderijen die de emoties en het leven van gebouwen prachtig vastleggen, waarbij de lampen een belangrijk kenmerk en centraal punt worden.
Ik ben Maja Wrońska, een architect en aquarellist uit Polen. Toen ik opgroeide, liet mijn moeder, die ook architect is, mij schilderen en tekenen met haar professionele gereedschap. Om architectuur te studeren moet je in Polen een teken examen afleggen. Daarom volgde ik tekenlessen ter voorbereiding op het examen. Toen ik naar de universiteit ging, werd tekenen en schilderen ook een onderdeel van mijn curriculum. Mijn interesse in aquarelleren ontwikkelde zich in deze periode en ik heb een profiel op DeviantArt aangemaakt om mijn werk te delen. Tot mijn verbazing werd het populair en begonnen mensen te vragen of mijn schilderijen te koop waren. Na mijn afstuderen startte ik mijn eigen bedrijf genaamd Architect Maja Wrońska en begon ik samen met mijn moeder architectuur te ontwerpen en mijn aquarellen te verkopen.
Ik teken graag architectuur, steden en plaatsen.
Ik beschouw mezelf als een architect die ook graag met aquarelverf schildert. Het proces van het ontwerpen van een gebouw kan weken of zelfs maanden duren, terwijl het maken van een aquarel schilderij slechts een paar uur duurt. Hierdoor kan ik tussen mijn architectonische werkzaamheden door kleinere kunstprojecten voltooien.
Bedankt! Ik ben ook blij met het resultaat van ons project. Als architect leerde ik Photoshop en 3D-programma's om architectuur te modelleren en weer te geven. Ik wilde traditionele kunsttechnieken zoals tekenen en aquarellen combineren met moderne technieken zoals animatie en augmented reality. Toen Instagram reels begon te promoten, besloot ik te experimenteren met het animeren van mijn aquarellen en deze toe te voegen aan de Artivive-app om het effect van augmented reality op mijn originele kunstwerken te zien.
"ik heb een grote bewondering voor Van Gogh"
Ik begon in eerste instantie met het animeren van mijn aquarellen voor een wedstrijd voor autofabrikanten. Hoewel iemand anders de wedstrijd won, was ik benieuwd hoe mijn andere aquarellen er op deze manier geanimeerd uit zouden zien, dus bleef ik het concept verkennen.
Deze serie is een voortzetting van mijn eerdere animaties, waarin steden en plaatsen in de transformatie van dag naar avond worden getoond. Aanvankelijk animeerde ik auto's, daarna begon ik de lichten van de gebouwen te integreren terwijl ze aan en uit gingen. Met het Foscarini project wilde ik de binnenruimtes verkennen en de impact van de lampen op het transformeren van de sfeer benadrukken.
Vanuit aquarel perspectief is mijn favoriete stuk de rode Tobia-vloerlamp. Vanuit een animatie perspectief zou ik het kunstwerk kiezen waarbij de compositie van Gregg een gebouw met grote ramen verlicht.
Licht is over het algemeen een grote inspiratiebron voor mij. Ik vind het fascinerend om te observeren hoe zonlicht en gevels van gebouwen op elkaar reageren en hoe gebouwen zichtbaar worden als de binnenverlichting aan is. Wat mijn favoriete kunstenaars betreft: ik heb een grote bewondering voor Van Gogh en volg hedendaagse illustratoren op social media, zoals Pascal Campion.
Bekijk de geanimeerde schilderijen van Maja Wrońska op het Instagram account van designweb.
Bekijk Foscarini in designfinder