Designweb - de grootste design zoekmachine

Verlicht je buitenruimte met een tijdloos icoon uit 1953: GUBI Satellite Outdoor

nieuws
14-07 2023, 12:35
designweb redactie

GUBI presenteert de nieuwe Satellite Outdoor collectie van Mathieu Matégot. GUBI zet met de lancering van de Satellite Outdoor vloerlamp en hanglamp een nieuwe stap in het leven van Mathieu door zijn eerste speciale buitenverlichting ontwerp te introduceren.

“Poëtisch, speels en perfect om de sfeer te bepalen, het Satellite ontwerp was gemakkelijk voor te stellen in een buitenruimte context zowel vanwege het materiaal als het uiterlijk van de ontwerp. We hebben Matégot met succes geïntroduceerd bij GUBI’s outdooraanbod in 2021 met Tropique – dus dat was logisch om deze collectie uit te breiden en te verrijken met Satellite.” – Marie Kristine Schmidt, Chief Brand Officer, GUBI

design online vinden en prijzen vergelijken van design lampen
De nieuwe GUBI Satellite Outdoor hanglamp
GUBI Satellite Outdoor vloerlamp design online vergelijken
De nieuwe GUBI Satellite Outdoor vloerlamp

De nieuwe GUBI Satellite Outdoor

De Satellite hanglampen, met hun speelse en sculpturale vormen en betoverend lichtspel, behoren tot de meest geliefde lampen in de GUBI Lighting Collection. Ze worden nu vergezeld door de Satellite vloer lampen, een origineel ontwerp van Matégot dat GUBI opnieuw in productie heeft genomen. Deze lampen zijn speciaal aangepast voor gebruik op overdekte patio's, veranda's en tuinruimtes, en brengen de kenmerkende samensmelting van organische en geometrische elementen van Mathieu Matégot naar de buitenlucht.

"Onze vader had een grote interesse in tuinmeubilair en ontwerpen die de grenzen tussen interieur en exterieur overschreden. Hij zou blij zijn geweest om te zien dat een van zijn meest geliefde verlichtingsontwerpen deze reis maakt. Naast de hangers die nu buiten worden gebruikt, is het vooral opwindend om te zien dat de Satellite Floor Lamp weer in productie is na zo'n lange tijd. We zijn GUBI dankbaar voor zowel hun respect voor de originele ontwerpen als hun vindingrijkheid om ze aan te passen aan het buitenleven." - Xavier en Patrice Matégot, zonen van Mathieu Matégot

GUBI outdoor online kopen

Gecertificeerd voor buitengebruik

Zowel de Satellite outdoor vloerlamp als de twee maten Satellite Outdoor hanglampen zijn speciaal ontworpen en gecertificeerd voor gebruik buitenshuis. Ze blijven trouw aan het oorspronkelijke ontwerpconcept en vormen een passend eerbetoon aan Matégot's interesse in het buitenleven en hybride ontwerpen die naadloos kunnen bewegen tussen binnen en buiten.

Het excentrieke moderne ontwerp van Matégot, dat voor het eerst werd gelanceerd in 1953, behoudt nog steeds zijn aantrekkingskracht na 70 jaar. Satellite maakt gebruik van de kenmerkende materiaalinnovatie van de ontwerper, Rigitulle genaamd, een geperforeerde metalen plaat, en de vouw- en vormtechniek die hij gebruikte om een inventieve reeks meubels en woonaccessoires te creëren. Het opvallende kenmerk van de Satellite is de eivormige kap, die zorgt voor een diffuus omgevingslicht dat 360º rondom de lamp straalt. De kap is bedekt met een aluminium schijf, die het licht reflecteert en een sfeervol samenspel van licht en schaduw creëert in de ruimte eronder, met een opvallende gloed wanneer de lamp van onderaf wordt bekeken.

de nieuwe design hanglampen voor buiten

GUBI Satellite Outdoor hanglamp

De naam van de lamp, Satellite, verwijst naar het technologisch optimisme van het naoorlogse tijdperk en erkent de ontwerpgelijkenis met een kosmisch object, wat een van de redenen is waarom het Satellite-ontwerp zo goed past bij buitenomgevingen.

De GUBI Satellite Outdoor hanglamp is verkrijgbaar in twee maten en net zo veelzijdig als zijn tegenhanger voor binnenruimtes. Het kan op zichzelf worden opgehangen om eetruimtes te verlichten op een overdekt terras of op een beschutte veranda. Het kan zelfs worden gebruikt om een boomhut in te richten.De Satellite lampen zijn ook perfecte metgezellen voor Matégot's andere buitenontwerpen, zoals de Tropique eettafels en stoelen.

Vloerlamp voor buiten van GUBI online

GUBI Satellite Outdoor vloerlamp

De GUBI Satellite Outdoor vloerlamp heeft dezelfde kenmerkende eivormige kap en lichtreflecterende schijf als de hanglamp. Het is gemonteerd op een roestvrijstalen standaard met een ringvormige voet. Ontworpen om duurzaam genoeg te zijn voor langdurig gebruik buitenshuis, is de vloerlamp ook geschikt voor binnenruimtes. De lagere hoogte maakt het ideaal voor lounges of als achtergrondverlichting in eetruimtes. Bovendien kan de vloerlamp gemakkelijk worden verplaatst om de sfeer en functie van de ruimte te veranderen.

De kap van de Satellite is gemaakt van aluminium en de schijf van roestvrij staal. Ze worden eerst geperst en gebogen volgens de kenmerkende vorm van Matégot, en vervolgens voorzien van een poedercoating. Dit biedt bescherming tegen roest en weersinvloeden, waardoor de lamp permanent buiten kan worden geïnstalleerd met minimaal onderhoud. De elektronische componenten zijn speciaal ontworpen om ze te beschermen tegen de elementen, en de LED-lamp is gehuisvest in een waterdichte behuizing met een polycarbonaat deksel dat het licht veilig houdt zonder de uitstraling ervan te belemmeren.

De nieuwe GUBI Satellite outdoor designlamp
maak je buitenruimte mooier met GUBI

Beschikbaarheid van de GUBI Satellite Outdoor

De GUBI Satellite Outdoor hanglamp en vloerlamp zijn verkrijgbaar in twee favoriete kleuren van Matégot: crèmewit of mosterdgoud, beide met een semi-matte afwerking. De aluminium kap van de hanglamp is zwart aan de bovenkant en wit aan de onderkant, om het licht te reflecteren en te richten. De voet en standaard van de vloerlamp zijn ook zwart.

Op dit moment is er 1 prijs beschikbaar van de hanglamp in designfinder.

Bekijk GUBI lampen in designfinder

Terug naar het overzicht

  • Driade
  • Hay
  • Muuto
  • Kartell
  • Artemide
  • Louis Poulsen
  • &Tradition
  • Ligne Roset
  • USM
  • String
  • Knoll
  • FLOS
  • Artifort
  • Tom Dixon
  • Vitra
  • Fritz Hansen
  • Moooi
  • Foscarini

Designweb

Deze optie komt binnenkort!

  • Voeg designitems toe aan je wishlist om later te kopen.
  • Krijg meldingen bij prijsdalingen van items op je wishlist.