Designweb - de grootste design zoekmachine

10x Catawiki design finds van de maand september! Pre-owned en nieuw design

blog
28-09 2023, 13:30
designweb redactie

10x een design parel van Catawiki in onze design finds van de maand september. We gaven aan deze weken even geen nieuws te plaatsen in verband met de ontwikkelingen van designfinder, toch deze blog. Het kan niet zo zijn dat we een maand geen design parels van Catawiki plaatsen. We hebben namelijk weer een aantal mooie items gevonden. Hieronder vind je ze, een aantal pre-owned en nieuwe vondsten. De eerste vondst is een kavel van een Artifort F588 fauteuil in een fraaie bekleding. We vonden een setje vintage Kokeshi poppen, een uniek dienblad van Gijs Bakker. Verder o.a. een paar mooie design lampen: de Snoopy van Flos en een Tom Dixon Beat hanglamp. Bekijk de 10 parels hieronder. Heb je nog geen account op Catawiki? Maak er hier gratis een aan. Heb je liever nieuw design? Ga dan naar designfinder!

Catawiki design pareltjes met Artifort, Tom Dixon en andere design lampen

Bekijk onze 10 design finds van september. Nieuw en pre-owned. Let op! Sommige veilingen starten over een aantal dagen en andere veilingen zijn gestart maar duren maar een paar dagen dus je moet snel je kans grijpen en een bod plaatsen!

Artifort F588 fauteuil

Een pareltje om te zien deze Artifort F588, althans als je van deze bekleding houdt. Smaken verschillen. Dat deze Artifort F588 opvalt is zeker. De grijze bekleding is voorzien van een donker en klassiek ogend patroon en door de door de gecapitonneerde zitkussens ziet hij er nog chiquer uit. De trompet voet van deze Artifort is zwart. Deze fauteuil staat er om bekend dat deze heerlijk zit. Geoffrey D. Harcourt, de ontwerper van deze fauteuil, zei: ‘Een stoel moet gericht zijn op de persoon en niet andersom’.

Details van de Artifort F588

Materiaal: Stof / metaal
Ontwerper: Geoffrey D. Harcourt
Gekocht in: 1950-2000
Staat: De Artifort F588 is pre-owned en in goede staat - gebruikt met geringe sporen van ouderdom.

Bekijk en bied op deze Artifort F588

Flos - Snoopy tafellamp

Hier hebben we een zwarte Flos Snoopy met indirect licht naar beneden, een glanzende metalen reflector en een voet gemaakt van elegant wit Carrara-marmer. Deze beauty werd ontworpen door de legendarische Achille en Pier Giacomo Castiglioni in 1967 en wordt vervaardigd door het topmerk Flos. Gloednieuw en nog helemaal in de verpakking, compleet met het originele Flos film. Ze hebben 'm alleen uit de doos gehaald om wat foto's te schieten. Ze verkopen 'm omdat het cadeau-idee helaas niet helemaal in de smaak viel.

Details van de tafellamp van Flos

Materiaal: Staal
Ontwerper: Achille and Pier Giacomo Castiglioni
Gekocht in: 2020
Staat: De Flos Snoopy is als nieuw en ongebruikt

Bekijk de Flos Snoopy

3x vintage Kokeshi poppen

Deze Kokeshi poppen, daterend uit naar schatting het einde van de jaren 1970 of het begin van de jaren 1980, vertegenwoordigen een intrigerend stukje erfgoed in de vorm van het Kokeshi ambacht. Deze Japanse traditie heeft zijn wortels in het jaar 1850 en heeft een rijke geschiedenis. Binnen deze ambachtstraditie zijn er 7 verschillende soorten Kokeshi-poppen, elk met hun eigen unieke kenmerken en betekenis. De hoogte van deze drie poppen zijn als volgt: 36 cm en twee keer 31 cm.

