Designweb - de grootste design zoekmachine

Design in huis: Kijken in een jaren ’30 huis vol design

blog
18-10 2023, 14:45
designweb redactie

In deze rubriek kijken we naar design bij mensen binnen in huis. ‘Design in huis’ geeft een hele andere beleving dan design online bekijken in een webshop. Heb jij mooi design in huis? Wil je ook op designweb staan met een ‘design in huis’ artikel? Stuur een mail!

Vandaag zijn we digitaal te gast in het jaren ’30 huis van Wilma van @wonenopnummer11 en haar gezin in Groningen. Wilma heeft haar huis vol design staan en dat is een combinatie van nieuw en vintage design. Bekijk haar huis dat van oorsprong een boerderij was.

Design in huis blog nummer drie veel design

Wonen op nummer 11

Het jaren ’30 huis was oorspronkelijk een boerderij (‘helaas niet meer’ zegt Wilma). De serre aan de voorkant van het huis was ooit verbonden met de boerderij, die behouden is gebleven terwijl er een nieuw huis is aan gebouwd. Het huis was behoorlijk gedateerd, maar had een zeer charmante uitstraling toen ze het aantroffen. Wilma: “Het leek een geweldig idee om het voor de komende jaren in goede staat te brengen.”

Een van de eerste stappen die Wilma en haar vriend hebben genomen, was het laten maken van een ruime woonkeuken door een aannemer. De oude keuken werd verwijderd en ze hebben zelf een mooie keuken met lades van Houtmerk geplaatst. Bijna alles in het huis, met uitzondering van de doorbraak in de keuken, hebben ze zelf bedacht en uitgevoerd.

Design in huis 3.1

Foto boven: Bank Togo Ligne Roset, Vaas HKliving. Foto onder: Vaas Kink Muuto, Pillar Kaars Lex Pott en HAY, hanglamp Screen XL van Market Set, Eetkamerstoel Revolt HAY, witte kruk KM05 Pastoe, tafel Pyramid van HAY

keuken met design van HAY en andere items

De benedenverdieping

“Op de benedenverdieping vind je twee voorkamers, gescheiden door serredeuren. Er is een ruime woonkeuken, een toilet (dat oorspronkelijk een kleine bijkeuken was), een slaapkamer, een serre aan de achterkant en een grote tuin. Aan de voorkant van het huis zijn veel ramen, wat zorgt voor veel natuurlijk licht. Handig want vanaf maart is de verwarming hierdoor meestal alleen 's avonds nodig. We hebben plannen voor dit najaar om vloerverwarming in de voorkamers te installeren; dit is al gedaan in de keuken. Dit biedt ook een mooie kans om de kleuren in de voorkamers te veranderen.”

design lamp Snoopy
Design in huis
FLOS Snoopy Tafellamp - Zwart

Prijzen FLOS Snoopy Tafellamp - Zwart

Design in huis 3.2

Lamp Snoopy van Flos, wandkast String, vogel Eames House Bird, stoel Vitra Aluminium Chair EA 104, beker Dombo van Gispen

De bovenverdieping

“Boven vind je een compleet vernieuwde badkamer en een ruime slaapkamer. In de slaapkamer zijn het plafond en de muren helemaal nachtblauw geschilderd, waardoor het een knusse kamer is om je even terug te trekken. Dat is vooral belangrijk is tijdens een verbouwing hier. Onze toekomstige plannen omvatten het plaatsen van een dakkapel in de badkamer en het verduurzamen van zowel de zolder als de slaapkamer.”

De compleet vernieuwde badkamer met design
Tonone in de slaapkamer

Design in huis 3.3

Badkamer: Waszak Susan Bijl, wandlamp Tonone Bolt, Gele opbergbak Vitra toolbox. Slaapkamer: Hoofdbord bed OYOY, vloerlamp Tonone Bolt

Liefde voor design

"Mijn liefde voor design begon al in mijn vorige huis, maar hier is die liefde alleen maar gegroeid. Mijn absolute favoriet is het tijdloze design van Eames; het is bewonderenswaardig hoe zij zulke iconische stukken hebben weten te ontwerpen. Wat hedendaags design betreft, staat HAY bovenaan mijn lijstje.

