Designweb - de grootste design zoekmachine

Tijdens de Milan Design Week presenteert Muller Van Severen twee nieuwe samenwerkingen

nieuws
15-04 2024, 14:00
designweb redactie

Muller Van Severen presenteert twee nieuwe samenwerkingen op Milan Design Week. Voor Barcelona Design (BD) ontwierp Muller Van Severen nieuwe Bridges kasten en een verbeterde Pillow sofa. Voor het iconische Italiaanse merk Zanotta ontwierp Muller Van Severen de kastenserie ‘Z24'.

Twee nieuwe design samenwerkingen voor Muller Van Severen met Zanotta en Barcelona Design
Muller van Severen met de nieuwe Bridge kasten en de Pillow Sofa

Muller Van Severen x Barcelona Design Bridges

Muller Van Severen onthult een nieuwe samenwerking met het Spaanse Barcelona Design (BD). Deze samenwerking bloeit voort uit een gedeelde passie voor surrealisme, beeldhouwkunst en architectuur. De kenmerkende gedurfde en levendige kleuren van Muller Van Severen schitteren in de nieuwe Bridges kasten en de verbeterde Pillow Sofa, die te zien zullen zijn op Capsule Plaza tijdens Milan Design Week.

de nieuwe bridge kast van Muller van Severen

Barcelona Design Bridge kast

De Barcelona Design Bridges kasten zijn niet alleen veelzijdig en functioneel, maar ook sculpturaal en zelfs architectonisch van aard. Ze zijn het resultaat van Muller Van Severen's onderzoek naar hoe de onderstellen of poten van kasten kunnen bijdragen aan de transformatie van de kast tot een sokkel, een sculptuur, of zelfs een miniatuurgebouw. Door verschillende eenheden met dezelfde voetafdruk maar variërende hoogtes en unieke uitsparingen te combineren, ontstaan verschillende silhouetten die worden ondersteund door poten die op een speelse manier dansen met ruimte en licht. Dit verkent de essentie van volume. Onder deze eenheden bevindt zich een brug die de ruimte tussen de voeten verbindt en licht door de openingen laat schijnen. Met elk nieuw perspectief vervagen de grenzen tussen meubilair en kunst, waarbij conventies worden uitgedaagd en nieuwe mogelijkheden worden verkend.

de nieuwe kasten worden gepresenteerd op de Milan Design Week
details van de nieuwe kast wordt gepresenteerd in Milaan
Muller van Severen en twee nieuwe samenwerkingen met Zanotta en Barcelona Design

Barcelona Design x Muller Van Severen Pillow Sofa

De modulaire Pillow sofa van Muller Van Severen maakt zijn debuut bij BD. Oorspronkelijk ontworpen voor KASSL Editions, is de Pillow sofa nu verbeterd tot een nieuw speels en modulair systeem voor BD. Met nieuwe, levendige kleuren voor de kussens en zitelementen die eindeloos kunnen worden gecombineerd, biedt het een frisse kijk op comfort en stijl.

Beide zijn hier te bezichtigen: INTERZONE bij Capsule Plaza, Spazio Maiocchi, Via Achille Maiocchi, 7, 20129 Milano.

De nieuwe Pillow Sofa's van Barcelona Design
Twee nieuwe samenwerkingen met Muller van Severen

Muller Van Severen x Zanotta Z24 kast

Het ontwerp van Muller van Severen voor Zanotta brengt de visie van het Belgische duo samen met het gerenommeerde vakmanschap van het iconische Italiaanse merk. Zowel Zanotta als Muller van Severen hebben een lange geschiedenis van gedurfde ontwerpen die de grenzen van conventionele meubelesthetiek verleggen. Het hart van de Z24 kast wordt gevormd door een harmonieuze herhaling van driehoekige deuren, zorgvuldig gerangschikt om een boeiend ritmisch landschap te creëren. Dit ontwerp voegt niet alleen een visueel element toe, maar creëert ook een betoverend spel van licht en schaduw, waardoor de kast een gevoel van dynamische diepte en dimensie krijgt.

De nieuwe Zanotta x Muller van Severen z24 kast

Zanotta Z24 kast, een hechte familie

Wanneer het licht over het oppervlak danst en ingewikkelde patronen werpt die lijken te leven in de anders statische gevel, transformeert de Z24 kast de omringende ruimte. Ondanks de diversiteit in afmetingen, kleuren en hoeken, leven alle kasten harmonieus naast elkaar en vormen ze een hechte familie. Deze harmonieuze eenheid benadrukt de dynamische aanwezigheid van de kast en benadrukt zijn transformerende kracht in elk interieur.

De Zanotta Z24 kast is hier te bezichtigen: Zanotta showroom, Via Durini 25-27, Milan

Z24 Zanotta nieuw tijdens de Milan Design Week
Nieuwe Zanotta Kast van Muller van Severen

Muller van Severen in designfinder

In designfinder vind je design van Muller van Severen voor o.a. HAY en Valerie_Objects. Zodra de drie nieuwe ontwerpen van Zanotta en Barcelona Design beschikbaar zijn in designfinder worden ze uiteraard toegevoegd. Heb jij design van Muller van Severen in huis en vind je het leuk om te delen op de socials met ons? Tag de foto dan met #mydesignweb. Haal jij al het maximale uit designweb met een gratis account?

Ga naar designfinder

Terug naar het overzicht

  • String
  • Vitra
  • Ligne Roset
  • Louis Poulsen
  • Driade
  • Hay
  • FLOS
  • Kartell
  • Knoll
  • Moooi
  • Tom Dixon
  • Artemide
  • Fritz Hansen
  • Artifort
  • Foscarini
  • Muuto
  • USM
  • &Tradition

Designweb

Deze optie komt binnenkort!

  • Voeg designitems toe aan je wishlist om later te kopen.
  • Krijg meldingen bij prijsdalingen van items op je wishlist.