Designweb - de grootste design zoekmachine

10 jaar Tonone verlichting. Zo startte het Dutch Design merk

nieuws
12-10 2023, 14:30
designweb redactie

Dit jaar vieren ze een speciale mijlpaal bij Tonone: hun 10-jarig jubileum. We blikken met Tonone graag met je terug op de afgelopen tien jaar, dat gevuld was met uitdagingen, waardevolle lessen, overwinningen en successen. Ze zijn ontzettend trots op waar ze nu zijn en de reis die ons hier gebracht heeft. Nieuwsgierig? Hieronder nemen we je mee vanaf hun allereerste lamp tot waar ze nu staan.

10 jaar Tonone design
Het Nederlandse bedrijf Tonone is 10 jaar 

Tonone oprichter Anton de Groof

De oprichter van Tonone, Anton de Groof, heeft altijd een passie gehad voor design. In 2012 ontwierp hij maar liefst 75 bureaus voor een klant in de kledingindustrie. Toen de bureaus klaar waren, besefte hij dat er nog iets ontbrak, iets sfeervols om de ruimte compleet te maken - een lamp! Hij deelde dit idee met de klant en kreeg groen licht. Elk bureau kreeg zijn eigen bijpassende lamp. En die lampen smaakten naar meer! Zo ontstond een geheel nieuw concept voor verlichting. Zo werd Tonone geboren, met de Bolt als onze allereerste creatie, die tot op de dag van vandaag succesvol wordt verkocht.

Tonone oprichter Anton de Groof met design lamp
Tonone oprichter Anton de Groof
Tonone Bolt kleuren lampen in 11 kleuren
Tonone Bolt

Het begon met de Tonone Bolt

De Tonone Bolt, de lamp waarmee alles begon, is een stoere industriële creatie die zich onderscheidt door zijn functionaliteit, strakke lijnen en de iconische vleugelmoer. De Bolt vormt de basis voor alle Tonone ontwerpen. Later werden er nieuwe collecties geïntroduceerd, zoals de Bella, Beads en hun meest recente toevoeging: de ONE. Wat alle Tonone lampen kenmerkt, is het tijdloze ontwerp waar je nooit genoeg van krijgt; een Tonone lamp is for life.
 

vleugelmoer, iconische Tonone detail
10 jaar dutch design van Tonone
De eerste lamp was de Tonone Bolt

Hoogtepunten van 10 jaar Tonone

En tot slot, laten we eens terugkijken naar de hoogtepunten van de afgelopen tien jaar. Het allerleukste? Dat hun prachtige Tonone lampen nu overal te vinden zijn. In bankgebouwen en luxe hotels, maar je ziet ze regelmatig schitteren op televisie. Ze maakten zelfs hun opwachting in de serie "Ted Lasso" en zijn regelmatig te zien in woonprogramma's zoals “vtwonen". Maar het absoluut coolste moment was toen we ontdekten dat een van onze lampen een plek heeft in de keuken van niemand minder dan Lenny Kravitz.

"De Tonone lampen schitteren inmiddels op veel prachtige plekken, maar ik vind het ook gewoon superleuk om door mijn straat te lopen en ze in de huizen van mijn buren te zien - Anton de Groof

Tonone Bolt Tafellamp Small Striking Orange

Prijzen Tonone Bolt Tafellamp Small Striking Orange

Langzaam en stabiel groeien

Dit is wat Tonone zo uniek maakt. Sinds 2013 hebben ze een gestage groei doorgemaakt. Door voortdurende inspanning, doorzettingsvermogen, het opdoen van kennis en flexibiliteit heeft Tonone zich ontwikkeld tot het bedrijf dat het nu is. Gedurende de jaren is hun assortiment aanzienlijk uitgebreid. De Bolt-collectie heeft zich ontwikkeld tot een uitgebreide reeks met maar liefst 29 verschillende modellen in 11 verschillende kleuren. Als je fan bent van tijdloos, strak Dutch Design, is er altijd wel een Tonone lamp die perfect bij je past.

Messing editie van de Tonone Bolt lamp
Zo begon het met de Tonone Bolt lampen

De favoriete kleur van Anton de Groof

En nu Tonone zijn 10-jarig bestaan viert, willen ze ook graag de favoriete kleur van oprichter Anton de Groof in de schijnwerpers zetten: Striking Orange! Oranje is een uitgesproken kleur. Een designlamp in deze levendige tint is bedoeld voor degenen met lef. Striking Orange is namelijk een echte eyecatcher in elk interieur. Als je op zoek bent naar warmte, dynamiek en originaliteit in huis, dan is een Striking Orange designlamp de perfecte keuze. Bekijk een impressie hieronder.

Striking Orange de favoriete kleur van de oprichter van Tonone
de voet en de iconische moersleutel
design van Anton de Groof
Tonone Bolt Striking Orange tafellamp
Oranje springt er uit en is gedurfd design
Oranje en Dutch Design

De wishlist en prijsalert designweb staat online

Vanaf nu is het mogelijk om een account aan te maken op designweb. Dit betekent dat je design kan toevoegen aan je eigen wishlist, je krijgt dan een melding als de prijs daalt. Of je kan een prijsalert aanmaken op een zelf gekozen bedrag, je krijgt ook een melding als de prijs daalt naar het gekozen bedrag.

Maak een account aan   Shop Tonone in designfinder

Fotografie: Laura Westendorp – Wonderwood en Tonone

Terug naar het overzicht

  • Artifort
  • Moooi
  • Muuto
  • FLOS
  • Fritz Hansen
  • Hay
  • String
  • Knoll
  • Louis Poulsen
  • Kartell
  • Tom Dixon
  • Driade
  • Ligne Roset
  • Foscarini
  • Vitra
  • Artemide
  • USM
  • &Tradition

Designweb

Deze optie komt binnenkort!

  • Voeg designitems toe aan je wishlist om later te kopen.
  • Krijg meldingen bij prijsdalingen van items op je wishlist.