Designweb - de grootste design zoekmachine

Acerbis Free System modulaire bank. Een nieuwe remaster uit 1973

nieuws
16-08 2023, 08:45
designweb redactie

Acerbis Free System, ontworpen in 1973 door Claudio Salocchi, vertegenwoordigt de materialisatie van de moderne woonutopie. Een systeem van gestoffeerde bank modules, die vrij met elkaar gecombineerd kunnen worden. Free System geeft aanleiding tot oneindige configuraties die uitnodigen om op een veelzijdige en informele manier van de bank te genieten.

De nieuwe modulaire bank Free System van Acerbis
Acerbis Free System modulaire bank

Claudio Salocchi en de Remasters collectie

Claudio Salocchi mag dan geen revolutionaire vernieuwer zijn geweest als een ontwerper bij Acerbis, maar zijn creaties vertonen wel opvallende affiniteiten met de kernwaarden van het bedrijf.

"De selectie van producten in de Remasters collectie is zorgvuldig gemaakt, met een focus op iconische stukken die het experimentele karakter van hun tijd belichamen. Deze items dragen een duidelijke innovatieve identiteit en een herkenbaar signatuur," legt Francesco Meda uit. Het ontwerpwerk van Claudio Salocchi verkent de evolutie van ontwerponderzoek gedurende de jaren 70 en 80, een tijdperk dat voor het eerst wordt geïntegreerd in de Remasters collectie. Deze periode werd gekenmerkt door nieuwe levensstijlen en experimenten, die de kern vormden van het denken van Italiaanse ontwerpers.”

Claudio Salocchi, een sleutelfiguur in de creatieve opwinding van de jaren zestig en zeventig, was een veelzijdige kunstenaar wiens productie buitengewoon was. Het revolutionaire potentieel van het Free System project blijft vandaag de dag relevanter dan ooit tevoren, met het vermogen om diverse woonruimtes te omarmen en interieurlandschappen te transformeren," voegt Francesco Meda eraan toe.

modulaire bank van Acerbis

Het ontstaan van de Free System modulaire bank

In de begin jaren van de jaren 70 bracht Salocchi een ware revolutie teweeg in ons begrip van de woonkamer. Hij stelde voor dat dit deel van onze huizen kon bestaan uit vrij vloeiende, ononderbroken zitplaatsen. In 1973 introduceerde hij het Free System: een systeem van gestoffeerde meubelstukken geïnspireerd op het concept van "bediende vloeren" of tatami, waarbij de gestoffeerde eenheden naast elkaar geplaatst konden worden. Met zijn volledig modulaire en sectie-gerichte elementen, en vanuit het oogpunt van optimaal ruimtegebruik, kunnen we het Free System zien als een belichaming van de moderne huiselijke utopie waar de architecten van die generatie van droomden.

 

Acerbis design remasters Free System
Acerbis opstelling modulaire bank

Acerbis Free System elementen

Dit programma van gestoffeerde meubelen gaat verder dan alleen zitcomfort. Naast het traditionele bankmodel omvat het Free System een reeks elementen (zoals tatami, poefs en zittingen met verschillende uitwisselbare rugleuningen) die allemaal deel uitmaken van een flexibel modulair systeem. Deze elementen kunnen in diverse configuraties worden opgesteld. De eilanden gecreëerd door het Free System nodigen uit om van onze woonkamers te genieten op een moeiteloze, veelzijdige en vrije manier. Hiermee wordt de stijfheid doorbroken en ontstaat er ruimte voor een meer informele levensstijl, waar comfort belangrijker is dan formele zithoudingen.

Acerbis via designfinder kopen?

De Acerbis Free System bank is nog niet online in designfinder te bekijken. In designfinder vind je wel andere Acerbis design items. Bijvoorbeeld de Acerbis Due Più Fauteuil.

Bekijk prijzen van Acerbis

luxe opstelling van de Acerbis Free System bank
Vind online design in designfinder op designweb

Over het merk Acerbis

Met een indrukwekkende geschiedenis van 150 jaar en diepgaande expertise, zet Acerbis, een vooraanstaand Italiaans meubelbedrijf dat bekendstaat om zijn duurzaamheid, zijn Remasters-programma voort. Hierbij worden drie iconische voorbeelden van Italiaans design uit de jaren 70 opnieuw geproduceerd, waardoor deze waardevolle stukken een nieuwe glans krijgen en hun plaats vinden in de schatkamer van het merk.

Als een vooraanstaand "Made in Italy" label sinds 1870, heeft Acerbis een ongeëvenaarde reputatie opgebouwd bij fijnproevers van meubeldesign. Het bedrijf heeft baanbrekende producten gecreëerd die blijven schitteren aan de frontlinie van moderniteit. Samenwerkingen met visionaire ontwerpers zoals Massimo en Lella Vignelli, Vico Magistretti, Nanda Vigo, Gianfranco Frattini en Giotto Stoppino hebben bijgedragen aan deze standaard van excellentie.

Onder de huidige leiding van creatief directeurs Francesco Meda en David Lopez Quincoces, blijft Acerbis trouw aan zijn innovatieve tradities. Het bedrijf doorgrondt diep in zijn rijke archieven en herontdekt ontwerpen uit het verleden die op verbazingwekkende wijze een moderne uitstraling hebben behouden. Deze voortdurende zoektocht naar vernieuwing getuigt van Acerbis' onwrikbare toewijding aan tijdloos design.

Terug naar het overzicht

  • Driade
  • FLOS
  • Muuto
  • Artifort
  • Vitra
  • Ligne Roset
  • Foscarini
  • Tom Dixon
  • Moooi
  • USM
  • &Tradition
  • Kartell
  • Louis Poulsen
  • Artemide
  • Hay
  • Knoll
  • Fritz Hansen
  • String

Designweb

Deze optie komt binnenkort!

  • Voeg designitems toe aan je wishlist om later te kopen.
  • Krijg meldingen bij prijsdalingen van items op je wishlist.