Details van de Kokeshi poppen

Materiaal: hout
Gemaakt in: 1926/2000
Staat: De poppen zijn in uitstekende staat - nauwelijks gebruikt met minimale gebruikssporen en tekenen van ouderdom

Bekijk en bied via Catawiki op deze poppen

First edition Egg Chair van Fritz Hansen

Een icoon uit de jaren 60. Een zeldzame ‘first edition’ Egg Chair. Deze vroege eerste editie van de Egg Chair is ontworpen door Arne Jacobsen en vervaardigd door Fritz Hansen. De stoel is gedateerd op september 1963 en wordt geleverd met een bijpassende voetenbank. Het onderstel van deze stoel behoort tot de eerste editie, dat slechts tot het begin van de jaren '70 werd geproduceerd, en is daarom een waardevol verzamelobject voor kenners. Deze set is vervaardigd in Denemarken en verkeert in uitstekende conditie, met prachtig cognac leer dat de tand des tijds heeft doorstaan.

Details van deze Egg Chair

Materiaal: Leer
Ontwerper: Arne Jacobsen
Gekocht in: 1960-1970
Staat: De Egg Chair is pre-owned en in goede staat - gebruikt met kleine tekenen van ouderdom en vlekjes

Bied op deze Egg Chair

Royal VKB Gijs Bakker - Uniek zelf balancerend dienblad

Ken je dit unieke dienblad? Het is een zelf balancerend dienblad. Het dienblad is helaas niet meer in productie dus je kan hier nu je slag nog slaan. Dit dienblad is ontworpen door Gijs Bakker voor Royal VKB. Het frame van het dienblad is van RVS en het blad is van kunststof. Het handvat van dit dienblad is inklapbaar. De diameter van het dienblad is 41 cm. Gijs bakker is een industrieel ontwerper en heeft in 1993 Droog Design opgericht samen met Renny Ramakers.

Details van dit dienblad

Materiaal: Kunststof RVS
Ontwerper: Gijs Bakker
Gekocht in: 1990-2000
Staat: Dit dienblad is pre-owned en in goede staat - gebruikt met kleine tekenen van ouderdom en vlekjes

Bekijk dit dienblad

Tom Dixon Beat Stout hanglamp

Prachtige Tom Dixon Beat hanglamp! De buitenkant is vervaardigd van zwart messing, terwijl de binnenkant een goudkleurige afwerking heeft, wat resulteert in een betoverend warm licht. Dit maakt het tot een opvallend pronkstuk in de hal of boven de eettafel. De Beat Stout hanglamp LED heeft een diameter van 52 centimeter en een hoogte van 50 centimeter, met een snoer van ongeveer 100 centimeter in lengte. Deze lamp is uitgerust met een geïntegreerde LED-module met een vermogen van 6 watt, een kleurtemperatuur van 3000K en een lichtopbrengst van 800 lumen.

Details van de Tom Dixon Beat

Materiaal: Messing
Ontwerper: Tom Dixon
Gekocht in: 2015
Staat: De lamp is pre-owned en in uitstekende staat - nauwelijks gebruikt met minimale gebruikssporen en tekenen van ouderdom

Koop deze Tom Dixon Beat

Artifort F675 Butterfly chair van Pierre Paulin

Een vrij zeldzame vondst: De Pierre Paulin Butterfly stoel, vervaardigd door Artifort en bekleed met koeienhuid. De Artifort F675 is niet langer in productie is. Wat deze stoel echt uniek maakt, is dat Artifort dit specifieke exemplaar dat momenteel geveild wordt, gebruikte in hun reclamemateriaal voor de stoel. Het is niet alleen een waardevol verzamelobject, maar biedt ook uitzonderlijk comfort.

