Designweb - de grootste design zoekmachine

10x Catawiki design finds van de maand augustus! Pre-owned en nieuw design

blog
24-08 2023, 13:15
designweb redactie

10x een design parel van Catawiki in onze design finds van de maand augustus. We hebben weer een paar prachtige items gevonden. Hier op designweb kun je in designfinder natuurlijk mooi nieuw design vinden. We gaan richting de 38.000 producten, beetje bij beetje koppelen we meer prijzen en het het platform steeds beter. Hieronder een aantal pre-owned vondsten. De eerste vondst is een kavel met twee mooie Cassina Soriana’s. Verder vind je een mooi kunstwerk uit de serie Dat kan mijn kleine nichtje ook. Dutch design van Iris Lucia en echte designklassiekers van Thonet en meer. Bekijk de 10 parels hieronder. Heb je nog geen account op Catawiki? Maak er hier gratis een aan.

Catawiki design parels van de maand augustus met o.a. Cassina en Herman Miller

Bekijk onze 10 design finds van augustus. Sommige zijn nieuw, sommige pre-owned. Let op! Sommige veilingen starten over een aantal dagen en andere veilingen zijn gestart maar duren maar een paar dagen dus je moet snel je kans grijpen en een bod plaatsen!

2x Cassina - Soriana Fauteuil door Afra & Tobia Scarpa

Twee prachtige Cassina Soriana fauteuils. Ontworpen door Afra en Tobia Scarpa. Een versie is de Chaise Longue variant. In 1969 hebben de Scarpa's deze Fauteuil ontworpen op verzoek van Cesare Cassina, die hen vroeg om snel een ontwerp te maken voor de handelsbeurs in Keulen. Het echtpaar ging hiermee aan de slag en met groot succes: in 1970 werden ze bekroond met de Compasso D'Oro voor de Soriana, een gerenommeerde prijs in de designwereld. Beide zijn onlangs opnieuw bekleed met Pierre Frey Aubergine Teddy Mohair. Beide in uitstekende staat.

Details van de Cassina Soriana's

Materiaal: Fluweel
Ontwerper: Afra & Tobia Scarpa
Gekocht in: 1970-1979
Staat: De twee design fauteuils zijn pre-owned en in uitstekende staat - nauwelijks gebruikt met minimale gebruikssporen en tekenen van ouderdom

Bekijk en bied op deze Cassina’s

Tafellamp Flos - Taccia small in een unieke kleur

Flos Taccia, een compacte tafellamp met indirect en weerkaatsend licht. De lamp bestaat uit een aluminium reflector, die aan de buitenkant glanzend wit is geverfd en aan de binnenkant ondoorzichtig wit is. De diffusor is vervaardigd van geblazen en verstelbaar transparant glas. De behuizing is gemaakt van geëxtrudeerd aluminium en heeft een geanodiseerde violette kleur. De kabel heeft een handige lengte van 190 cm, en de lamp is uitgerust met een dimmer voor het regelen van de aan/uit-functies en de lichtsterkte. Deze specifieke kleurvariant van de lamp is niet langer beschikbaar op de markt en is bijna niet meer verkrijgbaar.

Details van de tafellamp van Flos

Materiaal: Metaal en glas
Ontwerper: Achille and Pier Giacomo Castiglioni
Gekocht in: 2000
Staat: De Flos lamp is nieuw en niet gebruikt

Bekijk deze violette Flos Taccia

Dutch Design van Iris Lucia - 3D Draw teapot pink

Iris Lucia presenteert haar nieuwste collectie genaamd "Between the Lines". Elk item in deze verzameling wordt gecreëerd door middel van 3D-tekeningen met lijnen gemaakt van bio-hars. Alledaagse voorwerpen, variërend van vazen tot theepotten, lijken als het ware met een pen in de ruimte getekend te zijn. Dit baanbrekende vakmanschap resulteert in onderscheidende en unieke stukken. Wat deze collectie zo bijzonder maakt, is dat het beoogde object onmiddellijk vorm krijgt. Hiermee wordt de grens van vorm verkend, letterlijk tussen de lijnen door. Dit concept stelt diepgaande vragen, zoals: hoeveel materiaal hebben we werkelijk nodig? In hoeverre kunnen we ons leven minimaliseren? Het formaat van de theepot: 18,5 x 20 cm

