Designweb - de grootste design zoekmachine

10x Design voor in de tuin voor designliefhebbers, want de zomer komt eraan!

blog
09-04 2024, 11:00
designweb redactie

10x design voor in de tuin! Afgelopen dagen liep de temperatuur eindelijk weer wat op en konden we alvast genieten van een voorproefje van de zomer. Dat betekent maar één ding: de hoogste tijd om je tuin weer zomerklaar te maken. In dit artikel vind je 10 design items die daarbij een handje helpen. Kijk je mee?

Wil je je buitenruimte ook weer opknappen voor komende zomer? Wij hebben hieronder 10 design items voor in de tuin op een rij gezet die je buitenruimte een flinke opfrisser geven, zoals de iconische Cloverleaf van Verpan, maar dan speciaal voor buiten. Ook vind je in het rijtje nieuw design van Muller van Severen: de Ceramic Table speciaal ontworpen voor HAY. Daarbij hoort natuurlijk een mooie set stoelen, zoals de Type stoelen, die eveneens van HAY zijn. Scroll snel verder om deze en andere mooie design items voor buiten te bekijken!

als designliefhebber wil je ook design in je tuin toch? Bekijk deze 10 tips
10 design (klassiekers) voor in je tuin! 

Hoogwaardig design in je tuin?

Ook je tuin kan je vol zetten met hoogwaardig design. In designfinder vind je de items die geschikt zijn voor in de tuin gemakkelijk onder de categorie ‘tuin’. Vervolgens kan je je zoekopdracht nog verder verfijnen door een subcategorie te kiezen, bijvoorbeeld voor tuinstoelen, tuintafels, hottubs, outdoor lampen, tuinsets, ligbedden en veel meer. Tip: de portable tafellampen die tegenwoordig razend populair zijn kan je natuurlijk ook gemakkelijk mee naar buiten nemen. Dit multifunctionele karakter vind je ook terug bij stoelen zoals de Panton Chair van Vitra en de Driade Roly Poly Chair. Ze zijn officieel ontworpen voor binnen, maar omdat ze van kunststof gemaakt zijn kan je ze ook gemakkelijk mee naar buiten nemen en lekker van de zon genieten. Designfinder disclaimer: we werken dagelijks hard aan alle categorieën, maar het kan zijn dat je een item nog in een verkeerde categorie tegenkomt. Kan je een item niet vinden onder de juiste categorie? Zoek dan op de naam van het item via de algemene zoekbalk in designfinder. Zo kom je gegarandeerd bij de juiste resultaten terecht!

verpan heeft veel design klassiekers voor in de tuin
design van verpan. De cloverleaf is zeker erg gaaf in je tuin
design klassieker tip voor in de tuin

Design in de tuin 1: de Verpan Cloverleaf Sofa

De Cloverleaf Sofa van Verpan is een modulaire bank die door zijn rondingen een organische uitstraling heeft. Dit icoon is ontworpen in 1969. De rugleuning zit niet aan de achterkant maar ongeveer in het midden. Hierdoor kan je aan beide kanten zitten. De niet gestoffeerde versies van de Cloverleaf Sofa zijn gemaakt van 100% recyclebaar PE polyethyleen waardoor de bank UV-resistent is. Dit maakt dit icoon geschikt voor buitengebruik. Eén ding is zeker, de Cloverleaf is een ware blikvanger van Verner Panton in je tuin!

Bekijk de actuele prijzen 
 

De verpan panto pop lounge stoel design
10 tips voor design klassiekers in je tuin
design in je tuin voor design liefhebbers met deze Verpan items

Design by @vernerpantonofficial /© Verner Panton Design AG Produced under license by Verpan A/S

Design in de tuin 2: de Verpan Panto Pop loungestoel

Nog een design klassieker voor in je tuin. De Verpan Panto Pop loungestoel is eveneens ontworpen door Verner Panton in 1969. Dit minimalistische ontwerp geeft een speelse uitstraling door zijn rondingen en mooie kleuren. Deze lougnestoelen zijn ook nog eens makkelijk op te bergen want je stapelt ze zo in elkaar. De Verpan Panto Pop is bestand tegen UV-straling, dus de loungestoel kan lang buiten blijven staan. De Panto Pop Loungestoel is gemaakt van 100% recyclebaar polypropyleen. Polypropyleen is een plastic dat vrijwel onbreekbaar is. De Panto Pop is verkrijgbaar in donkergroen, grijs, geel en wit!