Details van de Artifort F675

Materiaal: Leder
Ontwerper: Pierre Paulin
Gemaakt in: 1980-1990
Staat: Deze fauteuil is pre-owned en in goede staat - gebruikt met kleine tekenen van ouderdom en vlekjes

Bekijk en bied op de Artifort F675

Kartell Giotto Stoppino tijdschriftenhouder

Een design klassieker van Kartell, de Giotto Stoppino tijdschriftenhouder. Het tijdschriftenrek heeft een intrigerende piramidevorm die een geometrisch element toevoegt aan elke ruimte. Dankzij de strakke lijnen en minimalistische uiterlijk past dit rek perfect bij zowel moderne als retro-geïnspireerde interieurs.

Details van de Giotto Stoppino

Materiaal: Plastic
Ontwerper: Giotto Stoppino
Gekocht in: 1970-1979
Staat: Pre-owned en in goede staat - gebruikt met geringe sporen van ouderdom.

Bekijk op Catawiki

Vitra Wiggle Side Chair miniatuur

Een miniatuur Vitra Wiggle Side Chair uit een grote collectie van een Italiaanse verzamelaar. Prachtig om je verzameling uit te breiden. Al meer dan twintig jaar maakt het Vitra Design Museum miniatuurversies van de meest iconische stukken uit hun collectie van designmeubels. De Miniaturencollectie biedt een beknopte overzicht van de volledige geschiedenis van industrieel meubelontwerp, van historische stromingen zoals het historisme en de art nouveau tot aan het Bauhaus en de nieuwe zakelijkheid, en van radicaal ontwerp en postmodernisme tot de hedendaagse tijd.

Details van deze miniatuur

Materiaal: karton
Ontwerper: Frank Owen Gehry
Gemaakt in: 1975-1999
Staat: Deze miniatuur is pre-owned en in goede staat - gebruikt met geringe sporen van ouderdom.

Bekijk deze Vitra Wiggle

Kartell - Tic & Tac wandklok

Als laatste een mooie pre-owned Tic & Tac wandklok van Kartell. Deze wandklok is ontworpen door Phillipe Starck. De Kartell Tic & Tac is geen gewone klok; het is een kunstwerk met een bijzondere diepte die een spel van licht en reflecties creëert. De klok heeft de vorm van een doorzichtige vierkante doos met afmetingen van 30 x 30 centimeter, voorzien van Romeinse cijfers die in een rij zijn gegraveerd. De klok heeft een dikte van 8 centimeter. Deze klok is een harmonieuze samensmelting van kleuren en vormen, waardoor tijd wordt omgezet in een boeiende esthetische ervaring.

Details van de Kartell Tic & Tac

Materiaal: plastic
Ontwerper: Philippe Starck
Gekocht in: 2000
Staat: De klok is pre-owned en in goede staat - gebruikt met geringe sporen van ouderdom.

Bekijk deze Kartell Klok

Wat vonden jullie van deze 10 design finds van Catawiki van deze maand? Heb jij een van onze tips aangekocht? Laat het ons weten!

Catawiki en designweb

Alle artikelen die we publiceren zijn gratis te lezen. Ook is designfinder gratis te gebruiken, zelfs zonder account. Hiervoor zijn wel inkomsten nodig. Als je via een link op deze pagina naar Catawiki gaat krijgen wij een affiliatevergoeding voor een eventuele aankoop, terwijl jij niks meer betaalt als anders. Zo helpt je mee dit platform mede mogelijk te maken. Koop je liever nieuw design? Zoek design in designfinder!

Ga naar designfinder

Terug naar het overzicht

  • Hay
  • USM
  • Foscarini
  • Knoll
  • String
  • Artemide
  • Kartell
  • &Tradition
  • Driade
  • FLOS
  • Louis Poulsen
  • Vitra
  • Moooi
  • Tom Dixon
  • Ligne Roset
  • Muuto
  • Artifort
  • Fritz Hansen

Designweb

Deze optie komt binnenkort!

  • Voeg designitems toe aan je wishlist om later te kopen.
  • Krijg meldingen bij prijsdalingen van items op je wishlist.