Details van de 3D Draw teapot

Materiaal: Biologisch afbreekbaar print fillament
Ontwerper: Iris Lucia
Gemaakt in: 2023
Staat: Deze vaas is nieuw - niet gebruikt

Bekijk deze 3d theepot op Catawiki

Kunst van Joni Veizaj - Floral Reverie

Kunst uit de serie ”Dat kan mijn kleine nichtje ook”. ‘Dat kan mijn kleine nichtje ook’ een zin die herhaaldelijk opduikt in musea en exposities, een verklaring om het werk van anderen als eenvoudig handwerk af te doen. Deze opmerking bracht me aan het denken over de grens tussen knutselen en ontwerpen en of knutselen echt zo negatief is als het lijkt. In de wereld van Tinkering draait het vaak om het vertellen van ongecompliceerde verhalen door middel van simpele technieken, waarbij de pure vreugde van het creëren centraal staat, wat de essentie vormt van het uiteindelijke kunstwerk.

Deze creatie tilt knutselen op naar een artistiek niveau, benadrukt de prachtige vouwtechnieken en geeft ze de welverdiende prominente positie.

Details van dit muurstuk

Materiaal: Aluminium
Ontwerper: Joni Veiza
Gekocht in: 2023
Staat: Dit ‘schilderij’ is nieuw - niet gebruikt

Bied op dit kunstwerk

Cassina - Traccia salontafel met witgoud

Iconische Traccia salontafel van Cassina. Een ontwerp van Meret Oppenheim in 1939. De Zwitserse kunstenaar met een vrije, instinctieve creativiteit. Het bovenste gedeelte van het blad schittert in echt en kostbaar wit goud. De poten zijn gemaakt van gegoten brons, verchroomd tot een glanzend zilveren afwerking. Met een excentrieke en brutale  uitstraling, doordrenkt van de onmiskenbare invloed van het surrealisme, maakt "Traccia" deel uit van de Ultramobile Collection, op maat gemaakt voor Simon / Cassina onder leiding van Dino Gavina.

De bovenkant van deze tafel is voorzien van een gevormde rand die de voetafdrukken van een fantastische vogel weergeeft, dezelfde vogel die de inspiratie vormde voor de pootafdrukken. Slanke poten en klauwpoten dienen als een eerbetoon aan de klassieke klauwpoten die in vroegere meubels werden gebruikt. Deze poten simuleren de stappen van een vogel, waardoor de tafel niet perfect stabiel is, wat overeenkomt met de variabele afwerking van het tafelblad, vergelijkbaar met een natuurlijke ondergrond met zijn eigen imperfecties.

Details van de Cassina Traccia salontafel

Materiaal: Brons, witgoud en zilver
Ontwerper: Meret Oppenheim
Gekocht in: 1920-1949
Staat: De salontafel is als nieuw

Bekijk deze Cassina salontafel

Eames - Hang it all kapstok

Hier hebben we een prachtige kapstok "Hang it All" ontworpen door Eames. Deze kapstok is voorzien van 14 kleurrijke haken in de vorm van ballen, niet alleen functioneel voor kleding, maar ook een bijzonder decoratief element.

Details van de Eames Hang it all

Materiaal: Hout en ijzer
Ontwerper: Charles Eames
Gemaakt in: 1970-1980
Staat: De kapstok is pre-owned en in uitstekende staat - nauwelijks gebruikt met minimale gebruikssporen en tekenen van ouderdom

Koop deze kapstok van Eames

Flos - kroonluchter 2097/30 Gino Sarfatti

De 2097/30 kroonluchter, ontworpen door Gino Sarfatti in 1958 voor Flos, biedt een iconisch, ultramodern perspectief op de traditionele kroonluchter uit het midden van de eeuw. Het combineert de opvallende kenmerken van traditionele kroonluchters en de modernistische stijl van de jaren 50, vermengd met een vleugje minimalistische en industriële esthetiek. Elk aspect van deze geavanceerde kroonluchter is opmerkelijk. Hij past uitstekend in grote en open binnenruimtes, en dankzij zijn elegantie is hij geschikt voor zowel klassieke als moderne inrichtingen. Perfect om klasse toe te voegen aan eetkamers, woonkamers, entrees, slaapkamers en meer.

