Designweb - de grootste design zoekmachine

Studio Roderick Vos lanceert drie nieuwe designs tijdens de Milan Design Week

nieuws
08-04 2024, 17:30
designweb redactie

Tijdens Milan Design Week 2024 lanceert Studio Roderick Vos drie nieuwe stukken: de nieuwe drankkast Belly voor ITEM Amsterdam, de nieuwe bank Dakota voor Molinari en een nieuwe versie van de Isola tafel voor Linteloo.

de nieuwe belt drankkast van Item Amsterdam en Roderick Vos
ontworpen door Studio Roderick Vos
De Belly Cabinet van het nieuwe merk Item Amsterdam

Studio Roderick Vos Belly Cabinet voor Item Amsterdam

De Belly van Roderick Vos brengt het drankkastje weer in de mode met zijn natuurlijk vloeiende ontwerp, waarin hoeken en rondingen samenkomen. Het biedt handige planken voor flessen en een draaibaar displayplatform in het midden. Glamoureus aan de buitenkant, maar simpel van binnen. The Belly Cabinet is een echte blikvanger in elke woning dankzij zijn unieke vorm en naadloze montage.
Roderick Vos zegt: "Ik ben altijd gefascineerd geweest door het proces van vacuümvormen en het maken van mallen. Mijn ontwerpbenadering voor de Belly Cabinet leek misschien spontaan, maar het was zeker uitdagend om de juiste balans te vinden tussen technologie, materiaal en esthetiek. Met het verwarmen van dit plaatmateriaal kun je het in vrijwel elke organische vorm vormen. Dat was mijn basisidee: de plasticiteit van dit materiaal verkennen.”

Belly in de kleur geel van Roderick Vos
Details van de nieuwe Belly Cabinet

Ontwikkeld door het nieuwe Nederlandse meubelmerk ITEM

Voor dit project gebruikte het nieuwe Nederlandse meubelmerk ITEM een op acryl gebaseerd solid surface materiaal genaamd Getacore. Dankzij de optimale afmetingen van de platen waren er geen beperkingen voor de grootte van de kast. Bovendien werd voor dit ontwerp een groot paneel gebruikt, waardoor naden tot een minimum werden beperkt. Met zijn uitgebreide kleurenpalet is The Belly Cabinet echt vakmanschap.

"Maar laten we ons vak niet te serieus nemen. Humor is ook belangrijk"

Roderick Vos vervolgt: “Maar laten we ons vak niet te serieus nemen. Humor is ook belangrijk. In de Belly Liquor Cabinet kan een verscheidenheid aan likeuren en glazen worden tentoongesteld, waardoor de gebruiker een ruime keuze heeft. De vorm van het kabinet stelt echter iets anders voor…” In welke buik is de drank gebleven?

Studio Roderick Vos en de nieuwe bank Dakota
De Nieuwe bank Dakota voor Molinari (foto: Kilian Vos)

Nieuwe bank Dakota voor Molinari

Een samenwerking die de kunst van het Italiaanse leerbewerken viert. "Dakota illustreert de pracht van eenvoud en minimalisme, waarbij kussenvormige elementen worden gevouwen tot een comfortabele en uitnodigende vorm. Voor mij spreekt de bank een universele ontwerptaal, waarbij vorm wordt gecreëerd door zachte rondingen en een strak silhouet. Maar wat Dakota echt bijzonder maakt, zijn de subtiele details: als je goed kijkt, vertellen de stiksels en afwerkingen een verhaal van vakmanschap en de onmiskenbare Italiaanse stijl.
Opgedeeld in drie essentiële delen – zitting, rugleuning en armleuning – die naadloos samenvloeien, krijgt de bank zijn unieke karakter. Met de dunne metalen poten die subtiel in het leren bekleding zijn verwerkt, ontstaat een illusie van lichtheid, waardoor de bank lijkt te zweven boven de vloer. In mijn optiek is het een tijdloos meubelstuk, gekenmerkt door gracieuze lijnen en verfijnde proporties." - Roderick Vos

Roderick Vos voor Linteloo design

Linteloo klassieker ‘Isola’ uit 2009 opnieuw ontworpen

Maak kennis met 'Isola by Studio Roderick Vos', een klassieker van Linteloo uit 2009, opnieuw ontworpen met FSC-gecertificeerd Sucupira-hout. Geïnspireerd door de pracht van de natuur, heeft Isola een organisch silhouet dat doet denken aan zandstranden en golven van de oceaan. De tafelbladen zijn verfraaid met subtiel gefreesde ringen, die de ritmische beweging van de getijden weerspiegelen. Isola is nu vervaardigd met Sucupira Amarela-hout en straalt warmte en verfijning uit. Beschikbaar in verschillende maten, het fungeert als een veelzijdig middelpunt voor elke ruimte en bevordert samenkomsten en gesprekken. Afgewerkt met natuurlijke olie voor duurzaamheid, nodigt Isola je uit om kostbare herinneringen te creëren met geliefden in stijl en elegantie.

Studio Roderick Vos en tafel ontwerp voor Linteloo
Roderick en Claire Vos van Studio Roderick Vos
Roderick en Claire Vos (foto: Benning & Gladkova)

De drie design items van Studio Roderick Vos zijn hier te zien tijdens de Milan Design Week

Het nieuwe drankkastje BELLY wordt gelanceerd door het gloednieuwe designlabel ITEM Amsterdam op Masterly in Milaan: Palazzo Giureconsulti, Piazza dei Mercanti 2 (next to Piazza Duomo). De gloednieuwe bank Dakota wordt gelanceerd door MOLINARI op Salone del Mobile: Hal 7, stand C20. De nieuwe versie van de Isola tafel wordt gelanceerd tijdens de presentatie Touch & Feel by Linteloo op Salone del Mobile: Hal 11, stand E22.

Bekijk design van Roderick Vos

Kan je niet wachten tot de Milaan Design week? Bekijk dan gewoon het andere design van Roderick Vos in designfinder via de button hieronder.

Design van roderick

Terug naar het overzicht

  • &Tradition
  • FLOS
  • Artifort
  • Vitra
  • Fritz Hansen
  • Kartell
  • Driade
  • Louis Poulsen
  • Moooi
  • Knoll
  • String
  • Ligne Roset
  • Artemide
  • Hay
  • Muuto
  • Tom Dixon
  • Foscarini
  • USM

Designweb

Deze optie komt binnenkort!

  • Voeg designitems toe aan je wishlist om later te kopen.
  • Krijg meldingen bij prijsdalingen van items op je wishlist.