"Design is niet alleen prachtig, maar het vormt ook een investering die zijn waarde behoudt"

Design is niet alleen prachtig, maar het vormt ook een investering die zijn waarde behoudt. Sommige stukken zullen waarschijnlijk nooit het huis verlaten. Mijn voorliefde voor lampen is bijzonder groot. Onlangs heb ik mijn oog laten vallen op de schitterende Snoopy lamp, een aankoop waar ik al lange tijd naar verlangde. Ook de lamp van Valerie Objects is een pronkstuk. De Togo Ligne Roset bank trekt eveneens veel aandacht.”

Snoopy design lamp
design lamp valerie objects
Ferm Living Moire Vaas

Prijzen Ferm Living Moire Vaas

Byflou Een design universum voor u en uw huis
bekijk product in de webshop bekijk
vtwonen De online woonwinkel boordevol inspiratie
bekijk product in de webshop bekijk

Design in huis 3.4

Lamp op de kast Snoopy Flos, fauteuil Artifort Alky, Magazine rack Kartell, groene wandlamp Valerie Objects, witte vaas Moire Ferm Living, vogel Shore Bird Normann Copenhagen, Schaal geblokt theclayshaper, wandkast Acrylic HKliving, papieren plant Brazen Botany

Liefde voor design

“Wat ik echt leuk vind, is om niet alleen nieuwe design items aan te schaffen (wat soms gelukkig ook financieel voordelig kan uitpakken) maar ook om ze te combineren met vintage items. Bijvoorbeeld, in de kamer waar de Togo staat, daar heb ik een prachtige notariskast bijgezet. De Togo zelf is trouwens een vintage vondst die opnieuw bekleed is, nog voordat het een grote trend werd. Ik geniet er ook van om al deze items door het hele huis te gebruiken, waardoor er steeds weer nieuwe hoekjes ontstaan. Het is een creatieve manier om design en vintage te mixen en je huis een unieke uitstraling te geven."

design HAY bank woonkamer
design in huis deel 3

Design in huis 3.5

Bank Mags HAY, salontafel Slit table HAY, gele vaas W&S HAY. Foto kastje: Onderzetters aan de muur Valerie Objects, Kaars Twist Lex Pott, Vaas op kastje Ridge Muuto, Oranje kan raawii Strøm, Vaas wit klein Speckled HKliving, vaas groot HKliving.

HAY W&S Vaas - Soft Yellow

Prijzen HAY W&S Vaas - Soft Yellow

Foto’s door Wilma van @wonenopnummer11

Haal het maximale uit designweb met een account

Vanaf nu is het mogelijk om een account aan te maken op designweb. Dit betekent dat je de design inspiratie die je hier op doet kan toevoegen aan je eigen wishlist, je krijgt dan een melding als de prijs daalt. Of je kan een prijsalert aanmaken op een zelf gekozen bedrag, je krijgt ook een melding als de prijs daalt naar het gekozen bedrag. Zo haal je het maximale uit designweb!

Maak een account aan

Terug naar het overzicht

  • Artifort
  • Fritz Hansen
  • Louis Poulsen
  • Moooi
  • Kartell
  • Knoll
  • Tom Dixon
  • &Tradition
  • Muuto
  • Vitra
  • Foscarini
  • Hay
  • Artemide
  • FLOS
  • Ligne Roset
  • USM
  • Driade
  • String

Designweb

Deze optie komt binnenkort!

  • Voeg designitems toe aan je wishlist om later te kopen.
  • Krijg meldingen bij prijsdalingen van items op je wishlist.