Designweb - de grootste design zoekmachine

Whoppah! 10x Pre-owned Artifort designparels

blog
07-08 2023, 11:15
designweb redactie

Whoppah! Daar gaan we! Voortaan ook maandelijks 10 designparels van Whoppah. We starten met 10x Artifort! Er zijn mooie items van het Dutch Design merk Artifort te vinden op Whoppah. Soms vind je er zelfs nieuwe items en/of showroom modellen. Bekijk hieronder de 10 parels, plaats een bod en/of koop ze voordat ze verkocht zijn! Heb je nog geen account op Whoppah? Maak er hier gratis een aan.

Whoppah designparels van artifort 10 mooie design items

Het design van Artifort

Eerst even over het merk Artifort zelf. Artifort is ook wel bekend van de iconische Orange Slice Chair, ontworpen in 1960 door Pierre Paulin. Artifort bestaat 133 jaar. De fundering werd gelegd door Jules Wagemans, die zich in 1890 in Maastricht vestigde als behanger en stoffeerder. Zijn zoon Henricus bouwde Artifort uit tot een vooraanstaande meubelfabriek. Tegen het einde van de jaren 20 was Artifort wijdverspreid bekend in Nederland en pronkte met een opvallende showroom in Amsterdam. In 1928 onderging het meubelbedrijf, destijds bekend als H. Wagemans & Van Tuinen, een transformatie en werd het getransformeerd tot het nieuwe merk 'Artifort'. Deze naam vindt zijn oorsprong in het Latijnse woord "Ars," wat kunst of vaardigheid betekent, en "fortis," dat staat voor kracht of stevigheid. Het begrip "comfort" weerspiegelt ook de essentie van deze merknaam.

Gele Artifort Orange Slice van Pierre Paulin

We beginnen met deze mooie Artifort Orange Slice chair. Deze prachtige stoel of eigenlijk fauteuil zit erg comfortabel, dat zou je niet direct zeggen bij het zien van de stoel. Deze Orange Slice is in nieuw staat. Er zijn er twee stuks van beschikbaar. De Orange Slice is bekleed met Kvadrat Tonus stof.

Bekijk en koop nu voor €1125

Design van Artifort orange slice chair whopper

Artifort Tongue van Pierre Paulin

De Tongue fauteuil, een design van Pierre Paulin voor Artifort, is een waar design icoon. Deze opvallende fauteuil, die doet denken aan een uitgestrekte 'tong', doet zijn naam eer aan. Ontstaan in de jaren 60 onder de vakkundige handen van Pierre Paulin. Naast een onmisbaar stuk voor liefhebbers van design, biedt het tevens een fijne plek om heerlijk in weg te loungen. De Tonque heeft minimale gebruikssporen.

Bekijk de Artifort Tonque

Design online van Artifort en Whoppah

2x gele Artifort Libel fauteuil

Minder bekend zijn de Arifort Libel fauteuils. Deze zijn ontworpen door René Holten in het jaar 2000.
De schelp van de Libel fauteuil bestaat uit een ingeschuimde gebogen zit en rug. Deze Libel fauteuils zijn gestoffeerd met een gele stof en heeft 4 poten met een metalen verchroomd frame.

Bekijk de Libel fauteuils

Artifort Libel in een gele kleur
Artifort Ribbon iconisch design uit Nederland
De Artifort Ribbon. Een design icoon uit 1966. (beeld Artifort) 

De iconische Artifort Ribbon

Nog een icoon van Pierre Paulin uit 1966. Er staat een mooi pareltje op Whoppah in de kleur grijs gemêleerd met een zilveren poot. Deze wereldberoemde Ribbon® fauteuil is ook te vinden in veel museums zoals de National Gallery of Victoria in Melbourne, op vliegvelden en natuurlijk in schitterende interieurs.

Bekijk meer en koop

Ribbon van Artifort van Pierre Paulin

Artifort Moon Fauteuil showroommodel

De Artifort Moon is een van de nieuwste toevoegingen in het Artifort assortiment. De Moon is ontworpen in 2022 door de Fransman Patrick Norguet. Norguet brengt met de Moon een samensmelting van comfort, kunst en innovatie tot uiting. Het ontwerp weerspiegelt het concept van gewichtloosheid en presenteert een indrukwekkende, aantrekkelijke vormentaal die rust op een fijnzinnig en kleurrijk onderstel.  Deze Artifort Moon heeft kleine beschadiging op het schijfonderstel (zie foto op Whoppah). De Stoffering is in Kvadrat Sahco Zero 06, onderstel in P39 Grey Blue met vilten strip aan onderzijde.

