Designweb - de grootste design zoekmachine

Forever new! De Egg Chair in de Fritz Hansen Anniversary Collection

nieuws
01-04 2022, 10:27
designweb redactie

Met grote trots stellen we de Fritz Hansen Anniversary Collection voor!

Zeg je Deens design, dan zeg je Fritz Hansen. En om de 150ste verjaardag van het merk te vieren, hebben we de Anniversary Collection samengesteld. De Anniversary Collection bevat de modellen Egg Chair™, Swan™, Series 7™, Lily™ en PK61™ – allemaal beroemd onder designfans van over de hele wereld.

De Egg Chair in de Fritz Hansen Anniversary Collection

Egg Chair en Swan Chair in de Fritz Hansen Anniversary Collection

Sinds 1872 werkt het merk met de naam Fritz Hansen samen met bekende architecten, ontwerpers en bedrijven. Uit deze samenwerkingen kwamen ingenieuze ontwerpen voort, die op zichzelf stonden of zelfs voor bepaalde projecten bedoeld waren, zoals de Egg Chairs in het Royal SAS hotel in Kopenhagen.

De Anniversary Collection met Egg Chair als eerbetoon

Ter ere aan al die samenwerkingen brengt de Anniversary Collection een zorgvuldig doordachte selectie van stukken samen, gekozen vanwege hun blijvende betekenis en de centrale plaats die ze nog steeds innemen in de Fritz Hansen-portfolio. In deze zeer samenhangende collectie wordt de beroemde uitdrukking van Fritz Hansen vorm gegeven aan de hand van nieuwe en innoverende materialen.

Grijze Egg Chair in de Vanir-stof van Kvadrat
Egg Chair in de uitvoering in Vanir-stof van Kvadrat

“De Anniversary Collection brengt een keur van ontwerpen bij elkaar die hun stempel hebben gedrukt op de geschiedenis en die ook nu niet weg te denken zijn uit de omgeving waar ze in terechtkomen. Ze worden vormgegeven door visionaire geesten die een diep geloof in Scandinavische eenvoud met elkaar gemeen hebben: het is immers die eenvoud die het design leven geeft. Elk van deze stukken, zoals de Egg Chair, toont aan dat uit overtuigde samenwerking overtuigend design voortkomt.” Marie Louise Høstbo, Hoofd Design, Fritz Hansen

Iconisch design, zoals de Egg Chair, dat elke ruimte doet schitteren door zijn aanwezigheid

De iconische ontwerpen die het beste uit onze geschiedenis vertegenwoordigen, zijn nu op de markt verkrijgbaar in onderscheidend vervaardigde, nooit eerder vertoonde edities met exclusieve nieuwe materialen. Sommige zijn nieuwer dan andere. Je kan het zien als ‘Limited Editions’.

De PK61™-tafel van Poul Kjærholm is gemaakt van Noors marmer van meerdere miljoenen jaren oud, terwijl de stoelen van Arne Jacobsen verkrijgbaar zijn in de nieuwe, exclusieve Vanir-wol en het Grace-leder.

Detail van de Vanir-stof van Kvadrat design stoel
Detail van de Vanir-stof van Kvadrat
design stoelen van Fritz Hansen aan tafel

De Vanir-stof van Kvadrat is gemaakt in samenwerking met Raf Simons, een beroemde textielontwerper. Het unieke handgevoel is geïnspireerd op de wollen uniformen die door soldaten werden gedragen.
Het verbluffende Vanir-patroon is gemaakt met de verschillende kleuren voor inslag en schering. Deze stof is voor het eerst te bewonderen op de meubels uit de Anniversary Collection en is exclusief voor Fritz Hansen in 2022. De bekleding in Grace-leder, voor bijvoorbeeld de Egg Chair, is verkrijgbaar in een geheel nieuwe kleur: donkerbruin met een warme kastanjegloed. En natuurlijk voelt elke bekleding minstens zo goed aan als hij eruit ziet.

We zijn er trots op dat de Anniversary Collection het hoogtepunt is van 150 jaar creatieve passie en het beste vertegenwoordigt dat design te bieden heeft. Dat met alles wat wij in onze lange geschiedenis geleerd hebben over schoonheid en vakmanschap

Egg Chair met een man die aan het relaxen is
Egg Chair detail van de voet van Fritz Hansen
Detail van Egg Chair en het grace leer
Grace-leder met een warme kastanjegloed
Egg Chair met de poef in de grace leder uitvoering

Anniversary Collection: Egg Chair ™ en Swan™ van Arne Jacobsen

De Egg chair en Swan Chair, designiconen, werden in 1958 ontworpen voor de lobby en lounge van het SAS Royal Hotel in Kopenhagen. Deze zijn nu verkrijgbaar in twee nooit eerder uitgebrachte edities met slijtvast onderstel met PVD-coating in opvallend zwart van hoogstaande kwaliteit. Ga voor de exclusieve lederen bekleding met opmerkelijke kastanjetint of kies de Swan Chair en Egg Chair bekleed in de gloednieuwe Vanir-stof, die door Raf Simons gecreëerd is voor Kvadrat, exclusief te verkrijgen bij Fritz Hansen in 2022.

De Vanir-stof van Kvadrat op de Swan chair design Stoel
De Vanir-stof van Kvadrat
Mevrouw zit op design stoel van Fritz Hansen

Anniversary Collection: Series 7™ en Lily™ van Arne Jacobsen

De Series 7™ (1955) en de Lily™ (1968) zijn twee ontwerpen die hun plaats in de Anniversary Collection zeker niet gestolen hebben. De nieuwe Series 7™-edities zijn bekleed aan de voorzijde, ofwel met het exclusieve Grace-leder met opvallende kastanjetint of met de gloednieuwe Vanir-stof. Van de legendarische Lily™ wordt een volledig beklede versie gelanceerd, ook in het nieuwe, exclusieve kastanjekleurige Grace-leder.

Vergelijk prijzen van de Egg chair en andere modellen in designfinder

Zes stoelen van Fritz Hansen het merk dat Egg Chair heeft

Bron en beeld: Fritz Hansen

Terug naar het overzicht

  • Artemide
  • Foscarini
  • Hay
  • USM
  • Louis Poulsen
  • FLOS
  • String
  • Moooi
  • &Tradition
  • Fritz Hansen
  • Tom Dixon
  • Ligne Roset
  • Muuto
  • Driade
  • Kartell
  • Vitra
  • Knoll
  • Artifort

Designweb

Deze optie komt binnenkort!

  • Voeg designitems toe aan je wishlist om later te kopen.
  • Krijg meldingen bij prijsdalingen van items op je wishlist.