Bekijk de actuele prijzen
 

tafellamp voor in de tuin van HAY
HAY Mousqueton portabele tafellamp 30,5 cm Oyster white

Prijzen HAY Mousqueton portabele tafellamp 30,5 cm Oyster white

Lampenmaster Designlampen bij Lampenmaster.nl
bekijk product in de webshop bekijk
Design-Bestseller Design meubels, lampen en woonaccessoires van topmerken
bekijk product in de webshop bekijk
deze design lamp kan je ook in de boom hangen in de tuin

Design in de tuin 3: de HAY Mousqueton portable tafellamp

De HAY Mousqueton portable tafellamp is ideaal voor buiten. Deze lamp gaat ongeveer 10 uur mee als de batterij is opgeladen, dus je kunt een lange avond maken. De Mousqueton portable heeft een IP-waarde van 45 en is hiermee beschermd tegen spatwater. Extra leuk is dat je deze lamp ook gewoon in je boom aan een tak kunt hangen. Mousqueton betekent letterlijk ‘karabijnhaak’ in het Frans. Zijn naam en ontwerp zijn dus gefocust op zijn functie.

Zet op je wishlist 
 

Design voor in je tuin, een betonnen FLOS lamp

Design in de tuin 4: FLOS Casting Concrete Vloerlamp

Hou je van een wat steviger design? Pak dan deze outdoorlamp erbij van de Belgische ontwerper Vincent van Duysen. Met een kenmerkende solide basis, geïnspireerd door Le Corbusier's Brutalistische architectuur, is de FLOS Casting Concrete een unieke lamp voor buiten. De lamp ziet er door het beton sterk uit, maar in combinatie met de zachte vormgeving blendt hij mooi in je tuin! Enne deze lamp is niet echt geschikt voor je tuintafel.

Bekijk actuele prijzen
 

De ceramic table van Muller van Severen past goed in de tuin
design in je tuin, gebruik deze tafel van porselein en beton en staal
HAY heeft veel design voor in je tuin

Design in de tuin 5: de HAY Ceramic table

Een mooie subtiele ronde tafel met kleur voor in je tuin? Dan moet je de nieuwe HAY Ceramic Table hebben. Deze tafel is ontworpen door het Belgische duo Muller van Severen. Beschikbaar in twee diameters: 90 en 70 cm. Deze tafels bestaan uit een rond tafelblad van porselein, een stalen buis met een betonnen voet. Eenvoudig, duurzaam en tegelijkertijd heel veelzijdig.

Koop deze tafel
 

type chair is van aluminium en kan buiten blijven in de tuin
deze stoel is ook handig op te stapelen

Design in de tuin 6: de HAY Type Chair

Een perfecte stoel voor bij de Ceramic Table is de Type Chair van HAY, ontworpen door de Deense ontwerper Jonas Trampedach. Met deze allereerste aluminium stoel van HAY combineert Trampedach ambacht met industriële processen om een veelzijdige zitoplossing te creëren die zowel lichtgewicht als functioneel is. Daarnaast kun je hem gemakkelijk zowel binnen als buiten gebruiken. En er zijn ook direct bijpassende kussens verkrijgbaar.

Shop’m hier
 

Twiggy outdoor booglamp voor in de tuin
een lamp boven de tafel in de tuin? Gebruik de Foscarini Twiggy Grid outdoor
details van deze tuinlamp

Design in de tuin 7: de Foscarini Twiggy Grid Outdoor Vloerlamp

De Foscarini Twiggy vloerlamp is een bekende designlamp uit 2005 voor binnen, maar de Foscarini Twiggy Grid outdoor is speciaal voor buiten. De lampenkap laat het licht mooi door en is ideaal om hem boven de eettafel buiten te positioneren als je daar geen ‘dak’ boven hebt om een plafondlamp op te hangen. De Twiggy Grid outdoor is verkrijgbaar in twee kleuren.