Details van de kroonluchter van Flos

Materiaal: Messing en Staal
Ontwerper: Gino Sarfatti
Gemaakt in: 1950-1960
Staat: De Flos lamp is nieuw en niet gebruikt

Plaats een bod op de Flos kroonluchter

6x Thonet - Wienersthul eetkamer stoel

Design klassiekers, dan denk je ook aan Thonet. Hier hebben we een mooie set van 6 eetkamerstoelen van het beroemde Gebr. Thonet uit Wenen. Deze stoelen bevinden zich in bijna nieuwe staat. Ze zijn afgewerkt met een speciale beitskleur: B06 Noce Canaletto.

Details van deze zes Thonet stoelen

Materiaal: Hout
Ontwerper: Michael Thonet
Gekocht in: 1950-2000
Staat: De Thonet stoelen zijn nieuw en niet gebruikt

Bekijk de Thonet stoelen

Cassina - Fauteuil LC1 met laag serienummer

Een pareltje. Dit exemplaar heeft een laag serienummer, namelijk 5672, en behoort tot de zeer vroege productie van Cassina in Italië. De leren armleuningen verkeren in uitstekende staat, en het gepolijste staal vertoont geen sporen van roest. Er zijn tekenen van ouderdom door huiddefecten, maar een slimme versterking is toegepast onder de authentieke ponyhuid om alle originele kenmerken te behouden.

Deze specifieke LC1-stoel is oorspronkelijk ontworpen in 1928 en werd onthuld op de Herfstsalon van 1929. Aanvankelijk werd het geproduceerd door Thonet tot 1937, en later, van 1959 tot 1964, werd het geproduceerd door Heidi Weber, de Zürichse galeriehouder van Le Corbusier.

Details van de LC1 fauteuil

Materiaal: Leer en staal
Ontwerper: Charlotte Perriand, Le Corbusier, Pierre Jeanneret
Gemaakt in: 1960-1969
Staat: De Cassina LC1 is pre-owned en in goede staat - gebruikt met geringe sporen van ouderdom.

Bekijk deze Cassina Fauteuil

70 jaar oude Herman Miller - Fiberglas DSW stoel

Als laatste een schitterende Vintage Eames DSW stoel in de kleur Elephant Hide Grey, vervaardigd uit fiberglas. Deze stoel is ontworpen door het duo Charles & Ray Eames en geproduceerd door Zenith voor Herman Miller. Het betreft hier een exemplaar van de tweede generatie Eames Chair. Wat deze stoel typeert, zijn de grote puck shockmounts en het deels aanwezige label. Er is een nieuwe Herman Miller rocker base gemonteerd. Ondanks dat deze stoel bijna 70 jaar oud is, heeft hij een prachtige glasvezelstructuur en verkeert hij in bijzonder goede staat.

Details van de Herman Miller DSW

Materiaal: fiberglas en hout
Ontwerper: Charles & Ray Eames
Gekocht in: 1950-1959
Staat: De DSW is pre-owned en in goede staat - gebruikt met geringe sporen van ouderdom.

Bekijk deze Herman Miller parel

Wat vonden jullie van deze 10 design finds van Catawiki van deze maand? Heb jij een van onze tips aangekocht? Laat het ons weten!

Catawiki en designweb

Alle artikelen die we publiceren zijn gratis te lezen. Ook is designfinder gratis te gebruiken, zelfs zonder account. Hiervoor zijn wel inkomsten nodig. Als je via een link op deze pagina naar Catawiki gaat krijgen wij een affiliatevergoeding voor een eventuele aankoop, terwijl jij niks meer betaalt als anders. Zo helpt je mee dit platform mede mogelijk te maken. Koop je liever nieuw design? Zoek design in designfinder!

Ga naar designfinder

Terug naar het overzicht

  • Vitra
  • Knoll
  • Foscarini
  • Ligne Roset
  • FLOS
  • Artifort
  • Fritz Hansen
  • &Tradition
  • Artemide
  • String
  • Muuto
  • Louis Poulsen
  • Moooi
  • Driade
  • Hay
  • USM
  • Kartell
  • Tom Dixon

Designweb

Deze optie komt binnenkort!

  • Voeg designitems toe aan je wishlist om later te kopen.
  • Krijg meldingen bij prijsdalingen van items op je wishlist.