Bied op dit showroommodel

Moon design op Whoppah

Artifort C683 2,5 zits bank

C683 een tijdloze klassieker? Wij denken van wel. De bank is ontworpen in 1968 door Kho Liang en is nog altijd als nieuw te koop bij Artifort. Dankzij zijn schuine hoek is de C683 bank perfect geschikt als een gezellige relax bank. De horizontale verdeling van de rug- en zitkussens dragen bij aan de tijdloze uitstraling van deze bank. Deze Artifort C683 bank is te koop op Whoppah in een mooie rode/roze kleur.

Meer foto’s en kopen

Artifort C683 bank tijdloos design online vinden
Pre-owned en nieuw design

Artifort C683 bank (beeld Artifort)

Zeldzame Artifort F572 fauteuil van Pierre Paulin

Ontworpen door Pierre Paulin, de Artifort F572. Deze fauteuil is niet meer in productie bij Artifort. De zeldzame F572 is slechts één jaar geproduceerd. Dit is een echt verzamelstuk dus. Deze F572 is in goede vintage staat en heeft een mooie gestreepte paars, blauw en groene stof. Dit model heeft wat weg van de Artifort Tongue. Grijp je kans voor dit zeldzame stuk.

Bekijk deze unieke fauteuil

Artifort F572 zeldzaam Artifort design

2x Artifort Mushroom in Kvadrat kobalt blauw

Twee mooie parels van Pierre Paulin. De Artifort F560, beter bekend als Mushroom. Ontworpen in 1960 en ook nog in productie bij Artifort. De Mushroom® stoel heeft zijn plaats veroverd in de permanente verzameling van het Museum of Modern Art in New York. Een tijdloze fauteuil die zowel gevoelig als robuust is, een kunstwerk waarin je altijd comfortabel zit. Deze twee Mushrooms zijn bekleed met de originele Kvadrat Tonus kobaltblauwe stof en in uitstekende staat.

Bekijk deze 2 designs

Twee keer blauwe mushroom van Artifort

Artifort 700 Bank door Wolfgang Muller Setsu

Een buitengewoon zeldzame Setsu 700 bank van kleurrijk wol, ontworpen in 1972 door Wolfgang Muller voor Artifort. Deze zeldzame bank heeft wel gebruikssporen en wat krassen. De conditie is verder goed aldus de verkoper op Whoppah.

Bekijk dit unieke exemplaar

Artifort 700 Bank door Wolfgang Muller Setsu zeldzame design parel

Artifort Lounge Chair Oyster F157

Als laatste een ontwerp uit 1970 van Pierre Paulin. De Lounge Chair Oyster F157. Uitgevoerd in een donker roze stoffering. Het Mid-century design van deze fauteuil maakt het een tijdloos meubelstuk dat jarenlang meegaat. De lounge chair is in goede staat de poten zijn verchroomd met lichte gebruikssporen.

Bekijk de Artifort F157

Whoppah en designweb online design

Dat waren ze, de 10 Whoppah Artifort designparels. Heb jij wensen voor volgende maand? Laat het ons weten dan gaan we op zoek. Heb jij een van onze tips gekocht? Laat het ons weten!

Whoppah en designweb

In een volgende fase van designweb willen we ook kijken of we design items van Whoppah in designfinder kunnen toevoegen aan de design items die er staan. Dan kun je daar een keuze maken tussen pre-owned of nieuw en uiteraard de prijs vergelijken. Dit geldt natuurlijk ook voor items die je straks op je wishlist hebt staan. Als er een pre-owned design item beschikbaar komt krijg je hier ook een melding van als je dat wenst!

Nog een disclaimer: Alle artikelen die we publiceren zijn gratis te lezen. Ook is designfinder gratis te gebruiken, zelfs zonder account. Hiervoor zijn wel inkomsten nodig. Als je via een link op deze pagina naar Whoppah gaat krijgen wij een affiliatevergoeding voor een eventuele aankoop, terwijl jij niks meer betaalt als anders. Zo helpt je mee dit platform mede mogelijk te maken. Koop je liever nieuw design? Zoek design in designfinder!

Ga naar designfinder

Terug naar het overzicht

  • Hay
  • Artifort
  • Muuto
  • Kartell
  • USM
  • Foscarini
  • Moooi
  • Vitra
  • &Tradition
  • FLOS
  • Driade
  • Knoll
  • Tom Dixon
  • String
  • Fritz Hansen
  • Louis Poulsen
  • Ligne Roset
  • Artemide

Designweb

Deze optie komt binnenkort!

  • Voeg designitems toe aan je wishlist om later te kopen.
  • Krijg meldingen bij prijsdalingen van items op je wishlist.