Shop outdoor vloerlamp
 

Vitra LKR en andere lounge stoelen van Eames zijn ideaal voor in de tuin
verfraai je buitenruimte met deze Vitra stoelen

Design in de tuin 8: de Vitra Wire Chair LKR

Lekker loungen buiten in een minimalistische stoel? De Vitra Wire Chair LKR is ontworpen in 1951 door Charles & Ray Eames, maar het design is nog steeds niet weg te denken uit moderne tuinen (en huizen). Deze stoelen worden voornamelijk binnen gebruikt, maar zijn zonder bekleding perfect voor buiten. En uit ervaring weten we dat ze nog lekker zitten ook! Wel even een kussentje erbij pakken bij de Vitra LKR variant.

Bekijk Vitra LKR
 

Marset tuin lamp ook ideaal om mee te nemen
welke van de 10 design items in de tuin vind jij het mooiste?
Marset FollowMe Tafellamp - Blauw

Prijzen Marset FollowMe Tafellamp - Blauw

Design-Bestseller Design meubels, lampen en woonaccessoires van topmerken
bekijk product in de webshop bekijk

Design in de tuin 9: de Marset FollowMe Tafellamp

De Marset FollowMe is een ontzettend handig tafellampje. Zoals de naam al zegt, neem je hem makkelijk overal mee naartoe. Het handvat nodigt uit om hem mee te nemen als je een wandeling gaat maken door je tuin. Deze lamp heeft een zuinige ingebouwde LED en is 20 uur te gebruiken op een kwart van de kracht. Helaas moet de lamp dan wel 10 uur aan de lader voordat hij weer helemaal opgeladen is.

Shop ze hier
 

De HAY crate collectie in samenwerking met Gerrit Rietveld
Design voor in je tuin? Met deze 10 tips heb je mooie design klassiekers voor in de tuin

Design in de tuin 10: de HAY Crate collectie

Als laatste mag de Crate Collectie niet ontbreken. HAY heeft namelijk vorig jaar het ontwerp van Gerrit Rietveld opnieuw gelanceerd in samenwerking met Rietveld Originals. Hiermee hebben ze op een respectvolle manier de originele Crate Collectie uit 1934 van de beroemde Nederlandse architect en ontwerper opnieuw geïnterpreteerd. En onlangs hebben ze aan deze collectie een eetbank, eettafel en een loungebank toegevoegd!

Bekijk de Crate Collectie

Meer design voor in de tuin? Check designfinder!

Je hebt net 10 mooie design items voor in de tuin gespot, maar er is natuurlijk nog veel meer! Bovendien, smaken verschillen! In designfinder is meer dan genoeg design voor in de tuin te vinden. Ga gemakkelijk naar de zoekcategorie ‘tuin’ en laat je inspireren door alle opties. Je vindt hier ook een aantal items terug die officieel voor binnen zijn maar die je ook prima buiten kan gebruiken. Wil je all out gaan met mooie design items voor in de tuin? Lees dan ook dit nieuwsbericht over de nieuwe collectie van De Sede, waarbij buiten het nieuwe binnen is.

In designfinder vind je al design voor in de tuin en zie je in één oogopslag waar je je favoriete items voor de beste prijs kan kopen. Vind je de prijs nog ietwat aan de hoge kant? Maak dan een account aan, zet je favorieten op je wishlist en maak een prijsalert aan. Heb je eenmaal design aangeschaft voor in de tuin? Gebruik dan #mydesignweb op social media om het resultaat met ons te delen!

Naar designfinder

Terug naar het overzicht

  • Fritz Hansen
  • FLOS
  • Muuto
  • Louis Poulsen
  • Ligne Roset
  • Knoll
  • Moooi
  • &Tradition
  • USM
  • Kartell
  • Artifort
  • String
  • Driade
  • Foscarini
  • Artemide
  • Hay
  • Vitra
  • Tom Dixon

Designweb

Deze optie komt binnenkort!

  • Voeg designitems toe aan je wishlist om later te kopen.
  • Krijg meldingen bij prijsdalingen van items op je wishlist.